bourdeliaris82
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2011
- Κριτικές
- 57
- Like
- 6.777
- Πόντοι
- 6.030
Δεν είναι κι εύκολο να προγραμματίσεις αποκωδικοποιητή digea
Θελει Γερμανικα η φτανουν τα αγγλικα;
Ναι, προγραμμάτισε τον αποκωδικοποιητή της μάνας του για το digea. :S
Τι έγινε λέει;
Γιατί το λες μεγάλε αυτό;
Έχεις να πεις κατι συγκεκριμένο ή έτσι απλά να πετάμε κουβέντες;
Τον ρατσισμό πού τον βλέπεις στην Ευρώπη;Συμφωνω με τον φιλο
Η Ευρωπη ειναι πολυ πισω απο Αμερικη, για εμας ειδικα, κυριως λογω γλωσσας, εθνικισμου/εθνικιστικου ρατσισμου και γειτονιας
Τον ρατσισμό πού τον βλέπεις στην Ευρώπη;
Σε πόσες χώρες έχεις ζήσει έξω και για τι δουλειές μιλάμε;
Γιατί ξέρω πόσους Έλληνες φίλους σε ξένες χώρες στην Ευρώπη που πάνε πολύ καλά με δουλειές και χρήματα.
Άμα μιλάμε για άτομα που δεν ξέρουν ούτε αγγλικά να μιλήσουν, τότε ναι θα φάνε τρελό κράξιμο όπου και αν πάνε.
Εσύ σε ποια κατηγορια ανήκεις, γιατί σίγουρα το "εμάς" που αναφέρεις δεν είναι για όλους και σίγουρα όχι για μένα, γιατί κανένα ρατσισμό δεν έχω ζήσει πόσα χρόνια έξω.
Προτου πιασουμε τον ρατσισμο, να μιλησουμε πρωτα για τη γλωσσα;
Παραδεχεσαι οτι γλωσσικα η Ευρωπη ειναι ενα απεραντο μπουρδελο, μια βαβελ, πολλους αιωνες πισω απο τις ΗΠΑ, οπου με μια απλη γλωσσα και μαλιστα τη μητρικη σου μπορεις να δουλεψεις παντου σε ολες τις πολιτειες;
Η αναφορά σου περί μητρικής, αφορά τους αμερικανούς,άγγλους,κ.λ.π. όχι εμάς.
Η συγκριση που κανω ειναι γενικη και αναφερεται σε ολους
Ο Αμερκανος δε χρειαζεται να μαθει ουτε μια ξενη γλωσσα στη ζωη του, εκτος αν θελει απο χομπυ
Ελβετια, Βελγιο κλπ μιλανε 3-4 γλωσσες.
Ενας Ελληνας, Βουλγαρος, Ιταλος, κλπ για να διεκδικησει μια θεση στον ηλιο στο βορρα, πρεπει να μαθει τουλαχιστον Αγγλικα συν ακομα μια τοπικη γλωσσα, Γερμανικα, Γαλλικα, Ολλανδικα, Νορβηγικα κλπ και παλι θα εχει πιασει μονο ενα μικρο μερος της αγορας εργασιας της Ευρωπης, το πολυ το 20%
Ειναι χαωδεις οι διαφορες, μην το συζητατε καν, οι ΗΠΑ ειναι ετη φωτος μπροστα
Τον ρατσισμό πού τον βλέπεις στην Ευρώπη;
Σε πόσες χώρες έχεις ζήσει έξω και για τι δουλειές μιλάμε;
Γιατί ξέρω πόσους Έλληνες φίλους σε ξένες χώρες στην Ευρώπη που πάνε πολύ καλά με δουλειές και χρήματα.
Άμα μιλάμε για άτομα που δεν ξέρουν ούτε αγγλικά να μιλήσουν, τότε ναι θα φάνε τρελό κράξιμο όπου και αν πάνε.
Εσύ σε ποια κατηγορια ανήκεις, γιατί σίγουρα το "εμάς" που αναφέρεις δεν είναι για όλους και σίγουρα όχι για μένα, γιατί κανένα ρατσισμό δεν έχω ζήσει πόσα χρόνια έξω.
Θα συμφωνησω με αυτο το ποστ.Ρατσισμός δεν σημαίνει ότι σε βάζουν να κάθεσαι σε ειδικό παγκάκι για μετανάστες ούτε ότι σου συμπεριφέρονται αγενώς λόγω εθνικότητας σε κρατικό ή εταιρικό επίπεδο - η Ευρώπη δεν είναι ουγκάντα. Ρατσισμός σημαίνει ότι σχεδόν ΠΑΝΤΑ θα προτιμηθεί ο ντόπιος μεταξύ παραπλήσιας καταλληλότητας υποψηφίων για την οποιαδήποτε θέση (εκτός αν υπάρχει πρόβλεψη για εθνοτική ποσόστωση), ότι σχεδόν πάντα θα υπάρχει το σηκωμένο φρύδι και η υποδόρια ειρωνεία στην ατμόσφαιρα κάθε κοινωνικής συναναστροφής - εκεί όπου επιτρέπεται κάποια οικειότητα τουλάχιστον. Αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής εμπειρίας - όπως ακριβώς και ο νόστος για την πατρίδα - για το 99% των ξενιτεμένων.
Η άριστη γνώση της γλώσσας και του πολιτισμού της χώρας υποδοχής ή/και οι μακράν και απολύτως ευδιάκριτα υψηλότερες επαγγελματικές ή άλλες ικανότητες σχεδόν εξαφανίζουν αυτή την ατμόσφαιρα ρατσισμού, όχι όμως πλήρως. Τότε όμως η εθνοτική ιδιαιτερότητα γίνεται ταυτόχρονα πλεονέκτημα αντί μειονεκτήματος προκαλώντας τον θαυμασμό και ενίοτε τον φθόνο μεταξύ των ντόπιων μετριοτήτων. Μπλεγμένα πράγματα γενικώς ...
Τα παραπάνω αφορούν σε εταιρικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον σε ΗΒ, Δανία, Ολλανδία (παραμονή ετών) καθώς και πολυάριθμες επαγγελματικές συνεργασίες σε καμιά 10αριά ακόμα ευρασιατικές χώρες.
Σε ότι αφορά το "απαραίτητο" της γνώσης ξένων γλωσσών δεν υπάρχει απόλυτο κριτήριο. πχ Σε πολλές επαγγελματικές κατηγορίες που εμπλέκουν πολυεθνικά πρότζεκτς τεχνολογίας το μεγαλύτερο μέρος της γραπτής επικοινωνίας διεξάγεται αποκλειστικά στην Αγγλική, όπως και ένα μεγάλο μέρος της προφορικής συνεννόησης. Από την άλλη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που κάποιος έρχεται σε άμεση επαφή με ντόπιους - ιδίως σε μεγάλες γλώσσες Γαλλικά/Γερμανικά/Ισπανικά - είναι προφανώς αδύνατο να είναι γλωσσικά επαρκής με τα αγγλικούλια του συνοικιακού φροντιστηρίου.
Γενικά η συμβουλή μου σε όσους ταξιδεύουν ή μεταναστεύουν είναι απλή : Κόψτε τους δεσμούς με του ντόπιους ελληνόφωνους στην χώρα υποδοχής το συντομότερο δυνατό και προσπαθήστε παρά τις δυσκολίες να συμπεριφέρεστε - στην αρχή τουλάχιστον - ώς ποιό εγγλέζοι από τους εγγλέζους, ποιό γερμανοί από τους γερμανούς κτλ όντας άψογοι σε κάθε σας κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα.
Ο σεβασμός κερδίζεται δεν επιβάλλεται.
Θα συμφωνησω με αυτο το ποστ.
Στην τελικη δεν εχι σημασια εξω αν εισαι ενας Ελληνας, Γερμανος κλπ, αλλα ποσο καλα βγαζεις την δουλεια και με επαγγελματικη συμπεριφορα.
Κατι αστεια ποστ πιο πανω "Η Ευρωπη πεθανε' και αλλα τετοια δεν καταλαβαινω, ειδικα που δεν εχουν κανενα επιχειρημα και μαλιστα παιζει να τα λενε και ατομα που δεν εχουν ζησει καν εξω.
Η ευρωπαϊκη ενωση ειναι ενα μεγαλο ψεμα. Μια ουτοπια. Ποτέ δεν ημασταν κ ουτε θα γινουμε ενα εθνος με κοινη συνειδηση. Σε πιθανη επιθεση απο την τουρκια στην Ελλαδα δεν προκειτε να ενδιαφερθει ο πορτογαλος. Σε πιθανη επιθεση της ρωσιας στην πολωνια δεν νομιζω πως υπαρχει ελληνας που θα πει "στα οπλα".Προσωπικα δεν ειπα 'πεθανε' αλλα οτι ειναι ετη φωτος πισω απο ΗΠΑ για τον εργαζομενο, ειδικα τον καριεριστα.
Προσωπικα αρχισα να κοιταω για εξωτερικο πριν 6 χρονια και αρχισα να μαθαινω Γερμανικα οσο ημουν Ελλαδα. Επειτα εκατσε μια δουλεια στην Αγγλια και πηγα για δυο χρονια.
Αυτη τη στιγμη ξερω απταιστα ελληνικα που δε μπορω να χρησιμοποιησω πουθενα στην Ευρωπη, ικανοποιητικα αγγλικα αλλα υποδεεστερα απο παρα πολλους αλλους, λιγα γερμανικα που δε φτανουν για δουλειες με γερμανικη γλωσσα και ακομη ειναι αδυνατο παντελως να σκεφτω για δουλεια στο 60 % της Ευρωπης, δηλαδη Ισπανια, Ιταλια, Γαλλια, Πολωνια, Ουγγαρια, Σουηδια, κλπ κλπ
Αν τυχον μου κατσει μια δουλεια οπουδηποτε, θα ειμαι και παλι σε μειονεκτικη θεση λογω γλωσσας, παρ οτι τους γαμαω ολους σε γνωστικο αντικειμενο.
Ο αντιστοιχος Αμερικανος συναδελφος απ το τελευταιο κατσικοχωρι της Μοντανα, θα εβρισκε ανετα δουλεια απο Νεα Υορκη εως Καλιφορνια και θα διεπρεπε ανετα. Θα ειχε φτασει σε Director επιπεδο στα 40 του χωρις να χρειαστει να μαθει ποτε ουτε μια λεξη σε ξενη γλωσσα.
Εγω στα 40+ μου πρεπει να κατσω να μαθω πως προφερεται το συρραπτικο στα Αγγλικα και πως γραφεται το "ικανοποιητικη αυξηση πωλησεων" στα Γερμανικα, + επιπλεον 2.000.000 λεξεις, πτωσεις, κλισεις, φρασεις, κλπ σε αυτες τις γλωσσες, πως προφερονται, πως ακουγονται και πως γραφονται
Ολα αυτα, χανοντας απειρο χρονο απο προσωπικη ζωη αλλα και απο την ενασχοληση με το καθ αυτο επαγγεματικο αντικειμενο
Καταλαβαινεις ποια ειναι η χαωδης διαφορα και γιατι η Ευρωπη ειναι ενα απεραντο μπουρδελο - βασανιστηριο;
Προσωπικα δεν ειπα 'πεθανε' αλλα οτι ειναι ετη φωτος πισω απο ΗΠΑ για τον εργαζομενο, ειδικα τον καριεριστα.
Προσωπικα αρχισα να κοιταω για εξωτερικο πριν 6 χρονια και αρχισα να μαθαινω Γερμανικα οσο ημουν Ελλαδα. Επειτα εκατσε μια δουλεια στην Αγγλια και πηγα για δυο χρονια.
Αυτη τη στιγμη ξερω απταιστα ελληνικα που δε μπορω να χρησιμοποιησω πουθενα στην Ευρωπη, ικανοποιητικα αγγλικα αλλα υποδεεστερα απο παρα πολλους αλλους, λιγα γερμανικα που δε φτανουν για δουλειες με γερμανικη γλωσσα και ακομη ειναι αδυνατο παντελως να σκεφτω για δουλεια στο 60 % της Ευρωπης, δηλαδη Ισπανια, Ιταλια, Γαλλια, Πολωνια, Ουγγαρια, Σουηδια, κλπ κλπ
Αν τυχον μου κατσει μια δουλεια οπουδηποτε, θα ειμαι και παλι σε μειονεκτικη θεση λογω γλωσσας, παρ οτι τους γαμαω ολους σε γνωστικο αντικειμενο.
Ο αντιστοιχος Αμερικανος συναδελφος απ το τελευταιο κατσικοχωρι της Μοντανα, θα εβρισκε ανετα δουλεια απο Νεα Υορκη εως Καλιφορνια και θα διεπρεπε ανετα. Θα ειχε φτασει σε Director επιπεδο στα 40 του χωρις να χρειαστει να μαθει ποτε ουτε μια λεξη σε ξενη γλωσσα.
Εγω στα 40+ μου πρεπει να κατσω να μαθω πως προφερεται το συρραπτικο στα Αγγλικα και πως γραφεται το "ικανοποιητικη αυξηση πωλησεων" στα Γερμανικα, + επιπλεον 2.000.000 λεξεις, πτωσεις, κλισεις, φρασεις, κλπ σε αυτες τις γλωσσες, πως προφερονται, πως ακουγονται και πως γραφονται
Ολα αυτα, χανοντας απειρο χρονο απο προσωπικη ζωη αλλα και απο την ενασχοληση με το καθ αυτο επαγγεματικο αντικειμενο
Καταλαβαινεις ποια ειναι η χαωδης διαφορα και γιατι η Ευρωπη ειναι ενα απεραντο μπουρδελο - βασανιστηριο;
γκεναου μανΗ ευρωπαϊκη ενωση ειναι ενα μεγαλο ψεμα. Μια ουτοπια. Ποτέ δεν ημασταν κ ουτε θα γινουμε ενα εθνος με κοινη συνειδηση. Σε πιθανη επιθεση απο την τουρκια στην Ελλαδα δεν προκειτε να ενδιαφερθει ο πορτογαλος. Σε πιθανη επιθεση της ρωσιας στην πολωνια δεν νομιζω πως υπαρχει ελληνας που θα πει "στα οπλα".
Οι ηπα ειναι ενα εθνος,ενα κρατος, μια συνειδηση
Πολύ σύντομα στις Η.Π.Α θα πρέπει να μάθεις Ισπανικά μόνο στη Νέα Υόρκη οι Ισπανόφωνοι είναι επίσημα πάνω από το 33% ανεπίσημα (ο ένας φέρνει 5-6 συγγενεις του παράνομα) είναι κοντά 60%.Για Λος Αντζελες και Σαν Φραντζίσκο δεν το συζητάω καν!Η συγκριση γινεται μεταξυ ομοειδων. Δηλαδη κρατος με κρατος, ηπειρο με ηπειρο. Δε μπορεις να συγκρινεις μη ομοειδη μεταξυ τους, δηλαδη μια ηπειρο με ενα κρατος.
Και ο Γερμανος η ο Αγγλος η ο Γαλλος στη χωρα τους δεν χρειαζεται να μαθουν αλλη γλωσσα για να εχουν καποια εργασια.
Ο Βραζιλιανος στην Αμερικη πρεπει και αυτος να μαθει αγγλικα για να παει στις ΗΠΑ που ειναι αλλο κρατος.
Πολύ σύντομα στις Η.Π.Α θα πρέπει να μάθεις Ισπανικά
Γιατί έχεις πάει ποτέ για να ξέρεις τι παίζει?
Το πιθανότερο αν πας είναι να μην σε αφησουν να μπεις στις Η.Π.Α στο αεροδρόμιο και να σε γυρίσουν πίσω Ελλάδα όπως κάνουν με τους περισσότερους μίζερους και καλοντυμένους.
Το πιθανότερο αν πας είναι να μην σε αφησουν να μπεις στις Η.Π.Α στο αεροδρόμιο και να σε γυρίσουν πίσω Ελλάδα όπως κάνουν με τους περισσότερους μίζερους και καλοντυμένους.