Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

  • Ναι, ειναι λιποταξια

    Ψήφοι: 89 25,0%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

    Ψήφοι: 267 75,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    356

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.714
Κριτικές
1
Like
4.509
Πόντοι
1.706
Στην ανάλυση λάβε υπ όψην τα εξής:
Ο σεβασμός των Γερμανών συναδέλφων ή υφιστάμενων είναι μια τρύπα στο νερό! Τι αξία έχει να κερδίσεις τον σεβασμό ενός μοναχικού τύπου, έκφυλου που τη γυναίκα του μπορεί να την πηδάει αράπης και να φτιάχνετε παίρνοντας μάτι ή σε πιο ακραίες περιπτώσεις αλλά πιθανές να κτηνοβατεί ή να ξεσκίζει κούκλες... Θέλω να πω πως κοινωνική καταξίωση στην Γερμανία δεν υπάρχει και το τι γνώμη έχει ένας Γερμανός για τη τρύπια χώρα του έχει όση αξία έχει η γνώμη ενός οδηγού λεωφορείου στο κέντρο της Αθήνας για τους Κούρδους και τους πακιστανούς Λαθρομετανάστες!
Μια μικρή συλλογική αντίσταση στην πλήρη επικράτηση των λάθρο κάνουν οι Ρώσοι της Γερμανίας! Στα γκέτο τους και στις δουλειές τους  δεν σηκώνουν να δραστηριοποιούνται μουσουλμάνοι και τους αποκλείουν όπου πάνε να κάνουν αυτά που κάνουν στους γερμανούς και τους υπόλοιπους Μαλθακούς!
Τέλος έχω δει Έλληνες που κινούμενοι με λαμογίστικο τρόπο εκμεταλλευόμενοι το σύστημα να κάνουν απίστευτες δουλειές που δεν γίνονται ούτε Ελλάδα!
Το έχω ξαναγράψει πως Έλληνας περιγράφοντας τις δουλειές του που ήταν από ακίνητα, εστιατόρια μέχρι εισαγωγές μου είπε πως η πιο επικερδής  μπίζνα του είναι μια ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ! Άλλος με συνεργείο  έκοβε βόλτες προκλητικά σε δρόμους που ήξερε για να τον βαρέσουν να πάρει αποζημιώσεις! Άλλοι έπαιρναν επιδόματα τρέλας!
Και οι πιο τραγικοί από όλους ....δουλεύουν τίμια ....
Μετά από αυτά πείτε ότι θέλετε ..
Τυπε δεν μας νοιαζει ο γερμανος. Λογω νοοτροπιας ειναι μοναχικος, καθολου κοινωνικος, σχεδον κανενας δεν εχει παρε δωσε με γερμανους παρα μονο μερικες κουβεντες στην δουλεια και τιποτα παραπανω.

Λαμογιες γινοντε ,το κρατος ομως ειναι σοβαρο, μπορει να σε πιασει εστω κ αν περασαν 10 χρονια και να σε ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ. Εχουμε διαβασει πως μεσω ιντερπολ εχουν συλλαβει ελληνα στην θεσνικη που πηρε δανεια με πλαστα εγγραφα?
Δεν ειναι τοσο ευκολα οσο νομιζεις.

Το να εισαι τιμιος σημαινει πως εισαι τραγικος δεν το σχολιαζω.
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Γιατι ειναι η καλυτερη επιλογη αυτη του διαμερισματομεταναστη μου λες? Πηγε σε μια χωρα με ενα σκοπο, τις γυναικες. Απο την στιγμη που εδω κ 20 χρονια εχουν αλλαξει τα πραματα με τις γυναικες, κι εχουν γινει απροσιτες ομορφες μεν με δυτικη νοοτροπια δε ,και δεν γαμαει τοτε ειναι ή δεν ειναι εκτος στοχου? (Οφσαιντ)
Επειδη του αρεσει η επιδειξη κ προσπαθει βα μειωσει ολους τους αλλους θα μας ειχε πεθανει στις φωτογραφιες.
Φωτογραφιες απο ζαρζαβατικα, κτιρια, πεζοδρομια, αμαξι εχει και βαζει.
Απο γυναικες δεν εχει, δεν βαζει.
Θεωρητικα θα ηταν παραδεισος αλλα....
Αν μου αρεσει ο τζογος κ παω να μεινω στο λας βεγκας αλλα δεν με αφηνουν να μπω εμενα μεσα στα καζινα να λεω ,τι ωραια.....ζω στον παραδεισο του τζογου....

Γιατι ειναι η αμερικη καλυτερη? Με ποια λογικη? Δεν ειμαστε στο 50 που ειχε ποιοτητα ζωης κ ευκαιρειες. Τωρα υπαρχει καθε καρυδιας καρυδι, εγκληματικοτητα, ψυχολογικα προβληματα, λαθρομεταναστευση, πολυ λιγες επαγγελματικες ευκαιρειες.

Δεν εχουν ολοι την οξυδερκεια για κομπινες ειτε ειναι στην γερμανια ειτε στην αφρικη, δεν παιζει ρολο.

Το εξυπνο πουλι απο την μυτη πιανετε. Καλα ειναι στην θεωρια αλλα οχι στην πραξη. Οχι οτι δεν γινοντε τετοια. Επειδη ομως υπαρχει ελεγχος αν σε πιάσουν σε ξεσκισαν. Και πιανουν πολλους.Δεν ειναι ελλαδιτσα να την γλυτωσεις. ΣΕ ΞΕΠΑΤΩΣΑΝ . Μια ζωη θα πληρωνεις.

Το οτι η ρωσια δεν ειναι πολυπολιτισμικη χαβουζα ειναι ζηλευτο.

Περναει ο διαμερισματακης καλυτερα που δεν αγγιζει γυναικα (εκτος απο πουτανες) και ειναι ουσιαστικα εκτος του στοχου του που ηταν οι γυναικες ή ο φιλος μου ο Φανης που εχει κι αυτος 2.000€ εισοδηματα απο ενοικια τιν μηνα και ζει μονιμα στην Παταγια, με τα αμετρητα μουνακια, που γαμαει σιγουρα οποτε θελει, συν τον καλο καιρο, συν την διασκεδαση συν τις παραλιες?

Στην τελευταια παραγραφο σου εισαι τελειως λαθος, υπάρχει κρυφος ρατσισμος εναντια στους τριτοκοσμικους απο τον λαο. Επιλεγοντε σε δευτεροτριτες δουλειες, δεν τους νοικιαζουν καλα σπιτια, δεν τους συμπαθουν.  Υπαρχει ομως  στηριξη απο την κυβερνηση  .

Οχι ακριβώς.Αυτοί πήγανε ανατολικό μπλοκ για την ευκαιρία.Αλλος είπε θα γαμάω μουνάρες φτηνά,άλλος είπε θα αγοράσω σημαντικά πτυχία φτηνά άλλος είπε θα αγοράσω διαμερίσματα φτηνά.
Φυσικά όλοι πήρανε το τρίτο το μακρύτερο.Αυτό που κάνουν αυτοί οι παπάρες εξαρτάται από αυτό που θέλω εγώ,αν εγώ δε συμφωνώ θα τους γαμήσω το κέρατο.
Δεν είχανε ποτέ κοινωνική αποδοχή και τους κεράσαμε πούτσο απλά.
Εκεί είναι και ο δημητράκης.
Πούτσα μόνο.Δεν έχει σημασία τι θέλει ο μέσος όρος,οι πιο πολλοί κτλ.
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.714
Κριτικές
1
Like
4.509
Πόντοι
1.706
Εχω σκεφτει να βρω καμια απελπισμενη (που να ειναι σε αλλη χωρα) να την παντρευτω εικονικα για να παρω τη φοροαπαλλαγη. Να της δινω και κανα χαρτζιλικι. Αλλα βαζεις εμπιστοσυνη?
Εικονικα για σενα.
Για το κρατος νομιμα.

Οταν αυτη αποφασισει να κανει χρηση τα δικαιωματα που τις δινοντε μετα τον γαμο θα μετανοιωσεις πικρα, αλλα πολυ πικρα

Μοναχος σου χορευε κι οσο θελεις πηδα
 

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Μηνύματα
2.417
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Για Ελλαδα ειναι καλα λεφτα για καποιον 33 χρονων. Αν εχει δικο της σπιτι, μπορει να αποταμιευει ακομη και 1000 ευρω το μηνα, ισως και 1500. Μην ξεχνας οτι Ελλαδα τα 2300 ειναι 2680 λογω δωρων Χριστουγεννων κλπ

Αν το παμε ετσι και εγω αν ειχα δικο μου σπιτι θα αποταμιευα αλλα 2 χιλιαρικα το μηνα. Να συγκρινουμε τα ομοια.

Οσο για το οτι λεμε οι δικηγοροι δεν κοβουν αποδειξεις και βγαζουν λεφτα, οκ αυτο ομως ειναι παρανομο. Μπορω και εγω να κανω μια εταιρια μαλτα, να παρεχω υπηρεσιες και να σταματησω να πληρωνω φορους.

Προφανως και υπαρχουν λεφτα στην Ελλαδα. Αλλα σιγουρα δεν ειναι ο κανονας.


Μαρεσει παντως που κανεις δε πηγε κοντρα στο αλλο μισο μερος του ποστ , που ειπα οτι Ελλαδα δεν βγαζεις λεφτα και δε γαμας :P
 

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Μηνύματα
2.417
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Εικονικα για σενα.
Για το κρατος νομιμα.

Οταν αυτη αποφασισει να κανει χρηση τα δικαιωματα που τις δινοντε μετα τον γαμο θα μετανοιωσεις πικρα, αλλα πολυ πικρα

Μοναχος σου χορευε κι οσο θελεις πηδα

Ασε με να ονειρευτω ενα κοσμο χωρις υποχρεωσεις ανθρωπε του θεου.
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.714
Κριτικές
1
Like
4.509
Πόντοι
1.706
Συμφωνω, ειχα γνωρισει εδω μια ρωσιδα και το εψηνε. Θα επαιρνε και διαβατηριο και θα ηταν κυρια.

Αλλα και παλι, εγω προτιμω να βρω μια , να τη δηλωσω εδω και να μενει οπουδηποτε αλλου. Να παιρνει και 200-300 ευρω το μηνα και να κραταω τη διαφορα. Και ενα ωραιο προγαμιαιο και ειμαι κομπλε.
Δεν ισχυουν προγαμιαια συμβολαια.
Οτι λεει ο νομος.
Κι ο νομος λεει βαλε λαδι κι ελα βραδυ...

Ποσοστο καταστροφης σου 98%

Δεν βλεπεις λιγο τι γινετε τριγυρω?
 

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Μηνύματα
744
Like
588
Πόντοι
86
Έχει και η Ελλάδα τα ωραία της, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Βασικά αν είσαι εργένης με μισθό 1500-2000 κάνεις ζωαρα στην Ελλάδα. Οι τιμές έχουν πέσει πολύ και έχεις πολλές ποιοτικές επιλογές.

Τα ζόρια στην Ελλάδα ξεκινάνε μετά τα 50 και ειδικά για όσους έχουν παιδιά.
 

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Μηνύματα
3.755
Like
2.191
Πόντοι
456
Στα νησιά έχω δει πολλές περιπτώσεις Ελλήνων που γύρισαν από χώρες όπως η Αυστραλία οι ΗΠΑ η Νότια Αφρική , το Κογκό, ο Καναδάς (λιγότερο) με χοντρά πακέτα και έκαναν πολύ καλές επιχειρήσεις και έχουν φτιάξει τη ζωή τους στην Ελλάδα καλύτερα και από ντόπιους!
Αντίθετα όσοι πήγαν στα ευρωπαϊκά σοσιαλομπουρδέλα της Σκανδιναβίας, Γερμανίας , Ολλανδίας τους βλέπεις μέσα στη μιζέρια και τα απωθημένα και κυρίως απροσάρμοστους και μοιρολάτρες που αμύνονται μόνο κατηγορόντας τους πάντες και τα πάντα(δίκιο έχουν μέχρι ένα σημείο)! Λεφτά όμως έκαναν μόνο λίγοι σε ευρωπαϊκές χώρες!
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Αν το παμε ετσι και εγω αν ειχα δικο μου σπιτι θα αποταμιευα αλλα 2 χιλιαρικα το μηνα. Να συγκρινουμε τα ομοια.

Ακομη και με ενοικιο, με νορμαλ ζωη χωρις σπαταλες, 1700 ευρω φθανουν ανετα για να περασει μια κοπελα 33 χρονων το μηνα. Αρα της μενουν 1000 ευρω αποταμιευση, που για Ελλαδα ειναι πολυ καλα. Μην ξεχνας οτι δουλεψε πολλα χρονια Ολλανδια, επομενως εχει δυνατοτητα να εχει δικο της σπιτι Ελλαδα, ακομη και χωρις βοηθεια απο γονεις κλπ
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.714
Κριτικές
1
Like
4.509
Πόντοι
1.706
Στη χωρα που ειμαι εχει μια διαδικασια που λεγεται διαχωρισμος περιουσιας. Ετσι μπορεις να προστατευσεις οτι εχεις .
σε ποια χωρα εισαι?

Διαχωρισμος περιουσιας υπαρχει ,ναι. Αυτο σε προστατεύει στην περιουσια που ειχες ΠΡΙΝ τον γαμο, οχι για οτι αποκτηθηκε μετα.
Επισης
Αλλα αν η αλλη ζητησει διαζυγιο κ δεν εχει εργασια ή ακομη κι αν παραιτηθει εσυ πρέπει να την συντηρεις. Και θα εχει συνεχεια ολοενα και περισσοτερες οικονομικες απαιτησεις.
Σε βαθος χρονου το χρημα που θα σου φυγει θα ειναι οσο το ακινητο που ηθελες να προσταψεις με τον "διαχωρισμο περιουσιας"
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.714
Κριτικές
1
Like
4.509
Πόντοι
1.706
Καλά κάνεις! Πως σου φαίνεται όμως που στη χώρα στην οποία δεκάδες χιλιάδες κόσμος μένουν τσάμπα σε σπίτια του κράτους, τσιμπάνε καλά επιδόματα πολύ κοντά στα λεφτά ενός εργαζόμενου και έχουν πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες υγείας με εσένα χωρίς να κάνουν τίποτα,  ΕΣΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?
Δεν είναι λίγο κοροϊδία?
Δεν υπαρχουν καλα επιδοματα. Τα επιδοματα ειναι συγκεκριμενα  και σου το βγαζουν απο την μυτη εως να στα δωσουν.
Πολλες φορες περιμενεις το ποσόν κ σου ερχεται μειωμενο, και τοτε τρεχεις με το αυγο στον κωλο να δεις τι θα κανεις για να βγει ο μηνας.
Σε καλουν συνεχεια για συνεντευξεις, αν δεν πηγαινεις εχει μειωση.
Δεν σου φτανουν με τιποτα για αμαξι, κανα ταξιδακι, πουτανες, ξενυχτια.
Ειναι ολα καλα υπολογισμενα.
Φτανουν για να φυτοζωεις.
Εγω παιρνω 3 φορες πανω απο το ανωτερο επιδομα

Ολα γινοντε για την μειωση
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.714
Κριτικές
1
Like
4.509
Πόντοι
1.706
Στα νησιά έχω δει πολλές περιπτώσεις Ελλήνων που γύρισαν από χώρες όπως η Αυστραλία οι ΗΠΑ η Νότια Αφρική , το Κογκό, ο Καναδάς (λιγότερο) με χοντρά πακέτα και έκαναν πολύ καλές επιχειρήσεις και έχουν φτιάξει τη ζωή τους στην Ελλάδα καλύτερα και από ντόπιους!
Αντίθετα όσοι πήγαν στα ευρωπαϊκά σοσιαλομπουρδέλα της Σκανδιναβίας, Γερμανίας , Ολλανδίας τους βλέπεις μέσα στη μιζέρια και τα απωθημένα και κυρίως απροσάρμοστους και μοιρολάτρες που αμύνονται μόνο κατηγορόντας τους πάντες και τα πάντα(δίκιο έχουν μέχρι ένα σημείο)! Λεφτά όμως έκαναν μόνο λίγοι σε ευρωπαϊκές χώρες!
Μιλας για αυτους που πηγαν το 1960 και γυρισαν γεροντακια το 2010?
Και το μονο που καναν τοσα χρονια ήταν δουλεια 360 μερες τον χρονο?

Τετοιους εχω γνωρισει απο την γερμανια. Γυρισαν γεροντακια με κινητικα προβληματα, που ζησαν 5 χρονια ακομη στην βιλαρα που χτισαν στο χωριο κ μετα αναπαυθηκαν εν ειρηνη.

Για να κανεις λεφτα σημερα πρεπει να κανεις κατι πετυχημενο δικο σου πχ ρεστοραν.
Αυτό ομως το κανεις κ στην δυτικη ευρωπη, καμμια διαφορα.

Η παγκοσμιοποιηση εχει εκμηδενισει τις διαφορες
 

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Μηνύματα
2.417
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Οχι ακριβώς.Αυτοί πήγανε ανατολικό μπλοκ για την ευκαιρία.Αλλος είπε θα γαμάω μουνάρες φτηνά,άλλος είπε θα αγοράσω σημαντικά πτυχία φτηνά άλλος είπε θα αγοράσω διαμερίσματα φτηνά.
Φυσικά όλοι πήρανε το τρίτο το μακρύτερο.Αυτό που κάνουν αυτοί οι παπάρες εξαρτάται από αυτό που θέλω εγώ,αν εγώ δε συμφωνώ θα τους γαμήσω το κέρατο.
Δεν είχανε ποτέ κοινωνική αποδοχή και τους κεράσαμε πούτσο απλά.
Εκεί είναι και ο δημητράκης.
Πούτσα μόνο.Δεν έχει σημασία τι θέλει ο μέσος όρος,οι πιο πολλοί κτλ.

Αναλογα με το τι ειναι μπλοκ για σενα. Οποιος πηρε σπιτια Βουκουρεστι, Βουδαπεστη, Πραγα, Μπρατισλαβα, χεστηκε στο ταλιρο. Ισως και Πολωνια. Ουκρανια-Ρωσια δε ξερω τι επαιξε.
 

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Μηνύματα
2.417
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Δεν ισχυουν προγαμιαια συμβολαια.
Οτι λεει ο νομος.
Κι ο νομος λεει βαλε λαδι κι ελα βραδυ...

Ποσοστο καταστροφης σου 98%

Δεν βλεπεις λιγο τι γινετε τριγυρω?

Εκτος αν βρεις γυναικα που παιρνει παραπανω απο σενα.
 

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Μηνύματα
2.052
Like
1.049
Πόντοι
216
Αυτή η παπάρα πρέπει να σταματήσει καποια στιγμή.
Καταλαβαίνω οτι για κάποιους είναι δύσκολα τα πράγματα και προφανώς ομοιος με όμοιο αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Εγώ είμαι μηχανικός.
Από τους 10 φίλους που κρατώ επικοινωνία από το πανεπιστήμιο οι 8 βγάζουν πάνω από 1500.
Είναι εξαίρεση αυτοί;
Θα μου πεις τώρα ότι ντάξει ρε φίλε, δεν σπούδασαν όλο μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι.
Συμφωνώ αλλά για την ιστορία αυτή την στιγμή ο αύξων αριθμός ΤΕΕ είναι πάνω από 140.000!
Αν λοιπόν μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι αριθμούν μισό μύριο δεν τους λες και μειοψηφία!

Πάμε λοιπόν σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πιο απλές και λαϊκές.
Ο λαϊκατζής πιστέυεις οτι βγάζει λιγότερα από 1500;
Ο ταξιτζής;
Ο υδραυλικός;
Ο ηλεκτρολόγος;
Για ψάξε να βρεις ψυκτικό αυτή την περίοδο...
Ο μηχανικός αυτοκινήτων που κάθε φορά που πάω για σέρβις φεύγω ελαφρύτερος κατά 200€ (και βλέπει 5 αμάξια την μέρα);
Οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων είναι όλοι κάτω των 1500;
Ακόμα και οι Δ.Υ. μετά από κάποια χρόνια υπηρεσίας φτάνουν το παραπάνω ποσό.
Συγκεντρωθείτε κάποιοι δείτε πέρα από τον μικρόκοσμό σας.

Ποσο χρονων εισαι?
 

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Μηνύματα
2.052
Like
1.049
Πόντοι
216

Αυτο που ισχυει ειναι οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στον φτασμενο και στον νεο που ξεκιναει. Και εκει ειναι το δυσκολο και το δραμα. 40 εισαι στο οριο των " παλιων" που προλαβαν. Οι φτασμενοι 40 + στην, Ελλαδα η πλειοψηφια καλα ειναι. Το κακο ειναι οτι απο πισω δεν ακολουθαει αλλη γενια. Οι νεες γενιες και δυσκολοτερα μπαινουν στην αγορα εργασιας και πιο δυσκολες συνθηκες συναντουν αμα μπουν, σε γενικες γραμμες.
 
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Μηνύματα
5.280
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Αυτή η παπάρα πρέπει να σταματήσει καποια στιγμή.
Καταλαβαίνω οτι για κάποιους είναι δύσκολα τα πράγματα και προφανώς ομοιος με όμοιο αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Εγώ είμαι μηχανικός.
Από τους 10 φίλους που κρατώ επικοινωνία από το πανεπιστήμιο οι 8 βγάζουν πάνω από 1500.
Είναι εξαίρεση αυτοί;
Θα μου πεις τώρα ότι ντάξει ρε φίλε, δεν σπούδασαν όλο μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι.
Συμφωνώ αλλά για την ιστορία αυτή την στιγμή ο αύξων αριθμός ΤΕΕ είναι πάνω από 140.000!
Αν λοιπόν μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι αριθμούν μισό μύριο δεν τους λες και μειοψηφία!

Πάμε λοιπόν σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πιο απλές και λαϊκές.
Ο λαϊκατζής πιστέυεις οτι βγάζει λιγότερα από 1500;
Ο ταξιτζής;
Ο υδραυλικός;
Ο ηλεκτρολόγος;
Για ψάξε να βρεις ψυκτικό αυτή την περίοδο...
Ο μηχανικός αυτοκινήτων που κάθε φορά που πάω για σέρβις φεύγω ελαφρύτερος κατά 200€ (και βλέπει 5 αμάξια την μέρα);
Οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων είναι όλοι κάτω των 1500;
Ακόμα και οι Δ.Υ. μετά από κάποια χρόνια υπηρεσίας φτάνουν το παραπάνω ποσό.
Συγκεντρωθείτε κάποιοι δείτε πέρα από τον μικρόκοσμό σας.

Τυπε,εχεις χασει λιγο εως πολυ την μπαλα ή μου φαινεται;Γραφεις με μια απλουστευμενη λογικη για μια χωρα που δεν επικρατει η λογικη.Και εγω και ο αδερφος μου,ειχαμε μαζι επιχειρηση σε μια απο τις παραπανω κατηγοριες επαγγελματων που περιγραφεις.Δεν θελω να σε πεισω για κατι αλλα ουτε κ μ απασχολει βασικα,ομως περιγραφεις με μια λογικη που στην ελλαδα εχουν οι ΔΥ ή αυτοι που ψωλαρουν.

Το ποσο μειωνεται η δικη σου αγοραστικη δυναμη με τον τζιρο του επαγγελματια εως το καθαρο του εισοδημα,ειναι τρια πραγματα που δεν εχουν την παραμικρη συνδεση μεταξυ τους.

Εσυ ως πελατης μπορει να δινεις σε μενα τον επαγγελματια για παροχη υπηρεσιων το μισο σου μηνιατικο,εγω ως επαγγελματιας να τζιραρω ενα ποσο καθε μηνα ας πουμε 5000€ και στο τελος να μ μενουν καθαρα τα 800€.Ενας ελευθερος επαγγελματιας για να βγαλει τα χρηματα που περιγραφεις στην ελλαδα,ειναι ενα θεμα που ουτε εσυ ουτε εγω γνωριζουμε πως γινεταιι.

Στην Ελλαδα απο το 2000 ελ επαγγελματιας,ουδεποτε διαννοηθηκα να παρω επιστροφη φορου απο την εφορια και στην γερμανια για την πρωτη  τριετια που εκανα φορολογικη δηλωση,μπηκε ενα ποσο στο κοντο μου που ακομη δεν πιστευω.
 
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Μηνύματα
5.280
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Στην ανάλυση λάβε υπ όψην τα εξής:
Ο σεβασμός των Γερμανών συναδέλφων ή υφιστάμενων είναι μια τρύπα στο νερό! Τι αξία έχει να κερδίσεις τον σεβασμό ενός μοναχικού τύπου, έκφυλου που τη γυναίκα του μπορεί να την πηδάει αράπης και να φτιάχνετε παίρνοντας μάτι ή σε πιο ακραίες περιπτώσεις αλλά πιθανές να κτηνοβατεί ή να ξεσκίζει κούκλες... Θέλω να πω πως κοινωνική καταξίωση στην Γερμανία δεν υπάρχει και το τι γνώμη έχει ένας Γερμανός για τη τρύπια χώρα του έχει όση αξία έχει η γνώμη ενός οδηγού λεωφορείου στο κέντρο της Αθήνας για τους Κούρδους και τους πακιστανούς Λαθρομετανάστες!
Μια μικρή συλλογική αντίσταση στην πλήρη επικράτηση των λάθρο κάνουν οι Ρώσοι της Γερμανίας! Στα γκέτο τους και στις δουλειές τους  δεν σηκώνουν να δραστηριοποιούνται μουσουλμάνοι και τους αποκλείουν όπου πάνε να κάνουν αυτά που κάνουν στους γερμανούς και τους υπόλοιπους Μαλθακούς!
Τέλος έχω δει Έλληνες που κινούμενοι με λαμογίστικο τρόπο εκμεταλλευόμενοι το σύστημα να κάνουν απίστευτες δουλειές που δεν γίνονται ούτε Ελλάδα!
Το έχω ξαναγράψει πως Έλληνας περιγράφοντας τις δουλειές του που ήταν από ακίνητα, εστιατόρια μέχρι εισαγωγές μου είπε πως η πιο επικερδής  μπίζνα του είναι μια ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ! Άλλος με συνεργείο  έκοβε βόλτες προκλητικά σε δρόμους που ήξερε για να τον βαρέσουν να πάρει αποζημιώσεις! Άλλοι έπαιρναν επιδόματα τρέλας!
Και οι πιο τραγικοί από όλους ....δουλεύουν τίμια ....
Μετά από αυτά πείτε ότι θέλετε ..

Τυπε ολο μαλακες γνωριζεις!Ο σωστος ο μαγκας παει σε μια περιοχη που το οριο ειναι 30 χλμ την ωρα,πεφτει πανω σ ενα αυτοκινητο,χτυπαει μενει παραλυτος και δεν ξαναδουλευει ποτε στη ζωη του εχοντας μηνιατικο σιγουρο 3000χιλιαρο συν εφαπαξ καταβολη αναπηριας & τοτε να δεις πως τους γαμαει το συστημα!

Ρε τυπε θα μας τρελανεις;Τι καμμενα ειναι αυτα που εγραψες παραπανω,τι κακομοιρια κ τι καταντια!Και συ ποσο καημενος μπορει να εισαι ωστε να μας τα φερνεις ως παραδειγματα!
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Δεν ισχυουν προγαμιαια συμβολαια.
Οτι λεει ο νομος.
Κι ο νομος λεει βαλε λαδι κι ελα βραδυ...

Ποσοστο καταστροφης σου 98%

Δεν βλεπεις λιγο τι γινετε τριγυρω?

Εννοείται.Το κράτος εισπράττει ένα σωρό λεφτά από φόρους,γάμους,διαζύγια,διατροφές.Σιγά μην άφηνε χύμα την κατάσταση να γαμάς χύμα στο κύμα χωρίς υποχρεώσεις.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom