Νομίζω ότι το θέμα είναι πολιτικό ανεξαρτήτως τελικής κοινοβουλευτικής επιπτωσης.
πχ Εάν η ΝΔ εμφανίσει μεγάλη κάμψη σε πιθανή μερική επαν-εκλογή θα ξεσηκωθούν άπαντες (συνδικαλιστές, δημοσιογραφάρες κτλ) εναντίον της σε βαθμό τέτοιο που δεν την βλέπω να πολυαντέχει κυβερνητικά ...
κοίταξε... δεν πιστέυω ότι σε περίπτωση επναληπτικών ότι η ΝΔ θα εμφανίσει κάμψη.. το πρόβλημα της είναι ότι πιθανόν να μην εμφανίσει μεγάλη άνοδο ή μάλλον καλύτερα άνοδο δυσανάλογα μικρή από την αναμενόμενη...
ήδη πρίν από τις κινήσεις με την ΧΑ η ΝΔ είχε οριακά το κεφάλι στις δημοσκοπήσεις.. .με την κίνηση αυτή κατάφερε να συσπειρώσει μεγάλο μέρος της βάσης της, όχι αυτής που πήγε σε ΧΑ και ΑΝΕΛ αλλά αυτής που το είχε ρίξει στις βαριές και στο λευκό...
δεν νομίζω ότι το πρόβλημα της ΝΔ είναι αν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές το πόσα κουκια θα μαζεψει ή το πόσους από τους 18 βουλευτές θα πάρει (εγώ υπολογίζω 7-8 τουλάχιστον)... το πρόβλημα της είναι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος έστω και σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο ...