Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Karamanis Stratos

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
8.418
Πόντοι
2.356
Ο ντουντ παει με τον προαστιακο στο Λουτρακι, παιρνει κι ενα τσαι και φαντασιωνεται οτι ειναι στο... Μπραιτον!
:2funny::2funny::2funny::2funny:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.981
Πόντοι
5.506
Εγώ θέλω κάποια σιτγμή να φύγω τελείως από την ελλάδα και να αλλάξω υπηκοότητα. Να μην έχω καμία σχέση πλέον .
Άπαξ και πουληθούν όλα τα ακίνητα , που αποτελούν δεσμό με τη χώρα, είναι εύκολο .
Βγαίνουν τα λεφτά στο εξωτερικό και μπάϊ μπάϊ .........

Ποιός θέλει να μείνει σε αυτή τη χαβούζα ;

Πως θα το πουλησεις το υπογειο με τοση μουχλα ρε λακη;

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Ο barock με το παπί όμως, πάει παντού !
Δεν μασάει μία !

Μέγιστο που έχει βάλει βενζίνη , 4.50€
Θα μας βάλει απόδειξη !!!

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.689
Πόντοι
606
hi παιδια αν γινει γενικη επιστρατευση σας θελουμε ολους πισω ζητω το εθνος :rockon::rockon::rockon::kneel: δημητρακη μαζι θα ειμαστε πρωτη γραμμη στον εβρο εσυ και στην κερκυρα εγω:grin:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.878
Πόντοι
3.846
Συνηθως λεει μπαρουφες ο Δημητρακης, αλλα με την υπηκοοτητα εχει δικιο.

Αν μιλας τη γλωσσα και σκοπευεις να κατσεις συμφερει. Ασε που με ΕΕ μπορεις να εχεις δυο υπηκοοτητες.

Και εγω το σκεφτομαι για δευτερη οταν κλεισω το χρονο που πρεπει, ενω εχω εκλπηρωσει και στρατο και ουτε θεματα εχω κλπ.
Εκτός αν πάρεις καμία αμερικανική ή γερμανική,.όλες οι άλλες δεν έχουν κάτι να προσφέρουν παραπάνω σε ευρωπαίο πολίτη.

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Εγώ θέλω κάποια σιτγμή να φύγω τελείως από την ελλάδα και να αλλάξω υπηκοότητα. Να μην έχω καμία σχέση πλέον .
Άπαξ και πουληθούν όλα τα ακίνητα , που αποτελούν δεσμό με τη χώρα, είναι εύκολο .

Νωρις το αποφασισες τυπε :cheesy:

Συνταξιούχος στα 50κάτι , δεν θα είναι άσχημα νομίζω.

Θα μου λείψει ο ΣΚΑΪ , οι γιορτές για την παλινόρθωση της δημοκρατίας και την πτώση της χούντας
και τα τραγούδια των θοδωράκη λοϊζου .....

Γιατι? Δεν απολαμβανεις ελευθερια και δημοκρατια στη σημερινη Ελλαδα ρε τυπε?:confused:

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456

Αργησες αλλα καλλιο αργα παρα ποτε. Αν δεν υπηρχε και η Κρητη με το φαι και τις παραλιες παιζει και να μη ξαναπατουσα ποτε.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.937
Πόντοι
2.356
Εκτός αν πάρεις καμία αμερικανική ή γερμανική,.όλες οι άλλες δεν έχουν κάτι να προσφέρουν παραπάνω σε ευρωπαίο πολίτη.

Τι προσφέρει η γερμανική...
Πλέον την έχει ο κάθε γυφτουλας τριτοκοσμικός..

Έχω γεννηθεί εδώ,έχω όλες τις προϋποθέσεις και δεν πάω να τη βγάλω

Φυσικά ο μογγολάκης μαλακίες γράφει,γιατί δεν εχει ιδέα ότι στη Γερμανία ένα ναυάγιο σαν αυτόν δε θα μπορούσε να έχει και γερμανική υπηκοότητα.
Για τους Ευρωπαίους πολίτες,μία από τις προϋποθέσεις είναι και να........ εργάζεσαι και μάλιστα πλήρες ωράριο, τη στιγμή που θα υποβάλεις την αίτηση.

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Αυτο που προσφερει η δευτερη υπηκοοτητα ειναι οτι αν ποτε γινει καμια μαλακια θα εχεις ενα κρατος που θα σε προσεξει/αβανταρει. Χωρις να υπολογισουμε (αναλογα και με την ηλικια/μπακραουντ του καθενος) την πιθανοτητα μια υπηκοοτητα να σου δωσει δουλεια.

Και δε μιλαω για χωρες του στυλ σλοβακια. πολωνια.

Αλλα για Αυστρια, Ολλανδια, Λουξεμβουργο κοκ καθως και τα σημαντικα οφελη για Αγγλια (λογω μπρεξιτ) και Ελβετια.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Αργησες αλλα καλλιο αργα παρα ποτε. Αν δεν υπηρχε και η Κρητη με το φαι και τις παραλιες παιζει και να μη ξαναπατουσα ποτε.

Ηπειρος τυπε, μετα απο αυτην το χαος. Καλα και τα νησια αλλα για λιγο

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Το εξωτερικο αξιζει μονο αν πας ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ.
Να πας σαν τουριστας, να εχεις εισοδηματα απο Ελλαδα και να ζεις εκει, η να πας ως μπιζνεςμαν, επενδυτης, κλπ
Να τους σκασεις φραγκα και να σου γλυφουν τ αρχιδια οι Γερμανες, Αυστριακες, Ολλανδεζες στις υπηρεσιες.
Να σε φερονται σαν αρχοντα και οχι σαν σκουπιδι που δουλευει 12ωρα για να φαει ενα κομματι ψωμι.

Αν το υπαλληλικι στην Ελλαδα ειναι δυσβασταχτο 100 φορες, στο εξωτερικο ειναι 500.000.000 φορες.

Αντιθετα αν το μπιζνες στην Ελλαδα ειναι εφιαλτης, στις δυτικες χωρες γινεται παιδικη χαρα, αρκει να ξερεις πως να κινηθεις και κυριως να μιλας σωστα την τοπικη γλωσσα και να μην πηγαινεις σαν Ουνος μουγγος στις υπηρεσιες τους

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Το εξωτερικο αξιζει μονο αν πας ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ.
Να πας σαν τουριστας, να εχεις εισοδηματα απο Ελλαδα και να ζεις εκει, η να πας ως μπιζνεςμαν, επενδυτης, κλπ
Να τους σκασεις φραγκα και να σου γλυφουν τ αρχιδια οι Γερμανες, Αυστριακες, Ολλανδεζες στις υπηρεσιες.
Να σε φερονται σαν αρχοντα και οχι σαν σκουπιδι που δουλευει 12ωρα για να φαει ενα κομματι ψωμι.

Αν το υπαλληλικι στην Ελλαδα ειναι δυσβασταχτο 100 φορες, στο εξωτερικο ειναι 500.000.000 φορες.

Αντιθετα αν το μπιζνες στην Ελλαδα ειναι εφιαλτης, στις δυτικες χωρες γινεται παιδικη χαρα, αρκει να ξερεις πως να κινηθεις και κυριως να μιλας σωστα την τοπικη γλωσσα και να μην πηγαινεις σαν Ουνος μουγγος στις υπηρεσιες τους

Τι να σου πω τυπε, εγω με το υπαλληλικι μια χαρα ευχαριστημενος. Και λεφτα και ωραρια και σεβασμος.

Ελλαδα και σε πολυεθνικη να πας, δε θα βρεις και τα 3

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Τι να σου πω τυπε, εγω με το υπαλληλικι μια χαρα ευχαριστημενος. Και λεφτα και ωραρια και σεβασμος.

Ελλαδα και σε πολυεθνικη να πας, δε θα βρεις και τα 3

Λογικα εισαι κατω απο 40 ισως γι αυτο. Σε εκεινες τις ηλικιες καλο ειναι το υπαλληλικι γιατι μαθαινες και πραγματα εκ του ασφαλους, εχεις πολλους της ηλικιας σου τριγυρω, εχεις αντοχες, υπομονη, κλπ.
Μετα τα 45-50 ειναι δυσβασταχτο το υπαλληλικι.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.937
Πόντοι
2.356
Και εγώ είμαι ευχαριστημένος με το υπαλληλίκι και μάλιστα με το γερμανικό κρατικό υπαλληλίκι.

Έχω τύχει κατά καιρούς πρώην επιχειρηματίες από Ελλάδα,που έχουν έρθει στα 50+ τους και πλένουν πιάτα και κόβουν γύρους.
Και στην Ελλάδα είχαν κάποτε κινητή και ακίνητη περιουσία.

Η μόνη σίγουρη επένδυση είναι οι σπουδές και το μυαλό σου,
αν είναι μετά τα 45-50 να το παίζεις μπίζνεσμαν,σου σκάει π.χ.ένας κορονοιός,τρώς την πούτσα και μετά ζητάς δανεικά από την πεθερά.

Εμένα η μόνη επιρροή του κορονοιού στη δουλειά,ήταν ένα e-mail ότι θεωρείται αδικαιολογήτως απών,όποιος εν γνώση του πάει διακοπές σε χώρα που δε θεωρείται ασφαλής και μετά μπει σε καραντίνα.
Σε αντίθεση με διάφορους "επιχειρηματίες" που κατέβασαν ρολά και αν γίνει δεύτερο Lock down θα αυτοκτονήσουν...

Επίσης αυτά περί 12ωρου,ίσως συμβαίνουν στην ουγκάντα,όχι εδώ..

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Δεν διαφωνω, ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη.
Το υπαλληλικι γενικα ειναι καλο για οσους μπορουν και τους αρεσει να λουφαρουν. Υπαρχει τεραστιο ποσοστο ανθρωπων που με το που ξεκιναν ως υπαλληλοι, αρχιζουν να ψαχνουν τροπους για να λουφαρουν, να κερδιζουν λεπτα, ωρες, μερες σκαπουλαρισματος (τσιγαρα, τουαλετα, τσατ, ψευτομιτινγκ, σκασιαρχια, καθυστερησεις, απουσιες, ψευτοασθενεις, υποκρισια οτι εργαζονται αλλα στην ουσια δεν κανουν τιποτα, πχ κοιταν απλα ενα εγγραφο στον υπολογιστη για 2 ωρες και ψευτοπαταν πληκτρα, με μηδενικο αποτελεσμα, κλπ) και να πληρωνονται.
Αντιθετα υπαρχουν ανθρωποι που μολις τους ριξεις στη δουλεια, ψαχνουν τροπους να τη βελτιωσουν, προσπαθουν να αποδωσουν τα μεγιστα για καλο δικο τους, της εταιριας, των δυναδελφνω, κλπ και γιατι ετσι πρεπει γενικα. Ειναι το 20% που βγαζει το 80% της δουλειας. Οι ανθρωποι αυτοι ειναι φτιαγμενοι για μπιζνεςμεν, αλλα οι περισσοτεροι δεν το ξερουν, γιατι δεν τους το εχει πει κανενας και δεν τους εχει δειξει κανενας το δρομο.
Καθονται και δουλευουν 3 και 5 φορες πιο πολυ απο τους αλλους για να παιρνουν τα ιδια λεφτα, ενω αν εριχναν την ιδια δουλεια σε μια δικη τους δουλεια, θα εβγαζαν τα 10πλασια

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.937
Πόντοι
2.356
Εγώ όντας κάτω από 40,παρατηρούσα επί χρόνια διάφορους επιχειρηματίες, εντός ή εκτός εισαγωγικών, στον περίγυρό μου

Από άτομο που δραστηριοποιείται επιτυχώς από Λατινική Αμερική μέχρι Ρωσία,μέχρι άτομο που ξόδεψε πάνω από 300χιλιάδες ευρώ για να ανοίξει καφετέρια σε κεντρικό σημείο επαρχιακής πόλης.
Ο πρώτος ακόμη γαμάει και δέρνει,όμως δουλεύει καμιά 14-16'ωρες τη μέρα και από τα πολλά ταξίδια δεν είδε ούτε τα παιδιά του να μεγαλώνουν και ο άλλος θα πάει από έμφραγμα στο τέλος από τη στεναχώρια..

Είδα 50άρηδες και 60άρηδες πρώην αεριτζήδες και καλά επιχειρηματίες,να παρακαλάνε μετά την κρίση για ένα μεροκάματο

Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα,ότι οι τύποι που είναι οι πιο καλοζωισμένοι είναι κάτι συμμαθητές του πατέρα μου,σε ΔΕΗ και ΟΤΕ,που σχολούσαν στις δύο και πήγαιναν για τσίπουρα.
Που πηραν το εφάπαξ τους και για πολλα χρονια αδικαιολογήτως καλή σύνταξη και κάναν τα κουμάντα τους

Οπότε και εγώ όταν ήρθα Γερμανία έβαλα πλώρη για αόριστη συμβαση με το γερμανικό δημόσιο,πράγμα που συνέβη τον Απρίλιο
Από τότε ησύχασα και στα αρχίδια μου όλα

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Εγώ όντας κάτω από 40,παρατηρούσα επί χρόνια διάφορους επιχειρηματίες, εντός ή εκτός εισαγωγικών, στον περίγυρό μου

Από άτομο που δραστηριοποιείται επιτυχώς από Λατινική Αμερική μέχρι Ρωσία,μέχρι άτομο που ξόδεψε πάνω από 300χιλιάδες ευρώ για να ανοίξει καφετέρια σε κεντρικό σημείο επαρχιακής πόλης.
Ο πρώτος ακόμη γαμάει και δέρνει,όμως δουλεύει καμιά 14-16'ωρες τη μέρα και από τα πολλά ταξίδια δεν είδε ούτε τα παιδιά του να μεγαλώνουν και ο άλλος θα πάει από έμφραγμα στο τέλος από τη στεναχώρια..

Είδα 50άρηδες και 60άρηδες πρώην αεριτζήδες και καλά επιχειρηματίες,να παρακαλάνε μετά την κρίση για ένα μεροκάματο

Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα,ότι οι τύποι που είναι οι πιο καλοζωισμένοι είναι κάτι συμμαθητές του πατέρα μου,σε ΔΕΗ και ΟΤΕ,που σχολούσαν στις δύο και πήγαιναν για τσίπουρα.
Που πηραν το εφάπαξ τους και για πολλα χρονια αδικαιολογήτως καλή σύνταξη και κάναν τα κουμάντα τους

Οπότε και εγώ όταν ήρθα Γερμανία έβαλα πλώρη για αόριστη συμβαση με το γερμανικό δημόσιο,πράγμα που συνέβη τον Απρίλιο

Οι ΔΕΗτζηδες, ΟΤΕτζηδες κλπ δε μπαινουν στην εξισωση, γιατι εκει μιλαμε για ΛΗΣΤΕΙΑ και οχι για δουλεια. Αυτους θα τους συγκρινεις με επιχειρηματιες απατεωνες που δαγκωνουν το κρατος, τις τραπεζες, κλπ και βγαζουν εκατομμυρια χωρις να δουλευουν η προσφερουν κατι.

Η συγκριση που κανουμε αφορα μονο κανονικους εργαζομενους υπαλληλους η επιχειρηματιες, που πηγαινουν καθε μερα στη δουλεια και κανουν κατι, εστω και για 2-3-4 ωρες

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.666
Πόντοι
1.706
Το ζητημα ειναι που ηταν κ που εχει φτασει καποιος.
Και πόσο ευτυχισμενος ειναι

Στο πρωτο δεν μπορουμε να συγκρινουμε καποιον που πηγε εξωτερικο με τρυπια παπουτσια κ σε μια δεκαετια εφτιαξε περιουσια μισο εκατομυριο
με καποιον που βρηκε πχ ετοιμη περιουσια 10 εκατομυρια κ σε 10 χρονια την εκανε 11 εκατομυρια.
Ουτε ο βαθμος δυσκολιας ειναι ο ιδιος ,ουτε η ικανοποιηση της επιτυχιας

Στο δευτερο ,ευτυχισμενος μπορει να ειναι κ καποιος που δουλευει περιπτερο στην ελλαδα με 15 ωρες την ημερα για 1000€ τον μηνα, ενω ομολογουμενως ειναι καλυτερα καποιος με ελαφρυ κ ευελικτο ωραριο με πολλα ταξιδια, γουστα γαμησια κτλ

Μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.937
Πόντοι
2.356

Οι ΔΕΗτζηδες, ΟΤΕτζηδες κλπ δε μπαινουν στην εξισωση, γιατι εκει μιλαμε για ΛΗΣΤΕΙΑ και οχι για δουλεια. Αυτους θα τους συγκρινεις με επιχειρηματιες απατεωνες που δαγκωνουν το κρατος, τις τραπεζες, κλπ και βγαζουν εκατομμυρια χωρις να δουλευουν η προσφερουν κατι.

Η συγκριση που κανουμε αφορα μονο κανονικους εργαζομενους υπαλληλους η επιχειρηματιες, που πηγαινουν καθε μερα στη δουλεια και κανουν κατι, εστω και για 2-3-4 ωρες

Σιγά τη ληστεία..
Ξέρεις τι μετανιώνω;
Που γαλουχήθηκα σε μια οικογένεια που θεωρούσε ΔΕΗτζηδες, ΟΤΕτζηδες κλπ αξιογέλαστους και παράσιτα.
Και μου μιλούσαν για αξιοπρέπεια,περηφάνεια και ξυστααρχίδιας,δηλαδή να ζω στην Ελλάδα με το σταυρο στο χέρι...

Και με αυτή την νοοτροπία,έφτασα να την παλεύω σε γνωστό πανεπιστήμιο της Β.Ελλάδος καθαρά λόγω τυπικών προσόντων,
αλλά να κλείνουν οι πόρτες σε εμένα και να ανοίγουν στα κομματόσκυλα και τα παιδιά των καθηγητών.

Όχι,φίλε..
Μια χαρά ήταν οι ΔΕΗτζηδες, ΟΤΕτζηδες κλπ
Αυτό που δεν πρέπει να κάνει κάποιος,είναι εγκλήματα,να βλάπτει τις ζωές άλλων ανθρώπων,κ.λ.π.

Κατά τα άλλα,πρέπει να βρει μια θέση πούδρα μεσα στο σύστημα, χωρίς άγχος,όσο το δυνατό με τους όρους του και να δει τα παιδιά του να μεγαλωνουν.
Και άσε τα παιδιά των άλλων να αναρωτιούνται που είναι ο τίμιος μπαμπάς τους 12ώρες μακριά από το σπίτι και γιατί μοιάζει 10χρόνια πιο γέρος.

Εγώ με το που μου έδωσαν το αόριστο συμβόλαιο,έκανα απευθείας αίτηση και για μειωμένο ωράριο,πράγμα που φυσικά δεν άρεσε.

Στα αρχιδια μου,η ζωή είναι εδώ και τώρα,όχι στη σύνταξη που μπορεί να μην την πάρω και ποτέ.

Οι περισσότεροι με καλες δουλειές στο εξωτερικό έχουν μπει στην ελαστική μορφή,80%εργασία,δηλαδή να μη δουλεύουν ΠΣΚ.
Αφού ο μισθός είναι και πάλι υπέραρκετός,για ποιο λόγο να γαμιόμαστε στη δουλειά;
Και υποτίθεται ότι η δουλειά μου έχει επιρροή στους αυριανούς πολιτες της Γερμανίας.
Δεκάρα δε δίνω..

Markelos.

Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2019
Like
623
Πόντοι
86
Το ζητημα ειναι που ηταν κ που εχει φτασει καποιος.
Και πόσο ευτυχισμενος ειναι

Στο πρωτο δεν μπορουμε να συγκρινουμε καποιον που πηγε εξωτερικο με τρυπια παπουτσια κ σε μια δεκαετια εφτιαξε περιουσια μισο εκατομυριο
με καποιον που βρηκε πχ ετοιμη περιουσια 10 εκατομυρια κ σε 10 χρονια την εκανε 11 εκατομυρια.
Ουτε ο βαθμος δυσκολιας ειναι ο ιδιος ,ουτε η ικανοποιηση της επιτυχιας

Στο δευτερο ,ευτυχισμενος μπορει να ειναι κ καποιος που δουλευει περιπτερο στην ελλαδα με 15 ωρες την ημερα για 1000€ τον μηνα, ενω ομολογουμενως ειναι καλυτερα καποιος με ελαφρυ κ ευελικτο ωραριο με πολλα ταξιδια, γουστα γαμησια κτλ

Μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια
εσύ θα την βρεις την ευτυχία ποτέ σου? Ποτέ θα λύσεις το θέμα με την πρώην σου :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom