και εγώ ρε γαμώτο .. θα προτιμούσα να τον![]()
![]()
φυσικώς...

Δεν έχω τέτοια απωθημένα αγαπητέ μου, προτιμώ τη λεκτική αντιπαράθεση......
και εγώ ρε γαμώτο .. θα προτιμούσα να τον![]()
![]()
φυσικώς...
Ιμπεριαλισμός είναι η κατάκτηση κ προσάρτηση εδαφών.Αρα λοιπον () Η ΕΣΣΔ ακολουθουσε ιμπεριαλιστικες τακτικες επειδη ετσι κανουν ολοι, ε;
και ποιός σου είπε ότι Λιθουανία, Εσθονία, Λεττονία και Μολδαβία θέλανε να ενταχθούνε στην ένωση αυτή ??
αλήθεια και τα εδάφη της Πολωνίας???
και όσο για τα ανεξάρτητα εδώ θα γελάσω δίς...
Ποια δικιά του κυβέρνηση;;;
Η Ρουμανία τα έσπασε με την Ε.Σ.Σ.Δ. κ ασπάστηκε τον τρίτο δρόμο,η Αλβανία κατέβασε ρολά μετά από λίγο κ είχε εμπορικές επαφές μόνο με Κίνα,η Γιουγκοσλαβία πήγε με την δύση.
Ουκ ολίγα τα παραδείγματα που φανερώνουν πως μπορούσε ένα από τα σοσιαλιστικά κράτη να μην είναι δορυφόρος της Μόσχας.
γαματα λοιπον,Όχι αγαπητέ, στο 1912 είμαστε τώρα.....
![]()
![]()
Δεν έχω τέτοια απωθημένα αγαπητέ μου, προτιμώ τη λεκτική αντιπαράθεση......
Ανιστόρητη ακροδεξιά μπουρδολογία...Hταν και μεγαλη χαρα των Ουκρανων οταν ενταχθηκαν ανεξαρτητα...Τοσο πολυ που υποδεχθηκαν το 41 τους ναζι σαν απελευθερωτες.
Δηλαδή;;;η Ρουμανία ουδέποτε αποχώρησε από το σύμφωνο Βαρσοβίας, η Γιουγκοσλαβία δεν μπήκε εξαρχής και η Αλβανία έφυγε το 68 επίσημα (ανεπίσημα το 61) εντασσόμενη στην σφαίρα επιρροής της Κίνας...
Ιμπεριαλισμός είναι η κατάκτηση κ προσάρτηση εδαφών.
Η δημιουργία σοσιαλιστικών δημοκρατιών δεν είναι ιμπεριαλισμός σε καμία περίπτωση.
Υπάρχουν κ παραδείγματα που δεν ήταν τα κράτη καν φιλικά στην Μόσχα...όχι προσκείμενα:
Ρουμανία,Αλβανία,Γιουγκοσλαβία.
Με λιγα λογια για να ερθουμε σε πιο πρακτικο επιπεδο, αν την πεσουμε με στρατο στους "μακεδονες" ειμαστε ιμπεριαλιστες, ενω αν χρηματοδοτησουμε εξεγερσεις, νοθευσουμε εκλογες, εξαφανισουμε διαφωνουντες κλπ, ειμαστε κομμουνιστες....μαλιστα...Ιμπεριαλισμός είναι η κατάκτηση κ προσάρτηση εδαφών.
Η δημιουργία σοσιαλιστικών δημοκρατιών δεν είναι ιμπεριαλισμός σε καμία περίπτωση.
Υπάρχουν κ παραδείγματα που δεν ήταν τα κράτη καν φιλικά στην Μόσχα...όχι προσκείμενα:
Ρουμανία,Αλβανία,Γιουγκοσλαβία.
Σύμφωνα με τον ορισμό των λέξεων ναι,κάπως έτσι έχουν τα πράγματα...Με λιγα λογια για να ερθουμε σε πιο πρακτικο επιπεδο, αν την πεσουμε με στρατο στους "μακεδονες" ειμαστε ιμπεριαλιστες, ενω αν χρηματοδοτησουμε εξεγερσεις, νοθευσουμε εκλογες, εξαφανισουμε διαφωνουντες κλπ, ειμαστε κομμουνιστες....μαλιστα...
α)Ωραία συμφωνούμε...μην δω κανέναν από τα συντρόφια σου να διαμαρτύρεται,πιο μάγκας κ γαμιάς ο τούρκος άρα καλά κάνει κ επιβάλλει το δίκιο του...μιας κ αποδέχεσαι το δίκιο του ισχυρότερου.
β)Τρίχες,η εκκλησία μια χαρά αποδεκτή ήταν από το οθωμανικό κράτος...και γενικά όποιος πλήρωνε τον φόρο υποτέλειας στον σουλτάνο δεν είχε ζήτημα... ξεχνάς εσκεμμένα τους κοτζαμπάσηδες που ήταν κ έλληνες.
γ)Μπερδεύεις πράγματα κ καταστάσεις κ πάλι,εσκεμμένα.Άλλο πράγμα ο ιμπεριαλισμός,άλλο η διεκδίκηση της εξουσίας από το ΚΚΕ στο ελληνικό κράτος,ξέρεις ρε άνθρωπε τί είναι ιμπεριαλισμός;;;
Ανιστόρητη ακροδεξιά μπουρδολογία...Δηλαδή;;;
Ανιστόρητη ακροδεξιά μπουρδολογία...Δηλαδή;;;
Ένα με την Μόσχα ε γερομαλάκα;;;![]()
![]()
εγω χαιρομαι.Ευχαριστημενος?Πρέπει να αποχωρήσω απο τη συζήτηση.
Ενα ερώτημα που συνοψίζει ολο το θέμα.
Χαίρεστε που η Θεσσαλονίκη ειναι Ελληνική σήμερα και οχι Τουρκική η Βουλγαρική?
Ας απαντήσει ο καθένας μέσα του.
Πρέπει να αποχωρήσω απο τη συζήτηση.
Ενα ερώτημα που συνοψίζει ολο το θέμα.
Χαίρεστε που η Θεσσαλονίκη ειναι Ελληνική σήμερα και οχι Τουρκική η Βουλγαρική?
Ας απαντήσει ο καθένας μέσα του.
α)Μάλιστα,σαφές...αποδέχεσαι πάντως τον νόμο της ζούγκλας,του ισχυροτέρου.α) Και πάλι μπερδεύεις το καλό και το αποδεκτό. Το καλό της μιας πλευράς ειναι το κακό της άλλης σε αυτο το παιχνίδι. Αναγνωρίζω οτι ο ισχυρότερος/ικανότερος εκ φύσεως επικρατεί. Αυτό δε σημαίνει οτι θα πάψω να αγωνίζομαι για να επικρατήσω έναντι του αντιπάλου.
β)Ηταν αποδεκτή για να ελέγχει τους χριστιανικούς πληθυσμούς εφαρμόζοντας τις πολιτικές των σουλτάνων. Ηταν ενας μεσολαβητής μεταξύ σουλτάνου και χριστιανών που βόλευε πολύ το σουλτάνο. Οταν ο φόρος για τους χριστιανούς ειναι 10% πχ και για τους μουσουλμάνους ειναι 1% υπάρχει θέμα. Υπάρχει πολιτική ισλαμοποίησης, δίνει κίνητρο το κράτος ετσι για ισλαμοποίηση. Οσο για τους κοτσαμπάσηδες δε λέει τίποτα. Πάντα υπάρχουν προδότες και συνεργάτες του εχθρού, μαυραγορίτες και λοιποί βρωμιάρηδες. Το αίτημα ελευθερίας του Ελληνισμού δε περιορίζεται και δεν ανατρέπεται απο τις πράξεις κανενός μέρους του Εθνους που συνεργάζεται με τον εχθρό.
γ)Δε μπερδεύω τίποτα. Μόλις παραδέχτηκες οτι το κκε διεκδηκούσε την εξουσία στο Ελληνικό κράτος, ενω το επίσημο επιχείρημα των αριστερών ειναι οτι αμύνονταν απέναντι στις επιθέσεις του κράτους της δεξιάς. Εκτός αυτού το θέμα δεν ειναι ο ιμπεριαλισμός. Οταν υπάρχουν σύνορα ειναι και οταν γίνονται μεσα σε μια χώρα τα ιδια γεγονότα δεν ειναι? Οχι, δε καθορίζουν τα σύνορα τη φύση του πολέμου και της στρατηγικής σύγκρουσης. Το ιδιο "ιμπεριαλιστικό" ηταν αυτο που έκανε το κκε συμφωνα με τη λογική και την ορολογία σου. Αγώνας για επικράτηση. Κατάκτηση και επιβολή της θελήσεως εναντι στη θέληση του αντιπάλου.
Επειδή εισαι πολυ ενδιαφέρον συνομιλιτής, σε προσκαλώ να συζητήσουμε απο κοντά ολα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα, με το μεζέ και το κρασάκι μας, ή οπως αλλιως σου αρέσει.
Επειδή εισαι πολυ ενδιαφέρον συνομιλιτής, σε προσκαλώ να συζητήσουμε απο κοντά ολα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα, με το μεζέ και το κρασάκι μας, ή [size=20pt]οπως αλλιως σου αρέσει[/size].