Νέα

Ερχονται πρόστιμα μέσω TAXIS για ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ Αυτοκίνητα&Μηχανές..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 463
  • Εμφανίσεις 14K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Το 13%-14% των οχημάτων στην Ελλάδα κυκλοφορούν ανασφάλιστα
«Αν κάποιος δεν μπορεί να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες του»

«Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, αν κάποιος δεν μπορεί να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες του», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Μαργαρίτα Αντωνάκη.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί ανασφάλιστο, περίπου το 13% - 14% των οχημάτων, όπως αναφέρει η ίδια. «Σίγουρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που μας απειλούν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους», προσθέτει και σημειώνει ότι η οικονομική κρίση είναι σίγουρα ένας παράγοντας που επηρεάζει τις επιλογές των πολιτών σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλισή τους, αλλά παράλληλα εντείνει και τον ανταγωνισμό των ασφαλιστικών εταιριών, που ππροκειμένου να ανταποκριθούν στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση, οι ασφαλιστικές εταιρίες προσαρμόζουν τα προγράμματα και τις καλύψεις που προσφέρουν.

Η κ. Αντωνάκη αναφέρει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή των ηλεκτρονικών συστημάτων των ασφαλιστικών εταιριών και άμεσα αναμένεται η εφαρμογή της διαδικασίας ηλεκτρονικού ελέγχου της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων.

ορίστε και καθημερινά η τροχαία να στήσει παντού μπλόκα είναι αδύνατον να ελέγξει κάθε δρόμο της χώρας ειδικά στην επαρχία και σε κάτι κατσικοχώρια όπου εκεί τα ανασφαλιστα οχήματα άνε βροχή
απλό όποιος δεν έχει ασφάλεια και δεν θέλει να το μετακινεί ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ τόσο απλό

Sokni

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2017
Like
174
Πόντοι
1
«Αν κάποιος δεν μπορεί να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες του»

«Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, αν κάποιος δεν μπορεί να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες του», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Μαργαρίτα Αντωνάκη.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί ανασφάλιστο, περίπου το 13% - 14% των οχημάτων, όπως αναφέρει η ίδια. «Σίγουρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που μας απειλούν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους», προσθέτει και σημειώνει ότι η οικονομική κρίση είναι σίγουρα ένας παράγοντας που επηρεάζει τις επιλογές των πολιτών σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλισή τους, αλλά παράλληλα εντείνει και τον ανταγωνισμό των ασφαλιστικών εταιριών, που ππροκειμένου να ανταποκριθούν στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση, οι ασφαλιστικές εταιρίες προσαρμόζουν τα προγράμματα και τις καλύψεις που προσφέρουν.

Η κ. Αντωνάκη αναφέρει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή των ηλεκτρονικών συστημάτων των ασφαλιστικών εταιριών και άμεσα αναμένεται η εφαρμογή της διαδικασίας ηλεκτρονικού ελέγχου της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων.

ορίστε και καθημερινά η τροχαία να στήσει παντού μπλόκα είναι αδύνατον να ελέγξει κάθε δρόμο της χώρας ειδικά στην επαρχία και σε κάτι κατσικοχώρια όπου εκεί τα ανασφαλιστα οχήματα άνε βροχή
απλό όποιος δεν έχει ασφάλεια και δεν θέλει να το μετακινεί ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ τόσο απλό

Έχουμε ακούσει αρκετές φορές στην τηλεόραση να λένε για αυτό το ζήτημα, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει γίνει.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
καθημερινά η τροχαία να στήσει παντού μπλόκα είναι αδύνατον να ελέγξει κάθε δρόμο της χώρας ειδικά στην επαρχία και σε κάτι κατσικοχώρια όπου εκεί τα ανασφαλιστα οχήματα άνε βροχή

αδυνατον δεν ειναι - η τεχνολογια υπαρχει ηδη στην ελλαδα - απλα ειναι πολυ ακριβη

(θα πρεπει να σου κοψουν μερικα επιδοματα για να μπουν καμια χιλιαδα καμερες με αναγνωριση πινακιδων)

απλα επιλεχθηκε η παραπανω φθηνοτερη και απλη (για το κρατος) λυση - λαθος κατα τη γνωμη μου αλλα απο το τιποτα καλυτερο αυτο

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Σε όλους πρέπει γιατί δεν μπορεί ο ιδιοκτητης να αποδείξει ότι δεν κινεί το αμάξι οπότε αν θες ένα αμάξι να το έχεις να το βλέπεις πληρώνε η κατέθεσε πινακίδες
Είναι σαν τις πουτανες πληρώνεις γαμησεις δε γαμησεις!!
Το κρατος πρεπει να αποδειξει την παρανομια οταν θελει να επιβαλει προστιμο. Ολοι ειναι αθωοι μεχρι να αποδειχθουν ενοχοι. Δεν ειναι ολοι ενοχοι μεχρι να αποδειξουν οτι ειναι αθωοι.  Με την δικια σου λογικη εσυ εισαι ο μανιακος δολοφονος που πυροβολει ταξιτζηδες , εσυ εισαι μελος της σπειρας που εκλεβε σπιτια , εσυ εχεις κρυψει 10 εκατομμυρια ευρω απο την εφορια. Αποδειξε οτι δεν τα εκανες.
Οι πινακιδες ειναι αλλος φορος και εχει απαντηθει σε προηγουμενες σελιδες γιατι δεν ειναι νομιμο να της ζηταει

Εγω δεν εχω πληρωσει πουτανα που δεν γαμησα . Κατι κανεις λάθος

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
  Επιβεβαιωνει την αποψη μου.  Ειναι μετρο λουκούμι (αν οχι κατα παραγγελία και καθ υποδειξη ) των ασφαλιστικων εταιρειων.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Το κρατος πρεπει να αποδειξει την παρανομια οταν θελει να επιβαλει προστιμο. Ολοι ειναι αθωοι μεχρι να αποδειχθουν ενοχοι. Δεν ειναι ολοι ενοχοι μεχρι να αποδειξουν οτι ειναι αθωοι.  Με την δικια σου λογικη εσυ εισαι ο μανιακος δολοφονος που πυροβολει ταξιτζηδες , εσυ εισαι μελος της σπειρας που εκλεβε σπιτια , εσυ εχεις κρυψει 10 εκατομμυρια ευρω απο την εφορια. Αποδειξε οτι δεν τα εκανες.
Οι πινακιδες ειναι αλλος φορος και εχει απαντηθει σε προηγουμενες σελιδες γιατι δεν ειναι νομιμο να της ζηταει

Το οτι εχουμε απαντησει αυτο το θεμα εκατο φορες και παντα καποιος πεταγεται και λεει το ιδιο, σε προβληματιζει καθολου? Μαλλον καποιοι δεν διαβαζουν ή δεν αντιλαμβανονται τι διαβαζουν.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006

Εσυ δεν ντρεπεσαι που μια "αριστερη" κυβερνηση την οποια εφερες στην εξουσια, βαζει προστιμα στον κοσμο για να εξυπηρετησει ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιριες? Λιγη ντροπη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Τείνω να αποδεχθω την δευτερη εξηγηση που δίνεις :cheesy:

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.817
Πόντοι
216
αδυνατον δεν ειναι - η τεχνολογια υπαρχει ηδη στην ελλαδα - απλα ειναι πολυ ακριβη

(θα πρεπει να σου κοψουν μερικα επιδοματα για να μπουν καμια χιλιαδα καμερες με αναγνωριση πινακιδων)

απλα επιλεχθηκε η παραπανω φθηνοτερη και απλη (για το κρατος) λυση - λαθος κατα τη γνωμη μου αλλα απο το τιποτα καλυτερο αυτο

Επιδόματα για τους νεροκουβαλητές της Βουλής. Το λεγόμενο πολιτικό κόστος, που είναι η αιτία που τίποτα δεν έχει προχωρήσει και η Ελλάδα παραμένει μπουρδέλο.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Την κάτσαμε την βάρκα

Ολοι εμείς που έχουμε όχημα στην επαρχία/νησί και η κοντινότερη ΔΟΥ (για κατάθεση πικακίδων) είναι στα 60 km (Υπάρχουν και νησιά χωρίς ΔΟΥ)

Το ασφάλιζα πάντα για ένα 6μηνο. Το 2ο εξάμηνο δεν κυκλοφορούσε.
Τώρα θέλουν 120 Km για κατάθεση πινακίδων, 120 για να τις πάρω πίσω

Αλλη εναλλακτική πληρώνεις τα γαμισιάτικα που θέλουν.

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.141
Πόντοι
2.266
Ναι αλλά η ασφάλεια είναι η μοναδική δαπάνη του αυτοκινήτου που αν δεν έχει πληρωθεί , είναι επικίνδυνο για τους άλλους.
Καθολου επικινδυνο για τους αλλους ας κοιταξουν να ενισχυσουν το επικουρικο κεφαλαιο αντι να τα τσεπωνουν και να κοιτανε να κλεψουν τον πολιτη δικαιωμα μου ειναι να το ασφαλισω οποτε θελω και οσο θελω και δικαιωμα μου ειναι απο τη στιγμη που εχω πληρωμενα τελη κυκλοφοριας να μη παραδωσω πινακιδες αν θελουν να το κανω να μου επιστρεψουν μερος των τελων κυκλοφοριας του χρονου πισω οποιο παραλογο νομο βγαζουν τα λαμογια οι πολιτικοι που αντι να τους εκτελεσουμε ΟΛΟΥΣ τους αφηνουμε ακομα να δρουν ανενοχλητα εναντιων της χωρας και του γενους δε θα τον τρωμε αμασητο πρεπει να σταματησει αυτο καποια στιγμη και να ξυπνησουμε και να αντιδρασουμε

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.141
Πόντοι
2.266
Σε όλους πρέπει γιατί δεν μπορεί ο ιδιοκτητης να αποδείξει ότι δεν κινεί το αμάξι οπότε αν θες ένα αμάξι να το έχεις να το βλέπεις πληρώνε η κατέθεσε πινακίδες
Είναι σαν τις πουτανες πληρώνεις γαμησεις δε γαμησεις!!
Πρωτον ουτε το κρατος μπορει να αποδειξει οτι κινω το οχημα και δευτερον μαλακια ειπες απο τη στιγμη που εχω πληρωμενα τελη κυκλοφοριας δε με υποχρεωνει κανενας να καταθεσω πινακιδες αν μου γινοταν αυτο ποτε που δε θα γινει γιατι και το παπι και το αμαξι το εχω ασφαλισμενο παντα κατευθειαν θα πηγαινα δικαστικα γιατι ειναι παραλογο

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.141
Πόντοι
2.266

Τιποτα δεν ειναι αδυνατο απλα εσυ εχεις κολησει με αυτη τη συνεχομενη μαλακια που λες για τις πινακιδες επισεις τοσο απλο

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.141
Πόντοι
2.266
  Επιβεβαιωνει την αποψη μου.  Ειναι μετρο λουκούμι (αν οχι κατα παραγγελία και καθ υποδειξη ) των ασφαλιστικων εταιρειων.
Και του δημοσιου τα 250 ευρω παραβολο υπερ του δημοσιου θα κοβοντε καθαρα για τα φραγκα γινετε αυτο ετσι κ αλλιως ολοι το ξερουμε αυτο

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.308
Πόντοι
5.006
Συγνωμη γιατι θα τρελαθω. Γιατι θα σταλει προστιμο για την μη ασφαλιστικη καλυψη? Εγω μπορει να μην κινω το αυτοκινητο και να πληρωνω κανονικα τα τέλη. Η ασφαλεια εχει να κανει με την κινηση του οχηματος, οχι με την ιδιοκτησια του, οπως τα τελη. Πώς θα μου επιβαλουν προστιμο για ανασφαλιστο, σε ενα αμαξι που δεν με συλλαμβανουν να το κινώ???
εχει αλλαξει ο νομος απο το 2013 τυπε :
Η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πραγμασι κίνηση ή λειτουργία του αυτοκινήτου, εκτός αν έχει τηρηθεί η διαδικασία της ακινησίας (καταθεση πινακιδων στην ΔΟΥ)

sanexxx69

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2012
Κριτικές
24
Like
594
Πόντοι
326
Ασφάλεια πρέπει να έχει το όχημα από πριν βγει από το γκαράζ.
Τα ανασφάλιστα ας κατάσχονται .
Δεν μπορεί ο κάθε καριόλης να σκοτώνει και να μην πληρώνει.

ετσι ακριβως , απο τη στιγμη που εχεις οχημα με πινακιδες πρεπει να ειναι ασφ/νο. τελος.
οσο γι αυτους που λενε εγω δεν το χρησιμοποιω και το εχω ανασφαλιστο, καλυτερα να μην εχεις καθολου αμαξι, αυτο μπορει να το κλεψει καποιος και να σκοτωσει καποιον, δεν χρειαζεται ασφαλεια ; αυτο μπορει να λυθει το χειροφρενο και να πεσει πανω σε εμενα , δεν πρεπει να εχεις ασφαλεια ;
απο τη στιγμη που εχεις οχημα οφειλεις να εισαι ασφ/νος αλλιως μην εχεις καθολου

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Το κρατος πρεπει να αποδειξει την παρανομια οταν θελει να επιβαλει προστιμο. Ολοι ειναι αθωοι μεχρι να αποδειχθουν ενοχοι. Δεν ειναι ολοι ενοχοι μεχρι να αποδειξουν οτι ειναι αθωοι.  Με την δικια σου λογικη εσυ εισαι ο μανιακος δολοφονος που πυροβολει ταξιτζηδες , εσυ εισαι μελος της σπειρας που εκλεβε σπιτια , εσυ εχεις κρυψει 10 εκατομμυρια ευρω απο την εφορια. Αποδειξε οτι δεν τα εκανες.

εννοω οτι απο τη στιγμη που δώσεις το παραβολο για τη πουτάνα ειτε τη γαμησεις ειτε οχι πληρώνεις εδωσες το εισιτήριο τελειωσε. έτσι και το αμαξι έχει καποιες υποχρεώσεις πληρώνεις τελη και ασφάλεια το κινείς η δεν το κινεις. τωρα κανουμε τους χαζους? ο καθένας ξερει γυρω του ανθυρωπους που κυκλοφορουν ανασφάλιστοι και σε ενδεχόμενο τροχαίο μπλεκουν χειρότερα .

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.366
Πόντοι
506
ετσι ακριβως , απο τη στιγμη που εχεις οχημα με πινακιδες πρεπει να ειναι ασφ/νο. τελος.
οσο γι αυτους που λενε εγω δεν το χρησιμοποιω και το εχω ανασφαλιστο, καλυτερα να μην εχεις καθολου αμαξι, αυτο μπορει να το κλεψει καποιος και να σκοτωσει καποιον, δεν χρειαζεται ασφαλεια ; αυτο μπορει να λυθει το χειροφρενο και να πεσει πανω σε εμενα , δεν πρεπει να εχεις ασφαλεια ;
απο τη στιγμη που εχεις οχημα οφειλεις να εισαι ασφ/νος αλλιως μην εχεις καθολου
σωστά, αλλά και για τα δίκυκλα; Εγώ με το που πιάνει Οκτώβρης, το βάζω σε ένα γκαραζ και θα το βγάλω Απρίλη, γιατι να είναι ασφαλισμένο;

sisiliano1982

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2015
Like
1.226
Πόντοι
206
Την κάτσαμε την βάρκα

Ολοι εμείς που έχουμε όχημα στην επαρχία/νησί και η κοντινότερη ΔΟΥ (για κατάθεση πικακίδων) είναι στα 60 km (Υπάρχουν και νησιά χωρίς ΔΟΥ)

Το ασφάλιζα πάντα για ένα 6μηνο. Το 2ο εξάμηνο δεν κυκλοφορούσε.
Τώρα θέλουν 120 Km για κατάθεση πινακίδων, 120 για να τις πάρω πίσω

Αλλη εναλλακτική πληρώνεις τα γαμισιάτικα που θέλουν.

αυτα τα χλμ θα τα κανεις στανταρ για καποα αλλη δουλεια σου,συνδιασε το δεν γινεται αλλιως.καλυτερα να ταλαιπωρηθεις παρα να το παρει καποιος οικειος σου να προκαλεσει ατυχημα

OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
Ξεκινάει το «κυνήγι» για τα ανασφάλιστα..

Ξεκινάει μέσα στον Ιούνιο και επίσημα σύμφωνα με πληροφορίες, το σαφάρι του υπουργείου για τα ανασφάλιστα οχήματα. Ενός μεγάλου προβλήματος που μαστίζει τους ελληνικούς δρόμους.

Ο έλεγχος θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με διασταύρωση του Αριθμού Κυκλοφορίας των Οχημάτων στη βάση δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών. Οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται περιοδικά μέσα στο έτος.

Στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα αποστέλλεται ειδοποίηση, στην οποία θα αναφέρεται ότι το όχημα τους βρέθηκε ανασφάλιστο κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ θα δίδεται περιθώριο δυο μηνών για την καταβολή του προστίμου ή την απόδειξη ότι το όχημα τους ήταν ασφαλισμένο και εσφαλμένα χαρακτηρίστηκε ανασφάλιστο.
Η ασφάλιση ενός οχήματος που κατά τον έλεγχο χαρακτηρίστηκε ανασφάλιστο, δεν θα επιτρέπεται αν δεν έχει προηγηθεί η καταβολή του προστίμου.

Αν κάποιο όχημα έχει χαρακτηριστεί ανασφάλιστο εκ παραδρομής, για παράδειγμα λόγω λάθους στον αριθμό κυκλοφορίας, μπορεί να γίνει διόρθωση. Προσοχή, καθώς αναδρομική ασφάλιση δεν υφίσταται, εάν ένα νέο συμβόλαιο ή ένα ανανεωτήριο έχει ημερομηνία έναρξης την 1/6, θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι και την 1/6 το αργότερο, εάν εκδοθεί στις 2/6, κατά τον έλεγχο, το όχημα θα εμφανιστεί ανασφάλιστο.

Αντίστοιχα, αν μια πρόταση ασφάλισης εξοφληθεί αλλά δεν εκδοθεί συμβόλαιο, το όχημα θα φαίνεται και πάλι ανασφάλιστο. Τρόποι πληρωμής οι οποίοι δεν είναι άμεσοι, όπως για παράδειγμα μέσω ΕΛΤΑ, μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα καθώς δεν γίνεται να εκδοθεί ένα συμβόλαιο αν δεν πραγματοποιηθεί πρώτα η εξόφληση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom