Παντως αν προσεγγισουμε το θεμα κοινωνιολογικα καταληγουμε σε μια μεγαλη κοινωνικη και πολιτιστικη αντιφαση.
Οταν η εποχη που ζουμε χαρακτηριζεται απο καταρρευση των παραδοσιακων αξιων και ¨προχωρημενο¨ , ¨δημοκρατικο¨ , ¨ μη συστημικο ¨ θεωρειται η οποιαδηποτε μπουρδα ,κουτσομπολιο ,καλιαρντο κυκλοφορει στο διαδυκτιο , και το ιδιο το διαδικτυο θεωρειται μια απο τις συγχρονες μορφες ελευθεριας της εκφρασης , την ιδια στιγμη λογω της γραπης εκφρασης του λογου να γινεται το απολυτο εργαλειο στιγματισμου και περιθωριοποιησης λογω ορθογραφικων λαθων και ασυνταξιας.
Ζουμε την εποχη του απολυτου τιποτα. Περασαμε απο το απολυτο κενο του ξοδευω αρα υπαρχω και του εντασομαι σε κοινωνικες ομαδες αναλογα με το χομπυ μου η το ¨γουστο¨ μου ,στο αλλο απολυτο κενο του δεν ανηκω πουθενα ,σας γραφω ολους στα @@ μου ,κανω οτι θελω ,γραφω οπως θελω γιατι ειμαι ο μονος κριτης του εαυτου μου και η μονη αληθεια που υπηρετω ειναι η αληθεια της καθημερινοτητας μου.
Δεν ειναι μακρια η εποχη που θα γινουν ισιωμα τα παντα για να εξισωθουν οι τελευταιοι με τους πρωτους ,οι χρησιμοι με τους αχρηστους οι αγραμματοι με τους εχοντες την στοιχειωδη εκπαιδευση....
Εν κατακλειδι και για να παρω θεση στο παρον θεμα θα πω πως υπαρχουν λαμπροι χαρακτηρες που για τον α η β λογο δεν ειχαν προσβαση στην ελληνικη γραμματικη.
Το οτι καποιος γραφει ανορθογραφα δεν τον κατατασει σε ανθρωπο κατωτερης κατηγοριας ισα ισα οι εχοντες στοιχειωδη παιδεια μπορουν να καταλαβουν τις αδυναμιες και να τις προσπερασουν...
Αν ομως οι εχοντες την εν λογω αδυναμια γραπτης εκφρασης σκοπιμα την παραβλεπουν χρησιμοποιωντας την αδυναμια τους αυτη ως εργαλειο δηθεν ¨λαικης¨ επαναστασης εναντιον των σκοταδιστων του διαδικτυου θα τους θυμισω πως η μονη διαφορα μεταξυ βλακειας και ευφυιας ειναι πως η ευφυια εχει ορια!