proktologos
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Μαρ 2007
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Πες μου ποιος είναι χριστιανός....
ενδιαφέρον ερώτημα
Πες μου ποιος είναι χριστιανός....
ο καθείς όπως μπορείΌποιος θεωρεί οτι είναι χριστιανός, ας μου δείξει φορολογική δήλωση και ας μου δώσει την μισή του περιουσία....
Ας με βοηθήσει σε οτι προβλήματα έχω και ας μην πειράξει ποτέ κανέναν...
Αν τον χτυπήσει κάποιος, να μην αντιδράσει αλλά να κάτσει να φάει και άλλες...
και άλλες χριστιανικές πίπες....τα κάνει κανένας???Ούτε ένας!Δεν λέω οτι είναι κακό, αλλά απ' την στιγμή που μπορείς να διαμορφώσεις τον δικό σου κώδικα ηθικής και να προσδιορίσεις τι είναι σωστό και επιτρεπτό, τότε γιατί να βασιστείς σε μια φιλοσοφία προηγούμενων αιώνων όπως ο χριστιανισμός και να μην απαλλαγείς μια και καλή απ' αυτό?
Στην τελική αν είσαι χριστιανός, κάνε αυτά που σου λέει η θρησκεία.Αν δεν τα κάνεις δεν είσαι χριστιανός, είσαι απλά στο φαν κλαμπ του χριστού...
ενδιαφέρον ερώτημα
ο καθείς όπως μπορεί
έχεις πιάσει κάποια παραβολικά πράγματα και τα παρεμηνεύεις
εγώ ενα πράγμα ξέρω... την Ελλάδα μας έχει φάει η ξενομανία και τα εισαγόμενα...
μια χαρά 12 θεούς είχαμε ... με τα οργιάκια τους, τα ξενογαμισάκια τους, τις μαγκιές τους
δεν μας αρέσανε και κάναμε εισαγωγή... και μάλιστα δεν θέλαμε το δοκιμαμένο προιόν αλλά ζητήσαμε να πάρουμε το βιομηχανικό πρωτότυπο (κάτι σαν τα υποβρύχια που γέρνουν) το οποίο τελικά το απέρριψε και ο κατασκευαστής
Διάβασε και αυτό που έγραψα παρακάτω να δεις και μια ενδιαφέρουσα άποψη....
το ότι δεν τον επιλέγουν όλοι δεν πάει να πει ότι θα πρέπει να υπάρχουν στις κοινωνίες μας γιατί ένα σημαντικό μέρος τους τον επιλέγει.
σιγά μην περιμένουμε να φτάσουν και το 100%
ο καθείς όπως μπορεί
έχεις πιάσει κάποια παραβολικά πράγματα και τα παρεμηνεύεις
το ευαγγέλιο είναι σαφέστατο..."τάισε την οικογένεια σου και αν και εφόσον σου περισσέψουν, δώσε και σε ξένους". Εσύ πήρες τα λόγια που είπε ο Χριστός σε έναν πλούσιο για να τον δοκιμάσει και τα έκανες κόμπο. Δεν ζήτησε ποτέ από τον απλό κόσμο να κάνει κάτι τόσο ακραίο ... (περί πώλησης της περιουσία και απόδοσης αυτής σε φτωχούς).Παραβολικά?Τα λόγια του χριστού παραβολικά?Νομίζω οτι ήταν ξεκάθαρος σύμφωνα με το best seller του θεού....
Πως ορίζεις το τι είναι παραβολικό και τι όχι?
Βλέπεις?Έχεις διαμορφώσει τον δικό σου κώδικα ηθικής και θεωρείς παραβολικό οτιδήποτε δεν συμφωνεί με την σημερινή πραγματικότητα!Τι σε εμποδίζει λοιπόν να κάνεις πέρα και όοοοοολα τα υπόλοιπα?Τίποτα!
τα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά οι παπάδες της γειτονιάς.Έλα όμως που το ποιμνίο έχει την κυρά κούλα και την κυρία αφροξυλάνθη....οι εβραίοι δεν θεωρούν τον χριστιανισμό και τον μουσουλμανισμό θρησκεία γιατί πολύ απλα΄δεν αναγνωρίζουν ούτε τον χριστό ούτε τον μωάμεθ ως προφήτη του θεού του Μωυσή. Και Ω ΝΑΙ το Αλλα ΟΥάκμπαρ είναι για τον ίδιο θεό που έχουμε και μεις.
Και ξαναλέω.
Πρώτα υπήρχε ο Πάπας της Ρώμης και μετά εμφανίστηκε το Βυζάντιο και οι πατριάρχες του.
διαβάστε παραπάνω και μάθετε και λίγο ιστορία στους παπάδες της γειτονιάς να μην ξεφτυλίζονται.
τα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά οι παπάδες της γειτονιάς.Έλα όμως που το ποιμνίο έχει την κυρά κούλα και την κυρία αφροξυλάνθη....
όχι φίλε μου κάνεις λάθος δεν σου λέει τίποτα τέτοιο ..το ευαγγέλιο είναι σαφέστατο..."τάισε την οικογένεια σου και αν και εφόσον σου περισσέψουν, δώσε και σε ξένους". Εσύ πήρες τα λόγια που είπε ο Χριστός σε έναν πλούσιο για να τον δοκιμάσει και τα έκανες κόμπο. Δεν ζήτησε ποτέ από τον απλό κόσμο να κάνει κάτι τόσο ακραίο ... (περί πώλησης της περιουσία και απόδοσης αυτής σε φτωχούς).
όπως και το παράδειγμα με το μάγουλο είναι αλληγορικό. Δεν σου ζήτησε αν βρεθείς σε κατάσταση αυτοάμυνας να κάτσεις να σε φάνε ...
τα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά οι παπάδες της γειτονιάς.Έλα όμως που το ποιμνίο έχει την κυρά κούλα και την κυρία αφροξυλάνθη....
το ευαγγέλιο είναι σαφέστατο..."τάισε την οικογένεια σου και αν και εφόσον σου περισσέψουν, δώσε και σε ξένους". Εσύ πήρες τα λόγια που είπε ο Χριστός σε έναν πλούσιο για να τον δοκιμάσει και τα έκανες κόμπο. Δεν ζήτησε ποτέ από τον απλό κόσμο να κάνει κάτι τόσο ακραίο ... (περί πώλησης της περιουσία και απόδοσης αυτής σε φτωχούς).
όπως και το παράδειγμα με το μάγουλο είναι αλληγορικό. Δεν σου ζήτησε αν βρεθείς σε κατάσταση αυτοάμυνας να κάτσεις να σε φάνε ...
τι είπες τώρα; θα του ρίξειτου παπά μια στραβοματιά η κυρία αφροξυλάνθη και αυτός μόνο που δεν θα τα κάνει πάνω του...άντε μετά να τους εξηγήσεις για το φιλιόκβε και την θεότητα της Παρθένου Μαρίας........
ε καλάτα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά οι παπάδες της γειτονιάς.Έλα όμως που το ποιμνίο έχει την κυρά κούλα και την κυρία αφροξυλάνθη....
αστο θα εκτεθείς ...όχι φίλε μου κάνεις λάθος δεν σου λέει τίποτα τέτοιο .. το μοναδικό πράγμα που σου λέει είναι ένα και μόνο
να είσαι κάλος άνθρωπος !
και ψάξε να τον βρεις που είναι ο χριστιανός
δεν με κατάλαβες ανθρωπέ μου.Εγώ με την κυρία αφροξυλάνθη συφιλιάζομαι.ε καλά
άμα θεωρείς πρώτο πάπα τον Άγιο Πέτρο όπως θεωρούν οι καθολικοί ...
δείξε κατανόηση ...δεν με κατάλαβες ανθρωπέ μου.Εγώ με την κυρία αφροξυλάνθη συφιλιάζομαι.
αστο θα εκτεθείς ...