Τα κινητά των χρυσαυγιτών άρχισαν να «κελαϊδούν»
Μάρτυρες και τηλεφωνικές συνομιλίες δίνουν στο εισαγγελικό πόρισμα μια εικόνα της δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνουν το τραγικό αλλά και το κωμικό της κατάστασης.
Στα επεισόδια στο Μελιγαλά οι διάλογοι από τη δράση του κατηγορουμένου Ιωάννη Καζαντζόγλου με συντρόφους του χρυσαυγίτες είναι χαρακτηριστικοί:
Καζαντζόγλου: «Καλά ήταν έδωσα και με το τσάκα χαστούκια στην Πηγάδα ξεκ@ύλωσα,χα,χαα».
Νίκος Μάντελος: «Εγώ δεν πρόλαβα γαμώτο.».
Καζαντζόγλου σε συνομιλία με τον κατηγορούμενο Λέοντα Τσαλίκη.
Καζαντζόγλου: «ο τσάκας αλλά ρε πιστεύω σε μια τελετή μνήμης δεν χρειάζονται κομματικά συνθήματα τόσο και εντάσεις».
Λέων Τσαλίκης: «είσαι πολύ σωστός αδελφέ αλλά όχι άλλα ψέμματα καιρός είναι να ρίχνουμε τις μάσκες του κάθε που..τη».
Καζαντζόγλου: «Πάνε απλά να προσκολήσουν στην άνοδο του κινήματος πολλοί και στο παρελθόν έχουν κατηγορήσει αρχηγό ρουφιάνοι είναι το ξέρουμε στην Πηγάδα πέσανε χαστούκια καλά μακριά από τις κάμερες εγώ ο Καιάδας κ ο Λαγός με τον πρόεδρό τους είναι εβδομάδα προέδρων γ@μάμε προέδρους χαχαχαχα».
Λέων Τσαλίκης: «Έτσι, την κλωτσιά στον πιτσιρικά της νεολαίας του ΛΑΟΣ εσύ τη ρίχνεις ή ο τσάκας;
Στη σελίδα 76 ο μάρτυρας και Δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός μιλάει για τη συνάντηση που είχε στα Δερβενάκια με τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευστάθιο Μπούκουρα και τα γαλλικά που φαίνεται να του είπε στο αυτί ο τελευταίος.
Αλέξανδρος Πνευματικός: «…Υπήρξε όξυνση και κάποια στιγμή φαίνεται καθαρά στο βίντεο ότι υπάρχει κίνηση του βουλευτή κ.Μπούκουρα απευθυνόμενος προς εμένα με την κλασική κίνηση που κάνουμε στο λαιμό, αναπαριστώντας την απειλή ‘’θα σε σφάξω’’ «…Ο Βουλευτής Μπούκουρας με πλησιάζει, ενώ εγώ κοιτάζω προς το δάσος ,στέκεται ακριβώς πίσω μου χωρίς να μου μιλήσει καθόλου αρχίζει τις προκλήσεις λέγοντάς μου χαμηλόφωνα στο αυτί ‘’θα σε γ@μήσω σκουλήκι, θα σε λιώσω, θα σε σφάξω, γιατί μυαλό δεν έχεις βάλει’’».
Από μήνυμα στο κινητό του κατηγορουμένου Ιωάννη Καζαντζόγλου προς συνομιλήτρια αναγράφεται: «Χαχαχα ‘’γ@μώ’’ σωστό φάγανε και ‘’π….τσα’’ στο Πέραμα.Οι άλλοι έχουν εξαφανιστεί».
Στην σελίδα 129 από το κινητό του κατηγορουμένου Γιώργου Πατέλη στα εισερχόμενα μηνύματα από τον κατηγορούμενο Βουλευτή Ιωάννη Λαγό.
ΛΑΓΟΣ: «ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ.ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ΓΕΡΟ ΠΕΣΙΜΟ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ.ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΒΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΜΜΙΑ 30ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ».
Η μάρτυρας Αικατερίνη Γερούκη περιγράφει τα όσα είδε μια μέρα στο στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ»όπου έκανε μάθημα ισπανικών.
Αικατερίνη Γερούκη: «…Γύρω στις 19:30 η ώρα μπήκε ένας τύπος μαυροφορεμένος ,με κράνος στο κεφάλι,σήκωσε το χέρι ναζιστικά και είπε ‘’με τους χαιρετισμούς της Χρυσής Αυγής, μ…νιά θα πεθάνετε’’ και έδωσε μια κλωτσιά σε μια καρέκλα.
Ο χώρος δεν είναι πολύ μεγάλος ,αλλά γέμισε από άτομα με την ίδια αμφίεση. Άκουγα σπασίματα και ουρλιαχτά. Έλεγαν’’θα πεθάνεις. Θα σε γ@μίσω’’. Εκείνο που μου τράβηξε το βλέμμα ήταν η λάμψη του μαχαιριού στο προτεταμένο χέρι του. Τότε πάγωσα και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Θεώρησα ότι έφτασε η ώρα μου».
«Στο δικαστήριο που έγινε είχε έρθει όλη η συμμορία με το Λαγό,τον Κασιδιάρη,κάθονταν έξω και μας έλεγαν’’θα πεθάνετε,σας έχουμε’’» είπε ακόμη η μάρτυς.
Στη σελίδα 169 υπάρχουν αποσπάσματα από ομιλία του Γιώργου Ρουπακιά, στη Σπάρτη.
Γιώργος Ρουπακιάς: «Έχουμε αποφασίσει ένα tour σε κάμποσες τοπικές σε όλη την Ελλάδα…ανηφορικός ο δρόμος,το ξέρουμε πολύ καλά ότι Χρυσαυγίτης ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι…Χρυσαυγίτης πεθαίνεις…».
Γιάννης Μπουκιάς (Τ.Ο Σπάρτης): « Είμαστε πέντε ώρες στο δρόμο. Εθνικισμός σημαίνει μαχητικότητα. Πέντε ώρες ξεβρόμισε η Σπάρτη από τα σκουλήκια, τους ανθέλληνες, τους γύφτους, τους λαθρομετανάστες. Η σημερινή δράση έδειξε ότι κουμάντο στη Σπάρτη δεν κάνει ούτε ο ‘άπλυτος’, ούτε ο γύφτος ούτε ο Αλβανός. Κουμάντο στη Σπάρτη κάνει ο Χρυσαυγίτης…».
Κι ένα τελευταίο απόσπασμα από το ηλεκτρονικό αρχείο του κατηγορουμένου Νίκου Μιχαλολιάκου.
Νίκος Μιχαλολιάκος: « θα δώσουμε στους αλλοδαπούς ‘μαϊμού’ διαβατήρια και θα τους αφήσουμε στις ακτές της Λιβύης. Ας μας πούνε ρατσιστές, σας μας πούνε εγκληματίες. Όταν το πλοίο βουλιάζει ρίχνεις τη σαβούρα έξω…».
Διώκονται για τις ιδέες τους.