dimitris(2)
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Αυγ 2020
- Like
- 113
- Πόντοι
- 1
πρόσφατα πήγα πορτογαλία λισσαβόνα πολύ ωραίο μέρος με καλό καιρό και ωραίους ανθρώπους η γλώσσα είναι απαραίτητη για να μείνεις τα ενοίκια είναι ψηλά και οι μισθοί χαμηλοί
Θεσσαλονικη ειναι κολαστηριο για οσους ειναι πανω απο 25 χρονων και δεν εχουν σπιτι.
Γιατί όλο και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν τη Θεσσαλονίκη; | Parallaxi Magazine
Μηδέν ανάπτυξη, καμία προοπτική για σωστές θέσεις εργασίας.parallaximag.gr
Δεν ξέρω αν αυτό είναι αντιπροσωπευτικό όλων των νέων,αλλά ας πούμε πως είναι.Στη δεύτερη πόλη της χώρας,δεν υπάρχουν δουλειές ή δουλεύουν για 500 ευρώ.Φανταστείτε τι γίνεται επαρχία δηλαδή...
Θεσσαλονικη ειναι κολαστηριο για οσους ειναι πανω απο 25 χρονων και δεν εχουν σπιτι.
Δουλειες δεν εχει ενω τα ενοικια ειναι στα ουρανια λογω φοιτητων
Επαρχια λογω αγροτιας και βιοτεχνιων-βιομηχανιων-τουρισμου και χαμηλοτερων ενοικιων, στις περισσοτερες πολεις ειναι πολυ καλυτερα απο Θεσσαλονικη για οσους εχουν ορεξη να δουλεψουν
ποσο όμορφα το είπες ρε φίλε... Συμφωνώ 100%Η Ελλάδα είναι μόνο για κομμάτοσκύλα άριστα, και για γόνους που ζουν από είσπραξη ενοικίων από διαμερίσματα γραφεία στο κέντρο, μαγαζιά.. Αν εισαι φτωχός, δουλεύεις με τον κατωτατο και δεν έχεις σπίτι στο όνομα σου, και τρως τις πίτες δέκα δεκα από τις βρωμοελλεινιδες,χωρίς μέλλον και καμια προοπτική εδώ,σαφώς ειναι καλύτερα να την κανεις για εξωτερικό.. Εγώ θα πήγαινα αμερικη αν δεν ειχε βιζα
Τι είναι η Γερμανία;;Απο ποια αποψη; Η Γερμανια ειναι φθηνη χωρα, δεν ειναι Ελβετια η Νορβηγια
Επισης ξεχασες και το "Βαλε κατι εξτρα για τα παιδια"
Στο εξωτερικό είναι must η συγκατοίκηση και μεταξύ νέων φίλων.Υπάρχει και η επιλογή της συγκατοίκησης,για όσους έχουν γκόμενες,δουλεύουν και οι δύο έστω και για 500 ευρώ + ότι τσοντάρουν και οι γονείς τους.Νομίζω αυτό είναι πολύ καλύτερο απο την επιστροφή...στη νέκρα της επαρχίας
Στο εξωτερικό είναι must η συγκατοίκηση και μεταξύ νέων φίλων.
Το βλέπω εδώ και 9 χρόνια που είμαι έξω. 2 και 3 άτομα μοιράζονται καινούρια μεγάλα διαμερίσματα σε ωραία τοποθεσία και με πολλές παροχές. Κάποια έχουν και πισίνα απέξω.
Για αυτό και ο Έλληνας αν δεν ανοίξει το κεφάλι του έξω, θα μένει πάντα πίσω σε σχέση με τους άλλους.Πλέον και στο εσωτερικό είναι απαραίτητη,αλλιώς δεν βγαίνει το πράγμα για όποιον θέλει Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Βέβαια,στον Έλληνα γενικώς δεν υπάρχει κουλτούρα συγκατοίκησης,οι περισσότεροι θα πάνε για συγκατοίκηση μόνο με καμια σχέση
20 χρονών είσαι?Αν έχεις ένα μουνι να γαμάς, θέρμανση στο σπίτι όλη μέρα, αμαξάκι και λίγα λεφτά να βάζεις κάθε μηνα στην άκρη το εξωτερικό είναι παράδεισος.. Στην Ελλάδα δεν τα έχεις όλα αυτα
Αν δεν έχεις εμπειρία από εξωτερικό είναι όπως τα λες. Αν έχεις είναι κάπως διαφορετικάΑν έχεις ένα μουνι να γαμάς, θέρμανση στο σπίτι όλη μέρα, αμαξάκι και λίγα λεφτά να βάζεις κάθε μηνα στην άκρη το εξωτερικό είναι παράδεισος.. Στην Ελλάδα δεν τα έχεις όλα αυτα
Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή, αλλά δεν σου παίρνει το 95% όταν τα δηλώσεις όλα.Οι μισθοί ειναι πράγματι υψηλότεροι. Ομοίως υψηλότερο ομως ειναι και το κόστος ζωής ενω δεν υπαρχει φοροδιαφυγή.
Πανηλίθιε, θα γράφεις αλήθειες, ΑΛΗΘΕΙΕΣ.Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή, αλλά δεν σου παίρνει το 95% όταν τα δηλώσεις όλα.
Στην Ελλάδα, ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός πουβγάζειδηλώνει 15000€ τον πρώτο χρόνο
δίνει
270Χ12= 3240€ εισφορές
650€ φόρο επιτηδεύματος
150€ εισφορά στο σύλλογο
2000€ φόρο
1100€ προκαταβολή φόρου
ΣΥΝΟΛΙΚΑ 7140€ στο δημόσιο
Το 48% του παίρνει δηλαδή.
Επέστρεψα στα "καλά" χρόνια της Ελλάδας, λίγο πριν το 2000. Που τελικά αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν ήταν καλά...Όλα με δανεικά λεφτά ήταν, στην ευμάρεια που βλέπαμε.Γιατί επέστρεψες;
Eνα ισοθερμικο απο μεσα, gortex μπουφαν και παπουτσια και εισαι σενιος
Εχει πολλα mall ακομη και μεσα στα κεντρα των πολεων οπου μπορεις να βολταρεις και ας χιονιζει και ας βρεχει
Τύπος σαμπ ζιρο δεν έχει νοίκια ,του έχουν παραχωρήσει το παιδικό του δωμάτιοΕιπαμε, δεν κανει ζωαρα, απλα επιβιωνει το οποιο ομως ειναι καλυτερο σε σχεση με την ΜΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ που ζουσε στην Ελλαδα
Γερμανια εχει φθηνα σπιτια επαρχια, μονοκατοικιες και εχει και καλα επιδοματα. Επισης, ο,τι ωρα γουσταρουνε (αμα μεγαλωσουν λιγο τα παιδια ως συνηθως) βρισκει δουλεια και η γυναικα και μανι-μανι πανε στο τριχιλιαρο
Εννοειτε πως μιλαμε μονο για τα οικονομικα τους. Απο κει και περα μπορει καθε Κυριακη να γινεται λιαρδα στα τσιπουρα με καναν κολλητο, ακουγοντας Καζαντζιδη και μετρωντας αντιστροφα τα εναπομειναντα ΣΚ μεχρι τις επομενες διβδομαδες καλοκαιρινες διακοπες, καθως και τα εναπομειναντα χρονια για συνταξη και μονιμη επιστροφη στα πατρια, βριζοντας τους Ελληνες πολιτικους που τους καταδικασαν σε μεταναστευση...
Ακούω τις ίδιες αηδίες εδώ και χρόνια.Γειά σας.
Να πω κι'εγώ την άποψη μου:
1. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Στο εξωτερικό, θα πληρώνεις φόρους. Θα έχεις επίσης και κάποιες υπηρεσίες τις οποίες ο μέσος Έλληνας θεωρεί ότι προσφέρονται ή πρέπει να προσφέρονται δωρεάν σαν πως και σου χρωστάει το σύμπαν, όπως π.χ σύστημα υγείας κλπ. Τίποτε απολύτως δεν προσφέρεται δωρεάν. Τις υπηρεσίες τις πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες. Αν τώρα είσαι συνηθισμένος να μην πληρώνεις φόρους στην Ελλάδα, τότε θα σου φανεί πολύ μεγάλο το ποσοστό της φορολογίας, όσο χαμηλό ή ψηλό και αν είναι (εφόσον σίγουρα δεν θάναι στο μηδέν στο οποίο εσύ είσαι συνηθισμένος).
2. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ. Χωρίς πτυχίο και επιπλέον κάποια εξειδίκευση είναι πολύ δύσκολο. Θα δουλεύεις για minimum wage ή για φιλοδωρήματα. Αν τώρα αυτό είναι καλύτερο από εκείνο που είχες στην Ελλάδα, αυτό δεν θα στο πει κανένας. Μόνο εσύ θα κρίνεις.
3. ΓΚΟΜΕΝΕΣ. Δεν καταλαβαίνω αυτούς που λένε π.χ. "Ε να, με 600-700- κλπ. τον μήνα και μια γκόμενα ανατολικοευρωπαία, θάμαι οκ." Ρε φίλε, πας καλά; Ποιά γκόμενα θα σε κοντέψει (και ειδικά ανατολικοευρωπαία) όταν βγάζεις 500 -600-700, άντε και χίλια ευρώ (τα 3/4 των οποίων εξαφανίζονται σε νοίκι κλπ) και ζεις με minimum wage; Δηλαδή, πόσο ναυάγιο την περιμένεις να είναι; Ειδικά οι ανατολικοευρωοπαίες, δεν θα σε κοιτάξουν. Και εκεί (π.χ. Γερμανία, Βρετανία, Καναδάς, ΗΠΑ) , δεν είναι Ελλάδα που πας στο κωλόμπαρο και το παίζεις πλοιοκτήτης επειδή έχεις στην τσέπη 100 ευρώ. Εκεί σε γραδάρουν από μίλια μακρυά.
4. ΚΛΙΜΑ. Αν δεν αντέχεις το κρύο κλπ, τότε κάτσε Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος να ζορίζεσαι. Το να πας π.χ. Βρετανία και όλη μέρα να βρίζεις τη χώρα επειδή βρέχει συνεχώς, σαν πως και αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρέχει συνχά, ή ότι είναι κρύο κλπ., αυτό είναι μιζέρια ρε φίλε και μεταξύ του να είσαι μίζερος στην Ελλάδα και μίζερος στην Βρετανία ή στην Νορβηγία π.χ. καλύτερα νάσαι μίζερος στην Ελλάδα που θα έχεις και κανέναν κολλητό να μιλήσεις.
Σποκ
--
Επέστρεψα στα "καλά" χρόνια της Ελλάδας, λίγο πριν το 2000. Που τελικά αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν ήταν καλά...Όλα με δανεικά λεφτά ήταν, στην ευμάρεια που βλέπαμε.
Ήμουν νέος, ήθελα κι εγώ να ζήσω εδώ. Δε με κρατούσε κάτι στο εξωτερικό τότε, δεν είχα σταθερή σύντροφο ή γυναίκα. Δεν ήταν ότι με ενοχλούσε το εξωτερικό, ήταν το θέμα ότι έλειπαν οι πραγματικές παρέες. Κακά τα ψέματα, αν μεγαλώσεις στην Ελλάδα, είναι λίγο δύσκολο να ενσωματωθείς πλήρως σε άλλες κοινωνίες, να έχεις πραγματικούς φίλους κλπ. Ναι θα έχεις γνωστούς, παρέες κλπ, αλλά φίλους, δύσκολο. Αν ήμουν παντρεμένος τότε, σίγουρα δε γύριζα.