nostre999
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Μαρ 2015
- Like
- 0
- Πόντοι
- 6
Η θρησκεια, παραγει οπως και ο εθνικισμος, αρρωστα μυαλα. Ιδια αποτελεσματα εχει, τοσο σε ισλαμιστες οσο και σε εθνικιστες.Α οχι ειναι ανθρωποι που βαζουν την θρησκεια πανω απο την λογικη τελειως αντιθετα απο οτι σκεφτομαι εγω.
Β εγω ειμαι αθεος δεν επικαλεστηκα κανενα θεο και αν εκανα κατι τετοιο θα μου ξεφυγε τροπος του λεγειν, η φυση μας εκανε να μετακινουμαστε και η φυση μας εκανε επισης να ειμαστε επιθετικοι σε αυτους που παραβιαζουν τον ζωτικο μας χωρο, οχι μονο εμας τους ανθρωπους αλλα σχεδον ολα τα ειδη, αν μπει ενα λιονταρι στην περιοχη ενος αλλου τρωγωνται κυριολεκτικα. δεν ανηκουμε στα μεταναστευτικα ειδη αλλα στα ειδη που προστατευουν τον ζωτικο τους χωρο. ανοιξε κανενα βιβλιο.
Γ δηλαδη αν μπει ενας ξενος στο χωραφι σου δεν θα κανεις τιποτα να τον διωξεις? και θες να σε πιστεψουμε?
Δ δηλαδη για εσενα εχουν ολοι οι ανθρωποι την ιδια αξια, παπαρια μαντολες αν σε βαλουμε να διαλεξεις μεταξυ της ζωης ενος συγγενη σου και ενος αγνωστου να δουμε θα διαλεξεις στην τυχη ψευταρε?
Ε σιγουρα υπαρχουν και κακοι ελληνες και καλοι τουρκοι και καλοι εβραιοι και απο ολες τις φυλες, εσενα ομως ως ελληνα τι σε συμφερει αφου δεν μπορεις να ελενξεις την καλοσυνη και αξια του καθε ανθρωπου ξεχωριστα να πολλαπλασιαστουν και να σε περιβαλλουν διαφορετικοι που εχουν διαφορετικους τροπους απο εσενα πχ αραβοφωνοι μουσουλμανοι ή ανθρωποι που σου μοιαζουν πχ μιλαν ελληνικα και σεβονται τα ιδια ηθη με εσενα αρα μπορεις να συνενοηθεις μαζι τους αντι να σε σφαξουν επειδη ειπες ενα ανεκδοτο για τον αλλαχ οπως τα ανεκδοτοα που λεμε εμεις για τον χριστο???
Μισος εχει και ο χρυσαυγιτης εθνικιστης και ο ναζι εθνικιστης και ο ισλαμιστης θρησκοληπτος.
Ατοπο παραδειγμα αυτο με το συγγενη που φερνεις.
Στην ανθρωπινη φυση ειναι ομως η σκεψη και ο πολιτισμος. Ολοι οι πολιτισμοι αναπτυχθηκαν, απο την προσμιξη φυλων. Απο την ανταλλαγη πληροφοριων, αναμεσα σε διαφορετικους πολιτισμους. Απο τα ταξιδια, απο το εμποριο.
Οχι απο την ξενοφοβια και το κλεισιμο των συνορων.
Εσυ απο τι καθοριζεις την αξια ενος ανθρωπου ? Απο την εθνικοτητα ?