Σου είπα και προηγουμένως να μου δώσεις στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Ο αρχαιοελληνικός χαιρετισμός ΔΕΝ ειναι αρχαιοελληνικός ούτε η σβάστικα είναι αρχαίο ελληνικό σύμβολο. Έχεις στοιχεία που να λένε το αντίθετο; Δώστα! Είπες για αγγεία με αρχαιοελληνικό χαιρετισμό... ακόμα περιμένω να τα δω.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο χαιρετισμός αυτός δεν είναι αρχαίος. Εφευρέθηκε από τον Μουσολίνι ο οποίος τον ονόμασε saluto romano καθώς ισχυριζόταν ότι έτσι χαιρετούσαν οι αρχαίοι ρωμαίοι (η ανάγκη της εθνικής ιστορικής συνέχειας του κάθε φασίστα).
Παρόλα αυτά:
However, this description is unknown in Roman literature and is never mentioned by ancient historians of Rome.[1] Not a single Roman work of art, be it sculpture, coinage, or painting, displays a salute of this kind.[1] The gesture of the raised right arm or hand in Roman and other ancient cultures that does exist in surviving literature and art generally had a significantly different function and is never identical with the modern straight-arm salute
Τον χαιρετισμό αυτό αντέγραψαν όλα τα φασιστικά κινήματα-καθεστώτα της εποχής από τον Χίτλερ μέχρι τον δικό μας Μεταξά και ο καθένας προσπάθησε με διάφορα ψέματα και ιστορικούς μύθους να τον οικειοποιηθεί ως δικό του.
Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιος χαιρετισμός είναι σε πίνακα του 1784 με τον τίτλο Oath of the Horatii
Στο βιβλίο The Roman Salute: Cinema, History, Ideology (
) γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος χαιρετισμός ΔΕΝ είναι αρχαίος.
Σταμάτα λοιπόν να αυτοκολακεύεσαι νομίζοντας ότι ο Χίτλερ αντέγραψε αρχαιοελληνικό χαιρετισμό. Δεν είναι αρχαιοελληνικός! Πως να το κάνουμε.
Αν έχεις διαφορετικά στοιχεία πολύ θα ήθελα να τα δω, όπως και εκείνα τα αγγεία που μου είχες υποσχεθεί.