Τι έγινε,τώρα που ξεβρωμισε το θέμα από παράσιτα, αεργους και πουσταραδες, δεν ξαναγυρναμε την κουβέντα εκεί που πρέπει;
Τυπε τι παιζει απο κοστος ζωης κυπρο? Και απο συνταξιοδοτικα?
Καλο συστημα υγειας εχουν η σαν το ΙΚΑ?
Τελικά μερικοί πιο πάνω έχουν να γαμησουν (ή να γαμηθουν για τις πουσταρες) πολύ καιρό και ξεκίνησαν να γράφουν πάλι τις μαλακιες τους.
Κουφάλες γυρίστε στις τρύπες σας. Αφήστε τους υπόλοιπους να μιλήσουν για πιο σοβαρά θέματα.
Τώρα στο θέμα μας.
Για συνταξιοδότηση δεν το έχω ψάξει καθόλου να πω την αλήθεια, καθώς δεν νομίζω να κάτσω τόσα χρόνια εδώ. Το μόνο που ξέρω είναι ότι παίζει μεταφορά εισφορών κανονικά.
Το σύστημα υγείας τώρα είναι άλλη υπόθεση και βασικά γαμάει. Ξεκίνησε νέο σύστημα πριν κανένα χρόνο και λέγεται ΓΕΣΥ.
Διαλέγεις ένα προσωπικό γιατρό μέσα από πλατφόρμα στο ίντερνετ και μετά αυτός είναι υπεύθυνος για ότι θες. Σου κλείνει εξετάσεις ή να δεις άλλους γιατρούς. Και μάλιστα πας ακόμα και σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Οπότε χλιδα τα ιατρεία που πας. Όμως ότι σου γράφει θα είναι είτε τσάμπα είτε θα έχει μαξ κόστος επίσκεψης 6€. Επίσης υπάρχουν μάξιμουμ ποσά για εξετάσεις.
Πχ φουλ εξετάσεις αίματος,.δεν πάνε πάνω από 15€.
Εγώ πήγα να κάψω με laser ένα σημάδι και πήγε 6€ που αλλού έχω ακούσει για τιμές 60-80€.
Ξέρω κόσμο που έκανε επεμβάσεις μερικών χιλιάδων και δεν έδωσε σχεδόν τίποτα.
Πάντως θέλει ψάξιμο να βρεις για σοβαρές καταστάσεις έναν καλό γιατρό. Υπάρχουν και πολλοί άσχετοι.
Κόστος ζωής
Κοίτα τα νοίκια εξαρτώνται από την πόλη και αν μένεις κέντρο ή πιο έξω. Σε μια νορμάλ πόλη όπως Λάρνακα θα βρεις καινούριο διαμέρισμα με 2Υ/Δ στα 800€,αλλά αν πας πιο έξω και δεν θες καραφρεσκο θα βρεις και στα 500€.
Βενζίνη τσάμπα. 1.08€ έχει τώρα η βενζίνη.
Αγορά αμαξιού παρόμοια.
Λεωφορείο 1.4€ νομίζω αλλά μόνο οι μετανάστες και γριές παίρνουν λεωφορείο.
Φαγητό, ποτά, καφέ όπως Ελλάδα.