Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Psolokavliaris

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2023
Like
201
Πόντοι
0
αυτο θελω να κανω και εγω, ειναι τοσο χαμηλα εκει που μπορει να το κανεις

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.292
Πόντοι
4.546
Πάλι αποφεύγεις να απαντήσεις σε αυτό που ρωτάω.
Προφανώς γιατί δεν έχεις τίποτα να πεις από την μηδαμινή εμπειρία σου στο εξωτερικό.
Οπότε άστο, πολύ το κούρασες, γιατί με το δικό σου μυαλό μια από τα ίδια είναι να μείνει ο άλλος στο εξωτερικό, με το να μείνει στην κωλοπετινιτσα.
Άσε τα υπόλοιπα, μας καλυψες άλλη μια φορά από τη μεγάλη εμπειρία σου.
Σου έχω πει ένα σωρό πράγματα και εσύ έχεις κολλήσει στο πόσο καιρό έχω ζήσει έξω. Πες μου τώρα πόσα λεφτά βγάζω, να μου πεις ότι βγάζεις 12κ το μήνα και γαμάς κάθε εβδομάδα Ρωσίδια και Ουκρανίδια, μπας και ανέβει λίγο η αυτοεκτίμησή σου.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Σου έχω πει ένα σωρό πράγματα και εσύ έχεις κολλήσει στο πόσο καιρό έχω ζήσει έξω. Πες μου τώρα πόσα λεφτά βγάζω, να μου πεις ότι βγάζεις 12κ το μήνα και γαμάς κάθε εβδομάδα Ρωσίδια και Ουκρανίδια, μπας και ανέβει λίγο η αυτοεκτίμησή σου.
Αφού τα ξέρεις, μην αναφέρω πράματα που θυμάσαι
Για τωρα θα σου πω ότι όσες Ρωσίδες βλέπεις εσύ σε ένα χρόνο, τόσες συναντώ εγώ σε 1 ώρα όταν βγαίνω έξω εδώ στην Κύπρο.
Άντε περαστικά τώρα και σκέψου πόσο άπιαστο όνειρο είναι για σένα, όλα αυτά που συμβαινουν σε άλλους. :globeos-cigar:

Pineda93

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2023
Like
65
Πόντοι
0
Για τωρα θα σου πω ότι όσες Ρωσίδες βλέπεις εσύ σε ένα χρόνο, τόσες συναντώ εγώ σε 1 ώρα όταν βγαίνω έξω εδώ στην Κύπρο.
Άντε περαστικά τώρα και σκέψου πόσο άπιαστο όνειρο είναι για σένα, όλα αυτά που συμβαινουν σε άλλους. :globeos-cigar:
Λεμεσσο?

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.292
Πόντοι
4.546
Ελπίζω να ένιωσες ωραία τώρα που με έκανες σκουπίδι :jerking::jerking::jerking: έχεις γίνει προβλέψιμος.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Ελπίζω να ένιωσες ωραία τώρα που με έκανες σκουπίδι :jerking::jerking::jerking: έχεις γίνει προβλέψιμος.
Ωραία άραξε τώρα να μιλήσουμε σοβαρά με κανέναν άνθράνθρωπο που ρωτάει σοβαρά για εξωτερικό.

Τι έγινε εκείνο το παλληκάρι που ρωτούσε πρόσφατα για δουλειά από Teleperformance και έψαχνε για δουλειά από σπίτι;
Δεν μας είπε αν βρήκε κάποια άκρη, ενώ είχαν αναφερθεί κάποιες προτάσεις.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Κύπρος, είναι το ιδανικό σενάριο για εξωτερικό.

Ελληνικά και Αγγλικά μια χαρά, καλά λεφτά, τουρίστριες, μηδέν εγκληματικότητα.

Off-shore παράδεισος για τους ψαγμένους.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.413
Πόντοι
446
Tελευταίο πράγμα που έχω να πω για το συγκεκριμένο νήμα είναι όσοι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό για δουλειά μην συναστρέφεται μόνο με απόδημους ομοεθνής στο ελεύθερο χρόνο γιατί σαν να μην είχες φύγει ποτέ από την Ελλάδα, είχα γνωρίσει έναν γέρο Ιταλό στο εξωτερικό που έμεινε αυστραλία 40 χρόνια που μίλαγε με το ζόρι τα αγγλικά αλλά τα καταλάβαίνε τι του λέγαμε επειδή ο γέρος συναστρεφότανε μόνο με ομοεθνής του. Αν δεν μάθεις λίγο την νοοτροπία και το τρόπο ζωής και τη γλώσσα στη χώρα που ζείς και εργάζεσαι τότε δεν έχεις πραγματικά απο τη χώρα σου.

Pineda93

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2023
Like
65
Πόντοι
0

Επιβεβαιώνω...τώρα στο καλά λεφτά ναι μεν οι μισθοί 2ιναι καλύτεροι αλλά τα νοίκια εδώ είναι πιο ακριβά από Ελλάδα είδα σε λεμμεσο...

Tso kai lo

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2023
Like
321
Πόντοι
20
Παιδιά καλημέρα...κάποιος με εμπειρία για Νορβηγία τι παίζει;;

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846

Δεν θα διαφημίσω την Κύπρο γιατί τέλειο μέρος δεν υπάρχει και θα πεταχτούν κάποιοι γνωστοί μαλακες κατευθείαν να πούνε ότι σιγά το μέρος, μόνο ζέστη κλπ.

Αλλά ας πω μερικά πράγματα που είναι αντικειμενικά καλά:
- φορολογία: από τις καλύτερες στην Ευρώπη. 19.500€ αφορολόγητα για όλους, 20% επιπλέον έκπτωση για ξένους, 12.5% φόρος για εταιρείες ( ο λόγος που τελικά άνοιξα εταιρεία)
- άπειρα μουνια από Ουκρανία/Ρωσία κλπ. Ειδικά αν μένεις στη Λεμεσό, βλέπεις και μιλάς κάθε μέρα με όσες γουστάρεις, ενώ κάθε βδομάδα βρίσκεις αγγελίες με ο,τι κορμί θες να γαμησεις. Και σε 10 λεπτά είσαι σπίτι του.
- τρομερές παραλίες, ειδικά στην Αγία Νάπα και Πρωταρα από τα καλύτερα νερά που έχω δει

Φυσικά παίζουν και αρνητικά αρκετά με κυριότερο πολλούς ντόπιους και τα μυαλά που κουβαλάνε.

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.558
Πόντοι
206
ειχα φιλο που πηγε νορβηγια. πριν φυγει εβριζε το ελληνικο συστημα. πηγε στην νορβηγια και σε 3 χρονια εβριζε το νορβηγικο συστημα. ξαναγυρισε ελλαδα.

lycienr

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Νοε 2011
Κριτικές
37
Like
1.496
Πόντοι
1.720
Κάποιες χώρες είναι ενδιαφέρουσες από επαγγελματική κι οικονομική άποψη και όντως προσφέρουν λαμπρές πιθανότητες. Από την άλλη έχεις να αντιμετωπίσεις ένα διπλό φράγμα - πρόβλημα : την δυσκολία κοινωνικοποίησης κι αποδοχής και τον σιχαμένο καταθλιπτικό καιρό. Στη Νορβηγία πήγα για μικρό χρονικό διάστημα και κατανόησα ότι ήταν περίπου όπως το Άμστερνταμ όπου έμεινα κάποιους μήνες εργαζόμενος σε συγκεκριμένο πρότζεκτ κι όπου βίωσα τον χειρότερο καιρό όλης της ζωής μου. Απάλευτη μουντάδα καθημερινά με συνεχές ψιλόβροχο και κάτι αναπάντεχα ενοχλητικό : ο ουρανός ήταν πολύ γκρίζος και πολύ χαμηλά ! Τρομερές χώρες αμφότερες με πολύ έξυπνους ανθρώπους και τρομερά πράγματα στο εργασιακό, ΌΜΩΣ....... άλλος πλανήτης παίδες. Κρύο, σκοτάδι και τις καθημερινές όλοι μέσα. Τα σαββατοκύριακα πίνουν σαν σφουγγάρια. Μόνη λύση να βρεις μια ντόπια να κάνεις δεσμό και να σε τριγυρνάει. Από την μια βγάζεις χρήματα, από την άλλη μου θυμίζουν αυτό το ωραίο γκράφιτι που είδα στην Αθήνα : φίλος σε βάλαν στο τριπάκι να ζεις σαν σκύλος !
Καλές διακοπές σε όλους.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.864
Πόντοι
3.656
Κάποιες χώρες είναι ενδιαφέρουσες από επαγγελματική κι οικονομική άποψη και όντως προσφέρουν λαμπρές πιθανότητες. Από την άλλη έχεις να αντιμετωπίσεις ένα διπλό φράγμα - πρόβλημα : την δυσκολία κοινωνικοποίησης κι αποδοχής και τον σιχαμένο καταθλιπτικό καιρό. Στη Νορβηγία πήγα για μικρό χρονικό διάστημα και κατανόησα ότι ήταν περίπου όπως το Άμστερνταμ όπου έμεινα κάποιους μήνες εργαζόμενος σε συγκεκριμένο πρότζεκτ κι όπου βίωσα τον χειρότερο καιρό όλης της ζωής μου. Απάλευτη μουντάδα καθημερινά με συνεχές ψιλόβροχο και κάτι αναπάντεχα ενοχλητικό : ο ουρανός ήταν πολύ γκρίζος και πολύ χαμηλά ! Τρομερές χώρες αμφότερες με πολύ έξυπνους ανθρώπους και τρομερά πράγματα στο εργασιακό, ΌΜΩΣ....... άλλος πλανήτης παίδες. Κρύο, σκοτάδι και τις καθημερινές όλοι μέσα. Τα σαββατοκύριακα πίνουν σαν σφουγγάρια. Μόνη λύση να βρεις μια ντόπια να κάνεις δεσμό και να σε τριγυρνάει. Από την μια βγάζεις χρήματα, από την άλλη μου θυμίζουν αυτό το ωραίο γκράφιτι που είδα στην Αθήνα : φίλος σε βάλαν στο τριπάκι να ζεις σαν σκύλος !
Καλές διακοπές σε όλους.

Γιατί,στην Ελλάδα είναι πιο εύκολη η κοινωνικοποίηση;

Τουλάχιστον εκεί κάνεις πιο εύκολα γνωριμίες με μουνιά (εφόσον μιλάς έστω αγγλικά),το τιντερ δουλεύει,ΣΚ βγαίνουν όλες έξω,πίνουν και ψάχνουν για πούτσα (όχι όπως εδώ) και πολλές γουστάρουν μεσόγειους πιο πολύ κι απ'τους δικούς τους.

Όπως λες κι εσύ,αν έστω βρεις μια εκεί και μπορείτε να γυρνάτε,τα άλλα αντιμετωπίζονται.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
1692810588314.png

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom