ο ορος ναζι ειναι ακρωνυμιο βγαινει απο το γερμανικο νατιοναλ-σοσιαλισμ οποτε δες το βιντεο με το πατακο... δηλαδη επειδη ο χιτλερ ειναι αντικομμουνιστης θα πρεπει να ειμαστε με το χιτλερ?....ο μεταξας γιατι συμμαχησε με τις δημοκρατιες και οχι με φασισμο αν και "φασιστας"? δηλαδη εαν ο κεμαλ ηταν αντικομμουνιστης θα ησουν κεμαλικος? διοτι και ο χιτλερ ελληνες σκοτωσε..
ο μεταξας, ο παπαδοπουλος..πατακος εδωσαν μαχη εναντια στον εθνικο-σοσιαλησμος και ο στρατιωτικος ιπταμενος υμνει την ιδεολογια του κατακτητη?
διοτι ο εθνικο-σοσιαλημσος με την θεωρεια της ινδο-ευρωπαισμου και της αρειας φυλης θεωρει τους ελληνες κατωτερους απο τους γερμανους... εισαι παλαβος?
Λες πολλά πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζεις αν ισχύουν για μένα, αν εγω τα πιστεύω και πως στοιχειοθετώ το καθε τι. Παίρνεις ως δεδομένα πράγματα που δε γνωρίζεις πως ειναι.
Αρχίζω απ το τέλος, παλαβός δεν ειμαι.
Η συζήτηση περι χίτλερ και εθνικοσοσιαλισμού απο που προκύπτει? Δε τίθεται κανένα θέμα υπερ ή κατα κανενός ηγέτη του παρελθόντος διότι ειναι ακριβώς στο παρελθόν. Εναν ηγέτη του παρελθόντος μπορείς να τον κρίνεις μόνο ιστορικά, με κανένα αλλο τρόπο. Αν ο Κασσιδιάρης βρίσκει πως η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία θα έφερνε εναν καλύτερο κόσμο απο το σημερινο (αν είχαν επικρατήσει οι Γερμανοι το 40) ειναι γούστο και καπέλο του.
Εσυ γιατι εχεις πρόβλημα με το τι πιστεύει ο καθένας?
ΑΠο μια ιδιότητα κάποιου με την οποία συμφωνείς δεν ειναι καθόλου λογικό να δεχτείς οποιαδήποτε άλλη θέση του. Φυσικά και οχι δεν ειμαι κεμαλικός, μιας και ο κεμάλ ηταν οντως αντικομμουνιστής και έπνιξε στο Βόσπορο τους κουμουνιστές, μετά το 1922, ετσι για την ιστορία.
Δεν έδωσαν μάχη ενάντια στον εθνικοσοσιαλισμό. Έδωσαν μάχη εναντίο της Βερμαχτ, των Γερμανικών όπλων. Οι εθνικοσοσιαλιστές μπορούν να ειναι εχθροί διότι η μόνη δέσμευση ειναι στο Έθνος τους. Αντίθετα οι κομμουνιστές εχουν διεθνή αλληλεγγύη οπότε σύμφωνα με την ιδεολογία τους ειναι αφύσικο να ειναι εχθροί. Σύμφωνα με τη φύση γίνεται ομως...
Αν ο κατακτητής μου έχει κάτι που μου αρέσει το γουστάρω και το θέλω κι εγω. Ειναι φρόνημο να μαθαίνεις ακόμα κι απ τον εχθρό. Οπως πχ οι Εβραίοι εχουν τρομερή αλληλεγγύη μεταξύ τους, τους θαυμάζω.
Επειδή αναφέρεις κάτι για τον εθνικοσοσιαλισμό στο τέλος.
Ο εθνικοσοσιαλιμός δεν αναφέρει πουθενά για ινοδευρωπαϊκή φυλλή. ΤΟ αντίθετο. Για τον εθνικοσοσιαλιμό δεν υπάρχει ινδοευρωπαϊκή φυλλή αλλα Άρεια, κοινώς λευκή. Αυτό προκύπτει απο βιολογικές μελέτες που συμφωνούν με παραδόσεις αρχαίων λαών για την καταγωγή τους. Ο Εθνικοσοσιαλιμός δεν θεωρεί τους Γερμανούς ανώτερους απο τους Έλληνες. Αναγνωρίζει φυσικά το απόλυτο γεγονός οτι οι Έλληνες, απο τα πιο αρχαία φύλλα της Αρείας φυλλής, ειναι οι πρωτοδημιουργοί του πολιτισμού της Αρείας φυλλής. Και βέβαια δεν ειναι ουτε οι Γερμανοί ανώτεροι απο εμας ουτε εμείς ανώτεροι αυτούς. ΑΠλά είμαστε λίγο διαφορετικοί. Αυτή η διαφορετικότητα ειναι που οδηγεί τους λαούς στη δημιουργία του ιδιαίτερου πολιτισμού τους. Η αποδοχή αυτής της διαφορετικότητας και η επιθυμία για διατήρηση της ειναι ο φυλλετισμός, κομμάτι του εθνικοσοσιαλισμού.
Ετσι, μιας και ρώτησες.