Νέα

Έργα και Ημέρες της νεοφασιστικής/ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 131K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 19 άτομα (0 μέλη και 19 επισκέπτες)

Συμφωνείς με τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής;

  • Ναι

    Ψήφοι: 289 72,4%
  • Οχι

    Ψήφοι: 85 21,3%
  • ΔΞ

    Ψήφοι: 25 6,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    399

Επισκέπτης
Χθες ο Μιχαλολιάκος στην εκπομπή "επί του πιεστηρίου" στο κόντρα έκανε την εξής δήλωση ...

"δίνουμε 10000 ευρώ αμοιβή σε όποιον αποδείξει ότι μέλος της ΧΑ πήρε μέρος σε ρατσιστική δολοφονία"
Οι σκετες δολοφονιες δεν μετρανε δηλαδη...υπ'οψη οτι η δολοφονια του Πακιστανου στα Πετραλωνα δεν ειχε ρατσιστικα κινητρα,απλα το θυμα εκλεισε τον δρομο στους ελληναρες,λεει,και αυτοι συφιλιαστηκαν...
 

pet1

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Ιαν 2008
Μηνύματα
916
Κριτικές
48
Like
5
Πόντοι
1.300
Mπατσος ητανε?Οχι πως εχει καμμια διαφορα δηλαδη,απο περιεργεια.

Μπάτσος δεν ήταν,κάτι από ειδικές δυνάμεις κρατάει η σκούφια του,φουλ πατριδολάτρης (πατρίς,θρησκεία,οικογένεια), λαμόγιο και μπατήρης κατάσταση, με προστασίες κτλ παλιότερα και τώρα κάτι φυλλάξεις προσώπων και αποστολές κάνει...Κακό παιδί δεν είναι,τουλάχιστον όσο δείχνει και εφ' όσον είσαι οκ κι εσύ. Σεβασμό δείχνει, θρησκευόμενος και ορθόδοξος λέει πως είναι, αλλά...δεν ξέρω....τραβάει ζόρια...Είπα να του κάνω συζήτηση, να δω ποιός τον έχει βλάψει περισσότερο σε αυτήν τη γαμημένη ζωή που κάνει,αλλά άκρη δεν θα βγάζαμε ,θα άκουγα άλλη μια ιστορία με καλούς,κακούς,λιοντάρια,δράκους,λίγες γραμμές νεότερης ιστορίας από ανιστόριτο κτλ...οπότε συνέχισα να κάνω την προπόνησή μου........
 

geman30

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
916
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
Ο συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης στο νέο του βιβλίο «Χρυσή Αυγή και Εκκλησία» φοβάται πως το εθνικιστικό κόμμα μπορεί να μετατραπεί σε ένα μαζικό φασιστικό κίνημα

.........

Αυτήν τη φορά, όμως, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης επιστρέφει για έναν εξίσου σοβαρό λόγο: την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη δημόσια σφαίρα και την επικίνδυνη εξάπλωση της, κάτι που, όπως φαίνεται, δεν έχουν αντιληφθεί οι πολιτικοί, και το κυριότερο δεν έχει καταδικάσει η Εκκλησία.

— Στο βιβλίο σας «Χρυσή Αυγή και Εκκλησία» κρούετε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να εξελιχθεί η Χρυσή Αυγή από ένα μικρό ναζιστικό κόμμα σε φασιστικό;

Παρατηρώντας τα ακροδεξιά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, και ειδικότερα το πώς μεταμορφώνονται και μεταλλάσσονται τα τελευταία χρόνια, τίθεται το ερώτημα του κατά πόσο η Χρυσή Αυγή έχει περιθώρια να εξελιχθεί από ένα μικρό ναζιστικό κόμμα σε ένα μαζικό, λαϊκιστικό, ακροδεξιό. Νομίζω πως όχι. Μπορεί, ωστόσο, να μετασχηματιστεί σε μαζικό, φασιστικό κόμμα, με έναν σκληρό ναζιστικό πυρήνα στο εσωτερικό του. Το ανησυχητικό και το παράδοξο είναι ότι πρώτη φορά συναντάμε έναν τέτοιο πολιτικό σχηματισμό στην Ελλάδα, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε την κρίσιμη εποχή του Μεσοπολέμου. Ακόμα και στην Ευρώπη δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή κάτι ανάλογο και μάλιστα νόμιμο. Η Ελλάδα είναι βέβαια μια μικρή χώρα και δεν μπορεί να επηρεάσει την πολιτική μοίρα της Ευρώπης, μην ξεχνάμε όμως και τη θεωρία του αδύναμου κρίκου, που όταν σπάει, σπάει όλη η αλυσίδα.

— Αντίστοιχα ισχυρή είναι η απενοχοποίηση της Ακροδεξιάς σε όλα τα επίπεδα, όπως καίρια επισημαίνετε. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα των ηρωικών «εορτασμών» στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή.

Η αποενοχοποίηση της Ακροδεξιάς δεν είναι τωρινό φαινόμενο, συμβαίνει εδώ και καιρό. Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου είχε τεράστια συμβολική σημασία. Παραβίασε ένα ταμπού, με ιδιαίτερες πολιτικές συνέπειες. Ουσιαστικά δεν υπήρχε λόγος να συμμετάσχει, στον βαθμό που δεν υπήρχε ισχνή πλειοψηφία. Με αυτό τον τρόπο, όμως, αποενοχοποιήθηκε πλήρως η Ακροδεξιά ιδεολογία και νομιμοποιήθηκε στη συλλογική συνείδηση. Διόλου τυχαίο φαινόμενο, αφού ανακύπτει παράλληλα με την αναθεώρηση της ελληνικής ιστορίας που παρατηρείται τελευταία, το οποίο είναι εξίσου επικίνδυνο. Γιατί είναι ένα πράγμα να προσπαθείς να καταλάβεις τι έγινε τη δεκαετία του '40 και άλλο να αποενοχοποιείς τους δωσίλογους και τους συνεργάτες των Γερμανών. Το γιατί κάποιοι άνθρωποι εξωθήθηκαν να συμμετάσχουν στα Τάγματα Ασφαλείας είναι ένα θέμα που απόκειται στους ιστορικούς να το μελετήσουν. Αλλά το να ισχυριστεί κανείς ότι είναι ίδιας τάξεως χειρονομία το να συνεργαστεί κανείς με τους Γερμανούς ή να αντισταθεί στην Κατοχή της χώρας, είναι αδιανόητο. Όσο για την κηδεία του Ντερτιλή, που λέτε, δεν νομίζω ότι είχε ιδιαίτερη απήχηση και αφορούσε μόνο κάποια απομαζώματα της Χούντας. Αυτό που, ωστόσο, έχει σημασία είναι η συνολική αμφισβήτηση της Μεταπολίτευσης, την οποία θεωρώ ιδιαίτερα επικίνδυνη πολιτικά. Αμφισβήτηση της Μεταπολίτευσης σημαίνει αμφισβήτηση της ίδιας της Δημοκρατίας, δηλαδή ενίσχυση της Χρυσής Αυγής.

— Ευθύνη φαίνεται να επιρρίπτετε και στην Εκκλησία.

Η Εκκλησία πρέπει συνολικά να επανακαθορίσει τη στάση της απέναντι στην πολιτική εν γένει. Αυτό ίσως την οδηγήσει να καταλάβει ότι ενώ ορθά δεν πρέπει να ταυτίζεται με κανένα πολιτικό κόμμα, είναι ταυτόχρονα υποχρεωμένη από την ίδια τη διδασκαλία της να καταδικάσει μια ιδεολογία που χωρίζει τον κόσμο σε ανθρώπους και υπανθρώπους, γιατί αυτό είναι η Χρυσή Αυγή.

— Αλήθεια, πιστεύετε στον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους;

Απολύτως. Θεωρώ ότι έχει γίνει εν τοις πράγμασι. Μένουν κάποια συμβολικά υπολείμματα. Η Εκκλησία μοιάζει να δίνει χαμένες μάχες - δείτε για παράδειγμα τον πολιτικό γάμο, την πολιτική ονοματοδοσία, ακόμα και την πολιτική κηδεία. Το μόνο που απομένει είναι κάποιες συμβολικές εκκρεμότητες. Μοναδικό μεγάλο αγκάθι, επί της ουσίας, παραμένει το καθεστώς των κληρικών και η μισθοδοσία τους. Η κρίση, όμως, θα το λύσει και αυτό. Σήμερα, για κάθε δέκα συνταξιοδοτήσεις κληρικών, η Εκκλησία δύναται να χειροτονεί μονάχα έναν. Επειδή όμως οι ανάγκες της Εκκλησίας είναι πολύ μεγαλύτερες, χειροτονεί ιερείς που ήδη δεν μισθοδοτούνται από το κράτος. Έτσι, βρίσκει άλλους τρόπους να επιβιώσει. Το έχει κάνει, εξάλλου, πολλές φορές στην ιστορία της. Μην ξεχνάμε ότι οι ιερείς έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα μόλις το 1968. Το βασικότερο, πάντως, είναι να μη γίνει αυτός ο χωρισμός βεβιασμένα αλλά να γίνει συντεταγμένα.

— Πολλά πράγματα, όμως, λειτουργούν βεβιασμένα, ειδικά σε επίπεδο απόψεων και συμπερασμάτων. Τι έχετε να πείτε για τη θεωρία των δύο άκρων, που ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή;

Τη θεωρώ πολύ επικίνδυνη, καθώς δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ενισχύει τη Χρυσή Αυγή. Η εξομοίωση της κινηματικής βίας με τη ναζιστική βία απλώς δίνει carte blanche στην Χρυσή Αυγή. Παρ' όλα αυτά, δέχομαι απολύτως τη θεωρία της Άρεντ περί «ολοκληρωτισμού». Αυτό που έζησε η Ευρώπη στον Μεσοπόλεμο είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να υπαχθεί στη γενική έννοια του ολοκληρωτισμού, με όλες τις ιστορικές διαφορές. Ωστόσο, μια γενική έννοια δεν μπορεί να ταυτίζεται με όσες έννοιες υπάγονται ή ανάγονται σε αυτήν. Παρότι μπορούμε να συνεξετάζουμε και να βρίσκουμε τα κοινά σημεία ανάμεσα στον Χίτλερ και τον Στάλιν, δεν μπορούμε να γενικεύουμε αυθαίρετα. Σε αυτήν τη χώρα πρέπει, επιτέλους, να τηρήσουμε τους κανόνες του δημοκρατικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα αυτά τα φαινόμενα. Πάντως, ξαναλέω, είναι πολύ επικίνδυνο να ταυτίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα προσχωρήσει στη Χρυσή Αυγή και στον ΣΥΡΙΖΑ για να δηλώσει την αντίθεσή του στα μνημόνια - έχει διαφορετική ιδιοσυγκρασία και, το κυριότερο, διαφορετικές αφετηρίες.

............


 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.130
Like
5.807
Πόντοι
1.206
Kαλά κρασιά!
Εδώ σήμερα κάποιοι (πολλοί) βλαμμένοι εκδηλώνουν τον θαυμασμό και την υποστήριξή τους στα μαλακισμένα που από ανία (εξ αιτίας του ότι οι μεγαλοαστοί γονείς τους δεν τους είχαν ποτέ χαλάσει χατήρι) έγιναν επαναστάτες (του κώλου) και ο άλλος ψάχνει για τους δοσίλογους και τα τάγματα ασφαλείας, που κατά πάσαν πιθανότητα έχουν "συχωρεθεί" όλοι (ή έστω το 99%).

Και που 'σαι; Το γιατί κάποιοι συνεργάσθηκαν με τον κατακτητή δεν το ξέρω. Υποθέτω πως η αιτία ήταν ένα μείγμα "ιδεολογίας" και ανάγκης επιβίωσης.
Το γιατί δεν τιμωρήθηκαν όμως όλοι (κάποιοι πρωτεργάτες που είχαν διαπράξει αργιότητες σαφώς και τιμωρήθηκαν) από το μετακατοχικό Ελληνικό κράτος, όπως τους άξιζε, και το αντιλαμβάνομαι και το βρίσκω λογικό.
Είναι διότι πριν καλά-καλά προλάβει να σταθεί στα πόδια του αυτό το κράτος κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να εκδηλώσουν ανταρσία και να κάνουν εμφύλιο πόλεμο. Οπότε ο οποιοδήποτε μπορούσε να κρατήσει όπλο και να συμπαραταχθεί με την επίσημη κυβερνητική πλευρά, ευπρόσδεκτος ήταν.
Μετά το τέλος της ανταρσίας η ελάχιστη αμοιβή του απλού πρώην συνεργάτη των Γερμανών και μετέπειτα οπλοφόρου της κυβερνητικής παράταξης ήταν η αμνήστευσή του για όσα είχε κάνει στην κατοχή. Ίσως και κάποια άδεια περιπτέρου.

Ιδού λοιπόν μία ακόμα (πέραν των λοιπών!) προσφορά της (ανόητης και απέλπιδος) ανταρσίας του 44-49...
 

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Μηνύματα
1.572
Like
0
Πόντοι
16
Οι σκετες δολοφονιες δεν μετρανε δηλαδη...υπ'οψη οτι η δολοφονια του Πακιστανου στα Πετραλωνα δεν ειχε ρατσιστικα κινητρα,απλα το θυμα εκλεισε τον δρομο στους ελληναρες,λεει,και αυτοι συφιλιαστηκαν...
Αν γίνονται ρατσιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα, πρέπει να χρεώνονται όλα στην ΧΑ ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων των δραστών???
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.704
Κριτικές
90
Like
36.267
Πόντοι
25.467
Οι σκετες δολοφονιες δεν μετρανε δηλαδη...υπ'οψη οτι η δολοφονια του Πακιστανου στα Πετραλωνα δεν ειχε ρατσιστικα κινητρα,απλα το θυμα εκλεισε τον δρομο στους ελληναρες,λεει,και αυτοι συφιλιαστηκαν...

[move]ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΦΙΛΙΔΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΝΕΣ[/move]

Αν γίνονται ρατσιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα, πρέπει να χρεώνονται όλα στην ΧΑ ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων των δραστών???

[move]ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΝΕΣ[/move]
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οι σκετες δολοφονιες δεν μετρανε δηλαδη...υπ'οψη οτι η δολοφονια του Πακιστανου στα Πετραλωνα δεν ειχε ρατσιστικα κινητρα,απλα το θυμα εκλεισε τον δρομο στους ελληναρες,λεει,και αυτοι συφιλιαστηκαν...

τι θες να πείς με αυτό??

κάθε δολοφονία μετράει ανεξάρτητα από το θύμα... από κει και πέρα διαχωρισμός γίνεται σύμφωνα με τον θύτη, τα κίνητρα του και τον τρόπο με τον οποίο έγινε ...

και η δολοφονία του πακιστανού μετράει, και η δολοφονία του τύπου στην οδό Ηπείρου... καμμιά δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα και οι δύο όμως είχαν ταπεινα ελατήρια (η πρώτη την μαγκια η δεύτερη τον δια ληστείας πλουτισμό)

οι δράστες της πρώτης θα επικαλεσθούν πιθανώς μέθην ή χρήσιν κάποιων ουσιών ή ότι προσεβλήθησαν από κάτι που τους είπε ο πακιστανός (σύμφωνα με την απολογία τους).. οι δράστες της δεύτερης τι ακριβώς θα επικαλεσθούν για να δικαιολογηθούν και να μετριάσουν το βάρος της πράξης τους ???


ΥΓ φυσικά κατά την άποψη σου δολοφονίες αστυνομικών δεν μετράνε σαν δολοφονίες αλλά σαν πολιτικές πράξεις... ακόμη και αν το θύμα ήταν εκτός υπηρεσίας την δεδομένη στιγμή ή η δολοφονία έγινε με άλλα κίνητρα (πχ ληστεία)...
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.130
Like
5.807
Πόντοι
1.206
τι θες να πείς με αυτό??

κάθε δολοφονία μετράει ανεξάρτητα από το θύμα... από κει και πέρα διαχωρισμός γίνεται σύμφωνα με τον θύτη, τα κίνητρα του και τον τρόπο με τον οποίο έγινε ...

και η δολοφονία του πακιστανού μετράει, και η δολοφονία του τύπου στην οδό Ηπείρου... καμμιά δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα και οι δύο όμως είχαν ταπεινα ελατήρια (η πρώτη την μαγκια η δεύτερη τον δια ληστείας πλουτισμό)

οι δράστες της πρώτης θα επικαλεσθούν πιθανώς μέθην ή χρήσιν κάποιων ουσιών ή ότι προσεβλήθησαν από κάτι που τους είπε ο πακιστανός (σύμφωνα με την απολογία τους).. οι δράστες της δεύτερης τι ακριβώς θα επικαλεσθούν για να δικαιολογηθούν και να μετριάσουν το βάρος της πράξης τους ???


ΥΓ φυσικά κατά την άποψη σου δολοφονίες αστυνομικών δεν μετράνε σαν δολοφονίες αλλά σαν πολιτικές πράξεις... ακόμη και αν το θύμα ήταν εκτός υπηρεσίας την δεδομένη στιγμή ή η δολοφονία έγινε με άλλα κίνητρα (πχ ληστεία)...

Τα άσχημα παιδικά τους χρόνια στο Αφγανιστάν, τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό, τον προηγηθέντα Βρετανικό Ιμπεριαλισμό και πολλές άλλες μαλακίες.
Και να μην ξέρουν αυτοί, ξέρει ο συριζαίος δικηγόρος τους.

Αν επρόκειτο δε περί βιασμού θα προτιμούσαν την Κωνστανοπούλου που έχει τις "άκρες" της και κρατάει κατά συρροήν βιαστή ελεύθερο 8 ολόκληρα χρόνια, με συνεχείς αναβολές.
Θα είναι βέβαια "ακριβή" υποθέτω, αλλά αν είναι για αναξιοπαθούντες οικονομικούς μετανάστες, κάτι ενδέχεται να προσφέρει pro bono...

Ωραία πράματα!!
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.704
Κριτικές
90
Like
36.267
Πόντοι
25.467
Kαλά κρασιά!
Εδώ σήμερα κάποιοι (πολλοί) βλαμμένοι εκδηλώνουν τον θαυμασμό και την υποστήριξή τους στα μαλακισμένα που από ανία (εξ αιτίας του ότι οι μεγαλοαστοί γονείς τους δεν τους είχαν ποτέ χαλάσει χατήρι) έγιναν επαναστάτες (του κώλου) και ο άλλος ψάχνει για τους δοσίλογους και τα τάγματα ασφαλείας, που κατά πάσαν πιθανότητα έχουν "συχωρεθεί" όλοι (ή έστω το 99%).

Και που 'σαι; Το γιατί κάποιοι συνεργάσθηκαν με τον κατακτητή δεν το ξέρω. Υποθέτω πως η αιτία ήταν ένα μείγμα "ιδεολογίας" και ανάγκης επιβίωσης.
Το γιατί δεν τιμωρήθηκαν όμως όλοι (κάποιοι πρωτεργάτες που είχαν διαπράξει αργιότητες σαφώς και τιμωρήθηκαν) από το μετακατοχικό Ελληνικό κράτος, όπως τους άξιζε, και το αντιλαμβάνομαι και το βρίσκω λογικό.
Είναι διότι πριν καλά-καλά προλάβει να σταθεί στα πόδια του αυτό το κράτος κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να εκδηλώσουν ανταρσία και να κάνουν εμφύλιο πόλεμο. Οπότε ο οποιοδήποτε μπορούσε να κρατήσει όπλο και να συμπαραταχθεί με την επίσημη κυβερνητική πλευρά, ευπρόσδεκτος ήταν.
Μετά το τέλος της ανταρσίας η ελάχιστη αμοιβή του απλού πρώην συνεργάτη των Γερμανών και μετέπειτα οπλοφόρου της κυβερνητικής παράταξης ήταν η αμνήστευσή του για όσα είχε κάνει στην κατοχή. Ίσως και κάποια άδεια περιπτέρου.

Ιδού λοιπόν μία ακόμα (πέραν των λοιπών!) προσφορά της (ανόητης και απέλπιδος) ανταρσίας του 44-49...


Έτσι όπως το διατυπώνετε, συνάγω το εξής συμπέρασμα.  Επειδή οι κακοί αντάρτες έκαναν  ανταρσία, η κακόμοιρη η κυβερνητική πλευρά έκανε (από ανάγκη) την καρδιά της πέτρα, και συνεργάστηκε με τους εφιάλτες.

Φίνο...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Έτσι όπως το διατυπώνετε, συνάγω το εξής συμπέρασμα.  Επειδή οι κακοί αντάρτες έκαναν  ανταρσία, η κακόμοιρη η κυβερνητική πλευρά έκανε (από ανάγκη) την καρδιά της πέτρα, και συνεργάστηκε με τους εφιάλτες.

Φίνο...


μην το λέτε αυτό..

μέγας κινέζος κομμουνιστής ηγέτης είχε δηλώσει "άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνει ποντίκια"  ;)

αααα ναι... και να μην ξεχάσω... το δόγμα αυτό είναι διαχρονικό και φυσικά διαπαραταξιακό με έμφαση εις τις παρατάξεις της αριστεράς...

Τσίπρας: "Θα συμμαχήσω ακόμα και με το διάβολο"


 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.130
Like
5.807
Πόντοι
1.206
Έτσι όπως τα διατυπώνετε, συνάγω το εξής συμπέρασμα.  Επειδή οι κακοί αντάρτες έκαναν  ανταρσία, η κακόμοιρη η κυβερνητική πλευρά έκανε (από ανάγκη) την καρδιά της πέτρα, και συνεργάστηκε με τους εφιάλτες.

Φίνο...

Φίνο, ξεφίνο αν έχεις να επιλέξεις την επιβίωσή σου ή τον αφανισμό σου, την επιβίωση θα επιλέξεις προφανώς.
Και όπως το λέω ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε και ήμουν και πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις μου, αποφεύγοντας "φορτισμένους" όρους, όπως "συμμοριτοπόλεμος", "Εαμοβούλγαροι" κλπ.

Και δεν μου λες εσύ; Λες οι Άγγλοι που πολέμησαν τους Γερμανούς από το 40 μέχρι το 45 και υπέφεραν τόσα να συμπαθούσαν τους συνεργάτες των Γερμανών;
Η τότε κυβέρνηση από τους Άγγλους ήταν ως γνωστόν διορισμένη. ;)
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Φίνο, ξεφίνο αν έχεις να επιλέξεις την επιβίωσή σου ή τον αφανισμό σου, την επιβίωση θα επιλέξεις προφανώς.
Και όπως το λέω ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε και ήμουν και πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις μου, αποφεύγοντας "φορτισμένους" όρους, όπως "συμμοριτοπόλεμος", "Εαμοβούλγαροι" κλπ.

Και δεν μου λες εσύ; Λες οι Άγγλοι που πολέμησαν τους Γερμανούς από το 40 μέχρι το 45 και υπέφεραν τόσα να συμπαθούσαν τους συνεργάτες των Γερμανών;
Η τότε κυβέρνηση από τους Άγγλους ήταν ως γνωστόν διορισμένη. ;)

"άσπρη γάτοα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνει ποντίκια.. ¨" Τενγκ Σιαο Πίνγκ...
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.704
Κριτικές
90
Like
36.267
Πόντοι
25.467
ωπα... Διασταυρούμενα πυρά.

μην το λέτε αυτό..

μέγας κινέζος κομμουνιστής ηγέτης είχε δηλώσει "άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνει ποντίκια"  ;)

αααα ναι... και να μην ξεχάσω... το δόγμα αυτό είναι διαχρονικό και φυσικά διαπαραταξιακό με έμφαση εις τις παρατάξεις της αριστεράς...

Τσίπρας: "Θα συμμαχήσω ακόμα και με το διάβολο"


Εεεε... Τι να κάνει ο άνθρωπος;

Αφού ο εξοχότατος Προθυπουργός μίλησε με τον ίδιο τον Θεό και δεν γίνεται τίποτα, είπε να συνατήσει την άλλη πλευρά μπας και γίνει κάτι.

Φίνο, ξεφίνο αν έχεις να επιλέξεις την επιβίωσή σου ή τον αφανισμό σου, την επιβίωση θα επιλέξεις προφανώς.
Και όπως το λέω ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε και ήμουν και πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις μου, αποφεύγοντας "φορτισμένους" όρους, όπως "συμμοριτοπόλεμος", "Εαμοβούλγαροι" κλπ.

Και δεν μου λες εσύ; Λες οι Άγγλοι που πολέμησαν τους Γερμανούς από το 40 μέχρι το 45 και υπέφεραν τόσα να συμπαθούσαν τους συνεργάτες των Γερμανών;
Η τότε κυβέρνηση από τους Άγγλους ήταν ως γνωστόν διορισμένη. ;)

Γιατρέ μου... Με όλο τον σεβασμό που τρέφω προς το λειτούργημά σας, μην προσπαθείτε να υιοθετήσετε τις πρακτικές της νήσσας και να πάτε αλλού την κουβέντα.

Αν υποθέσουμε ότι η επιβίωση ήταν κίνητρο για όλους (γιατί σχεδόν όλοι κατά την κατοχή αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης) γιατί μόνο κάποιοι συγκεκριμμένοι έγιναν εφιάλτες; Άρα η ειδοποιός διαφορά δεν βρίσκεται εκέι που θέλετε να δώσετε έμφαση εσείς (επιβίωση), αλλά στην ιδεολογία, (αν και δεν θεωρώ ιδεολογους τους προδότες, αλλά αυτό ανήκει σε άλλη συζήτηση).

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ωπα... Διασταυρούμενα πυρά.

Εεεε... Τι να κάνει ο άνθρωπος;

Αφού ο εξοχότατος Προθυπουργός μίλησε με τον ίδιο τον Θεό και δεν γίνεται τίποτα, είπε να συνατήσει την άλλη πλευρά μπας και γίνει κάτι.

πάντως το ρηθέν εκ του κου αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα διστάσει να συνεργαστεί ακόμη και με αυτόν...

images


από ότι ενθυμούμαι διάβολο τον ανεβάζει διάβολο τον κατεβάζει...  :grin:
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.130
Like
5.807
Πόντοι
1.206
Αν υποθέσουμε ότι η επιβίωση ήταν κίνητρο για όλους (γιατί σχεδόν όλοι κατά την κατοχή αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης) γιατί μόνο μερικοί έγιναν εφιάλτες; Άρα η ειδοποιός διαφορά δεν βρίσκεται εκέι που θέλετε να δώσετε έμφαση εσείς (επιβίωση), αλλά στην ιδεολογία, (αν και δεν θεωρώ ιδεολογους τους προδότες, αλλά αυτό ανήκει σε άλλη συζήτηση).

Αυτό τί σημασία έχει για το τί έγινε και το πόσοι τιμωρήθηκαν ΜΕΤΑ; Αυτό δεν ήταν το αντικείμενο της συζήτησής μας;  Μη μου γίνεσαι κι εσύ Πάπιας (συγγνώμην για την προσβολή!) και μου γυρνάς αλλού την κουβέντα!
Αυτοί που ήρθαν σαν κυβέρνηση στην Ελλάδα και οι μετέπειτα κυβερνήσεις, μέχρι το 49 ήταν "φασίζουσας" ιδεολογίας μας λες;
Διότι εγώ είχα την εντύπωση πως ήταν βενιζελικοί...
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.704
Κριτικές
90
Like
36.267
Πόντοι
25.467
Και δεν μου λες εσύ; Λες οι Άγγλοι που πολέμησαν τους Γερμανούς από το 40 μέχρι το 45 και υπέφεραν τόσα να συμπαθούσαν τους συνεργάτες των Γερμανών;
Η τότε κυβέρνηση από τους Άγγλους ήταν ως γνωστόν διορισμένη. ;)

Αααα...

Και κάτι σχετικά με τους Άγγλους. Αυτοί δεν είναι που δημιούργησαν το Πακιστάν και λοιπά κρατίδια για να τους έχουν ανάγκη οι πρώην και νυν αποικίες τους;

Γνωστά τα παιχνίδια των Άγγλων, γιατρέ.
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.130
Like
5.807
Πόντοι
1.206
πάντως το ρηθέν εκ του κου αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα διστάσει να συνεργαστεί ακόμη και με αυτόν...

images


από ότι ενθυμούμαι διάβολο τον ανεβάζει διάβολο τον κατεβάζει...  :grin:

Αμφιβάλεις;
Υποθέτω πως ο άλλος δεν θα δεχθεί.
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.130
Like
5.807
Πόντοι
1.206
Αααα...

Και κάτι σχετικά με τους Άγγλους. Αυτοί δεν είναι που δημιούργησαν το Πακιστάν και λοιπά κρατίδια για να τους έχουν ανάγκη οι πρώην και νυν αποικίες τους;

Γνωστά τα παιχνίδια των Άγγλων, γιατρέ.

Εμείς, ως χώρα, φταίμε κάπου σ' αυτό, ώστε να οφείλουμε τώρα την "φιλοξενία" μας στους κατοίκους εκείνων των κρατιδίων; :think:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom