δηλαδη το ''ανδρων επιφανων πασα γη ταφος'' και οπου γης και πατρις για σενα ισχυει η οχι;
Μου αρέσει πάαααρα πολυ που κάθε φορά που λεω κάτι ουσιώδες τσιμπάνε οι αντίθετοι αναρχοδημοκράτες και κάνουν απόπειρες ιεράς εξέτασης, αγνοώντας όμως το εξής: δε μπορούν να κρίνουν το παραμικρό απο τα πιστεύω μου γιατι εχουμε αντίθετες και διαφορετικές ιδεολογίες.
Παρ ολα αυτά μου αρέσει να τους διαφωτίζω. Σου απαντάω λοιπόν.
Το ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος ισχύει και δεν έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός οτι ο όποιος επιφανής άνδρας εχει καποια πατρίδα και μπορεί να την υπεράσπισε και να πολέμησε για αυτη. Η ανδρεία, η αρετή ειναι στοιχεία που συγκινούν παγκοσμίως, γι αυτό ισχύει.
ΤΟ όπου γη και πατρίς δεν ισχύει. Η πατρίς ειναι μία και αν καταληφθεί απο ξένους κατοίκους ή στρατό το έθνος που κατοικεί εκει βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο. Τα μέλη του σε διασπορά δεν ειναι αρκετά απο μόνα τους για να το στηρίξουν.
Μπορεί να ειπωθεί οτι βοηθάει σε δύσκολους καιρούς να πάει ενα μέρος του πληθυσμού σε ξένες χώρες για να εκμεταλλευτεί τα εκει πλεονεκτήματα, ομως φεύγουν απο τον εθνικό κορμό. Εξαρτάται απο πολλά αν θα γυρίσουν. Ειναι απώλεια. Αρα οχι, δεν ειναι οπου γη και πατρίς.
Πατρίς και μητρίς ειναι μια κύριοι και πρέπει να την φυλλάμε ως κορη οφθαλμού.
Στην αρχαία Ελλάς ηταν μεγάλη ατίμωση και επέσυε ειρωνείας η απώλεια της πατρίδος, η ήττα.