Η φυγή, η μετανάστευση σε ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα θεωρείται η πιο άμεση, αποτελεσματική, διαθέσιμη «θεραπεία» που μπορεί να τους βγάλει από την επαγγελματική βύθιση.
«Για να ανοίξω δικό μου ιατρείο χρειάζομαι εξοπλισμό αξίας 100.000 ευρώ, τα οποία δεν διαθέτω. Στο ΕΣΥ προκηρύσσονται θέσεις οφθαλμιάτρων με το σταγονόμετρο κι εγώ, που είμαι πλέον κοντά στα 40, πρέπει να εργαστώ. Λόγω γλωσσικής επάρκειας θα αναζητήσω δουλειά στην Αγγλία και στη Γαλλία», λέει ο οφθαλμίατρος Β.Γ.
O 31χρονος ειδικευόμενος καρδιολόγος σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας Α.Κ. φεύγει χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή του. «Θα μελετήσω τα έντυπά τους με την ησυχία μου και θα αποφασίσω εάν θα στείλω αίτηση για εργασία. Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν θα μείνω στην Ελλάδα. Εδώ δεν υπάρχει καμία προοπτική», καταλήγει.
Η θλιβερή αυτή διαπίστωση, η απουσία προοπτικής, γίνεται ωστόσο κινητήριος δύναμη για μερίδα γιατρών. «Οι Ελληνες γιατροί την περασμένη δεκαετία επέλεγαν να φύγουν, τώρα η φυγή είναι μονόδρομος διότι συνδέεται πια με τον βιοπορισμό τους και όχι με τις εκπαιδευτικές και ακαδημαϊκές επιλογές τους», εκτιμά ο κ. Διονύσης Τζοβάρας, υπεύθυνος της MedPower, εταιρείας που διοργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια Ημέρες Καριέρας για υγειονομικούς εργαζομένους με προορισμό επιχειρήσεις στην Ευρώπη.
Τα νοσοκομεία στη Γερμανία έχουν γεμίσει τα τελευταία χρόνια από ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό από Ελλάδα.
Θα μπορούσα να γράψω πολύ χρηστικά πράγματα, ειδικά για εξειδικευμένο προσωπικό,αλλά εδω και καιρό είμαι Admin σε σχετική σελίδα του Fb και βοηθάω κόσμο από εκεί.
Για παράδειγμα δεν έχει πλέον νόημα να postάρω τέτοια εδώ
μιας και θα ακολουθήσουν είτε τρολοpost του Φαν Πούστεν ή του κομπλεξικου ΚΑΡΑΦΛΟΜΟΓΓΟΛΟΥ
Αυτή τη βδομάδα πέρασε από έγκριση στο Πανεπιστήμιο και σε συνεργασία με γνωστό φορέα της πόλης,
να συμβάλλω μαζί με τους άλλους δύο Έλληνες συναδέλφους, στη μετάφραση συγκεκριμένης ορολογίας στα ελληνικά,
ώστε να έρχονται Έλληνες απόφοιτοι συγκεκριμένης κατεύθυνσης από ελληνικά πανεπιστήμια,
να τους κάνουμε 2 μήνες εντατικά ορολογία,να δώσουν αντίστοιχες εξετάσεις και να ενταχθούν αμέσως στην αγορά εργασίας.
Μιλάω για δουλειά με προαπαιτούμενο C1 συν την ορολογία,με πρώτο μισθό brutto 3300.
Το πρόγραμμα προβλέπει η δίμηνη μαθητεία πληρώνεται με 1700 ευρώ καθαρά,πάσο για ΜΜΜ και δώρο tablet με όλα τα προς μελέτη pdf
Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε σοβαρά και τι είναι διασπορά, τι μετανάστευση..
Τι λέει η Αρβελέρ για τη μετανάστευση,τι έλεγε ο Τσαρούχης και ένα σωρό άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.
Προχθές είχαμε εδώ το μνημόσυνο του Καραθεοδωρή
[URL unfurl="true"]https://e-bavariagr.de/mnimosino-karatheodoridi-230119/[/url]
Τέλος πάντων, τζάμπα μελάνι..