οκ μεχρι τοτε μη πολυδηλωνεις εξω πασοκσης και φας ξυλο, προσεχε.
να αναφερω εδω πραγματικο περιστατικο που μου ετυχε λιγο πριν τις τελευταιες εκλογες. πηγαινω για καφε σε γειτονια φιλου με εναν νδ και εναν κκε, καθομαστε και σκαει διπλα παρεα γνωστων τους με τον ριζοσπαστη στο χερι ο 1 και οι 4 αξυριστοι κλασσικοι ΚΚΕ. ανοιγουν κουβεντα οι διπλα και εσεις παληκαρια τι θα ψηφισετε και πεταει ο ΚΚΕ της δικιας μου παρεας και γνωστος τους "να ο φιλος απο εδω ο μονος που θα ψηφισει ΠΑΣΟΚ" δειχνωντας εμενα. κανουν κινηση να σηκωθουν οι 4 ΚΚΕ "ρε συ τι πας να μας κανεις παλι θα..." και ευτυχως διορθωνει ο φιλος μου ο ΚΚΕ "καθηστε παιδια πλακα εκανα Χρυσαυγιτης ειναι το παιδι" γελωντας πια για να καταλαβουν οτι κανουμε χαβαλε και οτι λεμε ειναι μεταξυ σοβαρου και αστειου, οποτε βλεπεις τους 4 να ξανακαθονται και ο "αρχηγος" τους με τον ριζοσπαστη στο χερι να λεει " α ενταξει τοτε, μια αλλη αποψη ειναι και αυτη..."
δηλαδη οι ΚΚΕ που εχουν δωσει και παρει πολλες φορες στελεχη με το ΠΑΣΟΚ (λιανη, δαμανακη κλπ) δεν εχουν προβλημα με τους εκ διαμετρου αντιθετους ιδεολογικα χρυσαυγιτες οσο μισουν το συστημα του ΠΑΣΟΚ. με λιγα λογια τον Ελληνα τον τρωει πως θα φυγει το συστημα του πασοκ, το ποιος θα το κανει αυτο, αν ειναι ακραριστερος, ακροδεξιος, αναρχικος, ναζι ή ταλιμπαν ολιγον τον νοιαζει ... και μας πεταει στοιχεια ο ξυδης οτι οι χρυσαυγιτες ειναι ναζι λες και δεν το ξεραμε. δεν τους ψηφισε για να μην ειναι ναζι τους χρυσαυγιτες ο κοσμος αλλα για να κοντραριστει πιο ακραια με το πασοκνδ συστημα. οποτε με τοσοα χρονια στην βουλη το ΚΚΕ δεν κανει πολλα, ο συριζα ειναι μολυσμενος με παλια στελεχη του ΠΑΣΟΚ οποτε ακραιους που θα ανατρεψουν το διεφθαρμενο συστημα παραδειγματικα ελπιζει μονο τους ναζι. το τι εκαναν οι ναζι στους ελληνες ή σε αλλους πριν 70 χρονια ευκολα παει στην ακρη αν σκεφτεις τι εκανε και ο κομμουνισμος σε ελληνες και αλλους τοσα χρονια.