To remote το αναφερω γιατι ειναι ο απολυτος καταλυτης. Υπαρχουν 2 διαφορετικοι κοσμοι, αυτος του fully remote - location independent και ολα τα υπολοιπα. Ισχυουν διαμετρικα αντιθετοι κανονες για αυτους τους 2 κοσμους. Καταρχην εσυ αν δεν κανω λαθος δεν εισαι location independent γιατι πρεπει 60 ημερες να περασεις στην Κυπρο, οποτε ξεκινας με το καλημερα με αλλο καθεστως
Και το λεωφορειο δεν ειναι μετρο συγκρισης ρε μαν. Ποιος εργαζομενος με καλο μισθο θα παρει λεωφορειο; Η θαρρεις πως οι μανατζερ μου στην Αγγλια (που εχει γαματα λεωφορεια) κυκλοφορουσαν με λεωφορειο; Εγω Αθηνα μενω και ναι, ολα οσα λες τα εφαγα στη μαπα επι χρονια οταν δουλευα κεντρο. Αλλα αν εχεις εναν αξιοπρεπη μισθο και δουλευεις ρεμοτε, προφανως και θα κινεισαι με αμαξι+parking και ταξι (ουτε καν μετρο που η Αθηνα εχει μια χαρα μετρο), ειδικα οταν ειναι να πιεις. Και η Αθηνα δεν ειναι η Μενανδρου, η Σωκρατους και η Βαθης, αλλα ολοι οι εκατονταδες τοσοι ενδιαφεροντες χωροι, οπως Malls, συναυλιες, γηπεδα, θεατρα, μπαρακια, ταβερνες, πουτανες, στουντιο, παραλιες, παρκα, ταρατσες, στριπτιτζαδικα, μπουζουκια, θερινα σινεμα, co-work spaces, συλλογοι, αθλητικοι χωροι, κλπ που μπορεις να εναλλασσεσαι χωρις να περνας ποτε απο τα παρακμιακα σημεια της πολης που ουτως η αλλως υπαρχουν σε ολες τις μεγαλουπολεις.
Δεν ειμαι της αποψης πως Ελλαδα vs Εξωτερικο σημειωσατε Ασσο, αλλα υποστηριζω πως απο το 2015 και μετα εχουν αλλαξει πολλα και ειδικα για οσους μπορουν να εργαστουν απο αποσταση που δεν ειναι λιγοι (μην ξεχνας και τις freelancing πλατφορμες συν youtubers, ονλαιν μαθηματα, και χιλια αλλα δυο) το Ελλαδα - Εξωτερικο απο εκει που ητανε στο μπασκετικο 23 - 98, πλεον το ματσ παιζει σχεδον ισοπαλα.