Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.515
Πόντοι
216
Αυτες που εστειλες ητανε για Junior;
Επειδη δεν εχεις εμπειρια πρεπει να κοιτας μονο για Junior η για Entry level, κλπ δηλαδη να μη θελει προυπηρεσια, μονο πτυχιο

Αν ξερεις καποια γλωσσα καλα, θα βρεις πολυ πιο ευκολα, αντι να ψαχνεις για ανειδικευτος εργατης, καλυτερα κατσε μαθε μια γλωσσα καλα (πχ, Java) και θα βρεις δουλεια μετα ευκολα και θα βγαλεις λεφτα που θα περιλαμβανουν και αυτα που θα εβγαζες σαν εργατης ολον αυτον τον καιρο
Εγώ νομίζω ότι μετράει και που μένεις. Όταν ο άλλος βλέπει ότι είσαι Ελλάδα δεν μπαίνει καν στον κόπο να σε προσκαλέσει. Ίσως πρέπει να ψαχτείς από εκεί που θες να πας, αλλά στο εξωτερικό δεν έχω πάει ούτε για καφέ. Οπότε η μόνη λύση είναι Ελλάδα, ανειδίκευτος εργάτης - σερβιτόρος και άμα βρω με τόση ανεργεία

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.869
Πόντοι
3.846
Εγώ νομίζω ότι μετράει και που μένεις. Όταν ο άλλος βλέπει ότι είσαι Ελλάδα δεν μπαίνει καν στον κόπο να σε προσκαλέσει. Ίσως πρέπει να ψαχτείς από εκεί που θες να πας, αλλά στο εξωτερικό δεν έχω πάει ούτε για καφέ. Οπότε η μόνη λύση είναι Ελλάδα, ανειδίκευτος εργάτης - σερβιτόρος και άμα βρω με τόση ανεργεία
Με εύκολη λύση δεν πας πουθενά.
Θα σου πω κάτι που λίγοι έχουν αρχιδια να το κάνουν. Αλλά έτσι οι πιθανότητες να βρεις δουλειά αυξάνονται.

Βάλε στόχο χώρα πόλη που σε ενδιαφέρει και εταιρείες. Μάζεψε τα μπογαλακια σου και ότι φράγκα έχεις και μετακόμισε εκεί με στόχο να έχεις χρήμα να επιβιώσεις 2-3 Μήνες χωρίς δουλειά. Πάρε ντοπιο νούμερο κινητής και βάλτο στο βιογραφικό μαζί με ντόπια διεύθυνση.
Μετά ξεκινά και στείλε βιογραφικά αβέρτα. Αφού εγγυώμαι συνεντεύξεις μέσα σε λίγες βδομάδες αν το παίξεις σωστά. Και αν οι εταιρείες σε γουστάρουν, έχεις βρει και δουλειά.

Από Ελλάδα μην περιμένεις κανείς να σε πάρει.
Επίσης για πληροφορική κοιτά: Τσεχία, Πολωνία, Μάλτα, Κύπρο

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.634
Πόντοι
506
Έχω τελειώσει πληροφορική σε Πανεπιστήμιο
καλημερα,
εχεις οπως γραφεις τελειωσει πληροφορικη σε παν/μιο. Οποτε, δεν μπορει δεν θα ξερεις μονο java αλλα και C++. Στο πλανο για εργασια θα εβαζα και τη Γερμανια.
Η ερωτηση ποσα χρονια εχει που πηρες το πτυχειο;
Μπορεις να ξεκινησεις γερμανικα; Εχεις χρημα; συμβουλη- μπορεις να ξεκινησεις με ιδιαιτερα σε φοιτητες η ατομα που εχουν καποια γνωση, σε χαμιλες παντα τιμες. μη ερθεις γερμανια εαν δεν γνωριζεις καπως τη γλωσσα. 
Εχεις φιλου γνωστους που μπορει να σε γιλοξενησουν στο εξωτερικο;
Γερμανια για να βρεις εργασια πρεπει να ερθεις εδω, αλλα θα πρεπει παλι να προετοιμαστεις απο πιο μπροστα

Επισκέπτης
Στασιμότητα,κατάρρευση και τέταρτο μνημόνιο.Τα έχουμε γράψει εδώ και τρία χρόνια.Δεν παίζει ρόλο αν είναι πάνω ο μπουχέσας,ΓΑΠ,ο πιτσαδόρος,ο Μπένι,ο Τσι ή ο Κούλης.Δεν καθορίζουν αυτοί το παίγνιο,έχουν καταστεί irrelevant.
κοιτα πως ψηφισε ο λαος. Ξαποστειλε τα αντιμνημονιακα κομματα και επανεφερε τον κλασικο δικομματισμο. Κριση τελος. Περιπετειες τελος. Αυτη τη φορα θα διαψευστεις αρχηγε.

Και επειδη ο Κουλης ζητησε να επιστρεψουν οι Ελληνες που εφυγαν, να ξερετε οτι οταν επιστρεψετε θα ειστε κατω απο εμας που φαγαμε τα σκατα 10 χρονια. Θα ειστε οι ψαρακες κ θα ειμαστε οι παλιοι.

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.515
Πόντοι
216
καλημερα,
εχεις οπως γραφεις τελειωσει πληροφορικη σε παν/μιο. Οποτε, δεν μπορει δεν θα ξερεις μονο java αλλα και C++. Στο πλανο για εργασια θα εβαζα και τη Γερμανια.
Η ερωτηση ποσα χρονια εχει που πηρες το πτυχειο;
Μπορεις να ξεκινησεις γερμανικα; Εχεις χρημα; συμβουλη- μπορεις να ξεκινησεις με ιδιαιτερα σε φοιτητες η ατομα που εχουν καποια γνωση, σε χαμιλες παντα τιμες. μη ερθεις γερμανια εαν δεν γνωριζεις καπως τη γλωσσα. 
Εχεις φιλου γνωστους που μπορει να σε γιλοξενησουν στο εξωτερικο;
Γερμανια για να βρεις εργασια πρεπει να ερθεις εδω, αλλα θα πρεπει παλι να προετοιμαστεις απο πιο μπροστα
Φέτος τελείωσα αλλά δεν είμαι και πολύ μικρός. Κοντά στα 40. Έχω και δεύτερο πτυχίο. Από γλώσσες προγραμματισμού ξέρεις, όταν τελειώνεις μια σχολή δεν έχεις πραγματική εμπειρία παρά μόνο αυτά που διδάχτηκες. Και όλες οι εταιρείες ψάχνουν πραγματική εμπειρία. Η προυπηρεσία μου επίσης είναι στις τηλεπικοινωνίες. Δεν ξέρω αν έχω πιθανότητες να βρω δουλειά. 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
846
Πόντοι
96
Φέτος τελείωσα αλλά δεν είμαι και πολύ μικρός. Κοντά στα 40. Έχω και δεύτερο πτυχίο. Από γλώσσες προγραμματισμού ξέρεις, όταν τελειώνεις μια σχολή δεν έχεις πραγματική εμπειρία παρά μόνο αυτά που διδάχτηκες. Και όλες οι εταιρείες ψάχνουν πραγματική εμπειρία. Η προυπηρεσία μου επίσης είναι στις τηλεπικοινωνίες. Δεν ξέρω αν έχω πιθανότητες να βρω δουλειά.  

Στις τηλεπικοινωνιες τι ακριβως εκανες; Τι ρολο ειχες;
Το αλλο σου πτυχιο τι ειναι;
Στο εξωτερικο σκεφτονται αλλιως, μην βλεπεις τα πραγματα με την ελληνικη κακομοιρικη νοοτροπια
Στην εταιρια μου στην Αγγλια ειχα Σερβο 59 χρονων που ηρθε ως developer ενω ειχε μαθει μονος του τη δουλεια στο σπιτι-ιντερνετ. Νωριτερα ειχε ασχετο μαγαζι στη Σερβια που χρεοκοπησε.

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.515
Πόντοι
216
Στις τηλεπικοινωνιες τι ακριβως εκανες; Τι ρολο ειχες;
Το αλλο σου πτυχιο τι ειναι;
Στο εξωτερικο σκεφτονται αλλιως, μην βλεπεις τα πραγματα με την ελληνικη κακομοιρικη νοοτροπια
Στην εταιρια μου στην Αγγλια ειχα Σερβο 59 χρονων που ηρθε ως developer ενω ειχε μαθει μονος του τη δουλεια στο σπιτι-ιντερνετ. Νωριτερα ειχε ασχετο μαγαζι στη Σερβια που χρεοκοπησε.
Ηλεκτρολόγος είναι το πρώτο.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Το θέμα ηλικίας + έλλειψη προυπηρεσιας είναι σημαντικό. Είναι παράξενο να σε πάρει σε θέση junior στα 40 σου μεγάλη εταιρία. Αυτές οι θέσεις απευθύνονται στο νέο ηλικιακά πτυχιούχο. Ο υπεύθυνος για την πρόσληψη "σε κόβει" (που λέμε στην αργκό) και το ότι πέρασαν τόσα χρόνια χωρίς να έχεις κάνει έργο είναι πολύ αρνητικό (καμμένος). Εάν έχεις προυπηρεσία σε διαφορετικό τομέα και θες να αλλάξεις καριέρα τότε δεν ισχύει το παραπάνω.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606

Από περιουσία τι έχεις στην ελλάδα ;

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.634
Πόντοι
506
Ηλεκτρολόγος είναι το πρώτο.
λοιπον αυτοι που σου λενε για μεγαλες εταιριες κ.α, αστους...δεν!
μη μασας!
κανε πλανο, ελπιζω οταν γραφεις για πανεπιστημιο, να εννοεις πανεπιστημιο και οχι ΤΕΙ, αλλιως εχεις προβλημα επικοινωνιας. Οχι οτι το ΤΕΙ ειναι κακο, ισως καλητερο.
Ξεκινα μαθε οπως εγραψα παραπανω τα γερμανικα, θα παρει μεχρι 2χρονια κανε εμβαθυνση ταυτοχρονα στη C++ / java, να εχεις ξεκαθαρο πλανο τι θελεις να κανεις. Παραλληλα προσπαθησε να βρει απασχοληση Ελλαδα παρεμφερη με το 1ο η 2ο πτυχ. οταν τα κανεις αυτα τοτε ξαναρωτα εδω.
Ηλικια, δυσκολα αλλα οχι ακατορθωτο, θεμα timing ειναι. Τωρα εαν ειχες γνωση βασικα γερμανικα και γνωση java σε καποια δανικη εταιρια, ισως καποια ελπιδα ειχες. Μετα απο 2 χρονια..τυχη.
Κανε οτι ειναι κανεις επειδη το γουσταρεις, ελπιδα και προσηλωση στους στοχους

Επισκέπτης
Κοίτα! Βόρεια Ευρώπη με μεσογειακή χώρα, δεν υπάρχει απλά σύγκριση.Ειναι δυο διαφορετικά πράγματα!

Όμως, όπως και τα χρήματα που ειπώθηκε πιο πάνω δεν είναι ποιότητα ζωής έτσι και ο ήλιος και η θάλασσα δεν είναι ποιότητα!

Η Ελλάδα πια, έχει γίνει ένας δύσκολος τόπος από πολλές απόψεις.

Γιατί και τα 5000 μισθό να έχεις στην Ελλάδα, μια φορά να περάσεις την πόρτα του νοσοκομείου,την γάμησες!

Και σ αυτό δεν παίζουν τα φράγκα ρόλο
και η Γερμανια Ελληνες γιατρους εχει γεμισει. Οχι ειναι μαλακας ο γρμανος να πληρωνει γερμανικου επιπεδου περιθαλψη στη φτωχολογια και την αραπια. Αν εισαι πλουσιος πληρωνεις το Γερμανο γιατρο απ την τσεπη σου.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Mr. miloss πήρες το 2ο πτυχίο σου με καλό βαθμό; Μπορείς να πας για μεταπτυχιακά-διδακτορικά που πληρώνονται. Επειδή η χρηματοδότηση εκεί είναι από ευρωπαική ένωση ή το κράτος δεν έχουνε και τόσες απαιτήσεις να είσαι ικανός όσο μια εταιρία. Μετά άμα τα πας καλά έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρεις και εταιρία σε σχέση με το να στέλνεις βιογραφικά στα τυφλά από την Ελλάδα.

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.515
Πόντοι
216
Mr. miloss πήρες το 2ο πτυχίο σου με καλό βαθμό; Μπορείς να πας για μεταπτυχιακά-διδακτορικά που πληρώνονται. Επειδή η χρηματοδότηση εκεί είναι από ευρωπαική ένωση ή το κράτος δεν έχουνε και τόσες απαιτήσεις να είσαι ικανός όσο μια εταιρία. Μετά άμα τα πας καλά έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρεις και εταιρία σε σχέση με το να στέλνεις βιογραφικά στα τυφλά από την Ελλάδα.
Όχι δεν έχω καλό βαθμό, γιατί το έκανα παράλληλα με δουλειά. Έχω μείνει άνεργος εδώ και μερικούς μήνες. Δεν βοηθάει αυτό?

Επισκέπτης
Είναι κι άλλα.Οι πούστηδες συνάδελφοι που μένουν άρρωστοι με το πραγματικό λες και είναι γιωτάδες(Γερμανία δηλώνουν όλοι άρρωστοι με το παραμικρό),οι ταμίες στα σούπερ μάρκετ που δε βάζουν τα πράγματα στη σακούλα αλλά στα πετάνε γρήγορα να τα βάλεις εσύ σε φρενίτιδα για να μην περιμένει ο επόμενος,τα χιλιάδες διαλείμματα που κάνουν όλοι και σου σπάνε τα αρχίδια,οι φωνακλάδες Γερμανοί που σου παίρνουν τα αυτιά,τα παιδιά που απαγορεύεται να τα δείρουν και μπλέκονται εδώ κι εκεί,φωνάζουν,τρέχουν,γενικά δεν ησυχάζουν ποτέ οι τύποι δε βλέπεις ποτέ λιωμένους,αραχτούς,ρεμβάζοντες να ρουφάνε φραπέδες όπως Ελλάδα,οι Βόρειοι είναι πολύ ενεργητικοί και έντονοι και αυτό σε κουράζει.
Πέρα από τα φρικιά στους δρόμους με τα πράσινα μαλλιά και τα εκατοντάδες τατού,τις χοντρές,τα καροτσάκια που έρχονται κατά πάνω σου,τους σκύλαρους που τους κυκλοφορούν δυο δυο,την απόλυτη νέκρα τις Κυριακές που δεν κυκλοφορεί κανείς ή με το που κλείνουν τα μαγαζιά και ερημώνουν όλα,τα ειρωνικά σχόλια,το ρουφ και ένα κάρο πράγματα.Κυρίως οτι δεν μπορείς να βρίσεις σαν άνθρωπος,να κυαλάρεις χύμα στο κύμα,εδώ όλα σχολιάζονται όλοι παρατηρούν.Χώρια την ηλίθια συμπεριφορά τουρκοαράβων και λαθρο που είναι η απόλυτη ενόχλα,δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα και δημιουργούν δεκάδες προβλήματα.
Αλλά και οι Ελληνες Γερμανία είναι γενικά σημαντικά υποβαθμισμένοι και αρνούνται να συμμορφωθούν στους κανόνες του συστήματος,πιέζουν συνέχεια για προσωπική εξυπηρέτηση,διευκόλυνση,παρανομία κτλ.

Επίσης στους Γερμανούς δεν αρέσει καθόλου το ελληνικό χιούμορ,σιχαίνονται το χαβαλέ και θεωρούν τη μέση συμπεριφορά τυπικού Ελληνα προσβλητική,χυδαία και low class.Σιχαίνονται τα κλαρίνα,γενικά τη σκυλέ μουσική,τους αρέσουν μόνο τα αρτιστικά μελωδικά τραγούδια τύπου Χατζηδάκη,Θεοδωράκη κτλ.
Αντίστοιχα το γερμανικό χιούμορ και τα γερμανικά τραγούδια ή ο γερμανικός τρόπος διασκέδασης στις παμπ και τα φεστιβάλ δεν αρέσουν καθόλου στους Ελληνες,ούτε φυσικά το γερμανικό φαγητό.Οι μπύρες είναι καλές όπως και τα λουκάνικα.
γραψε 5-6 ειρωνικα κ επικριτικα σχολια που γινονται να καταλαβουμε.

Επισκέπτης
Στο εξωτερικο μπορεις να πας και μεγαλος να βρεις δουλεια, απλα να γνωριζεις οσο γινεται καλυτερα τη γλωσσα.
Δηιουργησε ενα programming portfolio , ή συμμετοχη, παρακολουθηση  σε διαφορα online σεμιναρια πχ udemy , ή αποκτηση πιστοποιησεων πχ cisco, ωστε να καλυψεις τον νεκρο χρονο στο βιογραφικο σου, ωστε να γινεις πιο ελκυστικος στο μελλοντικο εργοδοτη. ( δειχνεις πως ασχολεισαι, επενδυεις στη συνεχη επιμορφωση σου)

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Όχι δεν έχω καλό βαθμό, γιατί το έκανα παράλληλα με δουλειά. Έχω μείνει άνεργος εδώ και μερικούς μήνες. Δεν βοηθάει αυτό?
Συνήθως θέλουνε βαθμό 7,5 και πάνω ή να είσαι στο top 25% των αποφοίτων (ή κάτι τέτοιο δε θυμάμαι λεπτομέρειες). Δοκίμασε όμως και με μικρότερο βαθμό, τους συμφέρει να έχουνε φοιτητές γιατί αυξάνεται η χρηματοδότηση. Ρώτα και κανένα καθηγητή σου.

Για δουλειά σε εταιρία πρέπει να δείξεις έργο. Πρέπει να αποδείξεις ότι πιάνει το χέρι σου. Αν στον τομέα σου ας πούμε έχεις φτιάξει μερικές ιστοσελίδες βάλτες στο βιογραφικό να δεις πως θα σε πάρουνε. Άμα πας μόνο με πτυχίο + ανεργία θα πούνε στο HR μάλλον αρχίδας είναι.

Επισκέπτης
Φιλε ασχολεισου με web design φτιαξε καμια κατοσταρια σαιτ να καταλαβουν οτι εισαι μαστορας αλλιως τι να το κανειςτο πτυχιο στα 40; Καμια φοιτητριουλα πηδηξες;

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.168
Πόντοι
506
Καμια φοιτητριουλα πηδηξες;
πολλες γερμανιδες φοιτητριες υποφερουν απο γιγαντομαστια
[instagram]
https://www.instagram.com/p/BxPqwjoHSnD/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/BiNF8AYnIVf/[/instagram]

57156392_357353191788664_8360538054036733726_n.jpg

[instagram]https://www.instagram.com/p/Brphq2UHUF8/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/BjZVY9mnr7P/[/instagram]

CB-Titelbild-2019-mit-Orsy-endg%C3%BCltige-Fassung.png

https://[URL unfurl="true"]www.bz-berlin.de/data/uploads/2015/10/curvy-3_1444316042.jpg[/img[/URL]]

[img]https://curvyberlin.de/cms/wp-content/uploads/2018/05/Titelbild-f%C3%BCr-Andreas-Prietzel.jpg

40665645_2151736445069634_3950327556250817583_n.jpg

47447522_214678472774686_7301789930738986113_n.jpg

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom