alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.291
- Πόντοι
- 8.006
Δηλαδη στην προκηρυξη οι τρομοκρατες ελεγαν ψεματα? Γιατι?τωρα εσυ εισαι σκεπτομενος ανθρωπος?
Ειναι Παναθηναικοι?
Δηλαδη στην προκηρυξη οι τρομοκρατες ελεγαν ψεματα? Γιατι?τωρα εσυ εισαι σκεπτομενος ανθρωπος?
καλα σε λενε χασοδικηΔηλαδη στην προκηρυξη οι τρομοκρατες ελεγαν ψεματα? Γιατι?
Ειναι Παναθηναικοι?
Την ξερεις καλα την Γιαταγανα?καλα σε λενε χασοδικη
40 χρονια στα δικαστηρια η γιαταγανα και ψηφισε κατα της διακοπης χρηματοδοτησης
εσυ βεβαια θα ξερεις πιο πολλα, αφου διαβασες και οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολη την προκηρυξη φανταζομαι ε??
μηπως τα παιρνει κ αυτη απ' το μαρινακη?Την ξερεις καλα την Γιαταγανα?
Αστο καλυτερα...
Αν δεν απατωμαι, για αλλο πραγμα μιλουσαμε. Τελος παντων ας σου απαντησω.μηπως τα παιρνει κ αυτη απ' το μαρινακη?
μηπως σκεφτεται να παει στη ΧΑ?
Θα επρεπε να ντρεπεσαι που υποστηριζεις ακομα τη ΝΔ.
Ο σαμαρας προδοσε τη ΝΔ και εριξε την κυβερνηση το 93 κ ολο αυτο για την παρτη του.
Δηλωσε οτι δε γυρναει ουτε σαν προεδρος του κομματος, εκανε την πολιτικη ανοιξη και τωρα συγκυβερνα με το 4 τοις εκατο.
Και εσυ κοροιδευεις το 15 τοις εκατο αυτη τη στιγμη
Παλι τα ιδια? Βαριεμαι. Τα εχουμε απαντησει ενα εκατομμυριο φορες αυτα.να τον χαιρεστε αλεξανδρε
συνέντευξη στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗ, Καθημερινή Κυριακής 4 Ιουλίου 1993
Α. Καρκαγιάννης: Αν υποθέσουμε ότι εξαλειφθούν αυτές οι παραμορφώσεις, όπως τις αποκαλείτε, τότε θα επιστρέψετε στη Ν.Δ.;
Α. Σαμαράς: Όχι, δεν θα επιστρέψω. Έχω ήδη χαράξει το δρόμο μου με την «Πολιτική Άνοιξη» και η Ν.Δ., όπως και τα άλλα κόμματα, ακολουθούν το δικό τους δρόμο. […]
Α. Σαμαράς: Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω «αρχηγός» της. […]
Α. Καρκαγιάννης: Πολιτική πράξη, ωστόσο, λειψή. Ολοκληρωμένη πολιτική πράξη θα ήταν αν προκαλούσε την πτώση της κυβερνήσεως. Δεν λέω ότι έπρεπε να το κάνετε. Αλλά αφού δεν το κάνατε και δεσμευθήκατε να μην το κάνετε, ποια είναι η πολιτική πράξη;
Α. Σαμαράς: Το θέμα είναι λεπτό και δεν δέχομαι αυτή την τοποθέτηση. Είναι κατ’ αρχήν θέμα αρχής. Η κυβέρνηση εξελέγη για μια τετραετία. Εγώ εξελέγην βουλευτής με τη Ν.Δ. Δεν ξέρω ποιος μου δίνει το δικαίωμα να ρίξω μια κυβέρνηση που την εξέλεξε ο λαός ή να παραμείνω βουλευτής, όταν έχω διαφωνήσει με τη Ν.Δ. Άλλωστε, και μέσα στη Ν.Δ. ήμουν μειοψηφία. Μετά τα όσα έχουν συμβεί είναι χρέος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να κρίνουν και να αποφασίσουν αν έχουν τις δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο τους, προς όφελος του τόπου, ως το τέλος της τετραετίας. Νομίζω ότι δεν τις έχουν. Αυτή είναι η έννοια της δέσμευσης που πράγματι ανέλαβα. […]
● Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αυτής ασκεί τη συνήθη πατριδοκαπηλία:
Α. Σαμαράς: «Αλλά το θέμα των Σκοπίων είναι απλώς το σύμπτωμα μιας βαρύτερης αρρώστιας που χαρακτηρίζει το χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων, του γενικότερου, αν θέλετε, εθνικού μας θέματος που είναι ένα και μοναδικό: Η ανυποχώρητη υπεράσπιση της ελληνικότητας στα εδαφικά και πολιτισμικά της σύνορα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν κατά την ιστορική διαδρομή. Είναι συνεπώς η υπεράσπιση της Κύπρου, της Θράκης, της Μακεδονίας, των Βορειοηπειρωτών, που βάναυσα καταπατούνται τα δικαιώματά τους, η υπεράσπιση των εκατομμυρίων Ελλήνων της διασποράς. Αλλά είναι ακόμη η υπεράσπιση της γλώσσας μας, των μορφών εθνικής ζωής και του πολιτισμού μας. Αυτό είναι στην ουσία το εθνικό μας πρόβλημα και το θέμα των Σκοπίων ήταν απλώς μια πτυχή αυτού του προβλήματος».
οκ, καταλαβα..Αν δεν απατωμαι, για αλλο πραγμα μιλουσαμε. Τελος παντων ας σου απαντησω.
Αν χρηματοδοτει ο Μαρινακης την ΧΑ, οπως ελεγε η προκηρυξη, τι σε ενοχλει? Κακο ειναι?
Για την Γιαταγανα δεν θελω να επεκταθω.
Οσο για το αν πρεπει να ντρεπομαι που υποστηριζω ΝΔ, δεν βλεπω το λογο. Τι αλλο να υποστηριξω? Φασιστες ή νεοκομμουνιστες? Το τι εκανε το 1993 ο Σαμαρας δεν εχει καμια σημασια. Ο ιδιος ο κοσμος της ΝΔ τον ψηφισε για αρχηγο και επομενως δεν πεφτει κανενας λογος σε ψηφοφορους άλλων κομματων γι αυτο. Ειναι εσωτερικο μας θεμα, κι εμας δεν μας απασχολει.
15% δεν εχει η ΧΑ (μαλλον για την ΧΑ μιλας, οταν λες οτι τους κοροιδευω).
Πού ειδες οτι τους κοροιδευω? Απλως θεωρω ακρως επιζημια την παρουσια τους στο πολιτικο σκηνικο και φανταζομαι μου το επιτρεπεις. Εγω απο την πλευρα μου, πιστευω οτι οσοι ψηφιζουν ΧΑ πρεπει να ντρεπονται, που ψηφιζουν φασισμο επειδη πεινασανε. Και να ψοφας απο την πεινα, φασισμο δεν ψηφιζεις. Γιατι τοτε σου αξιζει να ψοφησεις απο την πεινα.
Φυσικα δεν βλεπω κανεναν λογο ντροπης να ψηφιζω την πιο συμπαγη και σταθερη ιδεολογικα παραταξη της Ελλαδας, που σε καθε κρισιμη καμπη της Ιστοριας εβγαλε τα καστανα απο τη φωτια οπως και τωρα.
Απο το Δημοσιο?οκ, καταλαβα..
ειναι σα να μιλαω με τον εκπροσωπο τυπου..
εχεις φαει καλα φαινεται..
επι της ουσιας εχω παρα πολλα να πω, πιστεψε με..Απο το Δημοσιο?
Ούτε ενα ευρω.
Επι της ουσιας εχεις να μου απαντησεις κατι?
Οποιος υποστηριζει ΝΔ ειναι εκπροσωπος τύπου, και οποιος υποστηριζει ΧΑ ειναι αγνος ιδεολογος δηλαδη?
Το να εισαι απολιτικ και ταυτοχρονα αντιθετος με το ισχυον πολιτευμα, ειναι ακρως αντιφατικο και φανταζομαι το αντιλαμβανεσαι.επι της ουσιας εχω παρα πολλα να πω, πιστεψε με..
μπορω να σου αναιρεσω ολα τα επιχειρηματα, αλλα δε θα το καταλαβεις γιατι εχουν κανει καλη δουλεια στην καθοδηγηση..
εγω δεν ειμαι χα, δεν ειμαι νδ, δεν ανηκω σε κανενα χωρο
ειμαι apolitique και δε συμφωνω καν με αυτο το πολιτευμα που υπαρχει στη χωρα μας.
κανεις μεγαλο λαθοςΤο να εισαι απολιτικ και ταυτοχρονα αντιθετος με το ισχυον πολιτευμα, ειναι ακρως αντιφατικο και φανταζομαι το αντιλαμβανεσαι.
Αρα Δημητρη μου δεν εισαι απολιτικ, αλλά βαθυτατα πολιτικοποιημενος.κανεις μεγαλο λαθος
απολιτικ δε σημαινει αβουλο πλασμα
το οτι ακομα δεν εχω βρει το ιδανικο για να το προτεινω, δε σημαινει οτι πρεπει να αποδεχτω καποιο απο τα υπαρχοντα πολιτευματα..
και στην τελικη δεν υπαρχει ιδανικο, γιατι δεν υπαρχουν τελειοι ανθρωποι.
παρ' ολα αυτα ουτε η προεδρευομενη δημοκρατια μου κανει, ουτε η κοινοβουλευτικη, ουτε ο σοσιαλισμος, φασισμος, καπιταλισμος, κομμουνισμος, δικτατορια, κλπ κλπ
ακομα κ η δημοκρατια του περικλη ειχε δουλους.
Μόνο άρρενες ενήλικοι που είχαν ολοκληρώσει τη διετή (από τα 18 μέχρι τα 20) στρατιωτική τους θητεία είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν στη συνέλευση. Αυτό απέκλειε την πλειονότητα του πληθυσμού, δηλαδή τους δούλους, τις γυναίκες και τους μετοίκους. Επίσης, δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στη συνέλευση, των οποίων τα πολιτικά δικαιώματα είχαν ανασταλεί (συνήθως γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς την πόλη: βλέπε ατιμία). Για ορισμένους Αθηναίους, αυτό ισοδυναμούσε με μόνιμη (και κληρονομήσιμη) στέρηση δικαιώματος.
εγω ειμαι χιππης τυπεΑρα Δημητρη μου δεν εισαι απολιτικ, αλλά βαθυτατα πολιτικοποιημενος.
Προφανως εννοεις "μη καλυπτομενος απο τα υπαρχοντα κομματα και τα υπαρχοντα πολιτικα συστηματα".
Ε καλα, κανενας δεν ειναι εντελως καλυμμενος.
Εξαλλου και η Δημοκρατια ειναι ενα αθλιο πολιτευμα, αλλά το καλυτερο απο τα χειροτερα.
εγω ειμαι χιππης τυπε
το νου σου τωρα αεκακι, γιατι σε ψαχνουν τα παιδια του μαρινακη...
δηλαδή νά υποστηρίξουμε τούς ίδιους ανθρώπους πού μάς φτάσαν έως εδώΑν δεν απατωμαι, για αλλο πραγμα μιλουσαμε. Τελος παντων ας σου απαντησω.
Αν χρηματοδοτει ο Μαρινακης την ΧΑ, οπως ελεγε η προκηρυξη, τι σε ενοχλει? Κακο ειναι?
Για την Γιαταγανα δεν θελω να επεκταθω.
Οσο για το αν πρεπει να ντρεπομαι που υποστηριζω ΝΔ, δεν βλεπω το λογο. Τι αλλο να υποστηριξω? Φασιστες ή νεοκομμουνιστες? Το τι εκανε το 1993 ο Σαμαρας δεν εχει καμια σημασια. Ο ιδιος ο κοσμος της ΝΔ τον ψηφισε για αρχηγο και επομενως δεν πεφτει κανενας λογος σε ψηφοφορους άλλων κομματων γι αυτο. Ειναι εσωτερικο μας θεμα, κι εμας δεν μας απασχολει.
15% δεν εχει η ΧΑ (μαλλον για την ΧΑ μιλας, οταν λες οτι τους κοροιδευω).
Πού ειδες οτι τους κοροιδευω? Απλως θεωρω ακρως επιζημια την παρουσια τους στο πολιτικο σκηνικο και φανταζομαι μου το επιτρεπεις. Εγω απο την πλευρα μου, πιστευω οτι οσοι ψηφιζουν ΧΑ πρεπει να ντρεπονται, που ψηφιζουν φασισμο επειδη πεινασανε. Και να ψοφας απο την πεινα, φασισμο δεν ψηφιζεις. Γιατι τοτε σου αξιζει να ψοφησεις απο την πεινα.
Φυσικα δεν βλεπω κανεναν λογο ντροπης να ψηφιζω την πιο συμπαγη και σταθερη ιδεολογικα παραταξη της Ελλαδας, που σε καθε κρισιμη καμπη της Ιστοριας εβγαλε τα καστανα απο τη φωτια οπως και τωρα.