Νεαρχος Κουκης
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 15
- Like
- 6.092
- Πόντοι
- 1.496
Συναντησα εναν συμμαθητη μου που μενει στα Κατω Πατησια,διπλα σε ενα γηπεδακι μπασκετ-παιδικη χαρα.Τον ρωτησα τι κανει και μου ειπε οτι με την οικογενεια με τα δυο παιδια κοντευει να τους πιασει καταθλιψη.Ο λογος;Εχουν εγκατασταθει τα τελευταια χρονια στη περιοχη Αλβανογυφτοι,Ρουμανογυφτοι,Βουλγαρογυφτοι.Εχουν κανει καταληψη στο γηπεδακι απ το πρωι μεχρι το βραδυ και δε παιζει πλεον κανενας αλλος εκει.Που,στο γηπεδακι που εσφυζε απο ζωη,ετσι το θυμαμαι παντα απο μικρος.Κοιτωντας για του λογου του αληθες ειδα οτι ειχαν στησει τραπεζακια οι μεγαλοι γυφtοι και τα παιδια τους παιζαν πιο περα.Μιλαμε για εντος του γηπεδου,ετσι;Εχω δει Αλβανους μεγαλους να παιζουν σε παρκα,πλατειες,τα επιτραπεζια παιχνιδια τους αλλα παντα σε μια ακρουλα χωρις να ενοχλουν.Τετοιο θρασος οχι.Μαλιστα,ο συμμαθητης μου ,μου ειπε,τα βλεπεις;Απο τους καφεδες και κοκακολες που ριχνουν στο ταρταν αμα βαλεις μπαλα να παιξεις θα χαλασει,μιλαμε για τετοιο πραγμα.Χρειαζεται αυτοοργανωση στις γειτονιες,οι μεμψιμοιριες δε βοηθουν.Πανε λιγα χρονια μονο που στο ιδιο γηπεδακι επαιζα μπασκετ και ηταν δυο γυφτακια αδερφακια,μικρα παιδια.Το ενα δεν ειχε μπαλα και μας κοιταζε λυπημενο που παιζαμε.Περιμενε,του λεω.Παω απεναντι στο ψιλικατζιδικο και αγοραζω μια πλαστικη μπαλα με 5 ευρω,απ αυτες που εχουν στο δυχτακι και του τη δινω.Εκανε μεγαλη χαρα.Ρατσιστες δεν ειμαστε.Ο Αντετοκουμπο γαλουχηθηκε μπασκετικα στον Τριτωνα στα Σεπολια.Το θεμα ειναι ομως οτι πρεπει να αγωνιζεται κανεις γι αυτο που του στερουν.Η ΧΑ το προσφερε αυτο διαβλεποντας το κενο που αφηνε η Πολιτεια.Τωρα τελευταια ομως εχει περιορισει τη δραση της.