ρε μαγκα αυτη την συνεντευξη με ενα ρουφιανο που δινει κουφοντινα γιωτοπουλο κτλ και θαβει ενα σωρο κοσμο ενω παραλληλα λεει οτι ειναι φιλοι την εβαλες για να μας αποδειξεις τι ακριβως; και γελας κιολας χαρουμενος
την διάβασες;
εγω το διαβασα... εσυ;
Ο 53χρονος, που έχει επίσης κατηγορηθεί ως εμπλεκόμενος στη συμμορία Βλαστού, ενώ έχει αθωωθεί για εμπλοκή στην πρώτη χολιγουντιανή απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα ? Ριζάι, μιλάει για τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», με τους οποίους «χαίρεται να κουβεντιάζει και να κάνει παρέα στα σοκάκια της φυλακής», χαρακτηρίζει «μαϊμούδες» τους χρυσαυγίτες κρατούμενους, για τους οποίους λέει ότι «ψάχνουν γνωστούς στις φυλακές, για να μην τους διακορεύσουν», ενώ κάνει λόγο για την... πτέρυγα ΚΥΣΕΑ, με τους επώνυμους κρατούμενους...
«Ο Χριστόδουλος είναι φίλος μου και εύχομαι να είναι γερός και να ζήσει πολλά χρόνια. Και επειδή είναι μακρόβιοι αυτοί οι Ικαριώτες, πιστεύω ότι θα μας θάψει όλους (μεταφορικά βέβαια). Ο Ξηρός εδικαιούτο άδεια. Η συμπεριφορά του δε ως κρατούμενου ήταν άψογη και τυπική. Ηταν ένας ειδικός κρατούμενος και είχε ειδική μεταχείριση. Αυτό όμως δεν συνιστά προνόμιο, αντιθέτως πολλές φορές προκαλεί αυστηρή μεταχείριση, όπως η τοποθέτησή του στην Ε' Πτέρυγα. Σε μία πτέρυγα που αμφιβάλλω αν καταφέρει κάποιος να βρει άνθρωπο να μιλά ελληνικά, κι αν βρεις είναι πολύ δύσκολο να συναναστραφείς. Επειδή συζητάμε για 10, 15, 25 χρόνια, έχουν αναρωτηθεί κάποιοι πώς είναι να κάτσεις μία εβδομάδα έγκλειστος μέσα στο σπίτι σου;»
............
Τι λέει για τον Χ. Ξηρό...
Είναι φίλος μου και εύχομαι να είναι γερός και να ζήσει πολλά χρόνια. Και επειδή είναι μακρόβιοι αυτοί οι Ικαριώτες, πιστεύω ότι θα μας θάψει όλους
• ...για τον Γιωτόπουλο...
Είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, βασανισμένος τόσα χρόνια στην απομόνωση, είναι κατανοητό να του επιτρέπονται στιγμές αδυναμίας
• ...και τους Χρυσαυγίτες
Οι μαϊμούδες της Χρυσής Αυγής ψάχνουν γνωστούς στις φυλακές για να μην τους διακορεύσουν
.................
Είναι γνωστό ότι στη φυλακή συναναστρέφεσαι τους «Πυρήνες».
Είναι φίλοι μου. Είναι αυτοί που χαίρομαι να κουβεντιάζω και να κάνω παρέα στα σοκάκια της φυλακής».
Πώς θα σου φαινόταν εάν τα παιδιά σου γίνονταν ένας από αυτούς;
Εάν ακολουθούσαν αυτόν τον δρόμο τα παιδιά μου, θα ανησυχούσα, θα στεναχωριόμουν, αλλά θα καμάρωνα. Αντιθέτως, εάν τα παιδιά μου ακολουθούσαν τον δικό μου δρόμο, θα ανησυχούσα -αν και δεν θα ντρεπόμουν- πάντως δεν θα καμάρωνα. Θα ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου σε έναν κόσμο με τέτοιους ανθρώπους σαν αυτούς που γνωρίζω, όπως είναι τώρα...
........................
Τι θα ψηφίσεις;
Από το 1981 ψηφίζω το ΚΚΕ, τμήμα Εσωτερικού, και τα διάδοχα σχήματα που συμμετείχε μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θα ψηφίσω τουλάχιστον ακόμα μία φορά. Η απόφασή μου πηγάζει από το μη χείρον βέλτιστον έως το ό,τι καλύτερο υπάρχει. Δεν δικαιούμαι να έχω πολλές αξιώσεις γιατί ως πολίτης δεν αγωνίστηκα ποτέ για να καλυτερεύσω κάποια πράγματα. Ζούσα τη ζωή μου και απλά ψήφιζα κάθε τέσσερα χρόνια. Χρειάστηκε να μείνω στη φυλακή έξι χρόνια, να ξαναδιαβάσω, να έχω χρόνο να συλλογίζομαι, να μεγαλώνω από μακριά τα δυο παιδιά μου για να καταλάβω ότι δεν αρκεί να ψηφίζεις-εξουσιοδοτείς κάποιους κάθε τέσσερα χρόνια και να συνειδητοποιήσω άμεσα με τον άλφα ή βήτα τρόπο ότι η εξέλιξη της κοινωνίας με αφορά απόλυτα. Αν και προτιμούσα τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%, η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν υπάρχει η πολυτέλεια ελιτίστικων προσεγγίσεων.