Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36
Να τα διαβάζουν τα οσα γράφεις όσοι νομίζουν οτι η φυγή στο εξωτερικό ειναι ένας δρόμος στρωμένος με λουλούδια . Σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους η κατάντια της εικόνας της χώρας αντανακλά στον καθε ξενιτεμένο προσωπικα , υποβαθμίζοντας τον στα μάτια των ντόπιων στο επίπεδο που εμείς ειχαμε τους αλβανούς στα πρώτα χρονια της μετανάστευσης τους στην Ελλαδα.

Δεν μιλάω καν για θέματα κλίματος, κοινωνικού κύκλου κτλ κτλ
νορβηγια αυτο που λες δεν ισχυει,απλα το θεμα ειναι να μηντην ελληνικη νοοτροπια του ελληνα κανγουρα

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
νορβηγια αυτο που λες δεν ισχυει,απλα το θεμα ειναι να μηντην ελληνικη νοοτροπια του ελληνα κανγουρα

+1.Είχα φίλο που πήγε σε μια απο τις Σκανδιιναβικές χώρες και γύρισε μετά από λίγο καιρό.Όταν τον είδα μου είπε ότι έφυγε γιατί εκεί οι άνθρωποι δεν πήγαιναν για καφέ μετά την δουλειά και πήγαιναν σπίτια τους και τέτοιες μαλακίες.Ενώ λέει εδώ θα πάω για το καφεδάκι μου μετά την δουλειά.Βέβαια με 500-600 ευρώ που δίνουν στις περισσότερες δουλειές να δω πως θα πηγαίνεις για καφέ κάθε μέρα.Φυσικά πολλοί απο αυτούς προτιμούν να μένουν με τους γονείς και να μην πληρώνουν τίποτα στο σπίτι,οπότε κρατάνε τα 500-600 για προσωπικά έξοδα.Η κατάληξη του τύπου:Βρήκε δουλειά για κάνα τρίμηνο και μόλις έληξε η σύμβαση los poulos

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36
+1.Είχα φίλο που πήγε σε μια απο τις Σκανδιιναβικές χώρες και γύρισε μετά από λίγο καιρό.Όταν τον είδα μου είπε ότι έφυγε γιατί εκεί οι άνθρωποι δεν πήγαιναν για καφέ μετά την δουλειά και πήγαιναν σπίτια τους και τέτοιες μαλακίες.Ενώ λέει εδώ θα πάω για το καφεδάκι μου μετά την δουλειά.Βέβαια με 500-600 ευρώ που δίνουν στις περισσότερες δουλειές να δω πως θα πηγαίνεις για καφέ κάθε μέρα.Φυσικά πολλοί απο αυτούς προτιμούν να μένουν με τους γονείς και να μην πληρώνουν τίποτα στο σπίτι,οπότε κρατάνε τα 500-600 για προσωπικά έξοδα.Η κατάληξη του τύπου:Βρήκε δουλειά για κάνα τρίμηνο και μόλις έληξε η σύμβαση los poulos
αυτο οτι μενουν με τους γονεις δεν ισχυει 16  το πολυ 18 εχουν φυγει απο το σπιτι,εδω 18 και εχουν παιδια
αυτο για οτν καφε ισχυει ,αλλα που να πανε για καφε με το κρυο που εχει φιλε μου και τις καιρικες συνθηκες?
το  πολυ πολυ να πανε γυμναστηριο η να αραξουν σπιτι,μονο σαββατο ολοι βγαινουν,και γινεται τις πουτανας,αντρες γυναικες γινονται λιωμα
αστον τον φιλο σου να δουλευει για 500- 600 και οχι γιατα 5 πλασια,κα να γαμαει χοντρεςτριχωτες  ελλεινιδες που πρεπει να τις τα πληρωνεις και ολα

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
αυτο οτι μενουν με τους γονεις δεν ισχυει 16  το πολυ 18 εχουν φυγει απο το σπιτι,εδω 18 και εχουν παιδια
αυτο για οτν καφε ισχυει ,αλλα που να πανε για καφε με το κρυο που εχει φιλε μου και τις καιρικες συνθηκες?
το  πολυ πολυ να πανε γυμανστηριο η να αραξουν σπιτι,μονο σαββατο ολοι βγαινουν,και γινεται τις πουτανας,αντρες γυναικες γινονται λιωμα

Εννοούσα τον φίλο μου ότι προτιμά να μένει με τους δικούς του όχι για τους Σκανδιναβούς

thanassis33

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2006
Κριτικές
4
Like
17
Πόντοι
6
Εγω που μενω γερμανια μονιμα εχω να πω το εξης: σαν την ελλαδα δεν εχει,
Ηλιος θαλασσα γευσεις αρωματα παραλιες κτλ που ολοι ξερουμε
Αλλα χωρις δουλεια τι να κανω??  Να γαντσωθω στην συνταξη της μανας μου??? 45 χρονων γαιδαρος??
Αν ειχα δουλεια σιγουρη με 1200€ το λιγοτερο (σπιτι ιδιοκτητο υπαρχει,οπως σχεδον ολοι)θα επεστρεφα σιγουρα.
Στην γερμανια ειμαστε πολιτες β-γ κατηγοριας μαζι με σερβους κοσοβαρους τουρκους κτλ.
Για να εισαι α κατηγορια μονο αν εισαι κανας γιατρος με καλη ειδικοτητα. Μονη παρηγορια τα φκκ κτλ κ επειδη βγαζουμε καναευρω παραπανω (με περισσοτερες ωρες δουλειας ομως) κανα ταξιδακι στο εξωτερικο.
Επαγγελματικα κ κοινωνικα δεν υπαρχει περιπτωση να ανεβεις, μονο αν κανεις κατι σαν ιδιωτης κ σου κατσει...
Για μενα εξωτερικο σημαινει πιθανοτητες ευκαιρειας...πραμα που δεν παιζει ευκολα γερμανια αλλα κ ευρωπη γενικοτερα.
Ευκαιρεια σημαινει ευκολο χρημα με νομιμο τροπο, α κατηγορια κοινωνικα (καλες γνωριμιες σε καλο κυκλο κ γυναικες που κοιταζουν γιατι ξεχωριζεις κοινωνικα) κ πολυ ανετη ζωη (μεγαλο σπιτι, οικιακη βοηθο κτλ) .
Αυτο μονο σε τριτοοσμικη χωρα τα βρισκεις...
Προσωπικα εχω δοκιμασει σε τριτοκοσμικη χωρα νοτιου αμερικης αλλα δεν....
Λογω του οτι ειχα παρει το βαλιτσακι με την γκαντεμια μαζι μου  :2funny: :2funny:
Ευκαιρεια = να εισαι στο καταλληλο σημειο τη σωστη στιγμη
να και ένα ωραίο post

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Εγω που μενω γερμανια μονιμα εχω να πω το εξης: σαν την ελλαδα δεν εχει,
Ηλιος θαλασσα γευσεις αρωματα παραλιες κτλ που ολοι ξερουμε
Αλλα χωρις δουλεια τι να κανω??  Να γαντσωθω στην συνταξη της μανας μου??? 45 χρονων γαιδαρος??
Αν ειχα δουλεια σιγουρη με 1200€ το λιγοτερο (σπιτι ιδιοκτητο υπαρχει,οπως σχεδον ολοι)θα επεστρεφα σιγουρα.
Στην γερμανια ειμαστε πολιτες β-γ κατηγοριας μαζι με σερβους κοσοβαρους τουρκους κτλ.
Για να εισαι α κατηγορια μονο αν εισαι κανας γιατρος με καλη ειδικοτητα. Μονη παρηγορια τα φκκ κτλ κ επειδη βγαζουμε καναευρω παραπανω (με περισσοτερες ωρες δουλειας ομως) κανα ταξιδακι στο εξωτερικο.
Επαγγελματικα κ κοινωνικα δεν υπαρχει περιπτωση να ανεβεις, μονο αν κανεις κατι σαν ιδιωτης κ σου κατσει...
Για μενα εξωτερικο σημαινει πιθανοτητες ευκαιρειας...πραμα που δεν παιζει ευκολα γερμανια αλλα κ ευρωπη γενικοτερα.
Ευκαιρεια σημαινει ευκολο χρημα με νομιμο τροπο, α κατηγορια κοινωνικα (καλες γνωριμιες σε καλο κυκλο κ γυναικες που κοιταζουν γιατι ξεχωριζεις κοινωνικα) κ πολυ ανετη ζωη (μεγαλο σπιτι, οικιακη βοηθο κτλ) .
Αυτο μονο σε τριτοοσμικη χωρα τα βρισκεις...
Προσωπικα εχω δοκιμασει σε τριτοκοσμικη χωρα νοτιου αμερικης αλλα δεν....
Λογω του οτι ειχα παρει το βαλιτσακι με την γκαντεμια μαζι μου  :2funny: :2funny:
Ευκαιρεια = να εισαι στο καταλληλο σημειο τη σωστη στιγμη

Τύπε μου λυπάμαι που αισθάνεσαι έτσι και που δεν περνάς καλά, αλλά επίτρεψε μου να διαφωνίσω. Με μια επιφύλαξη για τη Γερμανία, μιας και δεν έχω ζήσει εκεί, την έχω μόνο επισκεπτεί ως τουρίστας και για δουλειά. Έχω ζήσει σε αρκετές Ευρωπαικές πόλεις, ως επισκέπτης μάλιστα έχω πάει παντού. Πουθενά δεν αισθάνθηκα ρατσισμό εναντίον μου, ούτε ακόμα και στη Ρωσία που είναι ίσως η πιο ξενοφοβική χώρα που έχω ζήσει. Επίσης ποτέ δεν αισθάνθηκα πολίτης β και γ κατηγορίας, όπως λες. Ποτέ δεν ένιωσα μειονεκτικά επειδή είμαι Έλληνας.

Επίσης, όσον αφορά τα σχόλια σου για τις ευκαιρίες, και οτι ως υπάλληλος δεν μπορείς να πας μπροστά στην Ευρώπη. Μια ζωή υπάλληλος ήμουν, υπάλληλος είμαι και τώρα. Είμαι 31 ετών και ο μηνιαίος μου μισθός αυτή τη στιγμή στην πόλη και χώρα που κατοικώ ισοδυναμεί με περίπου 4000 καθαρά για Αθήνα. Πιστεύεις θα είχα αυτήν την εξέλιξη αν έμενα Ελλάδα; Ποιος θα μου έδινε αυτά τα λεφτά σε αυτήν την ηλικία; Ποιος θα μου έδινε τις ευκαρίες που μου έδωσαν εδώ;

Είναι κρίμα που περνάς άσχημα, αλλά δεν είναι για όλους μας έτσι. Προσωπικά θα συμβούλευα όσους έχουν καλές σπουδές ή/και καλή προυπηρεσία να δοκιμάσουν την τύχη τους εκτός Ελλάδας. Στην τελικά άμα γουστάρουν παραλίες και μπουζούκια, η Ελλάδα από την Ευρώπη είναι 3-4 ώρες το πολύ δρομος. Πέμπτη απόγευμα αεροπλανάκι, Παρασκευή work from home, και τη Δευτέρα πρωί πάλι πίσω  ;)

gbeyyt11

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2008
Like
143
Πόντοι
16
Τύπε μου λυπάμαι που αισθάνεσαι έτσι και που δεν περνάς καλά, αλλά επίτρεψε μου να διαφωνίσω. Με μια επιφύλαξη για τη Γερμανία, μιας και δεν έχω ζήσει εκεί, την έχω μόνο επισκεπτεί ως τουρίστας και για δουλειά. Έχω ζήσει σε αρκετές Ευρωπαικές πόλεις, ως επισκέπτης μάλιστα έχω πάει παντού. Πουθενά δεν αισθάνθηκα ρατσισμό εναντίον μου, ούτε ακόμα και στη Ρωσία που είναι ίσως η πιο ξενοφοβική χώρα που έχω ζήσει. Επίσης ποτέ δεν αισθάνθηκα πολίτης β και γ κατηγορίας, όπως λες. Ποτέ δεν ένιωσα μειονεκτικά επειδή είμαι Έλληνας.

Επίσης, όσον αφορά τα σχόλια σου για τις ευκαιρίες, και οτι ως υπάλληλος δεν μπορείς να πας μπροστά στην Ευρώπη. Μια ζωή υπάλληλος ήμουν, υπάλληλος είμαι και τώρα. Είμαι 31 ετών και ο μηνιαίος μου μισθός αυτή τη στιγμή στην πόλη και χώρα που κατοικώ ισοδυναμεί με περίπου 4000 καθαρά για Αθήνα. Πιστεύεις θα είχα αυτήν την εξέλιξη αν έμενα Ελλάδα; Ποιος θα μου έδινε αυτά τα λεφτά σε αυτήν την ηλικία; Ποιος θα μου έδινε τις ευκαρίες που μου έδωσαν εδώ;

Είναι κρίμα που περνάς άσχημα, αλλά δεν είναι για όλους μας έτσι. Προσωπικά θα συμβούλευα όσους έχουν καλές σπουδές ή/και καλή προυπηρεσία να δοκιμάσουν την τύχη τους εκτός Ελλάδας. Στην τελικά άμα γουστάρουν παραλίες και μπουζούκια, η Ελλάδα από την Ευρώπη είναι 3-4 ώρες το πολύ δρομος. Πέμπτη απόγευμα αεροπλανάκι, Παρασκευή work from home, και τη Δευτέρα πρωί πάλι πίσω  ;)

Συμφωνω κι επαυξανω φιλε. Δεν ξερω σε τι φαση βρισκονται τα παιδια που τα λενε αυτα - και προσωπικα δεν εχω καμια σχεση με Γερμανια - αλλα κι εγω στην πολη που βρισκομαι, ουδεποτε εχω νιωσει πολιτης β' κατηγοριας, την επαγγελματικη μου κατασταση ουτε στον υπνο μου στην Ελλαδα, και ζωη μια χαρα.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Συμφωνω κι επαυξανω φιλε. Δεν ξερω σε τι φαση βρισκονται τα παιδια που τα λενε αυτα - και προσωπικα δεν εχω καμια σχεση με Γερμανια - αλλα κι εγω στην πολη που βρισκομαι, ουδεποτε εχω νιωσει πολιτης β' κατηγοριας, την επαγγελματικη μου κατασταση ουτε στον υπνο μου στην Ελλαδα, και ζωη μια χαρα.

που εισαι

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36

Είναι κρίμα που περνάς άσχημα, αλλά δεν είναι για όλους μας έτσι. Προσωπικά θα συμβούλευα όσους έχουν καλές σπουδές ή/και καλή προυπηρεσία να δοκιμάσουν την τύχη τους εκτός Ελλάδας. Στην τελικά άμα γουστάρουν παραλίες και μπουζούκια, η Ελλάδα από την Ευρώπη είναι 3-4 ώρες το πολύ δρομος. Πέμπτη απόγευμα αεροπλανάκι, Παρασκευή work from home, και τη Δευτέρα πρωί πάλι πίσω  ;)
συμφωνω απολυτα με τον φιλο

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
μας πρηξανε στο νησι εδω με θιθι θοθο στο δρομο

ουτε καταλουνια να ημουνα

τι θα γινει

για να μην πω για τις ινδες με δυτικο ντυσιμο τζινακι κ πασουμακι

Έκοψες καπίστρι καημένε και καμμένε.......

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
οπου ποσταρω πεταγονται ολοι οι stalkers μου εδω μεσα σαν τις πουτσες

People characterized as stalkers may be accused of having a mistaken belief that another person loves them (erotomania)

pastelakia gia oloys!!

Αυτό δεν λέγεται παράνοια, agorina...? :S

Μα όλοι να θέλουν να σε γαμήσουν; Όλοι;

Πού πας διακοπές τα φέτο μπόι; Kavos?

Συνημμένα

• image.jpg
    image.jpg
    195,3 KB · Εμφανίσεις: 31

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Είναι κρίμα που περνάς άσχημα, αλλά δεν είναι για όλους μας έτσι. Προσωπικά θα συμβούλευα όσους έχουν καλές σπουδές ή/και καλή προυπηρεσία να δοκιμάσουν την τύχη τους εκτός Ελλάδας. Στην τελικά άμα γουστάρουν παραλίες και μπουζούκια, η Ελλάδα από την Ευρώπη είναι 3-4 ώρες το πολύ δρομος. Πέμπτη απόγευμα αεροπλανάκι, Παρασκευή work from home, και τη Δευτέρα πρωί πάλι πίσω  ;)

Οντως έτσι είναι.Για όσους έχουν ικανότητες και είναι παραγωγικοί το εξωτερικό είναι καλύτερο.
Ελλάδα είναι κάπως πιο ενδιαφέρουσα η ζωή ο καιρός κτλ.Αλλά όλες οι θέσεις είναι μπλοκαρισμένες.Εξωτερικό έχει πολλές ευκαιρίες.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
500
Πόντοι
36
Προφανως θα εχεις καποιον γνωστο ηδη εκει.Σαν γλωσσα ελληνικα και ισπανικα λενε ότι μοιαζουν.Πολλοι ξενοι τις μπερδευουν μεταξυ τους όταν τις ακουνε.
αν εξαιρεσεις τις πολλες ελληνικες λεξεις που εχουν τα ισπανικα,οι γλωσσες δε μοιαζουν σχεδον καθολου.οταν αρχισουμε και μιλαμε ισπανικα,η προφορα μας μοιαζει με των αργεντινων.
αυτοι που μπερδευουν τα λατινικα με τα ελλληνικα,ειναι κυριως οι βορειοευρωπαιοι και συμβαινει αυτο επειδη και τα λατανικα και τα ελληνικα χρησιμοποιουν πολλα φωνηεντα και για τους βορειους ακουγονται καπως περιεργες.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
500
Πόντοι
36
με λιγα λογια η εργασια στο εξωτερικο θελει ανθρωπους που προσαρμοζονται στις  συνθηκες.η μονη χωρα που ταιριαζει ο ελληνας,ειναι οι ηπα.σε ολες τις αλλες,αν παει ως μεταναστης,θα πρεπει να ξεχασει πως ειναι μεταναστης και να προσπαθησει να ακολουθησει τις συνηθειες των ντοπιων.αν παει στο εξωτερικο και ψαχνει να βρει τις συνηθειες της ελλαδας,καλυτερα να μην ξεκινησει.

εσυ τυπε duke nukem που ετοιμαζεσαι να πας ισπανια,προσεξε μην απογοητευθεις στην αρχη με τη γραφειοκρατια και με το σοβαρο προβλημα της ενοικιασης σπιτιου.οι ισπανοι,για μεσογειοι ειναι πολυ τυπικοι μ τους κανονες,σε σημειο εκνευρισμου.αν εχεις εξασφαλισμενη εργασια,καλο θα ειναι να βρεις καποιον να σε βοηθησει με την αδεια παραμονης,ειδικα σε περιπτωση που δε μιλας τη γλωσσα.αν δεν απογοητευθεις απο τοο δυσκολο ξεκινημα,θα περασεις καλα στην ισπανια.λιγο τα φαγητα ειναι περιεργα αλλα εχει πολυ καλα κοριτσια και θα το προσπερασεις  ευκολα αυτο.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Παίζει ρόλο και το είδος του Ελληνα που μεταναστεύει.Ο φραγκάτος,ωραίος,μορφωμένος Ελληνας που ξέρει τη γλώσσα γίνεται αμέσως αποδεκτός.Το ύψος επίσης βοηθάει σημαντικά όπως και το ντύσιμο.Ο κλασσικός λέτσος,φτωχός,ντεφορμέ,κοιλαράς,βρωμύλος Ελληνας δε γίνεται δεκτός.Δηλαδή πρέπει κάπως να εξευρωπαίσει το look του,όχι να ακούει κλασσική μουσική κτλ αλλά να λούζεται κάθε μέρα,να φοράει καλά ρούχα,να είναι ξυρισμένος,καθαρός,ευπαρουσίαστος κτλ.Αυτά παίζουν τεράστιο ρόλο στο εξωτερικό.
Και πάλι δε σε θεωρούν Αρειο δικό τους,αλλά μια συμβατή παραλλαγή που μπορεί σε 100 χρόνια να εκδυτιστεί με γονιδιακό μιξ.
Πρέπει δηλαδή να ασπρίσεις.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
500
Πόντοι
36
φιλος,ο καταλυτης σε καθε χωρα ειναι η γλωσσα.αυτα με απλυσιες,μουσια κτλ,δεν υπαρχουν.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
φιλος,ο καταλυτης σε καθε χωρα ειναι η γλωσσα.αυτα με απλυσιες,μουσια κτλ,δεν υπαρχουν.

Για να μάθεις όμως τη γλώσσα πρέπει να σε δεχτούν σε παρέες κτλ.Με απλυσιές,μούσια απλά δε σε δέχονται,είσαι εκτός.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
500
Πόντοι
36
Για να μάθεις όμως τη γλώσσα πρέπει να σε δεχτούν σε παρέες κτλ.Με απλυσιές,μούσια απλά δε σε δέχονται,είσαι εκτός.
τις πρωτες παρεες θα τις βρεις στο σχολειο εκμαθησης της γλωσσας

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
τις πρωτες παρεες θα τις βρεις στο σχολειο εκμαθησης της γλωσσας

Που αν μιλάς για Γερμανία,ολοι οι υπόλοιποι συμμαθητές είναι άραβες..
Τρομερή δικτύωση..

Το θέμα είναι να μπαινεις στους καλούς κύκλους των ντόπιων.
Και αυτό γινεται μεσω:
Α.Εργασιας σε αξιοσεβαστο πόστο.
Β.Παραπλευρη ενασχοληση με κάτι που ασχολουνται οι ντοπιοι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom