Φίλε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Επειδή αθλούμαι πολύ έντονα καταναλώνω για τις δικές μου σωματικές αναλογίες σχετικά μεγάλες ποσότητες πρωτείνης. Υπάρχουν μήνες που μεταξύ άλλων πίνω 50 λίτρα γάλα κ που τρώω 120 αυγά. Όπως καταλαβαίνεις σε τέτοιες περιπτώσεις η ποιότητα της τροφής πρέπει να είναι καλή. Αυτός είναι και ο λόγος που προτιμώ τα βιολογικά προϊόντα.
Eννοείται ότι είναι διαφορετική αλλά εδώ μιλάμε για το μέσο όρο. Το γάλα και το γιαούρτι του ΑΒ δεν έχουν καμία ποιοτική διαφορά με της ΜΕΒΓΑΛ, αφού ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες το φτιάχνουν, ως προϊόν ιδιωτικής ετικέτας, που όμως είναι πιο φθηνό. Το τυρί Δωδώνη σε συσκευασία που δεν είναι καθόλου φθηνό, δεν είναι σε καμμία περίπτωση καλύτερο από τη κάθε φέτα ΠΟΠ που θα βρεις στο ράφι S/M, φθηνότερη και πιο συμφέρουσα. Τα αυγά λαϊκής, που αναφέρεις, δεν είναι πιο καλά από εκείνα του S/M γιατί τα δεύτερα έχουν περάσει και από μία ωοσκόπηση και είναι και πιο φθηνά. Τα ολικής τα μακαρόνια που τα τρώνε ελάχιστοι φοιτητές, γιατί όπως και να το κάνεις έχουν μια ιδιαίτερη γεύση, γιατί να είναι Barilla και όχι άλλης μάρκας ή ΑΒ που είναι πιο φθηνά;
Το βαρέλι της Heineken έχει 3,80 το λίτρο. Γιατί να το πάρει ο φοιτητής τη στιγμή που η εξάδα της Ηeineken έχει 2,70; Παρεκτός που υπάρχουν η Άλφα, η Μύθος, η Αμστελ, η Βεργίνα που είναι αρκετά φθηνότερες.
Αυτό που λέω είναι πως δε μπορεί να παίρνει κανείς ως μέτρο τον εαυτό του αλλά το μέτρο των περισσοτέρων. Κι εκεί το κάθε παληκαράκι θα τη βγάλει όσο αντέχει η τσέπη του. Ξέρω και αθλητές που τη βγάζουν με μπυρίτσα πάμφθηνη από τα Λίντλ και μακαρόνια με 0,40 λεπτά το πακέτο.
Ο καθείς μας απλώνει την κουβερτούλα του μέχρι εκεί που μπορεί.
Αν η διατροφή σου είναι αυτή που ανέφερες, μια χαρά είσαι και μπράβο σου, αλλά δεν είσαι ο μέσος όρος για να αναφερθείς ως παράδειγμα του πόσα ξοδεύει ο φοιτητής.