Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Οι Ελληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους οικονομικά.Δηλαδή ο ξυσαρχίδης Δ.Υ. που παίρνει 1500 ευρώ το μήνα παράγει εργασία που αξίζει 500 ευρώ.Τα υπόλοιπα 1000 τα δανείζεται το κράτος και προστίθενται στο χρέος.
Γιατι τότε δεν αφηνουν πραξικοπηματικα το fdp να πάρει το οικονομιας για να ψοφησουν τα παρασιτα?Ποιοι δε το αφήνουν?Τα γνωστα λαμογια σοιμπλε,μερκελ,σουλτς που πάνε να κάνουν άλλη μια αμαρτωλη συγκυβερνηση που θα δινει συγχαρικια στο τσιπρα για τους φόρους και τα μερισματα αποδεικνυοντας οτι η καραδιεφθαρμενη ΕΕ ειναι εργο της καραδιεφθαρμενης Γερμανιας και ευτυχως συντομα θα καταρρευσουν με πάταγο και οι 2

Dynamics

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2009
Like
141
Πόντοι
16
Με 1200 έξω,θα έχεις ποιότητα ζωής;Πλάκα κάνεις;

Κι επιτέλους,πρέπει να υπάρχει και μια λογική.Με 500 στην Ελλάδα,δεν πας να νοικιάσεις σπίτι για να λες 'μένω μόνος'.Φυσικά δε θα σου μένει φράγκο.Εδώ και με 1000,πάλι τσίμα τσίμα είσαι εαν νοικιάζεις έστω και γκαρσονιέρα.
και μονο που θα ξερω οτι με 1200-300 το μηνα θα εχω καβατζα 100 λιρες ναι ειναι ποιοτητα ζωης για εμενα ειναι απο αποψη οτι εδω πανω 500 δεν θα παρω θα ζηταω δανεικα απο τους γονεις μου για να τα βγαλω περα!και αν χασω την δουλεια μου εδω θα κανω πανω απο 6 μηνες να βρω κατι αλλο...τουλαχιστον εξω βρισκεις ποιο ευκολα απ οτι εδω..δεν ειπα οτι εξω θα παω θα ειμαι με χρυσα κουταλια...αλλα δεν θα παρακαλω κανενα μαλακα για να μπω για δουλεια για 500 ευρω...δεν ειπαμε οτι μια ζωη θα εισαι με 1200 αρχιζεις απο εκει και ψαχνεις καπακι για κατι αλλο με περισσοτερα εδω θα αρχισεις με 500 και θα μεινεις με 500 και θα λες και ευχαριστω

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Οποίος δεν κατέχει εξειδίκευση στον τομέα του, καλό θα ήταν να το σκεφτεί 2 φορές πριν βγει στο εξωτερικό να βρει τη γη της επαγγελίας.

Αυτό .&-

Το έχουμε γραψει 100 φορές,το εξωτερικό δεν είναι ΟΑΕΔ.

Κάποιες χώρες εχουν συγκεκριμενες ανάγκες.
Ή πληρείς τις προϋποθέσεις ή καταλήγεις στον πάτο της εργασιακής αλυσίδας,μαζί με ανειδίκευτους πακιστανούς και μαροκινούς.

Επίσης,τουλάχιστον για τη Γερμανία,από πέρυσι ισχύει ότι μετανάστης από χώρα της ευρωπαϊκής χώρας,δε δικαιούται κανένα κοιωνικό επίδομα να δεν:
α)Έχει συμπληρωσει 5 συνεχόμενα χρόνια παραμονής στη χώρα
ή
β)Μια συνεχή χρονιά εργασίας στον ίδιο εργοδότη

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
και μονο που θα ξερω οτι με 1200-300 το μηνα θα εχω καβατζα 100 λιρες ναι ειναι ποιοτητα ζωης για εμενα ειναι απο αποψη οτι εδω πανω 500 δεν θα παρω θα ζηταω δανεικα απο τους γονεις μου για να τα βγαλω περα!και αν χασω την δουλεια μου εδω θα κανω πανω απο 6 μηνες να βρω κατι αλλο...τουλαχιστον εξω βρισκεις ποιο ευκολα απ οτι εδω..δεν ειπα οτι εξω θα παω θα ειμαι με χρυσα κουταλια...αλλα δεν θα παρακαλω κανενα μαλακα για να μπω για δουλεια για 500 ευρω...δεν ειπαμε οτι μια ζωη θα εισαι με 1200 αρχιζεις απο εκει και ψαχνεις καπακι για κατι αλλο με περισσοτερα εδω θα αρχισεις με 500 και θα μεινεις με 500 και θα λες και ευχαριστω

Τύπε με 1200 το μηνα στο Λονδίνο οχι απλα δεν ζεις, ούτε καν επιβιώνεις. Καταλαβαίνω βέβαια  το σκεπτικό σου, αλλα αν κάποιος ξεκινήσει με 1200 στα 40 που νομίζεις μπορει να φτάσει; Δεν υπάρχει γη της επαγγελίας.

Dynamics

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2009
Like
141
Πόντοι
16
Τύπε με 1200 το μηνα στο Λονδίνο οχι απλα δεν ζεις, ούτε καν επιβιώνεις. Καταλαβαίνω βέβαια  το σκεπτικό σου, αλλα αν κάποιος ξεκινήσει με 1200 στα 40 που νομίζεις μπορει να φτάσει; Δεν υπάρχει γη της επαγγελίας.
8,5 λιρες δεν ειναι ο βασικο περιπου?μιλαμε για 1300 λιρες περιπου τον μηνα χωρις να υπολογισω μεσα αν δουλεψεις βραδινα η σκ!
μιλαμε για προαστιο του λονδινου παντα να μενεις...αν πχ εχεις 400 λιρες μισο σπιτι τον μηνα εχεις 800 καθαρα στην τσεπη για τα υπολοιπα..δεν κανπνιζω δεν πινω!τα σουπερ μαρκετ για βασικα αγαθα του σπιτιου ειναι 50% φθηνοτερα απο Ελλαδα μην πω παραπανω...τουλαχιστον την βγαζεις μεχρι να βρεις κατι αλλο..Εδω Ελλαδα με 500 ευρω τι θα κανεις τυπε?500 ευρω θα παρεις σημερα 500 θα παρεις σε 10 χρονια...με 500 ευρω δεν βγαζεις μηνα με ενοικιο κτλ για κανενα λογο!Η μονη λυση ειναι να βρεις δουλεια με βυσμα πολιτικο πχ σκλαβενιτη με 700-800 τον μηνα για να τα φερεις βολτα!Τι να κανω να μεινω Ελλαδα με 500 ευρω?Η να φυγω Αγγλια με 1300 λιρες?Πτυχιο τεχνικου λυκειου εχω σε υπολογιστες σαν τεχνικος και με σχετικα καλη προ υπηρεσια και στην καλυτερη ηλικια 30 πλεον..Αν εχεις καποια προταση δεκτη!δεν θελω να γινω μεγιστανας αλλα βαρεθηκα να γλυφω παπαρια για να παω για 500 ευρω

gavelos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2016
Κριτικές
21
Like
655
Πόντοι
326
Απλά θα αγόραζες ελληνικό κινητό λίγο χειρότερο από το κινέζικο που παίρνεις τώρα.
Με δραχμή μάζευε ο Ελληνας δυο χρόνια λεφτά να πάρει κινητό?
το εθνικο νομισμα της κάθε χωρας συναλλαγματικα εναντι των ξενων νομισματων κινειται αναλογα με την οικονομια της χωρας ρυθμο ανάπτυξης πληθωρισμο κλπ.
τοτε που είχαμε δραχμή είχαμε ρυθμο ανάπτυξης 4% χαμηλο πληθωρισμο και ανεργια γι αυτό και η δραχμή αντιστοιχιζε περι των 340 δραχμων εναντι του ευρω.τωρα με αυτή την μακροχρονια υφεση τον ψηλοτερο πληθωρισμο τα χρεοι την ανεργεια πιστευες οτι η δραχμή θα είναι όπως ηταν?
η δραχμή θα υποβαθμιζοταν εναντι του ευρω και αντι για 340 θα πηγαινε 600 800 μπορει και χιλιες εναντι του ευρω.
αν εσυ επαιρνες 100.000δρχ μισθο και το 1 ευρω αντιστοιχουσε με 1000 δρχ τοτε οι 100.000δρχ που θα παιρνες θα ηταν 100 ευρω.αρα να πως θα μαζευες 2 χρονια για να παρεις κινητο.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
8,5 λιρες δεν ειναι ο βασικο περιπου?μιλαμε για 1300 λιρες περιπου τον μηνα χωρις να υπολογισω μεσα αν δουλεψεις βραδινα η σκ!
μιλαμε για προαστιο του λονδινου παντα να μενεις...αν πχ εχεις 400 λιρες μισο σπιτι τον μηνα εχεις 800 καθαρα στην τσεπη για τα υπολοιπα..δεν κανπνιζω δεν πινω!τα σουπερ μαρκετ για βασικα αγαθα του σπιτιου ειναι 50% φθηνοτερα απο Ελλαδα μην πω παραπανω...τουλαχιστον την βγαζεις μεχρι να βρεις κατι αλλο..Εδω Ελλαδα με 500 ευρω τι θα κανεις τυπε?500 ευρω θα παρεις σημερα 500 θα παρεις σε 10 χρονια...με 500 ευρω δεν βγαζεις μηνα με ενοικιο κτλ για κανενα λογο!Η μονη λυση ειναι να βρεις δουλεια με βυσμα πολιτικο πχ σκλαβενιτη με 700-800 τον μηνα για να τα φερεις βολτα!Τι να κανω να μεινω Ελλαδα με 500 ευρω?Η να φυγω Αγγλια με 1300 λιρες?Πτυχιο τεχνικου λυκειου εχω σε υπολογιστες σαν τεχνικος και με σχετικα καλη προ υπηρεσια και στην καλυτερη ηλικια 30 πλεον..Αν εχεις καποια προταση δεκτη!δεν θελω να γινω μεγιστανας αλλα βαρεθηκα να γλυφω παπαρια για να παω για 500 ευρω

γινε ζιγκολο σαν τον βαλιανατο  :effemine: :gay: :gay:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

παίκτη μου Λονδίνο και γενικά μέσα στον δακτύλιο του Μ25 με 400 λίρες τον μήνα το μόνο που θα βρείς είναι δωμάτιο σε τρώγλη με καμμιά δεκαριά άλλους  και μία τουαλέτα και κουζίνα... βέβαια έχει και τους λογαριασμούς μέσα (μέχρι ένα ποσό γιατί αν το ξεπεράσετε πχ το γκάζι θα πληρώσετε το παραπάνω).... βάλε και μετακινήσεις (πχ αν είσαι σε τομέα 5 και η δουλειά σου είναι στον τομέα 2 τότε θέλεις 120 λίρες τον μήνα μετρό).... δεν φτάνουν μήτε για ζήτω τα 1200... Λονδίνο για να πείς ότι τα κουτσοβολεύεις θέλεις 2000+ τον μήνα και αυτό πάλι με ενοίκιο ενός δωματίου...

αν πας σε επαρχία ειδικά στα βόρεια (midlands, yorkshire) τα πράγματα αλλάζουνε και 1300 λίρες φτάνουν για μια μετρημένη ζωή...

Dynamics

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2009
Like
141
Πόντοι
16
παίκτη μου Λονδίνο και γενικά μέσα στον δακτύλιο του Μ25 με 400 λίρες τον μήνα το μόνο που θα βρείς είναι δωμάτιο σε τρώγλη με καμμιά δεκαριά άλλους  και μία τουαλέτα και κουζίνα... βέβαια έχει και τους λογαριασμούς μέσα (μέχρι ένα ποσό γιατί αν το ξεπεράσετε πχ το γκάζι θα πληρώσετε το παραπάνω).... βάλε και μετακινήσεις (πχ αν είσαι σε τομέα 5 και η δουλειά σου είναι στον τομέα 2 τότε θέλεις 120 λίρες τον μήνα μετρό).... δεν φτάνουν μήτε για ζήτω τα 1200... Λονδίνο για να πείς ότι τα κουτσοβολεύεις θέλεις 2000+ τον μήνα και αυτό πάλι με ενοίκιο ενός δωματίου...

αν πας σε επαρχία ειδικά στα βόρεια (midlands, yorkshire) τα πράγματα αλλάζουνε και 1300 λίρες φτάνουν για μια μετρημένη ζωή...
Κοιταω προς northampton για την ακριβεια.μια και εκει εχω γνωστο ατομο για να με βοηθησει τις πρωτες μερες!μαζι μου θα ειναι αλλο ενα ατομο στο οποιο θα νοικιασουμε μαζι συν ισως ερθει και ο γνωστος που ειναι Αγγλια οποτε ενα διαμερισμα δια 3!αυτο εχω εχουμε...σαν πρωτη σκεψη!παιδες δεν ειπα οτι θα ειμαι μια ζωη με 1200 -1300 αλλα ολοι απο καπου ξεκιναμε..οποια ιδεα εχετε μπορω να την ακουσω...

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
Dynamics πας εκεί και βλέπεις.Αφού είσαι 30 και άνεργος και να υποθέσω ανύπαντρος το ρισκάρεις.Τι έχεις να χάσεις;Μια στις 10 να πετύχεις είναι καλύτερη πιθανότητα από το να κάτσεις εδώ.Καλύτερα να πας και να "φας" το κεφάλι σου παρά στα 40-45 ή 50 να λες γιατί δεν το ρίσκαρα όταν είχα την ευκαιρία

Dynamics

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2009
Like
141
Πόντοι
16
Dynamics πας εκεί και βλέπεις.Αφού είσαι 30 και άνεργος και να υποθέσω ανύπαντρος το ρισκάρεις.Τι έχεις να χάσεις;Μια στις 10 να πετύχεις είναι καλύτερη πιθανότητα από το να κάτσεις εδώ.Καλύτερα να πας και να "φας" το κεφάλι σου παρά στα 40-45 ή 50 να λες γιατί δεν το ρίσκαρα όταν είχα την ευκαιρία
ακριβώς τύπε!Είμαι Ανύπαντρος ! αν δεν γουσταρω γυρναω στην χειροτερη...παντως οσοι φιλοι μου εφυγαν εστω και σαν σερβιτοροι δεν γυρισαν ποτε..

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
ακριβώς τύπε!Είμαι Ανύπαντρος ! αν δεν γουσταρω γυρναω στην χειροτερη...παντως οσοι φιλοι μου εφυγαν εστω και σαν σερβιτοροι δεν γυρισαν ποτε..

Δε γυρνας γιατι καλομαθαινεις και μετα η Ελλαδα σου φαινεται ανυποφορη.Ελλαδα δεν εχει υποδομες ειναι καραγκιοζ μπερντε,μονο ο καιρος και τα τοπια αξιζουν.
Δουλειες και λεφτα δεν εχει,γκομενες δεν εχει,ακομα και ο Ανατολιοευρωπαιος περισσοτερους λογους εχει να μεινει στη χωρα του.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Με βρίσκουν σύμφωνο όλα όσα είπε ο Kman2 καθώτι κι εγώ είμαι της άποψης άμεσης εξόδου απο ΕΕ και Ευρώ οχι όμως έξοδος απο το ΝΑΤΟ.
Πολύ πολύ σωστός κι ο νεαρός Catman25 για αυτά που λέει περι εξειδίκευσης και επιστημονικής γνώσης για καρριέρα εις την αλλοδαπήν. Εάν δεν είσαι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ σε αντιμετωπίζουν όπως τον πακιστανό όμως δεν υπάρχει στην αλλοδαπή η μαύρη εργασία, ο αθέμιτος ανταγωνισμός απο τους αλβανούς εργαζομένους και ο ... φθόνος του έλληνα εργοδότη για τον υπάλληλο του.

Εάν με είχαν στείλει οι δικοί μου για μεταπτυχιακό έξω τότε θα την έψαχνα κι εγώ να φύγω. Προς το παρόν είμαι εγκλωβισμένος στα 1000 € που παίρνω στην τράπεζα και θα αναγκαστώ προσεχώς στα 40 μου ! να επιστρέψω στο παιδικό δωμάτιο διότι δεν αξίζει να μενω μόνος και το 60% του εισοδήματος μου να δαπανάται για αυτό. Γυναίκα να συζύσω δεν βρήκα.

Εσύ Kman2 ζεις στο εξωτερικό?

Ναι,στη Γερμανια μενω.Ελλαδα σε ευνουχιζουν οι γονεις.Πρεπει να παρεις ρισκα,να βγεις εξω χωρις προστατευτικο περιβλημα για να δεις πως ειναι.Αλλιως δεν εξελισσεσαι.
Πρεπει να περασεις δια πυρος και σιδηρου.

putaniaris89

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2017
Like
42
Πόντοι
6
παίκτη μου Λονδίνο και γενικά μέσα στον δακτύλιο του Μ25 με 400 λίρες τον μήνα το μόνο που θα βρείς είναι δωμάτιο σε τρώγλη με καμμιά δεκαριά άλλους  και μία τουαλέτα και κουζίνα... βέβαια έχει και τους λογαριασμούς μέσα (μέχρι ένα ποσό γιατί αν το ξεπεράσετε πχ το γκάζι θα πληρώσετε το παραπάνω).... βάλε και μετακινήσεις (πχ αν είσαι σε τομέα 5 και η δουλειά σου είναι στον τομέα 2 τότε θέλεις 120 λίρες τον μήνα μετρό).... δεν φτάνουν μήτε για ζήτω τα 1200... Λονδίνο για να πείς ότι τα κουτσοβολεύεις θέλεις 2000+ τον μήνα και αυτό πάλι με ενοίκιο ενός δωματίου...

ποια χωρα στην ευρωπη ειναι η καλυτερη για μεταναστευση σαν αναλογια χρηματων κοστους ζωης?

Andrew256

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Νοε 2017
Κριτικές
33
Like
3.438
Πόντοι
1.446
νο1.Ελβετία αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ τοπ θες πάρα πολλά προσόντα.
νο2.Γερμανία όπου και εκεί χρειάζονται καλά προσόντα όπως προϋπηρεσία,γλώσσα, να προσαρμοστείς γρήγορα στην νοοτροπία τους κα.

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
νο1.Ελβετία αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ τοπ θες πάρα πολλά προσόντα.
νο2.Γερμανία όπου και εκεί χρειάζονται καλά προσόντα όπως προϋπηρεσία,γλώσσα, να προσαρμοστείς γρήγορα στην νοοτροπία τους κα.

Ειναι τοσο καλα Γερμανία; Δεν εχω δει φοβερά υψηλούς μισθούς, ενω η φορολογία ειναι πολυ υψηλή.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Ειναι τοσο καλα Γερμανία; Δεν εχω δει φοβερά υψηλούς μισθούς, ενω η φορολογία ειναι πολυ υψηλή.

Και όχι μόνο..
Κοινωνικά η Γερμανία διανυει περιοδο παρακμής,μια ματιά στην πολιτικη σκηνή της χώρας αρκεί για να καταλάβει κάποιος ότι έχουν χάσει τη μπάλα.

Με ολους όσους μιλάω μου προτείνουν για επόμενο σταθμό,την Ελβετία.
Αλλά και την Αυστρία..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom