enduro
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Ιουν 2014
- Like
- 15.786
- Πόντοι
- 3.656
τύπε μόνο δημοτική γνωρίζουν και το παίζουν μορφωμένοι :S
ο γιασου μιλάει και καμιά αρχαία διάλεκτο :S
τυπε ο γιασου μιλαει και γραφει και στην γλωσσα των κλιγκον
τύπε μόνο δημοτική γνωρίζουν και το παίζουν μορφωμένοι :S
ο γιασου μιλάει και καμιά αρχαία διάλεκτο :S
Δε μου αρέσει να μιλαω γενικά και αόριστα οπως κανουν οι λάτρεις της πολιτικής ορθότητας, είμαι σαφής και ξεκάθαρος.
Αν πχ κάποιος γράψει "Σιμερα ειναι η πρώτη Τετάρτη του Απρίλη" ενω ειναι η δεύτερη Τετάρτη του Απρίλη, και απαντήσεις "Μαθε πρώτα πώς γράφετε το Σήμερα και μετά μιλα" εισαι καθυστερημένος. Παράδειγμα σαφες.
τυπε ο γιασου μιλαει και γραφει και στην γλωσσα των κλιγκον
Ο giasou μια χαρά έξυπνος είναι. Κατάλαβε τι τρέλα επικρατεί στο site και τους δουλεύει όλους, μου φαίνεται. Αν δεις τα πρώτα ποστ του είναι γραμμένα κανονικότατα.Το νήμα αυτό εδώ θα μπορούσε επίσημα να ονομαστεί
[size=14pt]"Το νήμα των αγραμμάτων"[/size]
ή
[size=14pt]"Οι αγράμματοι επί τέλους διεκδικούν τα δικαιώματα τους".[/size]
Και σας προτείνω και ποιον να βγάλετε πρόεδρο:
Τον giasou.
Ο giasou μια χαρά έξυπνος είναι. Κατάλαβε τι τρέλα επικρατεί στο site και τους δουλεύει όλους, μου φαίνεται. Αν δεις τα πρώτα ποστ του είναι γραμμένα κανονικότατα.
τύπε έχω ακούσει ότι μιλάει φαρσί και την διάλεκτο του παράγοντα του εδεσσαικού :S
'γράφεται'
αλήθεια πάντως, επειδή όπως είπα είμαι και εγώ ανορθόγραφος κάτι για το οποίο ντρέπομαι και προσπαθώ όσο γράφω να το διορθώνω μαθαίνοντας ορθογραφία ενώ τσεκάρω πάντα και με ορθογραφικό έλεγχο, μου κάνει φοβερή εντύπωση όταν κάποιος αισθάνεται σχεδόν περήφανος για την ανορθογραφία του, γράφει όπως του γουστάρει ενώ βγαίνει αμέσως στην επίθεση αν τον διορθώσεις σε κάτι. ειδικά όταν βγαίνει ένα κόμπλεξ απέναντι στους 'διαβασμένους', στους ανορθόγραφους και γενικά στην μόρφωση ή στην ορθή χρήση της γλώσσας γιατί 'σημασία έχουν τα νοήματα των λέξεων' και 'είδαμε και τους διαβασμένους' κάτι τέτοια κουλά, για μένα σαφώς δείχνει άνθρωπο χωρίς παιδεία κάτι που σίγουρα επηρεάζει κάθε του κρίση οπότε σαφώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιχείρημα εναντίον του σε μια συζήτηση με θέμα πχ την πολιτική.
Ξέρετε τι είναι πιο εκνευριστικό από τα ορθογραφικά λάθη; Οι άνθρωποι που δεν αντέχουν να μη τα διορθώνουν, συχνά θυσιάζοντας να χαθεί και το νόημα και ο σκοπός του εκάστοτε κειμένου-μηνύματος.
Και ξέρετε ποιός άλλος συμφωνεί με αυτό το σκεπτικό; Το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο μήνα, είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν τάσεις να συμπεριφέρονται σαν grammar nazis , να είναι, εχμ, μαλάκες.
Αρχικά, η έρευνα συμπέρανε ότι αυτοί που έχουν την τάση να διορθώνουν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη των άλλων είναι οι πιο εσωστρεφείς, μάλλον επειδή οι πιο εξωστρεφείς είναι αρκετά ευτυχισμένοι προκειμένου να μπαίνουν στη διαδικασία να διορθώνουν κόσμο και να αντλούν απ’ αυτό την ευχαρίστησή τους.
Η έρευνα ανακάλυψε όμως και κάτι άλλο. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ του πόσο δυσάρεστη παρέα μπορεί να είναι ένας τύπος με το πόσο γουστάρει να διορθώνει τον άλλο κόσμο. Δηλαδή δε μας λέει και τίποτα καινούριο η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, αλλά πλέον έχουμε το support της επιστήμης για να δείξουμε σε όσους γουστάρουν να διορθώνουν κόσμο πόσο σπαστικοί μαλάκες μπορεί να γίνουν.
Συνήθως όταν ένας grammar nazi παρεμβαίνει για να διορθώσει ένα ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος, είναι το ίδιο χρήσιμος στη συζήτηση όσο ειναι και ο Senor Cleanfist:
Αφιερωμένο στους πανταχού wannabe δασκάλους.
[size=14pt]Είναι παράδοξο το πώς η ορθογραφία των περισσότερων κινείται αντιστρόφως ανάλογα με την εύκολη πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία από το διαδίκτυο!Αν λίγα χρόνια νωρίτερα ήθελε κάποιος να μάθει την ορθοφραφία μιας λέξης οποιασδήποτε γλώσσας έπρεπε στην καλύτερη να περιμένει να πάει κάπου να βρει ένα κλασικό λεξικό[/size],ενώ σήμερα για την πλειοψηφία είναι πανεύκολο μέσω ενός smartphone.Από κει και πέρα έχει σημασία ο τρόπος που επιδιώκεις να διορθώσεις κάποιον που κάνει ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη,και σίγουρα ο δασκαλίστικος τρόπος είναι απωθητικός!Για μένα το καλύτερο είναι να απαντάς με τον σωστό τρόπο και να κάνεις ορθή χρήση της γλώσσας είτε γραπτά είτε προφορικά.Αν ο συνομιλητής έχει τη θέληση να διορθωθεί θα το εκμεταλλευτεί προς όφελός του,αν είναι αδιάφορος δεν έχει κανένα νόημα να του ''τη λες'',''στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα''!
Το σωστό είναι καινούργιο.
αλήθεια πάντως, επειδή όπως είπα είμαι και εγώ ανορθόγραφος κάτι για το οποίο ντρέπομαι και προσπαθώ όσο γράφω να το διορθώνω μαθαίνοντας ορθογραφία ενώ τσεκάρω πάντα και με ορθογραφικό έλεγχο, μου κάνει φοβερή εντύπωση όταν κάποιος αισθάνεται σχεδόν περήφανος για την ανορθογραφία του, γράφει όπως του γουστάρει ενώ βγαίνει αμέσως στην επίθεση αν τον διορθώσεις σε κάτι. ειδικά όταν βγαίνει ένα κόμπλεξ απέναντι στους 'διαβασμένους', στους ανορθόγραφους και γενικά στην μόρφωση ή στην ορθή χρήση της γλώσσας γιατί 'σημασία έχουν τα νοήματα των λέξεων' και 'είδαμε και τους διαβασμένους' κάτι τέτοια κουλά, για μένα σαφώς δείχνει άνθρωπο χωρίς παιδεία κάτι που σίγουρα επηρεάζει κάθε του κρίση οπότε σαφώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιχείρημα εναντίον του σε μια συζήτηση με θέμα πχ την πολιτική.
Το θέμα είναι ότι έχει κυριαρχήσει μιά γενικώτερη αγραμματοσύνη