Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.267
Πόντοι
10.336
Και τι ποσοστό δηλαδή είναι φτιαγμένοι σε καλές δουλειές και βγάζουν τόσα λεφτά;

Δε μιλάμε για γιατρούς κι επιστήμονες,αλλά για τους υπόλοιπους
σιγουρα ολοι οσοι εχουν ειδικοτητα ή δυνατη προυπηρεσια ή απταιστες ξενες γλωσσες (εκτος αγγλικων τα οποια συνηθως εννοουνται).

μονο κατι τυποι που πανε γυμνοι στα αγγουρια ειναι ισως καταδικασμενοι να αποτυγχουν, ανειδικευτοι, χωρις γνωστους, με αγγλικα τσιπρα, με μηδενικη ερευνα αγορας, που πανε πχ για κουβαλημα ή σερβιτοριλικι/λατζα και τρωνε γαμησι απο κανεναν "συμπατριωτη", και επιστρεφουν με την ουρα κατω απτα σκελια.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
Καλά,δώσε δουλειά γραφείου με 2κ σε όσους έφυγαν έξω...και αύριο θα έχει γυρίσει το 99%

Δεν ολοι δουλευταραδες ή διανοιες οσοι φυγανε . Βυσματα ειναι καποιοι και καλομαθημενοι . Οι πιο πολλοι που ξερω εξω στις 7 ειναι σπιτι και τον παιζουν . Στην Ελλαδα δουλευεις το απογευμα και χρεωνεσαι ολο και πιο πολύ .

Οι εργατικοι καν δεν νοσταλγουν την Ελλάδα ουτε προκειται να γυρισουν οποτε ναι θα γυρισουν πολλοι ακομα και με 1000€ ή ακομα και για προωρη συνταξιοδότηση αφου πολλοι εχουν οικογενειακη περιουσια και θα γυρισουν να την "αξιοποιησουν".

ΕΙναι θεμα προοπτικης - για εμας το 100% που θα γυρισει θα γυρισει για το αραλικι αλλα δεν βλεπουμε ουτε ποσοι ειναι πίσω ουτε τι κάνουν .

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
To remote το αναφερω γιατι ειναι ο απολυτος καταλυτης. Υπαρχουν 2 διαφορετικοι κοσμοι, αυτος του fully remote - location independent και ολα τα υπολοιπα. Ισχυουν διαμετρικα αντιθετοι κανονες για αυτους τους 2 κοσμους. Καταρχην εσυ αν δεν κανω λαθος δεν εισαι location independent γιατι πρεπει 60 ημερες να περασεις στην Κυπρο, οποτε ξεκινας με το καλημερα με αλλο καθεστως

Και το λεωφορειο δεν ειναι μετρο συγκρισης ρε μαν. Ποιος εργαζομενος με καλο μισθο θα παρει λεωφορειο; Η θαρρεις πως οι μανατζερ μου στην Αγγλια (που εχει γαματα λεωφορεια) κυκλοφορουσαν με λεωφορειο; Εγω Αθηνα μενω και ναι, ολα οσα λες τα εφαγα στη μαπα επι χρονια οταν δουλευα κεντρο. Αλλα αν εχεις εναν αξιοπρεπη μισθο και δουλευεις ρεμοτε, προφανως και θα κινεισαι με αμαξι+parking και ταξι (ουτε καν μετρο που η Αθηνα εχει μια χαρα μετρο), ειδικα οταν ειναι να πιεις. Και η Αθηνα δεν ειναι η Μενανδρου, η Σωκρατους και η Βαθης, αλλα ολοι οι εκατονταδες τοσοι ενδιαφεροντες χωροι, οπως Malls, συναυλιες, γηπεδα, θεατρα, μπαρακια, ταβερνες, πουτανες, στουντιο, παραλιες, παρκα, ταρατσες, στριπτιτζαδικα, μπουζουκια, θερινα σινεμα, co-work spaces, συλλογοι, αθλητικοι χωροι, κλπ που μπορεις να εναλλασσεσαι χωρις να περνας ποτε απο τα παρακμιακα σημεια της πολης που ουτως η αλλως υπαρχουν σε ολες τις μεγαλουπολεις.

Δεν ειμαι της αποψης πως Ελλαδα vs Εξωτερικο σημειωσατε Ασσο, αλλα υποστηριζω πως απο το 2015 και μετα εχουν αλλαξει πολλα και ειδικα για οσους μπορουν να εργαστουν απο αποσταση που δεν ειναι λιγοι (μην ξεχνας και τις freelancing πλατφορμες συν youtubers, ονλαιν μαθηματα, και χιλια αλλα δυο) το Ελλαδα - Εξωτερικο απο εκει που ητανε στο μπασκετικο 23 - 98, πλεον το ματσ παιζει σχεδον ισοπαλα.
Υπάρχει άτομο που μπορεί να δουλέψει remotely 365 μέρες από άλλο μέρος νόμιμα;
Οπότε πα΄ρτο αλλιώς, γιατί οι 60 ημέρες της Κύπρου είναι μεγάλο πλεονέκτημα.
Όλες οι άλλες χώρες ζητάνε να μένεις 183 μέρες μίνιμουμ κάπου για να είσαι φορολογικός κάτοικος της χώρας.
Και μη μου αρχίσεις τίποτα θεωρίες για αγρίους σαν αυτά που γράφεις αλλού.
¨ΟΛΟΙ πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι σε κάποια χώρα. Οπότε όλοι είναι Location based κάπου.
Αν δε το γνώριζες, δε γνωρίζεις πώς δουλεύει το remote work καν.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.181
Πόντοι
2.356
Παιδες Αμπου Νταμπι εχει παει κανενας; Ειμαι σε συζητησεις για τον παρακατω ρολο και ομολογω πως το πακετο ειναι πολυ δελεαστικο, καθαρα 8260 ευρω πληρως αφορολογητο και επιπλεον στοκ οπτιονς της εταιριας, που συχνα μπορουν να αποδοσουν πολλα λεφτα.
Τύπε, μήπως πας να γίνεις το λευκό γκομενάκι κανενός σεΐχη με gay ανησυχίες; :confused:

Εδώ σου λέει ο άλλος ότι κάνουν κρα να γυρίσουν πίσω για 1μιση χιλιάρικο. :2funny:

Περπατώντας λέει, ότι θα γυρίσουν. Στην περίπτωσή σου, μάλλον κολυμπώντας. :2funny:

abcxyz

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουν 2013
Like
525
Πόντοι
81
Θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον, να γραφτουν αποψεις για εργασια απ το σπιτι..

Καποιος με προσωπικη εμπειρια να μας δωσει τις γνωσεις του ?

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.267
Πόντοι
10.336
Θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον, να γραφτουν αποψεις για εργασια απ το σπιτι..

Καποιος με προσωπικη εμπειρια να μας δωσει τις γνωσεις του ?
νομιζω υπαρχει νημα τυπε, ψαξτο

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Ευχαριστω.. Εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι.

Μαλλον εννοει το παρακατω νημα. Το αποριες εχεις; Ρωτα ο,τι θελεις. Πανω κατω το remote ειναι οπως το φανταζεσαι, δηλαδη απλα ξυπνας το πρωι και δουλευεις απ το σπιτι, χωρις πηγαινε ελα κλπ

abcxyz

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουν 2013
Like
525
Πόντοι
81
Μαλλον εννοει το παρακατω νημα. Το αποριες εχεις; Ρωτα ο,τι θελεις. Πανω κατω το remote ειναι οπως το φανταζεσαι, δηλαδη απλα ξυπνας το πρωι και δουλευεις απ το σπιτι, χωρις πηγαινε ελα κλπ

Να σαι καλα.. Βασικα, οταν δεν ξερω τιποτα για αυτην την αγορα εργασιας, και η παραμικρη συμβουλη ειναι χρησιμη. Με ενα απλο googlαρισμα τα διαφορα σαιτς ευρεσης εργασιας, διαφημιζουν μονο την Icap και την Teleperfοrmance, το οποιον μαλλον δεν ειναι καλο.

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.331
Πόντοι
2.596
εχω γνωμη απο περιπου 10 ατομα που εφυγαν πριν χρονια 10+ για αγγλια, ελβετια, τσεχια, γερμανια, αμερικη κτλ. κανενας δε γυρισε, κανενας δεν κλαιγεται και καποιοι πηραν και σπιτια με δανειο φυσικα.
διαπιστωσαν οτι μπορουν να ζησουν αξιοπρεπως μονο ο ενας και η γυναικα να μεγαλωνει τα παιδια για καποια χρονια, χωρις σημαντικη αποταμιευση κατα κανονα εννεοιται εκτος αν αυτος ο ενας εχει καλη δουλεια.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Να σαι καλα.. Βασικα, οταν δεν ξερω τιποτα για αυτην την αγορα εργασιας, και η παραμικρη συμβουλη ειναι χρησιμη. Με ενα απλο googlαρισμα τα διαφορα σαιτς ευρεσης εργασιας, διαφημιζουν μονο την Icap και την Teleperfοrmance, το οποιον μαλλον δεν ειναι καλο.
Έχω άτομα στην Tpf που ξέρω εδώ και πολλά χρόνια.
Τι εργασία σε ενδιαφέρει;
Οι Έλληνες παίρνουν χαμηλό μισθό και γενικά δουλεύουν σε γραφείο όχι από το σπίτι.
Οπότε δεν έχει σχέση με το θέμα μας εδώ που αφορά εργασία από εξωτερικό.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.267
Πόντοι
10.336

πςςςς ησουν και νηματοθετης του ε;

ναι αυτο εννοουσα, 45 σελιδες μεσα στο κλιμα της πανδημιας αφιερωμενες στην εργασια εξ αποστασεως, αφαιρωντας τις τρολιες και τα μπινελικια οι πληροφοριες ειναι πολλες. Δεν υπαρχει επικαιρο θεμα που να μην περναει κοσκινο απο τους επιστημονες του μπου :rockon:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556

Βασικα δεν ειναι αγορα εργασιας, αλλα ΤΡΟΠΟΣ εργασιας.
Αν ψαχνεις σε πλατφορμες εργασιας, προτεινω να χρησιμοποιησεις το linkedin γιατι εχει φιλτρο που μπορεις να επιλεξεις μονο remote δουλειες.
Φυσικα πρεπει αν εισαι καλος σε κατι για να μπορεις να "πουλησεις" / προσφερεις υπηρεσιες. Οσο πιο σπανιο και περιζητητο το προσον, τοσο πιο πολλες ευκαιριες θα εχεις, με τοσο πιο πολλα λεφτα και διευκολυνσεις/παροχες και τοσο πιο μακρια θα μπορεις να δουλεψεις (Ευρωπη, Αγγλια, Αμερικη, κλπ με την τελευταια να ειναι πιο δυσκολη για προσληψη)

Υπαρχουν πολλοι τροποι, οι βασικοτεροι ειναι:

1. Να προσληφθεις αμεσα σαν υπαλληλος της εταιριας, απο εγχωριο παραρτημα της
2. Να προσληφθεις μεσω agency
3. Να δουλεψεις με μπλοκακι
4. Να δουλεψεις μεσω πλατφορμας freelancing

Στη συντριπτικη πλειοψηφια θα χρειαστεις καλα αγγλικα η και αλλες γλωσσες, εκτος αν η δουλεια ειναι εξυπηρετηση Ελληνων πελατων μιας διεθνους εταιριας

• Like
Αντιδράσεις: abcxyz

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.936
Πόντοι
3.506
Γνωριζω άτομο που παράτησε δουλειά με 4.5 νετα και 30 χιλιάρικα μπονους , σε τεράστια εταιρία του εξωτερικού για να γυρίσει Ελλάδα για λιγο κάτω από τα μισά.

31 χρόνων ,3 χρόνια έκατσε έξω μόνο. Μηχανικός του ΕΜΠ

Έλεγε ναι θα χάσω πολλά λεφτά αλλά μου λείπει η κοπέλα μου οι γονείς μου και ο καφές.

Μπεταδες Έλληνες υπάρχουν πολλοί έξω. Εγώ του έλεγα βρες άλλη γκομενα

georgek91

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2017
Κριτικές
1
Like
124
Πόντοι
0
Γνωριζω άτομο που παράτησε δουλειά με 4.5 νετα και 30 χιλιάρικα μπονους , σε τεράστια εταιρία του εξωτερικού για να γυρίσει Ελλάδα για λιγο κάτω από τα μισά.

Έλεγε ναι θα χάσω πολλά λεφτά αλλά μου λείπει η κοπέλα μου οι γονείς μου και ο καφές.

Ισως συνειδητοποιησε ευτυχως σε μικρη ηλικια οτι δεν ειναι μονο τα λεφτα σε αυτη τη ζωη, μετρανε και αλλα πραγματα οπως πχ οικογενεια, ψυχικη υγεια κλπ...και επειδη ειμαι παθων μπορω να μπω στη θεση του...χαιρετισματα απο Αμβουργο...

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.321
Πόντοι
4.546

Δεν είναι για όλους το εξωτερικό, ούτε και η νοοτροπία του remote....

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.936
Πόντοι
3.506
Ισως συνειδητοποιησε ευτυχως σε μικρη ηλικια οτι δεν ειναι μονο τα λεφτα σε αυτη τη ζωη, μετρανε και αλλα πραγματα οπως πχ οικογενεια, ψυχικη υγεια κλπ...και επειδη ειμαι παθων μπορω να μπω στη θεση του...χαιρετισματα απο Αμβουργο...
Εγώ πάλι πιστεύω ότι μπορείς να είσαι ευτυχισμένος όπου και αν είσαι. Η ζωή είναι δύσκολη και ανταγωνιστική και από ότι φαίνεται το εξωτερικό δεν είναι για όλους.

Στη μισή βόρεια Ευρώπη τώρα βρέχει και έχει 17 βαθμούς. Εκει φαίνονται τα αγόρια από τους άντρες ποιος είναι πιο ανθεκτικός.

Γνώμη μου πάντα ήταν ότι ο άντρας για να είναι ευτυχισμένος χρειάζεται μουνι ,καλή δουλειά και κάποια χόμπι. Αν ακούς τον άλλο να λέει για τον καιρό ,θα είναι από αυτούς που θα παραδοθούν πρώτοι όταν μπει ο ερντογαν

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Εγώ πάλι πιστεύω ότι μπορείς να είσαι ευτυχισμένος όπου και αν είσαι. Η ζωή είναι δύσκολη και ανταγωνιστική και από ότι φαίνεται το εξωτερικό δεν είναι για όλους.

Στη μισή βόρεια Ευρώπη τώρα βρέχει και έχει 17 βαθμούς. Εκει φαίνονται τα αγόρια από τους άντρες ποιος είναι πιο ανθεκτικός.

Γνώμη μου πάντα ήταν ότι ο άντρας για να είναι ευτυχισμένος χρειάζεται μουνι ,καλή δουλειά και κάποια χόμπι. Αν ακούς τον άλλο να λέει για τον καιρό ,θα είναι από αυτούς που θα παραδοθούν πρώτοι όταν μπει ο ερντογαν
Μπλεκεις θεματα ασυνδετα μεταξυ τους. Η Αγγλια εχει ενα καρο "ανυποτακτους θητειας"
Αυτοι ανηκουν στους αντρες η στα παιδια που θα δειλιασουν στον Ερντογαν;

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.936
Πόντοι
3.506
Μπλεκεις θεματα ασυνδετα μεταξυ τους. Η Αγγλια εχει ενα καρο "αποτακτους"
Αυτοι ανηκουν στους αντρες η στα παιδια που θα δειλιασουν στον Ερντογαν;
Τύπε και αυτοί ριψασπιδες είναι.

Τουλάχιστον όμως βαστάνε να έχουν μια ζωή με την ελλεηνιδα τους στο εξωτερικό

Και δε νομίζω ότι είναι ασύνδετα. Η μη αντοχή σε κακουχίες δείχνει αδύναμο χαρακτήρα. Δε μιλάω να έχει ο άλλος τη μάνα άρρωστη (που έχω και τέτοια περίπτωση) αλλά να σου λέει μου λείπει ο καφές ο καιρός και η κοπέλα μου , καπουτζιδης μου κάνει

s1xxpack

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Απρ 2018
Κριτικές
15
Like
1.119
Πόντοι
1.071
Όλοι της γενιάς που τώρα είναι 25-40 κατανοούν πως αν δεν Προέρχεσαι από εύπορη οικογένεια ή δεν έχεις ένα αξιοπρεπές εισόδημα προφανώς είναι καλύτερα να φύγεις έξω και έτσι συμβαίνει. Προσωπικά στην Ελλάδα βλέπω ένα απέραντο νεκροταφείο , νεκροταφείο ονείρων .

Μένω Ελλάδα και όπως ειπε ενας πιο πάνω ότι όσοι είναι έξω θα γυρνούσαν Ελλάδα με 1,5-2κ προκαλώ όποιον θέλει να αλλάξουμε θέσεις . Ο μισθός μου κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα και προφανώς έχω ξεκινήσει να μιλάω με εταιρίες έξω όντας κοντά 30.

Επίσης όταν λέμε έξω για εμένα είναι γενικό κ αόριστο γιατί πλέον λίγες χώρες αξίζουν και μια απο αυτές είναι η Ελβετία. Πραγματικά δεν θα έρχομαι ούτε τα καλοκαίρια γιατί πλέον θα φοβάμαι μην καώ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom