Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Κανενας δεν παει εξωτερικο για μεγαλη ζωη. Ολοι πηγαινουν για ΚΑΝΟΝΙΚΗ ζωη, δηλαδη δουλεια, σπιτι, φαγητο, κλπ κανονικο κρατος, οχι συνδικαλιστες, οχι 79% φορους, αξιοκρατια, κλπ

Βέβαια,η κανονική ζωή για τον Έλληνα δεν είναι μόνο σπίτι-δουλειά-φαί.Μπορεί να είναι για τον ευρωπαίο,αλλά εαν ο Έλληνας έχει μάθει ταβέρνα-καφέ με τους φίλους,το μπάνιο κάθε ΣΚ,το φίδιασμα κλπ. και όλα αυτά τα χάσει εκεί πάνω,μπορεί να πέσει από κατάθλιψη μέχρι ναρκωτικά.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
απλα επειδη ασχολουμαι με γυμναστικη ειπα να τον ρωτησω.
ναι τυπε ξεκαθαρα  σου αρεσει πολυ η γυμναστικη
maxresdefault.jpg

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.910
Πόντοι
216
χαχαχαχα ναι ξερω οτι χτυπαει ασχημα σαν ερωτηση :2funny: :2funny: :2funny:
απλα επειδη ασχολουμαι με γυμναστικη ειπα να τον ρωτησω.
Καθεται και μπροστα απο το 'Gum' οποτε δενει :cheesy:
Σιγουρα κανει αθλημα παντως, μαλλον πολεμικες τεχνες

Στο τμημα προσωπικου πρεπει να δουλευεις χαχα

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
Βέβαια,η κανονική ζωή για τον Έλληνα δεν είναι μόνο σπίτι-δουλειά-φαί.Μπορεί να είναι για τον ευρωπαίο,αλλά εαν ο Έλληνας έχει μάθει ταβέρνα-καφέ με τους φίλους,το μπάνιο κάθε ΣΚ,το φίδιασμα κλπ. και όλα αυτά τα χάσει εκεί πάνω,μπορεί να πέσει από κατάθλιψη μέχρι ναρκωτικά.

Κανονικη ζωη προυποθετει καταρχην να εχεις κρεβατι να κοιμηθεις, ταβανι για να κραταει την βροχη, και φαγητο για να καταλαγιαζει την πεινα

Η ταβερνα, η καφετερια και το κολυμπι ειναι αναγκες β βαθμου που αν δεν καλυψεις τις πρωτες ειναι ανευ νοηματος

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
ναι τυπε ξεκαθαρα  σου αρεσει πολυ η γυμναστικη
maxresdefault.jpg

Ναι παιδια ειμαι γκει επειδη το 900ο μου ποστ, στο θεμα του εξωτερικου ρωτησα καποιον τι αθλημα κανει
Δεν πατε καλα μου φαινεται

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.910
Πόντοι
216
Ναι παιδια ειμαι γκει επειδη το 900ο μου ποστ, στο θεμα του εξωτερικου ρωτησα καποιον τι αθλημα κανει
Δεν πατε καλα μου φαινεται

Τυπε περιμενει πμ για να πατε μαζι gym χαχ

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Κανονικη ζωη προυποθετει καταρχην να εχεις κρεβατι να κοιμηθεις, ταβανι για να κραταει την βροχη, και φαγητο για να καταλαγιαζει την πεινα

Η ταβερνα, η καφετερια και το κολυμπι ειναι αναγκες β βαθμου που αν δεν καλυψεις τις πρωτες ειναι ανευ νοηματος

Κρεβάτι-ταβάνι-φαγητό είναι κανονική ζωή για έναν που προέρχεται από πάμπτωχη χώρα και δεν τα έχει δεδομένα.Από την Ελλάδα κακά τα ψέματα,ουδείς φεύγει έξω εξαθλιωμένος,χωρίς σπίτι και φαγητό.Και τελικά σε όλους καταλήγουν να λείπουν αυτά που εσύ θεωρείς β'διαλογής,φίλοι,ταβέρνες και γενικά ο ελληνικός τρόπος ζωής.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
Κρεβάτι-ταβάνι-φαγητό είναι κανονική ζωή για έναν που προέρχεται από πάμπτωχη χώρα και δεν τα έχει δεδομένα.Από την Ελλάδα κακά τα ψέματα,ουδείς φεύγει έξω εξαθλιωμένος,χωρίς σπίτι και φαγητό.Και τελικά σε όλους καταλήγουν να λείπουν αυτά που εσύ θεωρείς β'διαλογής,φίλοι,ταβέρνες και γενικά ο ελληνικός τρόπος ζωής.

Εχει πολλους που χρωστανε δανεια, χρεη σε εφορια και ταμεια, χρεη απο κλειστα μαγαζια, χρεη σε φιλους, απληρωτα ενοικια, διατροφες, κλπ και εφυγαν αρον αρον

Ειδικα οσοι εχουν οικογενεια και δεν εχουν βοηθεια απο πουθενα, ειναι πολυ ασχημα. Δεν ειναι ολοι 30χρονων χωρις χρεη που μενουν με τους συνταξιουχους γονεις τους.

Εχει κοσμο που ζει υπο απιστευτα οικονομικα βαρη και πρεπει να βρισκει καθε μηνα 1200-1500-2000 ευρω για να φαει και να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις του και να μην τον κυνηγανε

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1

Kαι σε αυτό το thread κλάψα.Εσύ γιατί δεν την κάνεις για εξωτερικό;Απ'οτι έχεις γράψει δεν έχεις δουλειά.Γκόμενα δεν έχεις γιατί όπως λες οι ελληνίδες είναι για τον πούτσο,κύκλους δεν έχεις,λεφτά δεν έχεις να πας σε ταβέρνες,εκτός άμα στα δίνουν άλλοι.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.168
Πόντοι
506
Δεν ειναι ολοι 30χρονων που μενουν με τους συνταξιουχους γονεις τους.
Η φυγή, η μετανάστευση σε ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα θεωρείται η πιο άμεση, αποτελεσματική, διαθέσιμη «θεραπεία» που μπορεί να τους βγάλει από την επαγγελματική βύθιση.

«Για να ανοίξω δικό μου ιατρείο χρειάζομαι εξοπλισμό αξίας 100.000 ευρώ, τα οποία δεν διαθέτω. Στο ΕΣΥ προκηρύσσονται θέσεις οφθαλμιάτρων με το σταγονόμετρο κι εγώ, που είμαι πλέον κοντά στα 40, πρέπει να εργαστώ. Λόγω γλωσσικής επάρκειας θα αναζητήσω δουλειά στην Αγγλία και στη Γαλλία», λέει ο οφθαλμίατρος Β.Γ.

O 31χρονος ειδικευόμενος καρδιολόγος σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας Α.Κ. φεύγει χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή του. «Θα μελετήσω τα έντυπά τους με την ησυχία μου και θα αποφασίσω εάν θα στείλω αίτηση για εργασία. Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν θα μείνω στην Ελλάδα. Εδώ δεν υπάρχει καμία προοπτική», καταλήγει.

Η θλιβερή αυτή διαπίστωση, η απουσία προοπτικής, γίνεται ωστόσο κινητήριος δύναμη για μερίδα γιατρών. «Οι Ελληνες γιατροί την περασμένη δεκαετία επέλεγαν να φύγουν, τώρα η φυγή είναι μονόδρομος διότι συνδέεται πια με τον βιοπορισμό τους και όχι με τις εκπαιδευτικές και ακαδημαϊκές επιλογές τους», εκτιμά ο κ. Διονύσης Τζοβάρας, υπεύθυνος της MedPower, εταιρείας που διοργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια Ημέρες Καριέρας για υγειονομικούς εργαζομένους με προορισμό επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.168
Πόντοι
506
Κρεβάτι-ταβάνι-φαγητό είναι κανονική ζωή για έναν που προέρχεται από πάμπτωχη χώρα και δεν τα έχει δεδομένα.Από την Ελλάδα κακά τα ψέματα,ουδείς φεύγει έξω εξαθλιωμένος,χωρίς σπίτι και φαγητό.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
  Τα [size=30pt]18χρονα[/size] γατάκια που έβαλα φώτο δεν σ'αρέσαν?Κατσίκες είναι κ'αυτά? :2funny:

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

wbil6aT.jpg

Ποια 18χρονη ρε ΜΟΓΓΟΛΕ, αυτή ήταν συμμαθήτρια του Τζένγκινς Χαν :2funny: :2funny: :2funny:

Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ έχει πάει Ρωσία και γαμάει γριές ασχημες ΜΟΓΓΟΛΕΣ :2funny:

Μιλάμε για international ΜΑΛΑΚΑ όχι αστεία..

Ωραιος τυπε, ευχαριστω
Πολυ γυμνασμενος φαινεσαι, τι αθλημα κανεις;

:S :S :S

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.869
Πόντοι
3.846
Πόσο κολλημένοι είστε κάποιοι...
Τόσα ξέρετε, τόσα γράφετε.

Λες και δεν υπάρχουν άλλες χώρες με ταβέρνες, θάλασσα, ήλιο, καφετέριες κλπ

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
Η φυγή, η μετανάστευση σε ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα θεωρείται η πιο άμεση, αποτελεσματική, διαθέσιμη «θεραπεία» που μπορεί να τους βγάλει από την επαγγελματική βύθιση.

«Για να ανοίξω δικό μου ιατρείο χρειάζομαι εξοπλισμό αξίας 100.000 ευρώ, τα οποία δεν διαθέτω. Στο ΕΣΥ προκηρύσσονται θέσεις οφθαλμιάτρων με το σταγονόμετρο κι εγώ, που είμαι πλέον κοντά στα 40, πρέπει να εργαστώ. Λόγω γλωσσικής επάρκειας θα αναζητήσω δουλειά στην Αγγλία και στη Γαλλία», λέει ο οφθαλμίατρος Β.Γ.

O 31χρονος ειδικευόμενος καρδιολόγος σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας Α.Κ. φεύγει χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή του. «Θα μελετήσω τα έντυπά τους με την ησυχία μου και θα αποφασίσω εάν θα στείλω αίτηση για εργασία. Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν θα μείνω στην Ελλάδα. Εδώ δεν υπάρχει καμία προοπτική», καταλήγει.

Η θλιβερή αυτή διαπίστωση, η απουσία προοπτικής, γίνεται ωστόσο κινητήριος δύναμη για μερίδα γιατρών. «Οι Ελληνες γιατροί την περασμένη δεκαετία επέλεγαν να φύγουν, τώρα η φυγή είναι μονόδρομος διότι συνδέεται πια με τον βιοπορισμό τους και όχι με τις εκπαιδευτικές και ακαδημαϊκές επιλογές τους», εκτιμά ο κ. Διονύσης Τζοβάρας, υπεύθυνος της MedPower, εταιρείας που διοργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια Ημέρες Καριέρας για υγειονομικούς εργαζομένους με προορισμό επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Τα νοσοκομεία στη Γερμανία έχουν γεμίσει τα τελευταία χρόνια από ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό από Ελλάδα.

Θα μπορούσα να γράψω πολύ χρηστικά πράγματα, ειδικά για εξειδικευμένο προσωπικό,αλλά εδω και καιρό είμαι Admin σε σχετική σελίδα του Fb και βοηθάω κόσμο από εκεί.

Για παράδειγμα δεν έχει πλέον νόημα να postάρω τέτοια εδώ

MGz1HOs.jpg

μιας και θα ακολουθήσουν είτε τρολοpost του Φαν Πούστεν ή του κομπλεξικου ΚΑΡΑΦΛΟΜΟΓΓΟΛΟΥ

Αυτή τη βδομάδα πέρασε από έγκριση στο Πανεπιστήμιο και σε συνεργασία με γνωστό φορέα της πόλης,
να συμβάλλω μαζί με τους άλλους δύο Έλληνες συναδέλφους, στη μετάφραση συγκεκριμένης ορολογίας στα ελληνικά,
ώστε να έρχονται Έλληνες απόφοιτοι συγκεκριμένης κατεύθυνσης από ελληνικά πανεπιστήμια,
να τους κάνουμε 2 μήνες εντατικά ορολογία,να δώσουν αντίστοιχες εξετάσεις και να ενταχθούν αμέσως στην αγορά εργασίας.

Μιλάω για δουλειά με προαπαιτούμενο C1 συν την ορολογία,με πρώτο μισθό brutto 3300.
Το πρόγραμμα προβλέπει η δίμηνη μαθητεία πληρώνεται με 1700 ευρώ καθαρά,πάσο για ΜΜΜ και δώρο tablet με όλα τα προς μελέτη pdf

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε σοβαρά και τι είναι διασπορά, τι μετανάστευση..
Τι λέει η Αρβελέρ για τη μετανάστευση,τι έλεγε ο Τσαρούχης και ένα σωρό άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Προχθές είχαμε εδώ το μνημόσυνο του Καραθεοδωρή

[URL unfurl="true"]https://e-bavariagr.de/mnimosino-karatheodoridi-230119/[/url]

Τέλος πάντων, τζάμπα μελάνι..

Συνημμένα

• φσςφε.jpg
    φσςφε.jpg
    175,9 KB · Εμφανίσεις: 39

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom