Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Τύπε και αυτοί ριψασπιδες είναι.

Τουλάχιστον όμως βαστάνε να έχουν μια ζωή με την ελλεηνιδα τους στο εξωτερικό

Και δε νομίζω ότι είναι ασύνδετα. Η μη αντοχή σε κακουχίες δείχνει αδύναμο χαρακτήρα. Δε μιλάω να έχει ο άλλος τη μάνα άρρωστη (που έχω και τέτοια περίπτωση) αλλά να σου λέει μου λείπει ο καφές ο καιρός και η κοπέλα μου , καπουτζιδης μου κάνει
Το να γυρισει καποιος απο το εξωτερικο συνηθως ειναι συνδυασμος παραγοντων και ποτε ο καιρος δεν ειναι ο κυριοτερος απο αυτους. Συνηθως λειτουργει ως κερασακι στην τουρτα. Οταν δεν πανε καλα τα πραγματα στους σημαντικους τομεις, οπως δουλεια, οικονομικο, γκομενικο, παρεες αλλα και δυνατοτητα ταξιδιων που για μενα ειναι το Α και το Ω, τοτε φτανεις σε σημειο να σιχτιρισεις, και ο καιρος βοηθαει να στιχτιρισεις πιο ευκολα

Ποτε δε λες "α τι ωραια περναω εδω, εχω καλη δουλεια, πηδαω, βγαζω φραγκα, βγαινω συνεχεια, ταξιδευω συνεχεια αλλα εχει πολλη βροχη, ας γυρισω στην Ελλαδα"

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Όλοι της γενιάς που τώρα είναι 25-40 κατανοούν πως αν δεν Προέρχεσαι από εύπορη οικογένεια ή δεν έχεις ένα αξιοπρεπές εισόδημα προφανώς είναι καλύτερα να φύγεις έξω και έτσι συμβαίνει. Προσωπικά στην Ελλάδα βλέπω ένα απέραντο νεκροταφείο , νεκροταφείο ονείρων .

Μένω Ελλάδα και όπως ειπε ενας πιο πάνω ότι όσοι είναι έξω θα γυρνούσαν Ελλάδα με 1,5-2κ προκαλώ όποιον θέλει να αλλάξουμε θέσεις . Ο μισθός μου κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα και προφανώς έχω ξεκινήσει να μιλάω με εταιρίες έξω όντας κοντά 30.

Επίσης όταν λέμε έξω για εμένα είναι γενικό κ αόριστο γιατί πλέον λίγες χώρες αξίζουν και μια απο αυτές είναι η Ελβετία. Πραγματικά δεν θα έρχομαι ούτε τα καλοκαίρια γιατί πλέον θα φοβάμαι μην καώ.
Και 35 και 40 χρονών βγαίνεις έξω αν δεν έχεις σοβαρούς λόγους να σε κρατάνε στο Ελλαντα.
Όποιος πιστεύει στον εαυτό του και έχει κάποια προσόντα, έξω θα βρει μια ανάλογη δουλειά.

Αν όμως φοβάται να ρισκάρει και πάει με ένα κεφάλαιο τσιμα τσιμα, ίσως βρεθεί και στον δρόμο πριν το καταλάβει. Οπότε καλύτερα τέτοιες περιπτώσεις να κάθονταν στο σπίτι τους.

georgek91

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2017
Κριτικές
1
Like
124
Πόντοι
0
Εγώ πάλι πιστεύω ότι μπορείς να είσαι ευτυχισμένος όπου και αν είσαι. Η ζωή είναι δύσκολη και ανταγωνιστική και από ότι φαίνεται το εξωτερικό δεν είναι για όλους.

Στη μισή βόρεια Ευρώπη τώρα βρέχει και έχει 17 βαθμούς. Εκει φαίνονται τα αγόρια από τους άντρες ποιος είναι πιο ανθεκτικός.

Γνώμη μου πάντα ήταν ότι ο άντρας για να είναι ευτυχισμένος χρειάζεται μουνι ,καλή δουλειά και κάποια χόμπι. Αν ακούς τον άλλο να λέει για τον καιρό ,θα είναι από αυτούς που θα παραδοθούν πρώτοι όταν μπει ο ερντογαν
Φιλε πραγματικα δεν ξερω αν εχεις ζησει εξω αλλα μπλεκεις ακυρα θεματα στην κουβεντα, δεν ειναι θεμα αν εισαι αντρας ή αγορι, εχει να κανει με το τι προτιμαει ο καθενας για την ζωη του και ειδικα οταν εχεις ξεπερασει τα 30 επιλεγεις προσεκτικα που θα επενδυσεις την υπολοιπη ζωη σου...δεν εχει να κανει λοιπον ουτε με αντριλικια και ελληνικες μαγκιες, ουτε με καιρους, ουτε με Τουρκια, ουτε με τους 17 βαθμους που σιγουρα δεν ξεχωριζουν το αγορι απο τον αντρα!...
Ειναι ξεκαθαρα θεμα προτιμησεων και επιλογων...και προφανως η ευτυχια ειναι αρκετα πολυπλοκοτερο θεμα απο μια απλη τριαδα τυπου μουνι, καλη δουλεια και χομπι!

georgek91

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2017
Κριτικές
1
Like
124
Πόντοι
0
Τύπε και αυτοί ριψασπιδες είναι.

Τουλάχιστον όμως βαστάνε να έχουν μια ζωή με την ελλεηνιδα τους στο εξωτερικό

Και δε νομίζω ότι είναι ασύνδετα. Η μη αντοχή σε κακουχίες δείχνει αδύναμο χαρακτήρα. Δε μιλάω να έχει ο άλλος τη μάνα άρρωστη (που έχω και τέτοια περίπτωση) αλλά να σου λέει μου λείπει ο καφές ο καιρός και η κοπέλα μου , καπουτζιδης μου κάνει
Ακου λιγο, οπως πολλοι εχουν φυγει απο Ελλαδα τα τελευταια χρονια, αλλο τοσο εχουν γυρισει και πολλοι να ξερεις, διοτι η ζωη και στην Ευρωπη εχει εξισου ακριβυνει πολυ και ερχεται ενα σημειο στο οποιο δεν συμφερει πλεον να εισαι Ευρωπη, απο οικονομικης αποψης εννοω διοτι δεν ειναι ολοι επιστημονες αυτοι που φευγουν εξω...μην τα κανουμε ολα ισωμα...επισης εχω γνωρισει πτυχιουχους στη Γερμανια και μαλιστα μηχανολογους με γνωση γλωσσας και να μην βρισκουν ουτε αυτο που θελουν ουτε ικανοποιητικα χρηματα...παρτε το χαμπαρι οσοι θεωρειτε οτι το εξωτερικο ειναι πανακεια, οτι πλεον ο ανταγωνισμος ειναι γιγαντιος στη γηραια ηπειρο ειτε λογω Ουκρανων ειτε λογω μεταναστων 3ων χωρων κλπ...
Με λιγα λογια, τελειωσαν οι εποχες οπου εβγαινες Ευρωπη με ενα πτυχιο και γαζωνες...περναμε πλεον σε αλλη εποχη και οποιος το καταλαβει γρηγορα θα κανεις και ορθοτερες επιλογες...

ΥΓ: Ισως να συμφερουν 2-3 χωρες πλεον και βαζω μεσα Σκανδιναβια και Καναδα(?)

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.864
Πόντοι
3.656
Όλοι της γενιάς που τώρα είναι 25-40 κατανοούν πως αν δεν Προέρχεσαι από εύπορη οικογένεια ή δεν έχεις ένα αξιοπρεπές εισόδημα προφανώς είναι καλύτερα να φύγεις έξω και έτσι συμβαίνει. Προσωπικά στην Ελλάδα βλέπω ένα απέραντο νεκροταφείο , νεκροταφείο ονείρων .

Μένω Ελλάδα και όπως ειπε ενας πιο πάνω ότι όσοι είναι έξω θα γυρνούσαν Ελλάδα με 1,5-2κ προκαλώ όποιον θέλει να αλλάξουμε θέσεις . Ο μισθός μου κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα και προφανώς έχω ξεκινήσει να μιλάω με εταιρίες έξω όντας κοντά 30.

Όπως το βλέπει κανείς

Εγώ πάντως με 1,5-2κ στη Θεσσαλονίκη και νορμα΄λ ωράριο (όχι 15ωρα και τέτοια),ούτε θα σκεφτόμουν να φύγω.

s1xxpack

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Απρ 2018
Κριτικές
15
Like
1.119
Πόντοι
1.071
Όπως το βλέπει κανείς

Εγώ πάντως με 1,5-2κ στη Θεσσαλονίκη και νορμα΄λ ωράριο (όχι 15ωρα και τέτοια),ούτε θα σκεφτόμουν να φύγω.
Αθήνα μένω και πλέον δεν αξίζει για εμένα η Ελλάδα. Με 1,5-2κ απλά ζεις ικανοποιητικά . Δεν μπορείς να δημιουργήσεις κάτι . Εγω το βλέπω μακροπρόθεσμα όχι μόνο τώρα τι απολαβές έχω . Εκεί που είμαι σκέψου με έχουν ανάγκη , είναι πολυεθνική μεγάλου βεληνεκούς οποτε θέλω πάω οποτε θέλω δουλεύω remote ΑΛΛΑ δεν μαθαίνω άλλο δλδ η γνώση σταμάτησε και επειδή ξέρω ότι οι συνθήκες αυτές είναι πολύ οκ για την Ελλάδα γιατί έχω δει τι παίζει σε άλλες δουλειές για αυτό αποφάσισα να μιλήσω κ με εξωτερικό κ συγκεκριμένα με Ελβετία , Σουηδία , Ολλανδία και βλέποντας κ κάνοντας

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Αθήνα μένω και πλέον δεν αξίζει για εμένα η Ελλάδα. Με 1,5-2κ απλά ζεις ικανοποιητικά . Δεν μπορείς να δημιουργήσεις κάτι . Εγω το βλέπω μακροπρόθεσμα όχι μόνο τώρα τι απολαβές έχω . Εκεί που είμαι σκέψου με έχουν ανάγκη , είναι πολυεθνική μεγάλου βεληνεκούς οποτε θέλω πάω οποτε θέλω δουλεύω remote ΑΛΛΑ δεν μαθαίνω άλλο δλδ η γνώση σταμάτησε και επειδή ξέρω ότι οι συνθήκες αυτές είναι πολύ οκ για την Ελλάδα γιατί έχω δει τι παίζει σε άλλες δουλειές για αυτό αποφάσισα να μιλήσω κ με εξωτερικό κ συγκεκριμένα με Ελβετία , Σουηδία , Ολλανδία και βλέποντας κ κάνοντας

Ολλανδια εχει και το 30% ruling για τα πρωτα 5 χρονια, εχε το υποψη στους
υπολογισμους σου

1690997989316.png

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.864
Πόντοι
3.656

Εκεί όμως ξέρεις αν θα ζεις ικανοποιητικά;Και πλην της δουλειάς,εννοώ και όλα τα υπόλοιπα

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Like
1.135
Πόντοι
206
Και τα περίεργα της ζωής

Φιλαράκος, Ελληνας Αμερικανογεννημένος, επιστρέφει με την οικογένεια Ελλάδα.
Χαλαρός, βρίσκει κάτι rooms στην Αστυπάλαια, σκέφτεται να τα αγοράσει και να μένει εκεί.

Ελα όμως που βρίσκει γκόμενα στην Αθήνα, δαγκώνει την λαμαρίνα, αγοράζει σπίτι στην Αθήνα και μένουν εδώ.

Σε 2 χρόνια χωρίζει, του μένει το σπίτι και δουλεύει σε διαφημιστική.

Η ζωή έχει γυρίσματα ..

s1xxpack

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Απρ 2018
Κριτικές
15
Like
1.119
Πόντοι
1.071
Εκεί όμως ξέρεις αν θα ζεις ικανοποιητικά;Και πλην της δουλειάς,εννοώ και όλα τα υπόλοιπα
Το ικανοποιητικά είναι εντελώς υποκειμενικό . Δεν είμαι τύπος που θα βγει σε clubs , μπουζούκια κλπ περισσότερο για καφέ κ κάνα κρασί και ταξίδια κυρίως . Επίσης όντως δεν είναι μόνο το οικονομικό βλέπω και την υγειονομική περίθαλψη που εδώ αν στηριχθείς στο δημόσιο είναι πραγματικά θέμα τύχης που θα πέσεις. Οτιδήποτε κρατικό έχει πάψει να λειτουργεί. Επίσης εδώ όπως πάνε θα καταργήσουν την σύνταξη σιγά σιγά θα χαθεί η έννοια της σύνταξης , πρόσφατα πέρασαν νομοθεσία που λέει αν δεν έχεις συμπληρώσει τα ένσημα σου βγαίνεις στα 74 δλδ λίγο πριν τον άγιο Πέτρο .

Η χώρα έχει χρέος που συνεχώς αυξάνεται αλλά πλέον κανεις δεν αναφέρεται σε αυτό και εμφανίζουν μια εικόνα με ράλι ανάπτυξης κλπ. Δεν ξέρω αν είναι για να γελάσω η να απελπιστώ.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Ωραίος.

Το 1,5k στην Αθήνα είναι μόνο για να ζεις ικανοποιητικά, με την προϋπόθεση ότι είσαι μόνος σου. Είμαι μία τέτοια περίπτωση.

Θα πρέπει όσοι έχουν παιδιά, να επενδύσουν σε γλώσσες όπως Γερμανικά. Σημαντικότατο για δουλειές στην κεντρική Ευρώπη (Benelux, Ελβετία κλπ).

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Ακου λιγο, οπως πολλοι εχουν φυγει απο Ελλαδα τα τελευταια χρονια, αλλο τοσο εχουν γυρισει και πολλοι να ξερεις, διοτι η ζωη και στην Ευρωπη εχει εξισου ακριβυνει πολυ και ερχεται ενα σημειο στο οποιο δεν συμφερει πλεον να εισαι Ευρωπη, απο οικονομικης αποψης εννοω διοτι δεν ειναι ολοι επιστημονες αυτοι που φευγουν εξω...μην τα κανουμε ολα ισωμα...επισης εχω γνωρισει πτυχιουχους στη Γερμανια και μαλιστα μηχανολογους με γνωση γλωσσας και να μην βρισκουν ουτε αυτο που θελουν ουτε ικανοποιητικα χρηματα...παρτε το χαμπαρι οσοι θεωρειτε οτι το εξωτερικο ειναι πανακεια, οτι πλεον ο ανταγωνισμος ειναι γιγαντιος στη γηραια ηπειρο ειτε λογω Ουκρανων ειτε λογω μεταναστων 3ων χωρων κλπ...
Με λιγα λογια, τελειωσαν οι εποχες οπου εβγαινες Ευρωπη με ενα πτυχιο και γαζωνες...περναμε πλεον σε αλλη εποχη και οποιος το καταλαβει γρηγορα θα κανεις και ορθοτερες επιλογες...

ΥΓ: Ισως να συμφερουν 2-3 χωρες πλεον και βαζω μεσα Σκανδιναβια και Καναδα(?)
Από προσωπικό μου κύκλο που ξέρω από χρόνια έξω, κανείς σοβαρός επαγγελματίας δε γύρισε.
Όποιος έχει μείνει 4,5 χρόνια έξω τελείωσε. Έχει στηθεί, έχει βρει τι δουλεύει και τι όχι και ξέρει πού βαδίζει.
Γιατί να γυρίσει πίσω;
Οπότε, δε βλέπω αυτό που λες ότι όσοι έφυγαν, άλλοι τόσοι γύρισαν.
Ίσως 1 στους 10, όχι παραπάνω.

Θυμάμαι μια κοπέλα μάνατζερ, γύρισε για 1-2 χρόνια για την άρρωστη μάνα της και μετά ξαναεφυγε έξω.
Μόνο τέτοια λόγους μπορώ να σκεφτώ.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.864
Πόντοι
3.656

Υπερβολικό μου ακούγεται :think:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556

Υπερβολικό μου ακούγεται :think:

Εχει και τις νοικοκυρες μεσα συν ποσοι μαυροι

georgek91

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2017
Κριτικές
1
Like
124
Πόντοι
0
Από προσωπικό μου κύκλο που ξέρω από χρόνια έξω, κανείς σοβαρός επαγγελματίας δε γύρισε.
Όποιος έχει μείνει 4,5 χρόνια έξω τελείωσε. Έχει στηθεί, έχει βρει τι δουλεύει και τι όχι και ξέρει πού βαδίζει.
Γιατί να γυρίσει πίσω;
Οπότε, δε βλέπω αυτό που λες ότι όσοι έφυγαν, άλλοι τόσοι γύρισαν.
Ίσως 1 στους 10, όχι παραπάνω.

Θυμάμαι μια κοπέλα μάνατζερ, γύρισε για 1-2 χρόνια για την άρρωστη μάνα της και μετά ξαναεφυγε έξω.
Μόνο τέτοια λόγους μπορώ να σκεφτώ.
Θα ξαναπώ ότι κρατάω μικρό καλαθι για το αν έχεις ζήσει έξω διότι κάποια πράγματα τα έχεις ξεκάθαρα μπερδέψει. Δεν έχει να κάνει από το αν είναι ο άλλος επαγγελματίας ή όχι για να ζήσει εξωτερικό. Είναι θέμα τι προτιμάει και τι όχι. Αν η ζυγαριά γέρνει υπέρ του ή κατά του. Ξέρω πολλούς που είναι μια χαρά επαγγελματίες και γύρισαν Ελλάδα και συνεχίζουν να είναι σωστοί. Δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο η φάση της μετανάστευσης. Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που μόνο αν έχεις ζήσει έξω μπορείς να τους διακρίνεις. Και για να μην μπορείς τότε ίσως να μην έχεις ζήσει οπότε καλό θα ήταν να γράφουν εμπειριες μόνο όσοι έχουν από τη ζωή τους και όχι επειδή κάποιον ξέρουν ή κάτι άκουσαν. Επίσης κάθε χώρα του εξωτερικού διαφέρει, δεν υπάρχει μόνο Ελλάδα ή εξωτερικό γενικά.
Προσωπικά όταν γύρισα από την πρώτη χώρα που δοκίμασα, την Αγγλία, μέσα στο αεροπλάνο μόνο στη δικη μου πτήση και γνώρισα άλλους 3 Έλληνες που γυρνούσαν μόνιμα Ελλάδα και μιλάμε για το 2021. Ας μην θεωρούμε το εξωτερικό ότι καλύτερο γιατί πλέον δεν ισχύει μετά τις τελευταιες εξελίξεις. Όποιος το ζει το ξέρει.
Συνήθως όσοι δεν έχουν βγει έξω νομίζουν ότι εμείς οι υπόλοιποι καθαρίζουμε 4Κ καθαρά το μήνα και κυκλοφορούμε με Πορσε. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως φεύγει ο μισθός όταν έρχεται η ώρα να πληρώσεις ενοικια, ασφάλειες και σούπερ μάρκετ..

Αυτά από μένα. Ελπίζω να έγινε κατανοητός. Και όσοι μένετε ακόμη Ελλάδα ζυγίσετε τα όλα πρώτα και μετά κάντε το βήμα. Προς θεού δε λέω ο κόσμος να μην δοκιμασει ή να μη ρισκάρει. Αλλά ότι κάνεις κανε το με σχέδιο και προγραμματισμό. Ειδικά αν θες να βγεις σε χώρα όπως η Γερμανία.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Προσωπικά όταν γύρισα από την πρώτη χώρα που δοκίμασα, την Αγγλία, μέσα στο αεροπλάνο μόνο στη δικη μου πτήση και γνώρισα άλλους 3 Έλληνες που γυρνούσαν μόνιμα Ελλάδα και μιλάμε για το 2021. Ας μην θεωρούμε το εξωτερικό ότι καλύτερο γιατί πλέον δεν ισχύει μετά τις τελευταιες εξελίξεις. Όποιος το ζει το ξέρει.
Εξελίξεις εννοείς το Brexit?

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.864
Πόντοι
3.656
Θα ξαναπώ ότι κρατάω μικρό καλαθι για το αν έχεις ζήσει έξω διότι κάποια πράγματα τα έχεις ξεκάθαρα μπερδέψει. Δεν έχει να κάνει από το αν είναι ο άλλος επαγγελματίας ή όχι για να ζήσει εξωτερικό. Είναι θέμα τι προτιμάει και τι όχι. Αν η ζυγαριά γέρνει υπέρ του ή κατά του. Ξέρω πολλούς που είναι μια χαρά επαγγελματίες και γύρισαν Ελλάδα και συνεχίζουν να είναι σωστοί. Δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο η φάση της μετανάστευσης. Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που μόνο αν έχεις ζήσει έξω μπορείς να τους διακρίνεις. Και για να μην μπορείς τότε ίσως να μην έχεις ζήσει οπότε καλό θα ήταν να γράφουν εμπειριες μόνο όσοι έχουν από τη ζωή τους και όχι επειδή κάποιον ξέρουν ή κάτι άκουσαν. Επίσης κάθε χώρα του εξωτερικού διαφέρει, δεν υπάρχει μόνο Ελλάδα ή εξωτερικό γενικά.
Συνήθως όσοι δεν έχουν βγει έξω νομίζουν ότι εμείς οι υπόλοιποι καθαρίζουμε 4Κ καθαρά το μήνα και κυκλοφορούμε με Πορσε. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως φεύγει ο μισθός όταν έρχεται η ώρα να πληρώσεις ενοικια, ασφάλειες και σούπερ μάρκετ..

Αυτά από μένα. Ελπίζω να έγινε κατανοητός. Και όσοι μένετε ακόμη Ελλάδα ζυγίσετε τα όλα πρώτα και μετά κάντε το βήμα. Προς θεού δε λέω ο κόσμος να μην δοκιμασει ή να μη ρισκάρει. Αλλά ότι κάνεις κανε το με σχέδιο και προγραμματισμό. Ειδικά αν θες να βγεις σε χώρα όπως η Γερμανία.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846

Μάλλον έχεις μπερδευτεί τυπε.
Μένω έξω 8+ χρόνια, ξέρω αρκετά καλά τι γίνεται.

Δε βλέπω τι λες τόσο διαφορετικό, ανέφερα ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που γύρισαν.
Απλά η πλειοψηφία μένει έξω ξεκάθαρα.

Τα υπόλοιπα πες τα σε άτομα που σκέφτομαι να βγουν έξω ή να γυρίσουν.
Εγώ δεν το σκέφτομαι καν να γυρίσω πίσω τα επόμενα χρόνια.

georgek91

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2017
Κριτικές
1
Like
124
Πόντοι
0
Μάλλον έχεις μπερδευτεί τυπε.
Μένω έξω 8+ χρόνια, ξέρω αρκετά καλά τι γίνεται.

Δε βλέπω τι λες τόσο διαφορετικό, ανέφερα ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που γύρισαν.
Απλά η πλειοψηφία μένει έξω ξεκάθαρα.

Τα υπόλοιπα πες τα σε άτομα που σκέφτομαι να βγουν έξω ή να γυρίσουν.
Εγώ δεν το σκέφτομαι καν να γυρίσω πίσω τα επόμενα χρόνια.
Καταρχάς δεν μας έχεις πει σε ποια χώρα αναφέρεσαι. Το να λες γενικά για ένα εξωτερικό δε λέει τίποτε. Εξωτερικό θεωρείται και η Αίγυπτος ή το Μαρόκο ας πούμε. Προφανώς κάθε χώρα δε σε βοηθάει το ίδιο στο να μείνεις ή να φύγεις.
Έχεις λανθασμένα στο μυαλό σου μόνο δυο κατηγορίες περιπτώσεων. Την Ελλάδα και γενικά το εξωτερικό. Κάτι το οποίο είναι τέρμα λάθος…και έπειτα από 8 χρόνια σε ξένη χώρα θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom