Ο Ελληνας έχει κακομάθει ως μαμάκιας.Σου λέει δεν πειράζει να μην πλύνω,θα μου πλύνει η μαμά.Δεν χρειάζεται να καθαρίσω,θα καθαρίσει η μαμά.Και θα τρώω γαμάτο φαί έστω και αν δε μαγειρεύω τίποτα,από τη μαμά.Και αν χρειάζεται να γαμήσω θα μου δώσει χαρτζηλικάκι η μαμά που με αγαπάει.
Οπότε την έχει δει άνετος,πολιτισμένος φάση,τι να μου κλάσετε γατάκια Ευρωπαίοι εγώ καθαρίζω με τη μαμά.
Εχει γενικά ένα εντελώς αδικαιολόγητα υψηλό βιοτικό επίπεδο λόγω γονικής προστασίας.Φυσικά έτσι έρχονται και οι αντίστοιχες δεσμεύσεις.Ο Γερμανός θα σουτάρει τους γονείς τους γηροκομείο όταν γίνουν Pflegefall,ο Ελλην υποχρεούται να τους φροντίζει αφού τα έδωσαν όλα για αυτόν και τον κρατάνε από τα αρχίδια μέσω της κληρονομίας.
Είναι άλλο σύστημα εντελώς.
Γενικά Νότιες χώρες η οικογένεια παίζει τεράστιο ρόλο,καθορίζει τα πάντα,Δύση παίζει πιο μεγάλο ρόλο η γενική κοινωνία,η φυλή το αίμα,δεν τα βλέπουν στενά οικογενειακά.
Και οι Ελληνίδες το ίδιο.Γενικά το σταθερό οικογενειακό περιβάλλον και η Ελληνίδα μάνα δίνει τεράστιο boost στους Ελληναράδες.Τους μετατρέπει από γατάκια σε τίγρεις με πέταλα.Από την άλλη τους ευνουχίζει εντελώς,αποκλείεται ο άλλος να βρει γκόμενα που να τον αγαπάει περισσότερο και να τον φροντίζει περισσότερο από τη μαμά οπότε γίνεται οξύθυμος,ευμετάβλητος,moody και παρανοικός,όπως φαίνονται οι Ελληνες στους ξένους.Εχει τεράστιες απαιτήσεις,οι Δυτικές τρελαίνονται.Οι Ανατολικές γουστάρουν κάπως αφού ο Ελλην τις σέβεται και τις βάζει στο pedestral αφού έχει στο μυαλό του τη μαμά σαν πρότυπο θήλεως,δε φοβούνται για χυδαίες συμπεριφορές απαξίωσης σκυλάκια ή γατάκια όπως τις αντιμετωπίζουν οι Σλάβοι.
Αυτό είναι κάπως το γενικό πλαίσιο,πώς να το περιγράψεις,φυσικά οι Βαλκάνιοι προσθέτουμε και την άγρια βαλκανική νότα στο μιξ,αυτό το στοιχείο που εξιτάρει τα γκομενέτα.Ευρωπαίος ή Ανατολίτης?Ελλην ή Γερμανός?Βαλκάνιος ή υποταγμένος?Πουστάκος ή άντρακλας?Φεμινιστής ή συντηρητικός?Γαμιάς ή γλυφομούνης?Και πόσο από το καθετί?Προσθέτεις ακριβώς το μίγμα στο κοκταίηλ που γουστάρει η καθεμιά και γίνεσαι ασυναγώνιστος.