Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 999K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

  • Ναι, ειναι λιποταξια

    Ψήφοι: 89 25,0%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

    Ψήφοι: 267 75,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    356

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Με 4,5 εκατομμυρια αιγες και εστω 100 λιτρα γαλα η καθε μια ετησιως, μιλαμε για 450 εκατομμυρια λιτρα γαλα ετησιως, δηλαδη αναλογει 1 λιτρο γαλα για καθε ευρωπαιο ανα ετος

Φαντασου για τι περιθωριο πωλησεων μιλαμε

Πιο ρεαλιστικα, θες το 1% των Ευρωπαιων να πινει απο 2 λιτρα γαλα την εβδομαδα η το 2% να πινει απο 1 λιτρο την εβδομαδα, κλπ

Ιδιες αναλογιες και αν πιασουμε το τυρι

ρε παίκτη μου 4.5 μύρια αίγες που βρεθήκανε στην Ελλάδα ? εκτός αν βάζεις μέσα τα κατσικάκια που γίνεται σφαγή κάθε Πάσχα και εξαφανίζονται πάνω από το 90% των όσων γεννηθήκανε..

και το γίδινο γάλα πανάθεμα το είναι βαρύ και μυρίζει...
 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
1.935
Like
341
Πόντοι
36
απλά η παραγωγή γενικά σε ΟΛΑ τα προιόντα (εκτός από λάδι, ρύζι και σκληρό στάρι) δεν φτάνει για τεράστιες εξαγωγές..

Γιδινο γαλα παραγεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην Ελλαδα, καθε χρονο και μαλιστα συγκεκριμενους μηνες μονο, θα μπορουσαν καλλιστα να οργανωθουνε οι κτηνοτροφοι και να γεμισουν την Ευρωπη με γιδινο γαλα απολυτα αγνο, παραγομενο με τον πιο παραδοσιακο τροπο (ορεινη εκτατικη βοσκηση στα απιστευτης ποιοτητας βοσκοτοπια της ελληνικης υπαιθρου) σε πολυ καλες τιμες

Αντιθετα, ταιζουν την βορεια ευρωπη με κακιστης ποιοτητας γαλατα, ενω την ιδια ωρα οι ντοπιες γαλακτοβιομηχανιες αγοραζουν το χρυσο γιδινο γαλα απο τον παραγωγο σε εξευτελιστικες τιμες

 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
1.935
Like
341
Πόντοι
36
ρε παίκτη μου 4.5 μύρια αίγες που βρεθήκανε στην Ελλάδα ? εκτός αν βάζεις μέσα τα κατσικάκια που γίνεται σφαγή κάθε Πάσχα και εξαφανίζονται πάνω από το 90% των όσων γεννηθήκανε..

και το γίδινο γάλα πανάθεμα το είναι βαρύ και μυρίζει...



Μπορεις να βρεις και πιο επισημα στοιχεια, αλλα δε χρειαζεται. Συν οτι αν δημιουργηθουν υποδομες προωθησης, ο αριθμος θα διπλασιαστει σε 2-3 χρονια
Φυσικα δε συμπεριλαμβανονται τα κατσικακια σε αυτους τους αριθμους

Το κατσικισιο γαλα αμα το πιεις 2-3 ημερες σερι, το συνηθιζεις αμεσως και μετα δε μπορεις να πιεις αγελαδινο

Οταν λες βαρυ τι εννοεις; Το κατσικισιο ειναι το μονο που μπορουν να πιουν οσοι εχουν δυσανεξια στη λακτοζη (δηλαδη σχεδον οι μισοι ανθρωποι) και ανεμσα τους τα μωρα, ειναι το γαλα που πλησιαζει πιο πολυ στο μητρικο γαλα

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Γιδινο γαλα παραγεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην Ελλαδα, καθε χρονο και μαλιστα συγκεκριμενους μηνες μονο, θα μπορουσαν καλλιστα να οργανωθουνε οι κτηνοτροφοι και να γεμισουν την Ευρωπη με γιδινο γαλα απολυτα αγνο, παραγομενο με τον πιο παραδοσιακο τροπο (ορεινη εκτατικη βοσκηση στα απιστευτης ποιοτητας βοσκοτοπια της ελληνικης υπαιθρου) σε πολυ καλες τιμες

Αντιθετα, ταιζουν την βορεια ευρωπη με κακιστης ποιοτητας γαλατα, ενω την ιδια ωρα οι ντοπιες γαλακτοβιομηχανιες αγοραζουν το χρυσο γιδινο γαλα απο τον παραγωγο σε εξευτελιστικες τιμες

αφού είπαμε ότι δεν το γουστάρουν... τα γίδινα τυριά δεν τα τρώνε οι βόρειοι (προτιμούν τα γελαδινά), φρέσκο δεν μπορεί να φτάσει (λόγω ληκτότητας) και δεν μπορεί να γίνει εβαπορέ γιατί δεν υπάρχει πλέον αγορά...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306


Μπορεις να βρεις και πιο επισημα στοιχεια, αλλα δε χρειαζεται. Συν οτι αν δημιουργηθουν υποδομες προωθησης, ο αριθμος θα διπλασιαστει σε 2-3 χρονια
Φυσικα δε συμπεριλαμβανονται τα κατσικακια σε αυτους τους αριθμους

Το κατσικισιο γαλα αμα το πιεις 2-3 ημερες σερι, το συνηθιζεις αμεσως και μετα δε μπορεις να πιεις αγελαδινο

Οταν λες βαρυ τι εννοεις; Το κατσικισιο ειναι το μονο που μπορουν να πιουν οσοι εχουν δυσανεξια στη λακτοζη (δηλαδη σχεδον οι μισοι ανθρωποι) και ανεμσα τους τα μωρα, ειναι το γαλα που πλησιαζει πιο πολυ στο μητρικο γαλα


ρε παίκτη μου με τι θα τις ταίσεις 9 μύρια κατσίκες ? δεν θα σου αφήσουν λιβάδι και δάσος σε τρία χρόνια θα σου έχουν κάνει την Ελλάδα σαβάνα...

και ξαναλέω τα γίδινα τυριά δεν τραβάνε γιατί χρειάζονται αλάτι για την τυροκόμηση, φρέσκο το γάλα δεν μπορεί να φτάσει στις αγορές (μεταφορές) και το εβαπορέ δεν εχει πλέον αγορά
 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
1.935
Like
341
Πόντοι
36
αφού είπαμε ότι δεν το γουστάρουν... τα γίδινα τυριά δεν τα τρώνε οι βόρειοι (προτιμούν τα γελαδινά), φρέσκο δεν μπορεί να φτάσει (λόγω ληκτότητας) και δεν μπορεί να γίνει εβαπορέ γιατί δεν υπάρχει πλέον αγορά...

Κατι Ελβετικα παντως μια χαρα τα τσακιζουν
Αμα δοκιμασουν μια φορα γνησιο γιδινο τυρι απο καμια Ηπειρο, κλπ δεν προκειται να ξαναφανε τιποτα απο οτι τους ταιζαν εως τωρα
Μπορει να πιασει ανετα τιμες εως και 30 ευρω το κιλο αφου προκειται πραγματικα για χρυσο
Για το γαλα δεν ξερω θελει ψαξιμο κατα ποσο μπορει να φτασει φρεσκο στα ραφια τους, το τυρι παντως δεν εχει κανενα προβλημα, αντιθετα ο χρονος ωριμανσης του (3 μηνες) ειναι ιδανικος για το ταξιδι στα βορεια

 

Επισκέπτης
Παιρνω ενα γιδοτυρι απι βοσκο, φρεσκο, χωρις καθολου αλατι. Χωρις καμια παστεριωση στο γαλα. Σκετη κρεμα μιλαμε χωρις πολλα λιπαρα.
 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
1.935
Like
341
Πόντοι
36
Παιρνω ενα γιδοτυρι απι βοσκο, φρεσο, χωρις καθολου αλατι. Χωρις καμια παστεριωση στο γαλα. Σκετη κρεμα μιλαμε χωρις πολλα λιπαρα.

Καλη επιλογη, να προσεχεις λιγο για μελιταιο, αν και πλεον κανουν σε ολα τα ζωα εμβολια καθε χρονο
Αλατι γιατι δεν βαζει; Του το ζητας εσυ; Το αλατι μπαινει συνηθως απο την πρωτη ωρα στο τυρι
 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
1.935
Like
341
Πόντοι
36
ρε παίκτη μου με τι θα τις ταίσεις 9 μύρια κατσίκες ? δεν θα σου αφήσουν λιβάδι και δάσος σε τρία χρόνια θα σου έχουν κάνει την Ελλάδα σαβάνα...

και ξαναλέω τα γίδινα τυριά δεν τραβάνε γιατί χρειάζονται αλάτι για την τυροκόμηση, φρέσκο το γάλα δεν μπορεί να φτάσει στις αγορές (μεταφορές) και το εβαπορέ δεν εχει πλέον αγορά

Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι πριν 60 χρονια καθε χωριο ειχε δεκαπλασιο αριθμο κοπαδιων απ οτι σημερα και παλι μια χαρα βοσκουσαν ολα. Ασε που δεν ταταιζαν και επιπλεον καρπο τοτε (καλαμποκια, κλπ)
Το αλατι στην τυροκομηση γιατι το αναφερεις σαν αρνητικο;
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι πριν 60 χρονια καθε χωριο ειχε δεκαπλασιο αριθμο κοπαδιων απ οτι σημερα και παλι μια χαρα βοσκουσαν ολα. Ασε που δεν ταταιζαν και επιπλεον καρπο τοτε (καλαμποκια, κλπ)
Το αλατι στην τυροκομηση γιατι το αναφερεις σαν αρνητικο;

σιγά μην είχε και εκατονταπλάσιο...

οι Ευρωπαίοι έχουν συνηθίσει στα ανάλατα τυριά ... τα περισσότερα τυριά που κυκλοφορούν έχουν ελάχιστο αλάτι...
 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
1.935
Like
341
Πόντοι
36
σιγά μην είχε και εκατονταπλάσιο...

οι Ευρωπαίοι έχουν συνηθίσει στα ανάλατα τυριά ... τα περισσότερα τυριά που κυκλοφορούν έχουν ελάχιστο αλάτι...

Αρα το βασικο σου επιχειρημα ειναι η συνηθεια των ευρωπαιων και οχι η καθεαυτη ποιοτητα των προιοντων

Αρα κατα βαθος δε διαφωνουμε σε κατι, συμφωνω οτι τρωνε οτι σκατα τους πασαρουν, το θεμα ειναι πως να μπει ο Ελληνας παραγωγος που εχει στα χερια του χρυσαφι
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αρα το βασικο σου επιχειρημα ειναι η συνηθεια των ευρωπαιων και οχι η καθεαυτη ποιοτητα των προιοντων

Αρα κατα βαθος δε διαφωνουμε σε κατι, συμφωνω οτι τρωνε οτι σκατα τους πασαρουν, το θεμα ειναι πως να μπει ο Ελληνας παραγωγος που εχει στα χερια του χρυσαφι

ρε παίκτη μου έχω φέρει πολλές φορές σε φίλους στην Ευρώπη (και όχι τίποτε πλέμπες καλοζωισμένους και καλογυρισμένους) πεσκέσια διάφορα τυριά όπως λαδοτύρια, σαν μιχάλη, κεφαλοραβιέρες νάξου κλπ κλπ κλπ... άνθρωποι που ψωνίζουν αυθεντικά ροκφόρ (και ας έχει 40 ευρώ το κιλο) που σημαίνει ότι τους αρέσουν τα πικάντικα...

εεεε οι περισσότεροι τα τρίβανε στα μακαρόνια...

εξάλλου οι παραγωγές είναι τόσο μικρές στα αξιόλογα τυροκομικά που δεν επαρκούν για σοβαρές εξαγωγές παρά μόνον αν μπορέσεις να τα κάνεις κατηγορίας ντελικατέσεν (που σημαίνει υψηλές τιμές)...

πάρε παράδειγμα το καπνιστο Μετσόβου... πήγα πολλές φορές σε φίλους στην Γερμανία... τους φάνηκε πολύ ωραίο αλλά πολύ αλμυρό τόσο που σκεπάζει την γεύση του καπνίσματος... και στην γερμανία κυκλοφορούν πολλά καπνιστά τυριά που σημαίνει ότι τους αρέσουν..
 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
1.935
Like
341
Πόντοι
36
ρε παίκτη μου έχω φέρει πολλές φορές σε φίλους στην Ευρώπη (και όχι τίποτε πλέμπες καλοζωισμένους και καλογυρισμένους) πεσκέσια διάφορα τυριά όπως λαδοτύρια, σαν μιχάλη, κεφαλοραβιέρες νάξου κλπ κλπ κλπ... άνθρωποι που ψωνίζουν αυθεντικά ροκφόρ (και ας έχει 40 ευρώ το κιλο) που σημαίνει ότι τους αρέσουν τα πικάντικα...

εεεε οι περισσότεροι τα τρίβανε στα μακαρόνια...

εξάλλου οι παραγωγές είναι τόσο μικρές στα αξιόλογα τυροκομικά που δεν επαρκούν για σοβαρές εξαγωγές παρά μόνον αν μπορέσεις να τα κάνεις κατηγορίας ντελικατέσεν (που σημαίνει υψηλές τιμές)...

πάρε παράδειγμα το καπνιστο Μετσόβου... πήγα πολλές φορές σε φίλους στην Γερμανία... τους φάνηκε πολύ ωραίο αλλά πολύ αλμυρό τόσο που σκεπάζει την γεύση του καπνίσματος... και στην γερμανία κυκλοφορούν πολλά καπνιστά τυριά που σημαίνει ότι τους αρέσουν..

Το καπνιστο Μετσοβου ειναι αγελαδινο, δηλαδη πολλες κλασεις κατω
Εγω ξερω, οτι δεν εχει δοθει ακομη στο γιδινο τυρι η δημοσιοτητα που δικαιουται, για διαφορους λογους, πιστευω καποια στιγμη στο μελλον θα γινει
 

Επισκέπτης
Κι εγω Θεωρω το γιδοτυρι ανωτατο προιον. Αυτος που παιρνω στο χωριο φτιαχνει για λιγα ατομα.
 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.728
Like
3.135
Πόντοι
506
Mεγιστε κμαν, υπαρχει ρατσισμος με τους χοντρους στη γερμανια;
καθε αλλο, ισα ισα λατρευουν τους χοντρους....

το νουμερο 1 curvy supermodel παγκοσμιως αυτη τη στιγμη ειναι γερμανιδα:

ANGELINA KIRSCH born 19 July 1988 in Neumünster, Germany
(1.77/70kg) 105-76-113 Natural Tits
angelina_kirsch_1707_lg_0.png



επιπλεον αξιο αναφορας ειναι οτι την μοδα με τα χοντρα Plus-Size Models την ξεκινησαν οι γερμανοι με την σαρινα νοβακ

Sarina Nowak born 3 December 1993 in Bohlsen, Niedersachsen Germany
(1.75/64kg) 97-77-113 Natural Tits 97D
DFR3Pv2XcAAX70E.jpg

Bildschirmfoto-2017-05-15-um-15.04.19.png



 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

για να το πουλάνε στο Amazon σοβαρή πελατεία έχει... ρε παίκτη μου με τις παραγγελίες του Amazon θα κινήσεις την οικονομία ?
 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
1.935
Like
341
Πόντοι
36
για να το πουλάνε στο Amazon σοβαρή πελατεία έχει... ρε παίκτη μου με τις παραγγελίες του Amazon θα κινήσεις την οικονομία ?

Ενδεικτικη τιμη. Και αφου θεωρεις το Amazon και την πελατεια του παρακατιανους, σημαινει οτι σε ελιτ μαγαζια θα πιασει πανω απο 200$ το κιλο
 

stakaman21

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Μηνύματα
536
Like
661
Πόντοι
86
καμιά χώρα θα μας προτείνετε να μεταναστεύσουμε?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom