Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Με τι βαθμο το πηρες?
Στη δεύτερη φωτογραφία έχει τους βαθμούς από τα 3 κρατικά διαγωνίσματα και τα 3 διαγωνίσματα τα πήρα με 4 (Λίαν Καλώς).
γερα μεγα δημητριε αρχοντα της στεπας. οι εθνικογαμιστες και οι πικεριστες ημαστε στο πλευρο σου. :rockon: :rockon:

παντως τους γονεις σου απο αυτα που εγραψες δεν τους κοβω για <γενεια του πολυτεχνιου>  :S :S μαλλον υπερ της εθνοσωτηρου ησαν και ο παπους σιγουρα μαυραγοριτης ;)
Δεν ξέρω ποτέ δεν είχα ιδιέταιρη σχέση με τους παπούδες και της γιαγιάδες από τη μάνα μου.Την περιουσία η γιαγιά μου την πήρε από τους γονείς της ο προπάπους ήταν πολύ έξυπνος π.χ. εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα τη δεκαετία του '20 μιά σόμπα που από πάνω είχε ένα μάτι κουζίνας,τώρα αν ο προπάπους μου ηταν αυτοδημιούργητος δεν μπορώ να το ξέρω.Θύμάμαι που έλεγε ότι είχαν αυτοκίνητο τη δεκαετία του '20 με τέντες στο πλά'ι' και κρυώνανε και στα μέσα της δεκαετίας του '30 πήραν κλειστό αεροδυναμικό και πολύ πιό άνετο.
  Το θέμα είναι ότι κάποιος που δεν έχει πεινάσει!Δεν ξέρει τι πάει να πει πείνα και μπορεί να φερθεί έτσι.

[move]
[size=25pt]ΧΑΧΑΑΑΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ ΚΛΑΙΩ  :heavymetalbig: :heavymetalbig: :2funny: :2funny:[/size][/move]
Οπότε αν θέλετε γυμνές μου φωτογραφίες  :2funny:απευθυνθείτε στο ΔΙΚΑΤΣΑ  :2funny:Νομίζω είχα στείλει φωτογραφίες και που έχεζα και που κατούραγα  :2funny:θυμάμαι με καβλωμένη πούτσα είχα στείλει  :2funny:όταν είχα χύσει  :2funny:αυτη η φωτο είναι φοβερή έχω τρομερό βλέμμα  :2funny: :2funny: :2funny: :happy: :happy:.Πρέπει να είχα στείλει πάνω από 40-50 φωτογραφίες  :2funny:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Τα άτομα σαν εμένα χέσαμε εξολοκλήρου τη γενιά του Πολυτεχνείου.Δεν αναγνωρίζουμε τίποτα από ό,τι έγινε μετά το 1974.Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χρέη τους τα πάντα.Και αν τραβάνε κανά ζόρι τους χύνουμε στη μάπα.
Οι αρχίδες αυτοί πήγανε να περάσουνε τα χρέη τους στις επόμενες γενιές και τους μπλοκάραμε μεγαλοπρεπώς.Τους κάναμε τους κώλους χωνιά,ξαναγράψαμε την ιστορία.
ΗΠΑ,δυτική Ευρώπη το πέτυχαν αυτό,Ελλάδα κόλλησε μόνο.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Εχω φάει 15 περίπου χρόνια της ζωής μου εργαζόμενος στο εξωτερικό.

Αν βάλω κα τα μεταπτυχιακά που έκανα στην Αγγλία πάω περίπου στα 16.

Ακόμη και στο εξωτερικό όταν ζούσα η  δουλειά μου απαιτούσε άλλα ταξίδια σε άλλες χώρες.

Επιπλέον και στην Ελλάδα όταν γύρισα η δουλειά μου πάντα απαιτούσε ταξίδια.

Συνοπτικώς έχω αλλάξει 14 διαβατήρια μέχρι στιγμής. Κάποτε όταν ο γιός  μου με ρώτησε  μέτρησα ότι έχω ταξιδέψει σε 74 χώρες συνολικά.

Θα προσπαθήσω παρακάτω να δώσω την άποψή μου για το θέμα του thread.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786

Με εξαίρεση κάτι βαρεμένους όπως η αφεντιά μου που έχουν πάθος με τα ταξίδια και μια ακόρεστη περιέργεια να γνωρίζουν άλλα μέρη και άλλους ανθρώπους ελάχιστοι άνθρωποι επλέγουν να ζήσουν στο εξωτερικό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα προτιμούσε να ζήσει και να εργαστεί στη χώρα τους.

Η μετανάστευση υποκινείται και ανθίζει κυρίως για λόγους οικονομικής ανέχειας και ανεργίας, και δευτερευόντως για μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων για λόγους ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος τους που τους επιβάλλει να εργαστούν σε συγκεκριμένες χώρες.

Η αντιμετώπιση του όρου ξενιτιά από το λαό σαν κάτι έντονα αρνητικό το παραπάνω φαινόμενο αντικατοπτρίζει.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Επί του θέματος.

Δεν γουστάρω ούτε να δίνω ούτε να δέχομαι συμβουλές.

Κυρίως γιατί αυτοί που σε συμβουλεύουν αυτό στο οποίο συνήθως καταλήγουν είναι να σε αποθαρρύνουν να επιχειρήσεις κάτι στο οποίο οι ίδιοι απέτυχαν.

Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Αναδεικνύει συμπλέγματα ανωτερότητας του ''συμβουλάτορα'', στη βάση του ''Εδώ ολόκληρος ΕΓΩ και έφαγα τα μούτρα μου, θα πας εσύ !! Ποιός εσύ ?? Να πετύχεις εκεί που  απέτυχα ολόκληρος ΕΓΩ ?? Ούτε να το σκέφτεσαι !!''.

Για να μπορέσει κάποιος να δώσει λοιπόν συμβουλές, και κατ' επέκταση να γίνει δάσκαλος θα πρέπει πρώτα να ακυρώσει την εγωκεντρικότητά του, και αυτά είναι ''κόλπα'' δύσκολα.  :grin:

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Τέλος Πάντων.  Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση του θέματος.

Αν ξεκίναγε ο γιός μου να κάνει μια πορεία ανάλογη με τη δική μου στο εξωτερικό θα του έκανα τις παρακάτω συστάσεις.

Πρώτον πρέπει να μάθεις καλά τη γλώσσα της χώρας που ζεις, ώστε να μπορέσεις, πέρα από το προφανές της  επικοινωνίας, να ενστερνιστείς τη κουλτούρα των εκεί ανθρώπων. Και η γλώσσα είναι το κλειδί της κουλτούρας ενός λαού !!

Αυτό δεν είναι θεωρητικό έχει πολλές πρακτικές εκφάνσεις. Πρέπει για παράδειγμα να αισθάνεσαι και να απολαμβάνεις το χιούμορ τους, όχι απλά να το καταλαβαίνεις. Μπορώ να αναφέρω δεκάδες άλλα παραδείγματα αλλά προσπαθώ να γράφω λίγα.

Ο καλύτερος τρόπος που εγώ βρήκα για να το κάνω ήταν μέσω του υπερπολύτιμου αυτού asset που λέγεται τοπική ωραία γκόμενα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. :grin: :grin:

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Δεύτερον. Πρέπει να σέβεσαι τη χώρα που σε φιλοξενεί.

Η συνήθης προσφιλής τακτική της γκετοποίησης ξένων σε μικρές κλειστές ομάδες που αναλώνονται στο να ''κατηγορούν'' τα κακώς κείμενα της χώρας που τους φιλοξενεί, είναι το πλέον συχνό και ποιο χαζό λάθος.

Γιατί απλούστατα αν όλα πήγαιναν  στη δική τους χώρα ρολόι, δεν θα αναγκαζόντουσαν όλοι αυτοί να φύγουν απο αυτήν.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Τρίτον.

Συνήθως οι χώρες όπου οι Έλληνες μεταναστεύουν παρέχουν ένα καλύτερο περιβάλλον και μέσα για να εργασθείς και να αξιοποιήσεις κάποια προσόντα σου εφόσον βέβαια τα έχεις.

Ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα, στο τύπο που έφυγε από το χωριό του και ξεκίνησε λαντζέρης για να καταλήξει 35 χρόνια μετά ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων, και στον Παπανικολάου που προτάθηκε δυο φορές για το  Νομπέλ Ιατρικής ( και αδίκως δεν το πήρε ), είναι η άνευ όρων εργατικότητα.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Προσωπικά πιστεύω ότι η επιτυχία είναι αποκλειστικός κανίβαλος.

Τρέφεται μόνο από επιτυχία.

Και όλοι οι επιτυχημένοι στο εξωτερικό Ελληνες σε αυτό ακριβώς το μοντέλο βασίστηκαν.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Απλά, και αυτό είναι έν λάθος των ελλήνων του εξωτερικού,  δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι πρέπει και να ''ζήσεις'' με ότι οι Ελληνες εννοούμε με αυτό το ρήμα.

Εργάζεσαι για να ζεις, δεν ζεις για να εργάζεσαι, όσο και αν ιδίως η προτεσταντική δύση προμοτάρει το δεύτερο.

Οι αρχαίοι δικοί μας έλεγαν ''Μέτρον Αριστον'' και ''Μηδέν άγαν''.  

Αν συνειδητοποιήσεις σε κάποια φάση ότι το αρκετό είναι πάντα και πολύ.

Ενώ αντιθέτως  το πολύ δεν είναι πάντα αρκετό.

Τότε μπορεί να πετύχεις να ζείς και για το σήμερα και για το αύριο, όσο και αν τα πάντα γύρω σου κινούνται με ένα ιδιαίτερα λαμόγικο τρόπο στη λογική του ''καρότο και μαστίγιο'' το οποίο η προτεσταντική δύση έχει αναγάγει τελικά σε θεσμικό εργαλείο.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Εδώ σταματάω, αν και θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, γιατί προσπαθώ να περιορίσω τα σεντόνια. :grin: :grin:

Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω νεότερους απο εμένα ανθρώπους να ακολουθούν παρεμφερείς πορείες στη ζωή τους.

Και θα χαιρόμουν ακόμη περισσότερο αν κατορθώσουν να πετύχουν περισσότερα απο ότι εγώ πέτυχα !!

Καλή τύχη σε όσους το προσπαθήσουν !! :hi: :hi: :hi:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Βασικά έχει σχέση με το πόσο ισχυρός νιώθεις.Ενας Ελληνας στον ελληνικό μέσο όρο δεν έχει να φοβάται τίποτα.Τους γαμάει όλους.
Θα πάει ΗΠΑ θα γαμήσει,θα πάει Γερμανία θα γαμήσει είναι αναπόφευκτο.Δεν μπορούν οι μέτριοι να βάλουν εμπόδια στην επιβλητική παρουσία του.
Τώρα αν είναι loser,παπάρας,κάτω του μέσου όρου πάει εξωτερικό για να τραφεί από τα επιδόματα να το ρίξει στον πρέζα κτλ,τότε είναι χαμένος από χέρι.Μιλάμε όμως για το low class Ελληνα,τον ανύπαρκτο εντελώς,το βλάκα που λένε.
Οι παλιοί αντέχανε και 50 χρόνια ακόμα τους βλέπεις ακμαίους και δε μιλάνε λέξη γερμανικά μετά 50 χρόνια Γερμανία,οι νέοι τρώνε ψόφο στην πενταετία με τις νέες συνθήκες.
Είναι καλύτερα από παλιά για σκληρούς,χειρότερα για μαλθακούς,μαμάκηδες κτλ.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Βασικά έχει σχέση με το πόσο ισχυρός νιώθεις.Ενας Ελληνας στον ελληνικό μέσο όρο δεν έχει να φοβάται τίποτα.Τους γαμάει όλους.
Θα πάει ΗΠΑ θα γαμήσει,θα πάει Γερμανία θα γαμήσει είναι αναπόφευκτο.Δεν μπορούν οι μέτριοι να βάλουν εμπόδια στην επιβλητική παρουσία του.
Τώρα αν είναι loser,παπάρας,κάτω του μέσου όρου πάει εξωτερικό για να τραφεί από τα επιδόματα να το ρίξει στον πρέζα κτλ,τότε είναι χαμένος από χέρι.Μιλάμε όμως για το low class Ελληνα,τον ανύπαρκτο εντελώς,το βλάκα που λένε.
Οι παλιοί αντέχανε και 50 χρόνια ακόμα τους βλέπεις ακμαίους και δε μιλάνε λέξη γερμανικά μετά 50 χρόνια Γερμανία,οι νέοι τρώνε ψόφο στην πενταετία με τις νέες συνθήκες.
Είναι καλύτερα από παλιά για σκληρούς,χειρότερα για μαλθακούς,μαμάκηδες κτλ.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς υπεράνθρωπος για να πετύχει στο εξωτερικό.

Η ποιότητα και η ποσότητα της δουλειάς του απλά θα τον αναδείξει !!

Απλά να πιστεύει στον εαυτό του και να εργάζεται φιλότιμα χρειάζεται.

Είναι άλλο πράγμα να έχεις ρεαλιστική άποψη των προσόντων σου και να θέλεις η δουλειά σου να αναδειχθεί και άλλο πράγμα να έχεις το σύνδρομο της Μπανιέρας. :grin:

Με τον όρο Σύνδρομο της Μπανιέρας κάτι φιλαράκια μου στη Νέα Υόρκη απέδιδαν το φαινόμενο κατά το οποίο '' Οταν μπαίνεις στη Μπανιέρα βλέπεις τα αρχίδια σου μεγάλα''. :grin: :grin:

Δεν χρειάζεται να γίνεσαι υπερφίαλος και να πιστεύεις ότι όλοι οι άλλοι γύρω σου είναι ηλίθιοι και εσύ είσαι ο εκλεκτός. Γιατί τότε το πιθανότερο είναι να φας τα μούτρα σου.

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟ ΕΞΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ !!

Και εκεί έγκειται η διαφορά !!!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Καταπληκτική σήμερα η μέρα στη Μόσχα.
Από τις λίγες ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα.

Συνημμένα

• IMG_20190218_104302-2080x1560.jpg
    IMG_20190218_104302-2080x1560.jpg
    749,2 KB · Εμφανίσεις: 11

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς υπεράνθρωπος για να πετύχει στο εξωτερικό.

Η ποιότητα και η ποσότητα της δουλειάς του απλά θα τον αναδείξει !!

Απλά να πιστεύει στον εαυτό του και να εργάζεται φιλότιμα χρειάζεται.

Είναι άλλο πράγμα να έχεις ρεαλιστική άποψη των προσόντων σου και να θέλεις η δουλειά σου να αναδειχθεί και άλλο πράγμα να έχεις το σύνδρομο της Μπανιέρας. :grin:

Με τον όρο Σύνδρομο της Μπανιέρας κάτι φιλαράκια μου στη Νέα Υόρκη απέδιδαν το φαινόμενο κατά το οποίο '' Οταν μπαίνεις στη Μπανιέρα βλέπεις τα αρχίδια σου μεγάλα''. :grin: :grin:

Δεν χρειάζεται να γίνεσαι υπερφίαλος και να πιστεύεις ότι όλοι οι άλλοι γύρω σου είναι ηλίθιοι και εσύ είσαι ο εκλεκτός. Γιατί τότε το πιθανότερο είναι να φας τα μούτρα σου.

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟ ΕΞΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ !!

Και εκεί έγκειται η διαφορά !!!

Μα αυτό λέμε.Οτι δεν είναι ανάγκη να είσαι εκλεκτός.Ενας μέσος Ελληναράς γαμάει και δέρνει εξωτερικό.
Βέβαια δεν το γράφει ξεκάθαρα κανένας αν και τώρα με τα social media,τις παπαριές κτλ νομίζω πολλοί το έχουν πάρει πρέφα και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.Την κάνουν δηλαδή μαζικά γιατί ο ένας ωθεί τον άλλον.
Δεν έχει τυποποιηθεί σαν trend αλλά ισχύει εν τοις πράξοις.
Αυτα τα social media γαμούν και δέρνουν πλέον παίρνει ο άλλος πληροφορίες για τη ρεαλιστική κατάσταση στο έδαφος σε dt ενώ παλιά είχε πενήντα πηγές παραπληροφόρησης να τον πρήζουν.Τώρα τις κάνουν πεντακόσιες και δέκα χιλιάδες αλλά και πάλι μένει το ψήγμα πληροφορίας αν δεν υπάρχει αντιρρόπηση από την αντίθετη πλευρά των βλαμμένων.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.489
Πόντοι
5.006

τυπε για τον kman2 ταιριαζει περισσοτερο το συνδρομο της πισινας..τι να κλασει μια μπανιερα στα ωραρια εργασιας του κμαν... :grin: :grin: :grin: :grin:

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
882
Πόντοι
96

Οι παλιοι αντεχανε επειδη οι δουλειες τοτε ητανε καθαρα σωματικες. Το σωμα μας ειναι φτιαγμενο να αναπτυσει τρομερες αντοχες σε σωματικες καταπονησεις. Οι σωματικες δουλειες συνηθιζονται σε μια-δυο εβδομαδες απο το σωμα και μετα η δουλεια βγαινει ρελαντι και σου μενει και ορεξη για ενα τσιπουρακι το βραδυ, μια βολτα με τη γυναικα κλπ

Οι συγχρονες δουλειες, στην πλειοψηφια τους πνευματικες, καταπονουν κυριως το πνευμα, ενω παραλληλα αφηνουν το κορμι χωρις να γυμναζεται, να καταπονειται και να σκληραγωγειται με αποτελεσμα οι αντοχες να πεφτουν κατακορυφα

Οι περισσοτεροι υπαλληλοι γραφειου και λοιπων πνευματικων εργασιων, αργα η γρηγορα θα φανε ενα burn out που θα δουν τον ουρανο σφοντυλι και θα ψαχνονται καιρο να συνελθουν.

Πληροφορικαριοι, γραφιστες, data entry, γραμματεις, δικηγοροι, λογιστες αλλα και καθηγητες,  οδηγοι, χειριστες μηχανηματων κλπ δουλευουν σε φουλ ρυθμους, πολλες φορες με υπερωριες και δε γυμναζονται σχεδον καθολου, με αποτελεσμα να καταπονουν εντονα το πνευμα και καθολου το σωμα.

Το burn out που τεινει να αποτελεσει μαστιγα στον συγχρονο κοσμο, και ειναι παραξενο που δεν εχει λαβει ακομα την απαιτουμενη προσοχη, ισως και εσκεμμενα να κουκουλωνεται απο τις επιχειρησεις που προτιμουν να στιβουν τους εργαζομενους, παρα να τους φροντιζουν

Αν πας σε οποιονδηποτε χωρο γραφειου, το 90% των εργαζομενων ασχολουνται με γιογκες, διατροφες με superfoods, διαιτες, βιταμινες, τεχνικες αυτοβελτιωσης και ευεξιας κλπ και πολλοι παιρνουν χαπια ηρεμιστικα κλπ

Αγνοουν οι περισσοτεροι οτι ολο αυτο οφειλεται απλα σε burnout, σε ασσυμετρη μακροχρονια καταπονηση του πνευματος εις βαρους του πνευματος, ενω η φυση και το dna μας εχει εκπαιδευτει στο ακριβως αντιθετο για εκατομμυρια χρονια

Ο Ελληνας μεταναστης υπο αυτες τις συνθηκες, ειναι τρις φορες πιο εκτεθειμενος σε burn out, σε σχεση με εναν ντοπιο, η τον ευατο του αν παρεμενε στην Ελλαδα. Οι ξενοι προισταμενοι τον περιμενουν πως και πως να του πηδηξουν το κωλαντερο με ρυθμους ανελεητους, υπερωριες, ασφυκτικες προθεσμιες, συνεχη meeting, και σε ακομα πιο προχωρημενες μορφες, μειωση της ψυχολογιας με προσβολες, υπαινιγμους, ρατσιστικα σχολια, καταφωρες αδικιες κλπ

Οι περισσοτεροι σπανε υπο αυτους τους ρυθμους σε 2-3 χρονια, υπο το βαρος και της μοναξιας, του αθλιου καιρου, του ασφυκτικου πλεγματος νομων και κανονων κλπ και αλλοι γυρνανε στην πατριδα, αλλοι το ψαχνουν για δικη τους δουλεια, αλλοι το ριχνουν στα επιδοματα, αλλοι αλλαζουν δουλεια, χωρα κλπ

To burn out ειναι μαστιγα για τον συγχρονο κοσμο και νουμερο ενα κινδυνος για τον Ελληνα μεταναστη.
Λαβετε το υποψη σας οσοι ειστε ετοιμοι να κανετε το μεγαλο βημα, και προετοιμαστειτε καταλληλα. Μπορειτε να βρειτε πολλες πληροφοριες στο ιντερνετ, για τα συμπτωματα, τις επιπτωσεις τις αιτιες και τους τροπους αντιμετωπισης

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Οι παλιοι αντεχανε επειδη οι δουλειες τοτε ητανε καθαρα σωματικες. Το σωμα μας ειναι φτιαγμενο να αναπτυσει τρομερες αντοχες σε σωματικες καταπονησεις. Οι σωματικες δουλειες συνηθιζονται σε μια-δυο εβδομαδες απο το σωμα και μετα η δουλεια βγαινει ρελαντι και σου μενει και ορεξη για ενα τσιπουρακι το βραδυ, μια βολτα με τη γυναικα κλπ

Οι συγχρονες δουλειες, στην πλειοψηφια τους πνευματικες, καταπονουν κυριως το πνευμα, ενω παραλληλα αφηνουν το κορμι χωρις να γυμναζεται, να καταπονειται και να σκληραγωγειται με αποτελεσμα οι αντοχες να πεφτουν κατακορυφα

Οι περισσοτεροι υπαλληλοι γραφειου και λοιπων πνευματικων εργασιων, αργα η γρηγορα θα φανε ενα burn out που θα δουν τον ουρανο σφοντυλι και θα ψαχνονται καιρο να συνελθουν.

Πληροφορικαριοι, γραφιστες, data entry, γραμματεις, δικηγοροι, λογιστες αλλα και καθηγητες,  οδηγοι, χειριστες μηχανηματων κλπ δουλευουν σε φουλ ρυθμους, πολλες φορες με υπερωριες και δε γυμναζονται σχεδον καθολου, με αποτελεσμα να καταπονουν εντονα το πνευμα και καθολου το σωμα.

Το burn out που τεινει να αποτελεσει μαστιγα στον συγχρονο κοσμο, και ειναι παραξενο που δεν εχει λαβει ακομα την απαιτουμενη προσοχη, ισως και εσκεμμενα να κουκουλωνεται απο τις επιχειρησεις που προτιμουν να στιβουν τους εργαζομενους, παρα να τους φροντιζουν

Αν πας σε οποιονδηποτε χωρο γραφειου, το 90% των εργαζομενων ασχολουνται με γιογκες, διατροφες με superfoods, διαιτες, βιταμινες, τεχνικες αυτοβελτιωσης και ευεξιας κλπ και πολλοι παιρνουν χαπια ηρεμιστικα κλπ

Αγνοουν οι περισσοτεροι οτι ολο αυτο οφειλεται απλα σε burnout, σε ασσυμετρη μακροχρονια καταπονηση του πνευματος εις βαρους του πνευματος, ενω η φυση και το dna μας εχει εκπαιδευτει στο ακριβως αντιθετο για εκατομμυρια χρονια

Ο Ελληνας μεταναστης υπο αυτες τις συνθηκες, ειναι τρις φορες πιο εκτεθειμενος σε burn out, σε σχεση με εναν ντοπιο, η τον ευατο του αν παρεμενε στην Ελλαδα. Οι ξενοι προισταμενοι τον περιμενουν πως και πως να του πηδηξουν το κωλαντερο με ρυθμους ανελεητους, υπερωριες, ασφυκτικες προθεσμιες, συνεχη meeting, και σε ακομα πιο προχωρημενες μορφες, μειωση της ψυχολογιας με προσβολες, υπαινιγμους, ρατσιστικα σχολια, καταφωρες αδικιες κλπ

Οι περισσοτεροι σπανε υπο αυτους τους ρυθμους σε 2-3 χρονια, υπο το βαρος και της μοναξιας, του αθλιου καιρου, του ασφυκτικου πλεγματος νομων και κανονων κλπ και αλλοι γυρνανε στην πατριδα, αλλοι το ψαχνουν για δικη τους δουλεια, αλλοι το ριχνουν στα επιδοματα, αλλοι αλλαζουν δουλεια, χωρα κλπ

To burn out ειναι μαστιγα για τον συγχρονο κοσμο και νουμερο ενα κινδυνος για τον Ελληνα μεταναστη.
Λαβετε το υποψη σας οσοι ειστε ετοιμοι να κανετε το μεγαλο βημα, και προετοιμαστειτε καταλληλα. Μπορειτε να βρειτε πολλες πληροφοριες στο ιντερνετ, για τα συμπτωματα, τις επιπτωσεις τις αιτιες και τους τροπους αντιμετωπισης

Απλά παλιά βαζσίζονταν πολύ στους Ελληνες διότι δεν είχαν άλλες επιλογές οπότε τους έκαναν όλα τα χατήρια.
1.Τους υπέγραφαν συμβόλαιο πριν καν φτάσουν Γερμανία,χωρίς συνέντευξη
2.Τους προσέφεραν τζαμπέ μαθήματα Γερμανικών ενώ πληρώνονταν κανονικά χωρίς καν να ξέρουν γερμανικά
3.Τους προσέφεραν κατοικία κτλ.
Ενα σωρό μπόνους.Τώρα αν δεν ξέρεις γερμανικά,δεν έχεις προσόντα,προυπηρεσία και σπίτι απλά την πούτσισες.Γιατί έχουν άλλες δεκάδες χιλιάδες επιλογές.
Οπότε τώρα είναι καλύτερα για τον ανταγωνιστικό Ελληνα τον εκπαιδευμένο,με πτυχίο,εργασιακή εμπειρία,γνώση γλωσσών κτλ αλλά πολύ χειρότερα για το συνήθη μεροκαματιάρη από χωριό χωρίς ειδίκευση χωρίς γλώσσα κτλ.
Ο τελευταίος την έχει γενικά άσχημα,βέβαια έχει και αυτός το πλεονέκτημα του γελοίου ανταγωνισμού αφού οι ξένοι που χτυπάν τις ίδιες θέσεις είναι συνήθως για τον πούτσο με ακόμα λιγότερα προσόντα οπότε και αυτός μπορεί να τα καταφέρει απλά και μόνο γιατί αναπτύσσεται η χώρα(η Γερμανία).

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
882
Πόντοι
96
Απλά παλιά βαζσίζονταν πολύ στους Ελληνες διότι δεν είχαν άλλες επιλογές οπότε τους έκαναν όλα τα χατήρια.
1.Τους υπέγραφαν συμβόλαιο πριν καν φτάσουν Γερμανία,χωρίς συνέντευξη
2.Τους προσέφεραν τζαμπέ μαθήματα Γερμανικών ενώ πληρώνονταν κανονικά χωρίς καν να ξέρουν γερμανικά
3.Τους προσέφεραν κατοικία κτλ.
Ενα σωρό μπόνους.

Συν του οτι με 5 χρονια δουλειας στη Γερμανια τοτε, γυρνουσες Ελλαδα και αγοραζες τρια διαμερισματα. Τωρα πλεον απλα επιβιωνεις

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom