Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Το προγραμμα λεει οριστικη επιστροφη το φθινοπωρο του 2020. Μου προεκυψε μια συνεργασια με το πρωην αφεντικο μου αλλα ειμαστε ακομα στις κουβεντες. Αν τα βρουμε ισως γυρισω πιο νωρις, ας πουμε φετος τον Αυγουστο.
Αλλο ειναι ομως το θεμα μου τωρα. Οτι χρειαζομαι διακοπες και δεν μπορω να φυγω γιατι δεν βρισκουμε ατομα. Στην πολη που βρισκομε δεν υπαρχουν Ελληνες. 2 ατομα που ηταν να ερθουν απο Ελλαδα το ακυρωσαν τελευταια στογμη. Υστερα παραπονιουνται οτι δεν βρισκουν δουλεια. Δεν ξερω τι να πω τους αρεσει η αφραγγια ή ο Τσιπρας εφτιαξε την οικονομια και οι Ελληνες δεν χρειαζεται να μεταναστευουν ?

Εαν θα πω ότι απ το 2015 και μετά βλέπω τους ανθρώπους μου Ελλάδα ναι μεν να κλαίγονται πουστη Τσίπρα, αλλά απ την άλλη καβατζομενους, θα θεωρηθω τσιπραϊκος;

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
846
Πόντοι
96
Εαν θα πω ότι απ το 2015 και μετά βλέπω τους ανθρώπους μου Ελλάδα ναι μεν να κλαίγονται πουστη Τσίπρα, αλλά απ την άλλη καβατζομενους, θα θεωρηθω τσιπραϊκος;

Οπως ειπα και πριν, η συγχρονη ζωη στην Ελλαδα ειναι:

κλαψα, πολυεισοδηματικοτητα και κρυφοζωαρα

Το 90% των Ελληνων ετσι ζει σημερα

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Το νήμα είναι όντως εξαιρετικό, κάποια στιγμή με κάτι ασυνάρτητες αψιμαχίες λοξοδρομησε, ώστε να βρίσκει κανείς πληροφορίες για μεταστέγαση και μετανάστευση.

Κμαν αυτά που περιγράφεις είναι πολύ γενικότητες και για έναν μέσο εργαζόμενο, όπως εγώ, στο πουτσο του για το συνάδελφο που βγήκε άρρωστος.Οι ταμίες που λες απλά έτσι είναι μαθημενοι, πάνε σφαίρα όμως εάν έχεις δει η υπομονή υπάρχει γιατί ναι μεν ο ταμίας θα τελειώσει μπαμ μπαμ, αλλά η γιαγιουλα πρέπει να μετρήσει λεπτό λεπτό ότι έχει στο πορτοφόλι για να μην τα κουβαλάει μαζί της.Ποτε δεν ακούστηκε φωνή, άντε γρήγορα, σώστε,κλπ.

Όσο για τα παιδάκια που λες απαγορεύεται να τα δειρουν,ασχολιαστο...

Οι σκυλαροι, έχουν τόση εκπαίδευση και υπακοή στις εντολές που ειλικρινά δεν υπάρχει... δεν μπορώ να καταλάβω το ενοχλητικό σ αυτό.

Ναι,μόνο που αν ο άλλος βγει άρρωστος πρέπει εσύ να κάνεις τη δουλειά του οπότε επιβαρύνεσαι σημαντικά από την ψωλιά του άλλου που απλώς εκμεταλεύεται το σύστημα.
Ο ταμίας το κάνει για να κερδίσει χρόνο αλλά έχεις συνέχεια πίεση να τοποθετείς τα πράγματα γρήγορα στη σακούλα.Γίνονται μερικές φορές φασαρίες για αυτό,γενικώς είναι αρκετά αγχωτικό.Και φυσικά συμβαίνει γιατί ο διπλανός ταμίας κάνει διάλειμμα ή έχει βγει άρρωστος.
Στην Ελλάδα τα παιδιά δεν μπλέκουν στα πόδια σου ούτε τρέχουν και σκαρφαλώνουν εδώ κι εκεί ούτε πέφτουν πάνω σου με πατίνια ή ποδήλατα γιατί πέφτει φωνή,σφαλιάρα κτλ,κάτι που στο δυτικό κόσμο δε συμβαίνει πλέον οπότε είναι ανεξέλεγκτα.
Ελλάδα δεν τολμάνε καν να ανεβάσουν σκύλαρους στα ΜΜΜ ή να τους περιφέρουν στη μάπα σου.Ούτε οι μαμάδες σπρώχνουν γρήγορα το καροτσάκι σα φονικό όπλο και όποιον πάρει ο χάρος.
Ενα άλλο είναι οτι οι Δυτικοί περπατάνε πάντα στην ίδια ευθεία και δεν αφήνουν κενά οπότε αν είναι πάνω από δύο πιάνουν όλο το πλάτος του πεζοδρομείου και δεν μπορείς να περάσεις.Οι Ελληνες περπατάνε ασύντακτα και με πολλά κενά μεταξύ τους για να αφήνουν τους άλλους να περνάνε.Γενικά οι Γερμανοί δεν υποχωρούνε ποτέ.
Εκεί που είναι καλοί είναι με τα αυτοκίνητα που πάντα σέβονται τους πεζούς και σταματάνε στις διαβάσεις ενώ Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο.Επίσης με τα σκουπίδια,δεν υπάρχει η σκουπιδίσια οσμή και η μπόχα όπως παντού στην Αθήνα ούτε βλέπεις κάδους να ξεχειλίζουν.Αλλο θετικό είναι η έλλειψη γυφτιάς,η περιποίηση και καθαριότητα των πάντων ενώ Ελλάδα πολλοί άνθρωποι(κυρίως μέσης και τρίτης ηλικίας) ζέχνουν.Φυσικά η ανώτερη ποιότητα οχημάτων,δρόμων και η τεράστια ανωτερότητα στις κατασκευές.Η Ελλάδα έχει πάρα πολλές κακοτεχνίες,προχειροκατασκευές και γενικά πολύ αδύναμες υποδομές.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Γερμανία κωλολέει αν μένεις δίπλα σε Πολωνία,Τσεχία οπότε μπορείς να αλλάζεις παραστάσεις κάθε ΠΣΚ στα σλαβικά μουνολίβαδα.Με το που περνάς τα σύνορα,είναι άλλος πλανήτης αναπνέεις ελεύθερα και χαζεύεις τα ψωλάκια.Σλαβικές χώρες οι προτεραιότητες είναι το ποτό και το γαμήσι ενώ Ελλάδα το φαί και το αραλίκι.
Με 5000 ευρώ το μήνα στις σλαβικές χώρες περνάς υπεργαμάτα,είσαι ημίθεος και βάλε.Γαμάς άλλη γκόμενα κάθε βδομάδα πρακτικά.

Επισκέπτης
Μεγιστε κμαν, κανε για αλλη μια φορα τις προβλεψεις σου για την τετραετια ΝΔ, οπως ειχες κανει για την τετραετια συριζα.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
για την τετραετια ΝΔ

4ετία ;;;;
Θα βγάλει σίγουρα τον πρώτο χρόνο ;;;;

Το άσυλο πότε θα το καταργήσει ;;;;

Έχει σημασία, γιατί τη βδομάδα που θα πάει να το καταργήσει , μπορεί να μην την βγάλει !!!!!!!

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Μεγιστε κμαν, κανε για αλλη μια φορα τις προβλεψεις σου για την τετραετια ΝΔ, οπως ειχες κανει για την τετραετια συριζα.

Στασιμότητα,κατάρρευση και τέταρτο μνημόνιο.Τα έχουμε γράψει εδώ και τρία χρόνια.Δεν παίζει ρόλο αν είναι πάνω ο μπουχέσας,ΓΑΠ,ο πιτσαδόρος,ο Μπένι,ο Τσι ή ο Κούλης.Δεν καθορίζουν αυτοί το παίγνιο,έχουν καταστεί irrelevant.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Στασιμότητα,κατάρρευση και τέταρτο μνημόνιο.

giphy.gif

gbeyyt11

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2008
Like
143
Πόντοι
16
Γιατι δεν ειναι αληθεια;
Αγγλια που ημουν, δεν υπηρχε αγγλακι που να μην εχυνε οταν μιλουσε για την Ελλαδα και να μην ειχε ερθει η να μην σχεδιαζε να ερθει

Ειχα στο τμημα μου Αγγλο 21 χρονων, που ειχε περασει αθροιστικα στην Ελλαδα περισσοτερο απο ενα ετος σε διακοπες, αφου ερχοταν σχεδον καθε χρονο για πανω απο 20 μερες οικογενειακως

Ενατξει οταν λεμε ολος ο πλανητης, εννοουμε την Βορεια Ευρωπη που ειναι το κυριως θεμα μας, καποιος απο Κολομβια η Ταυλανδη δεν εχει μεγαλο κινητρο να ερθει Ελλαδα, αφου βρισκει τις ιδιες απολαυσεις στη χωρα του

Τυπε κι εγω Αγγλια ειμαι κι οντως οι Αγγλοι χυνουν οταν μιλανε για Ελλαδα.

Στο μυαλο τους ομως Ελλαδα ειναι η Μυκονος και η Ζακυνθος και τα sailing tours που κανουν για μια βδομαδα το καλοκαιρι και τα γαμανε ολα. Αν ερθει ο Αγγλος και ζησει στην ελληνικη κοροιδια, τις απεργιες, τις στασεις εργασιας καθε μηνα, το ελληνικο δημοσιο κλπ θα θελει να γυρισει σε 1 βδομαδα.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
846
Πόντοι
96
Αλλο ειναι ομως το θεμα μου τωρα. Οτι χρειαζομαι διακοπες και δεν μπορω να φυγω γιατι δεν βρισκουμε ατομα. Στην πολη που βρισκομε δεν υπαρχουν Ελληνες. 2 ατομα που ηταν να ερθουν απο Ελλαδα το ακυρωσαν τελευταια στογμη. Υστερα παραπονιουνται οτι δεν βρισκουν δουλεια. Δεν ξερω τι να πω τους αρεσει η αφραγγια ή ο Τσιπρας εφτιαξε την οικονομια και οι Ελληνες δεν χρειαζεται να μεταναστευουν ?

Στις αντιστοιχες ομαδες του facebook βαλατε αγγελια; Εχει πολυ κοσμο εκει
Ψαξε για γκρουπ:

Δουλειά σε εστιατόρια στη Γερμανία
AGGELIES ERGASIA SE ESTIATORIO STI GERMANIA

Και βαλε αγγελια

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.515
Πόντοι
216
τελικά παίρνουν στο εξωτερικό? έχω κάνει απόπειρες αλλά δεν απανταν. πως ψάχνεις?

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.515
Πόντοι
216
Πηγες εκει η εψαξες απο εδω;
Για ποιες χωρες και για τι δουλειες ψαχνεις;
Από Ελλάδα, έχω μιλήσει με ένα γραφείο Ολλανδία αλλά μάλλον με γείωσε. Πληροφορική ή Αυτοματισμούς ψάχνω

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.515
Πόντοι
216
Έχω τελειώσει πληροφορική σε Πανεπιστήμιο

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
846
Πόντοι
96
Έχω τελειώσει πληροφορική σε Πανεπιστήμιο

Ξερεις καποια γλωσσα καλα;
Αν ναι ψαξε για θεσεις Junior Developer
Μπες και στο insomnia και ανοιξε μια συζητηση η ψαξε παλιες συζητησεις, εχει πολλους πληροφορικαριους εκει, πολλοι δουλευουν ηδη εξωτερικο

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.515
Πόντοι
216
Ξερεις καποια γλωσσα καλα;
Αν ναι ψαξε για θεσεις Junior Developer
Μπες και στο insomnia και ανοιξε μια συζητηση η ψαξε παλιες συζητησεις, εχει πολλους πληροφορικαριους εκει, πολλοι δουλευουν ηδη εξωτερικο
Σε όσες έχω στείλει μου λένε ότι δεν ταιριάζει η επαγγελματική μου εμπειρία. Τέλος πάντων νομίζω ότι πρέπει να βρώ εδώ Ελλάδα ως εργάτης ανειδίκευτος

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
846
Πόντοι
96
Σε όσες έχω στείλει μου λένε ότι δεν ταιριάζει η επαγγελματική μου εμπειρία. Τέλος πάντων νομίζω ότι πρέπει να βρώ εδώ Ελλάδα ως εργάτης ανειδίκευτος

Αυτες που εστειλες ητανε για Junior;
Επειδη δεν εχεις εμπειρια πρεπει να κοιτας μονο για Junior η για Entry level, κλπ δηλαδη να μη θελει προυπηρεσια, μονο πτυχιο

Αν ξερεις καποια γλωσσα καλα, θα βρεις πολυ πιο ευκολα, αντι να ψαχνεις για ανειδικευτος εργατης, καλυτερα κατσε μαθε μια γλωσσα καλα (πχ, Java) και θα βρεις δουλεια μετα ευκολα και θα βγαλεις λεφτα που θα περιλαμβανουν και αυτα που θα εβγαζες σαν εργατης ολον αυτον τον καιρο

TheWolf

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2016
Like
4
Πόντοι
0
Η Ελλαδα ειναι απο πολλες αποψεις χαλια, οχι μονο οικονομικα. Πχ κατι ειπωθηκε πριν για την "καλη ζωη" στην Ελλαδα. Εγω δυο χρονια που εμεινα στην Αγγλια πηδηξα περισσοτερες απ'οτι 20 στην Ελλαδα (επαρχια και Αθηνα). Αντιστοιχα ειναι ευκολο να γνωρισεις ατομα και να κανεις παρεες σε παμπ και λοιπα.

Στη "ζεστη και φιλοξενη" Ελλαδα αν δεν εχεις παρεες απ'το σχολειο και το πανεπιστημιο, εισαι τελειωμενος κοινωνικα. Ολα εχουν να κανουν με το κοινωνικο στατους και το θεαθηναι. Και που καθονται με τις ωρες στα καφε αντε πηγαινε να μιλησεις σε καποια η σε καμια παρεα και κοψε αντιδρασεις.

Στην Αγγλια εχουν συνεχεια meetups και αλλα τετοια για να βρεις ευκολα φιλους/γκομενες, για να μην μιλησω για τιντερ, κλαμπ και ιστοριες.
Αν βαλεις και τα λεφτα ξεφευγει το πραγμα. Οσο για τον καιρο, ναι την βαριεσαι τη συννεφια συνεχεια αλλα τουλαχιστον οι θερμοκρασιες ειναι παντα ηπιες, καμια σχεση με το ψοφοκρυο και τους καυσωνες της Βορειας Ελλαδας.

Τωρα αν θελει κανεις κατι ενδιαμεσο υπαρχει ξερω εγω και η Ισπανια. Καλυτερα λεφτα απο Ελλαδα, τρομερο συστημα υγειας, νυχτερινη ζωη, πιο ομορφες πολεις, καλος καιρος, πιο φιλικες γυναικες, χωρις τους αλκολικους και τη συννεφια της Αγγλιας, αλλα και με λιγοτερα λεφτα. Θελει ομως ψαξιμο και τυχη κατι τετοιο λογω των απαιτησεων (ισπανικα, ανταγωνισμος λογω ανεργιας)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom