Νέα

Εργασία Σεζόν στην Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα riding
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 51
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

riding

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
9.460
Πόντοι
2.306
Η κυβέρνηση έχει πετύχει το αδιανόητο....

Σε όποιο social προφίλ υπουργού δεις,Τικ Τοκ-Χ-,YouTube πλέουν σε πελάγη ευτυχίας ανακοινώνοντας πως η κυβέρνηση τους το 2019 που ανέλαβε την διακυβέρνηση αυτής της χώρας ο βασικός ήτανε 730€ και με πέντε χρόνια σκληρής εργασίας από μέρους τους,κατάφεραν να αυξήσουν τον βασικό στα 880€.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που μάστιζε την χώρα,λόγω Ελλάδα 2.0 έχει παρέλθει.

Το οξύμωρο όμως είναι,πως η σεζόν στην μεγαλύτερη βιομηχανία αυτής της χώρας,τον τουρισμό,ξεκινά βρίσκοντας τους επιχειρηματίες και τις επιχειρησεις τους άδειες από προσωπικό.

Δεν βρίσκουν εργαζόμενους.

Με τόση σκληρή δουλειά που έχει πέσει από την κυβέρνηση,με τον εργοδότη να αποτίει στον εργαζόμενο τα νόμιμα στο ακέραιο,μένει μόνο ένα πράγμα...Ο Έλληνας είναι τεμπέλης.

Ανήκω στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών.Εργενης χωρίς διατροφές,γυναίκες παιδιά κλπ.

Εχω γαμηθει να πληρώνω φόρους.
Σκεφτομουν να κλείσω τα χαρτιά και να πάω πουθενά σαιζόν στο επάγγελμα μου.

Παίρνω σε μια αγγελία ενός ξενοδοχείου σε νησί,μιλάω με τον αρμόδιο,
-ρωτάω ωράριο εργασίας,
-6ημερο μ απαντά και 8 ωρο,όμως θα έχεις υποχρέωση την ημέρα του ρεπό,να ανοίγεις το πρωί τον εξοπλισμο και το απόγευμα να τον κλείνεις.Την ημέρα του ρεπό αυτό.
-επίσης με την λήξη του ωραρίου σου θα πρέπει το ξενοδοχείο όταν σε χρειαστεί,σε 5 το πολύ 10 λεπτά να είσαι εδώ διότι η μονάδα δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτη από σένα (άρα δεν θα μπορώ να σουρωσω σκέφτομαι εγώ)
-θα θελα του λέω να μ πεις διαμονή τι δίνεις.
-ένα δωμάτιο εξαιρετικό
-θα συγκατοικώ του λέω;
-μόνος σου θα είσαι με έναν ακόμα συναδερφο,μ απαντά αλλά αρκετά ευρύχωρα.
-διατροφή εννοείται πως σου δινουμε

-θα θελα να μ πεις για το οικονομικό τ ρωτάω.
-1500€ σίγουρα μ λέει και αναλόγως των προσωντων σου θα φτάσεις και τα 2000€ Μ απαντά.

Με ρωτάει πότε μπορείς να ρθεις αν συμφωνήσουμε;

Του απάντησα ηρεμα και ευγενικά,
-παλικαρε είμαι 46 ετών εργένης,ελεύθερος επαγγελματίας 25 χρόνια με ενεργή επιχείρηση.
Δεν πρόκειται να αφήσω το σπίτι μου,να ρθω στο νησί σου,να είμαι όλο το 24ωρο καθημερινά stand by και να κοιμάμαι με ένα άγνωστο άτομο στο ίδιο δωμάτιο για 1500€ και αν εσύ κρίνεις και μόνο,να αγγίξω και τα 2000€ τον μήνα,για την μονάδα σου.

Ελλάδα 2.0

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
16.296
Πόντοι
6.515
Πάντως για έναν νεώτερο τα 1500 με διατροφή και στέγαση (αν είναι ανθρώπινη) δεν είναι άσχημα για την σημερινή ελλαδα

OP
OP
R

riding

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
9.460
Πόντοι
2.306
Πάντως για έναν νεώτερο τα 1500 με διατροφή και στέγαση (αν είναι ανθρώπινη) δεν είναι άσχημα για την σημερινή ελλαδα
Νεότερος δεν θα του κάνει γιατί ψάχνει την εμπειρία .1ον.

Ο νεωτερος εκείνο θα σκαλώσει είναι στο ότι δεν του "επιτρέπεται" να γίνει λιώμα εκτός ωραρίου,ακόμη και στο δωμάτιο του.

Ή θα τα κάνει όλα πουτανα και πουτσα του όλα.

Γι αυτό άλλωστε και δεν μπορεί να βρει.

Στον μόνο υποψήφιο που θα ταίριαζε,θα ήταν σε έναν 60αρη που έχει μείνει από δουλειά,ψάχνει τα ένσημα για σύνταξη και σ λέει έστω κ έτσι ή σε κάποιον που έχει δάνεια,είναι υπερχρεωμένος κ σ λέει 1500€ θα παίρνω 1500€ θα δίνω

dbaba

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2010
Κριτικές
52
Like
3.000
Πόντοι
3.497
Πόσα θα ήθελες και κάτω από ποιες συνθήκες. Αυτή ειναι η ερώτηση.
Γραψε μας να δούμε τις θέσεις σου.

OP
OP
R

riding

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
9.460
Πόντοι
2.306
Πόσα θα ήθελες και κάτω από ποιες συνθήκες. Αυτή ειναι η ερώτηση.
Γραψε μας να δούμε τις θέσεις σου.
Περίμενα σοβαρή θέση από μέρους του τύπου:

-θα είσαι εσύ και ένας ακόμα συνάδελφος σου σε βάρδιες.8 ώρες θα δουλεύεις εσύ και άλλες 4,συνολικά 12 δλδ την μισή μέρα,θα έχεις το ξενοδοχείο υπό την επίβλεψη σου.
Τις άλλες 12 θα είναι ο συνάδελφος σου υπόχρεος.

Χωρίς αυτή την παροχή,εγώ μπορεί να έχω σχολάσει 15:00 η ώρα και 20:00 το βράδυ να γαμαω,να χτυπήσει το τηλέφωνο και να Μ πει έλα σε 10'.

Άρα είναι και ασοβαρο να μην έχεις βάρδιες αλλά είναι και λίγα τα λεφτά.

Έχει δύο ξενοδοχειακές μονάδες π θέλει και στις δύο να τον καλύψω και δεν έχει ένα δωμάτιο να με βάλει μόνο μου,ενώ του χω πει πως είμαι 46; Άρα με γράφει στ αρχιδια του ή με θεωρεί πολύ λίγο ή πρέπει να το πληρωθώ.

Και το κυριότερο,το οποίο πρέπει να πληρωθώ χοντρά αλλά προτιμάω ούτε να το πληρωθώ αλλά ούτε και να μου σπάνε τ αρχιδια,την ημέρα του ρεπό μου...είναι ημέρα του ρεπό...οι μαλακοελληνοσυμπεριφορες τύπου στο ρεπό σου θα έρχεσαι μια το πρωί και μια το απόγευμα από 5 λεπτά,τ ακούω πίπες.

Στην Ευρώπη έχει θεσπιστεί νόμος και λόγω του ότι δούλευα το γνωρίζω,πως εάν λάβεις e mail ή WhatsApp μυνημα εκτός ωραρίου εργασίας από την επιχείρηση που εργάζεσαι,μπορείς να τους κάνεις καταγγελία διότι σε βάζει σε Mood εργασιακό ....το θεωρούν ως εργασιακή παρενόχληση.

Εδώ όχι μόνο δεν νοιάζει κανέναν,σ λέει θα έρχεσαι κ ολας στο ρεπό σου,θα είσαι και εκτός ωραρίου υπόχρεος.

OP
OP
R

riding

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
9.460
Πόντοι
2.306
Το νήμα δεν το "άνοιξα να πω τον πόνο " μου αλλά για να γράψει ο καθένας τι έχει ακούσει,διότι έχω δει πάρα πολλά βιντεάκια με πιτσιρίκια να τους λένε ήδη απ το τηλέφωνο,ενώ η ειδικότητα της αγγελίας εστίαζε σε κάτι συγκεκριμένο,από τηλεφώνου έψαχναν άλλες 10 δουλειές να γνωρίζουν.

linear

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Νοε 2014
Κριτικές
17
Like
4.937
Πόντοι
2.836
Στα 46 σου και με τις συνθήκες που σου ανέφερε με ποιο ποσό θα το σκεφτόσουν σοβαρά να πας;

OP
OP
R

riding

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
9.460
Πόντοι
2.306
Στα 46 σου και με τις συνθήκες που σου ανέφερε με ποιο ποσό θα το σκεφτόσουν σοβαρά να πας;
Φίλε με αυτά που έγραψα στο παραπάνω μνμ,δεν τα διαπραγματεύομαι.

Διότι σκυλί για να εργάζομαι μπορώ να γίνω μόνο στην δική μου δουλειά,για κανέναν άλλον.

Θα πάω ως υπάλληλος εκεί,και ως υπάλληλος τα παραπάνω είναι αδιαπραγμάτευτα,είναι οι "κόκκινες γραμμές"

Αυτός τις ξεπερνάει με το καλημέρα και ενώ είμαι σπίτι μου.
Εάν το αφήσω και πάω στην έδρα του το χασα το παιχνίδι.

Ο άνθρωπος ήταν γελοίος,δεν μπορεί να είναι εργοδότης μου.

travestolagnos

Μέγας
Εγγρ.
6 Οκτ 2011
Κριτικές
25
Like
2.753
Πόντοι
3.870
Μονο το γεγονος οτι στο ρεπο σου θα εισαι υποχρεωμενος να εισαι πρωι και απογευμα εκει ειναι υπεραρκετο να τους αποριψεις διοτι δεν ψαχνουν εργαζομενο αλλα μαλακα.Οταν πας για σεζον το ψυχολογικο κομματι ειναι το πιο δυσκολο και οχι το σωματικο.Το σωματικο το λυνεις θα κοιμηθεις νωρις θα παρεις καμια πολυβιταμινη..Το ψυχολογικο οτι πρεπει να εισαι σε εναν χωρο 7 στα 7 δεν πληρωνεται με τιποτα...επισης οσα περισοτερα πραγματα γνωριζεις τοσο περισοτερο χωσιμο τρως...χωρις φυσικα να πληρωνεσαι αναλογα...

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.863
Πόντοι
206
Πάντως οξύμωρο δεν είναι ότι ακούγεται από τη μια ότι χτίζονται δεκάδες ξενοδοχεία κάθε χρόνο και από την άλλη δεν βρίσκουν προσωπικό. Δεν έχουν προγραμματισμό; Πιθανολογώ ότι γεμίζουν τα κενά με άτομα από τριτοκοσμικές χώρες ακόμη και με λάθρους

makis406

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Like
83
Πόντοι
1
Καλημερα 11 χρονια σεζον και τωρα σας γραφω απο Γερμανια.
Η κατασταση στα νησια ειναι τραγικη και οι τσοπανηδες που παριστανουν τους επιχειρηματίες αμετρητοι
Νησι στις κυκλαδες ενοικιο 400 μισθος 1500 7/7 πανω απο 10 ωρες ανα ημερα
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ενοικιο 750 με θερμανση ρευμα νερο ιντερνετ θεση παρκινκ μισθος 2500+ 10 ρεπο το μηνα

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.672
Πόντοι
2.356

Σε όποιο social προφίλ υπουργού δεις,Τικ Τοκ-Χ-,YouTube πλέουν σε πελάγη ευτυχίας ανακοινώνοντας πως η κυβέρνηση τους το 2019 που ανέλαβε την διακυβέρνηση αυτής της χώρας ο βασικός ήτανε 730€ και με πέντε χρόνια σκληρής εργασίας από μέρους τους,κατάφεραν να αυξήσουν τον βασικό στα 880€.

Το οξύμωρο όμως είναι,πως η σεζόν στην μεγαλύτερη βιομηχανία αυτής της χώρας,τον τουρισμό,ξεκινά βρίσκοντας τους επιχειρηματίες και τις επιχειρησεις τους άδειες από προσωπικό.

Με τόση σκληρή δουλειά που έχει πέσει από την κυβέρνηση,με τον εργοδότη να αποτίει στον εργαζόμενο τα νόμιμα στο ακέραιο,μένει μόνο ένα πράγμα...Ο Έλληνας είναι τεμπέλης.

Ανήκω στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών.Εργενης χωρίς διατροφές,γυναίκες παιδιά κλπ.

-ρωτάω ωράριο εργασίας,
-6ημερο μ απαντά και 8 ωρο,όμως θα έχεις υποχρέωση την ημέρα του ρεπό,να ανοίγεις το πρωί τον εξοπλισμο και το απόγευμα να τον κλείνεις.Την ημέρα του ρεπό αυτό.
-επίσης με την λήξη του ωραρίου σου θα πρέπει το ξενοδοχείο όταν σε χρειαστεί,σε 5 το πολύ 10 λεπτά να είσαι εδώ διότι η μονάδα δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτη από σένα (άρα δεν θα μπορώ να σουρωσω σκέφτομαι εγώ)
-ένα δωμάτιο εξαιρετικό
-θα συγκατοικώ του λέω;

-1500€ σίγουρα μ λέει και αναλόγως των προσωντων σου θα φτάσεις και τα 2000€ Μ απαντά.

-παλικαρε είμαι 46 ετών εργένης,ελεύθερος επαγγελματίας 25 χρόνια με ενεργή επιχείρηση.
Δεν πρόκειται να αφήσω το σπίτι μου,να ρθω στο νησί σου,να είμαι όλο το 24ωρο καθημερινά stand by και να κοιμάμαι με ένα άγνωστο άτομο στο ίδιο δωμάτιο για 1500€ και αν εσύ κρίνεις και μόνο,να αγγίξω και τα 2000€ τον μήνα,για την μονάδα σου.

Ελλάδα 2.0
Συμφωνώ απόλυτα με την απαίτησή σου. Έκανες πολύ ωραία και του το είπες κατ' αυτόν τον τρόπο. ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ.

Όσο αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες στην Ελλάδα, που είναι αν δεν κάνω λάθος, ένας τεράστιος και αδιανόητος αριθμός, πολλοί πράγματι είναι σολίστες για πολλά χρόνια και one man show. Αυτό είναι τρομερά εξουθενωτικό. Ξέρω ένα φίλο μου που είναι ITής ελεύθερος επαγγελματίας και τα κάνει ΟΛΑ μόνος του - και αν πάθει κάτι πάπαλα η ατομική του επιχείρηση. Αυτό που "θα πρέπει" να κάνουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΙΑ οι ελευθεροι επαγγελματίες είναι είτε να στήνουν εταιρείες μεγάλες είτε να στρέφονται στη μισθωτή εργασία. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΕΦΡΕΙ να είσαι ONE MAN SHOW σε λίγο.
Αύριο έχει στα ΝΕΑ κάποιο άρθρο του Πισσαρίδη - και τον θυμήθηκα με την έκθεσή του που έλεγε ότι στην Ελλάδα έχουμε απίστευτα κατακερματισμένες αγορές σχεδόν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας - ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες κυριολεκτικά είναι έρμαιο της κάθε κυβέρνησης που με το έτσι θέλω τους φορολογεί ακόμα και για αυτά που δεν βγάλανε ποτέ!

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
17.190
Πόντοι
3.846
Oι εργασίες αυτής της κατηγορίας απευθύνονται σε ζήτουλες. Είτε νεότερους που το χειμώνα κάθονται και είναι πούτσα τους όλα (καμιά φορά πάνε σε παρέες για να μένουν μαζί) και ελπίζουν μια μέρα να γίνουν διευθυντές και να ζουν αξιοπρεπώς ,είτε άτομα που είναι στον τόπο τους και δε χρειάζονται διαμονή.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
754
Πόντοι
96

-ρωτάω ωράριο εργασίας,
-ένα δωμάτιο εξαιρετικό
-θα συγκατοικώ του λέω;

Ελλάδα 2.0
εχω ακουσει χειροτερα πραγματα στο ηρακλειο που ζω και βριζω τους ξενοδοχους απο το πρωι μεχρι το αλλο πρωι αλλα θα ηθελα να το θεσω λιγο διαφορετικα.εσυ στη δικη σου επιχειρηση,τι συνθηκες εργασιας προσφερεις και τι αποδοχες εχουν οι εργαζομενοι σου;

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
754
Πόντοι
96
Oι εργασίες αυτής της κατηγορίας απευθύνονται σε ζήτουλες. Είτε νεότερους που το χειμώνα κάθονται και είναι πούτσα τους όλα (καμιά φορά πάνε σε παρέες για να μένουν μαζί) και ελπίζουν μια μέρα να γίνουν διευθυντές και να ζουν αξιοπρεπώς ,είτε άτομα που είναι στον τόπο τους και δε χρειάζονται διαμονή.
αυτες τις δουλειες τις κανουν κυριως ντοπιοι.εδω στην περιοχη μου,εργαζονται 7 μηνες χ 1500 ευρω=10500
ερχονται οι ελιες,βγαζουν 2-3 τονους λαδι σε 1 μηνα παιρνουν αλλα τοσα,συνολο 20.000 σε 8 μηνες εργασιας.τοσα δεν τα παιρνει ο μεσος ελληνας στο 12μηνο.

OP
OP
R

riding

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
9.460
Πόντοι
2.306
εχω ακουσει χειροτερα πραγματα στο ηρακλειο που ζω και βριζω τους ξενοδοχους απο το πρωι μεχρι το αλλο πρωι αλλα θα ηθελα να το θεσω λιγο διαφορετικα.εσυ στη δικη σου επιχειρηση,τι συνθηκες εργασιας προσφερεις και τι αποδοχες εχουν οι εργαζομενοι σου;
Δυστυχώς δεν μπορώ να καλύψω εργαζόμενο.

Οταν θέλω βοήθεια απευθύνομαι σε συναδέλφους,μιας που έτσι παίζεται πλέον το παιχνίδι στην Ελλάδα.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
754
Πόντοι
96
Καλημερα 11 χρονια σεζον και τωρα σας γραφω απο Γερμανια.
Η κατασταση στα νησια ειναι τραγικη και οι τσοπανηδες που παριστανουν τους επιχειρηματίες αμετρητοι
Νησι στις κυκλαδες ενοικιο 400 μισθος 1500 7/7 πανω απο 10 ωρες ανα ημερα
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ενοικιο 750 με θερμανση ρευμα νερο ιντερνετ θεση παρκινκ μισθος 2500+ 10 ρεπο το μηνα
σε ποια εργασια στη γερμανια παιρνεις 2500 ευρω το μηνα με 10 ρεπο;τι στογιερκλασε εισαι και ποια τα μικτα σου;

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.789
Πόντοι
216
Πάντως οξύμωρο δεν είναι ότι ακούγεται από τη μια ότι χτίζονται δεκάδες ξενοδοχεία κάθε χρόνο και από την άλλη δεν βρίσκουν προσωπικό. Δεν έχουν προγραμματισμό; Πιθανολογώ ότι γεμίζουν τα κενά με άτομα από τριτοκοσμικές χώρες ακόμη και με λάθρους

Αυτό δεν είναι οξύμωρο αντίθετα αυτοεπεξηγούμενο. Όταν ανοίγουν πολλά και ο πληθυσμός είναι ο ίδιος, λογικό να μη βρίσκουν άτομα. Εκτός αν τους κάνουν Ινδοί, Πακιστανοί, κλπ που εκεί μπορούν να βρουν όσους θέλουν

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
R

riding

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
9.460
Πόντοι
2.306
σε ποια εργασια στη γερμανια παιρνεις 2500 ευρω το μηνα με 10 ρεπο;τι στογιερκλασε εισαι και ποια τα μικτα σου;
Τυπε τόσα έπαιρνα και γω το 2021.

Steuerklasse 1
40 stunden pro Woche

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
16.296
Πόντοι
6.515
Νεότερος δεν θα του κάνει γιατί ψάχνει την εμπειρία .1ον.

Ο νεωτερος εκείνο θα σκαλώσει είναι στο ότι δεν του "επιτρέπεται" να γίνει λιώμα εκτός ωραρίου,ακόμη και στο δωμάτιο του.

Ή θα τα κάνει όλα πουτανα και πουτσα του όλα.

Γι αυτό άλλωστε και δεν μπορεί να βρει.

Στον μόνο υποψήφιο που θα ταίριαζε,θα ήταν σε έναν 60αρη που έχει μείνει από δουλειά,ψάχνει τα ένσημα για σύνταξη και σ λέει έστω κ έτσι ή σε κάποιον που έχει δάνεια,είναι υπερχρεωμένος κ σ λέει 1500€ θα παίρνω 1500€ θα δίνω
Φιλε δεν κατάλαβα το είδος της απασχόλησης που σου προταθηκε
Εστίαση?
Συντήρηση?
Μάνατζμεντ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom