Soulbrother ακόμη περιμένω απάντηση στο ερώτημα αν το σύνθημα Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι φασιστικό.
Δεν είναι ντροπή να απαντήσεις, διάλογο κάνουμε μίστερ.
Γεια σου Ξενοφών. Είχα δει την παρατήρησή σου, αλλά είχαν μεσολαβήσει καμιά δεκαριά σελίδες, οπότε λέω, που να δει ο άνθρωπος κάποια απάντηση...
Δύο μόνο πραγματάκια:
Μάλλον εγώ δεν το έθεσα σωστά. Δεν είναι σωστό να πω ότι η ΧΑ αντιγράφει δεξιά συνθήματα της δεκαετίας του ΄80. Πιο σωστό θα ήταν το ότι πολιτικές πλατφόρμες της ΧΑ είχαν επαναδιατυπωθεί και την δεκαετία του '80, από ορισμένες πηγές του αποκαλούμενου ακροδεξιού ελληνικού χώρου. Φυσικά δεν περιμένω παρθενογένεση. Απλώς ήθελα να υπογραμμίσω την φυσική συνέχεια μίας "ιστορικής" δεξιάς/ ακροδεξιάς πολιτικής γραμμής στην σημερινή ΧΑ. Αυτό για μένα είναι σημαντικό, διότι για κάποιους λόγους που είναι ολίγον πονηροί, η ΧΑ κρατάει αποστάσεις και από τον όρο "Δεξιά".
Εσύ ας πούμε, λες "κύριοι, δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι ναζί, κλπ, κλπ, είμαι εθνικιστής". Το "εθνικιστής" όμως είναι ένας όρος - ομπρέλα.
Δηλαδή, μπορεί να έρθω εγώ και να σου πω "κοίταξε Ξενοφών κι εγώ είμαι κομμουνιστής κι εθνικιστής." Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει ανατολικό μπλοκ, τι θα μου πεις; Ότι είμαι μπολσεβίκος;
Άρα ο πολιτικός όρος "εθνικισμός" δεν περιγράφει πλήρως την πολιτική ταυτότητα της ΧΑ, κατά τη γνώμη μου.
Τέλος , όπως θυμάσαι, το σύνθημα Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, είχε ειπωθεί στη δεκαετία του ΄70, μεταπολιτευτικά, σε σχέση κυρίως πάλι με τον αμερικάνικο παράγοντα και το τρίγωνο CIA, NATO, αλλά και EOK. Ήταν πολύ νωπή ακόμη τότε η προδοσία της Κύπρου.
Σήμερα, βέβαια, το σύνθημα ανακαλείται σε σχέση με τους λαθρομετανάστες, αλλά όπως σου έχω ξαναπεί, τα συμφέροντα / κυκλώματα που συντόνισαν την αθρόα εισδοχή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, βρίσκονται σε πάρα πολύ υψηλά ιστάμενους οικονομικούς κύκλους, οι οποίοι μάλιστα "κανονίζουν" τα πράγματα σε διεθνές επίπεδο.
Το να δέρνεις μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα είναι σα να γαργαλάς έναν ελέφαντα στην πατούσα.