Νέα

Επιλογή Πολεμικής Τέχνης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poly omorfos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 113K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gamawmetiskaltses

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2023
Like
17.283
Πόντοι
2.256
Μετά από 100 σελίδες σχόλια και γύρω στα 35 χρόνια ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες, ας πω κι εγώ ο άσχετος την αποψάρα μου.
Αυτό που πρέπει να ψάξει πάρα πολύ κάποιος που θέλει να ξεκινήσει πολεμ Τέχνες, είτε ο ίδιος είτε τα παιδιά του, δεν είναι αυτή καθ'αυτή η τέχνη που θα διαλέξει αλλά η επιλογή του προπονητή!!!!
Όλα αυτά που αναφέρθηκαν από τους συναγωνιστές, πυγμαχία, κικ μποξ, μουαΐ τάι, κλπ όλα έχουν τα θετικά τους όσο αφορά τη γυμναστική!!!
Ο καλός προπονητής, θα κάνει τον αθλητή να δει τα θετικά του σπορ, να το αγαπήσει και να πηγαίνει για προπόνηση ακόμα και τις μέρες τις "όχι Καλές"!!! Θα σου ορίσει ρεαλιστικούς στόχους ανάλογα τον αθλητή και θα βοηθήσει να εξελιχτείς. Θα σε προστατέψει από κακοτοπιές και θα κάνει την ενασχόληση με το σπορ ευχάριστη και όχι αγγαρεία που θα παρατήσεις με την πρώτη ευκαιρία.

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
μονο με πουτανες γιατι απο διπλανες, γνωστες κτλ, δεν υπαρχει χαιρι

για να προστατεψεις τον εαυτο σου σε περιπτωση που σου τη πεσουν, ξυπνα και μη λες μαλακιτσες
Και πάλι δε μπορείς εύκολα να προστατεύσεις τον εαυτό σου ακόμα και αν στη πέσουν άμα σου έρθουν 10 άτομα να σε δειρουν ότι και να ξέρεις δε σώζεται με τίποτα επίσης αν ο άλλος έχει και όπλο και σου ρίξει επίσης δε σώζεσαι με τίποτα οι πολεμικές τέχνες δε σε κάνουν σουπερμαν.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Σωστά και όμως.

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
παρεπιπτωντος, οι φουσκωτοι στα γυμναστηρια εχουν πολυ μεγαλυτερο ΄΄εγω΄΄ και το παιζουν μαγκες σχεδον ολοι
Όσο μάγκες το παίζουν αυτοί με τις πολεμικές τέχνες δε το παίζει κανείς ούτε καν οι γυμναστήριακοι που δε κάνουν πολεμικές τέχνες μη παραμυθιαζεσαι.Ειναι λογικό οι πολεμικές τέχνες προάγουν τη βία,η γυμναστική με βαρακια και push ups δε προάγουν καν την βία.

Vasilisperisteri

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Νοε 2020
Κριτικές
30
Like
4.519
Πόντοι
2.836
Όσο μάγκες το παίζουν αυτοί με τις πολεμικές τέχνες δε το παίζει κανείς ούτε καν οι γυμναστήριακοι που δε κάνουν πολεμικές τέχνες μη παραμυθιαζεσαι.Ειναι λογικό οι πολεμικές τέχνες προάγουν τη βία,η γυμναστική με βαρακια και push ups δε προάγουν καν την βία.
Δεν θα πω σε διαδικασία να διαφωνήσω μαζί σου # δεν έχει νόημα.

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.050
Πόντοι
1.056
α καλα. κολλημενη κασετα. ματαια να του αλλαξετε γνωμη. κακο του κεφαλιου σας οσοι απαντατε του τζιμακου.

Vasilisperisteri

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Νοε 2020
Κριτικές
30
Like
4.519
Πόντοι
2.836
Μετά από 100 σελίδες σχόλια και γύρω στα 35 χρόνια ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες, ας πω κι εγώ ο άσχετος την αποψάρα μου.
Αυτό που πρέπει να ψάξει πάρα πολύ κάποιος που θέλει να ξεκινήσει πολεμ Τέχνες, είτε ο ίδιος είτε τα παιδιά του, δεν είναι αυτή καθ'αυτή η τέχνη που θα διαλέξει αλλά η επιλογή του προπονητή!!!!
Όλα αυτά που αναφέρθηκαν από τους συναγωνιστές, πυγμαχία, κικ μποξ, μουαΐ τάι, κλπ όλα έχουν τα θετικά τους όσο αφορά τη γυμναστική!!!
Ο καλός προπονητής, θα κάνει τον αθλητή να δει τα θετικά του σπορ, να το αγαπήσει και να πηγαίνει για προπόνηση ακόμα και τις μέρες τις "όχι Καλές"!!! Θα σου ορίσει ρεαλιστικούς στόχους ανάλογα τον αθλητή και θα βοηθήσει να εξελιχτείς. Θα σε προστατέψει από κακοτοπιές και θα κάνει την ενασχόληση με το σπορ ευχάριστη και όχι αγγαρεία που θα παρατήσεις με την πρώτη ευκαιρία.
Στο μόνο που θα διαφωνήσω μαζί είναι ότι κικ μπιξινγ πυγμαχία γκραπλινγκ μμα ΔΕΝ είναι πολεμικές τέχνες. Είναι μαχητικά αθλήματα.

Πολεμικές τέχνες είναι αυτά που έχουν μια φιλοσοφία από πίσω τους, μια ιστορία, έναν κώδικα, έναν τρόπο ζωής. Όπως καράτε μαι ται κουνγκ φου ταεκβοντο Παγκρατιο τανγκσουντο κατζουκενμπο κλπ κλπ

gamawmetiskaltses

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2023
Like
17.283
Πόντοι
2.256
Στο μόνο που θα διαφωνήσω μαζί είναι ότι κικ μπιξινγ πυγμαχία γκραπλινγκ μμα ΔΕΝ είναι πολεμικές τέχνες. Είναι μαχητικά αθλήματα.

Πολεμικές τέχνες είναι αυτά που έχουν μια φιλοσοφία από πίσω τους, μια ιστορία, έναν κώδικα, έναν τρόπο ζωής. Όπως καράτε μαι ται κουνγκ φου ταεκβοντο Παγκρατιο τανγκσουντο κατζουκενμπο κλπ κλπ
Ναι οκ δε διαφωνούμε, απλά από συνήθεια τα ανέφερα όλα έτσι!!! Έχεις δίκιο!!!

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
ολα σχετικα ειναι...εγω πχ εκανα κραβ 5 χρόνια αλλα το μετάνιωσα στη πορεια,ο προπονητης ηταν περα για περα γαμάτος και με εκανε να το αγαπησω απλως καταλαβα με τα χρονια πως οσο και αν μαρεσε,μονο αντε ενα 20-30% να ειχε ρεαλισμο μεσα....οποτε αρχισα να το ξανα σκεφτομαι.Το πιο ρεαλιστικο ηταν το κλωτσομπουνιδι που επεφτε καθε τριτη πεμπτη...τωρα μαχαιρια,οπλα κτλ..καλα κρασα σε κανουν να "νομιζεις" μεχρι να γίνει η μαλακια.Ναι οκ μου αρεσαν,την ειχα δει και λιγο σιγκαλ..ομως ημουν? οχι..και το καταλαβα ωριμάζοντας με τα χρόνια.Οποτε το συμπερασμα ειναι ναι μεν να το αγαπησεις, αλλα να εμπεριεχει και μια χρησιμοτητα μεσα.

gamawmetiskaltses

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2023
Like
17.283
Πόντοι
2.256
ολα σχετικα ειναι...εγω πχ εκανα κραβ 5 χρόνια αλλα το μετάνιωσα στη πορεια,ο προπονητης ηταν περα για περα γαμάτος και με εκανε να το αγαπησω απλως καταλαβα με τα χρονια πως οσο και αν μαρεσε,μονο αντε ενα 20-30% να ειχε ρεαλισμο μεσα....οποτε αρχισα να το ξανα σκεφτομαι.Το πιο ρεαλιστικο ηταν το κλωτσομπουνιδι που επεφτε καθε τριτη πεμπτη...τωρα μαχαιρια,οπλα κτλ..καλα κρασα σε κανουν να "νομιζεις" μεχρι να γίνει η μαλακια.Ναι οκ μου αρεσαν,την ειχα δει και λιγο σιγκαλ..ομως ημουν? οχι..και το καταλαβα ωριμάζοντας με τα χρόνια.Οποτε το συμπερασμα ειναι ναι μεν να το αγαπησεις, αλλα να εμπεριεχει και μια χρησιμοτητα μεσα.
Εγώ καμία σχέση!!! Αθλητής υπήρξα!!

zeus1984

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2009
Like
70
Πόντοι
1
Εγώ που είμαι 186 ύψος και 120 κιλά βάρος τι επιλογές έχω;

Vasilisperisteri

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Νοε 2020
Κριτικές
30
Like
4.519
Πόντοι
2.836
Εγώ καμία σχέση!!! Αθλητής υπήρξα!!
Η δικιά εμπειρία υπάρχει ως αθλητής- μαχητης, προπονητής-δασκαλος και ως διαιτητής.

Εγώ που είμαι 186 ύψος και 120 κιλά βάρος τι επιλογές έχω;
Με θέληση τα πάντα!!!!!!

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456

gamawmetiskaltses

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2023
Like
17.283
Πόντοι
2.256
σε ποιο απο ολα?

οτι γουστάρεις κανεις αρκει να σαρεσει
Στα νεαρά μου χρόνια πυγμαχία, ένα μικρό πέρασμα από shotokan karate μέχρι πράσινη ζώνη και από τότε μέχρι και λίγα χρόνια πριν kick boxing. Τώρα ;;;; μόνο μπαντάζ να βάλω... λαχάνιασα
:cheesy::cheesy::cheesy:

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
Στα νεαρά μου χρόνια πυγμαχία, ένα μικρό πέρασμα από shotokan karate μέχρι πράσινη ζώνη και από τότε μέχρι και λίγα χρόνια πριν kick boxing. Τώρα ;;;; μόνο μπαντάζ να βάλω... λαχάνιασα
:cheesy::cheesy::cheesy:
εγω στα 22 ξεκινησα λιγο κικ μερικους μηνες αλλα σταμάτησα γιατι ειχε μαλάκες η σχολη,μετα απο μερικα χρονια λιγο μαι ται αλλα σταματησα γιατι δε γουσταρα τον δάσκαλο παρολο που ειχα ανέβει λιγο,στα 30 μεχρι 35-36 κραβ και...ενα μάθημα bjj σε μια σχολη...πηγα μονο μια φορα και τελος..δεν μαρεσε να με πιανει αντρας σιχαινομουν.Με γυναικες οκ παλευα ανετα:grin:..πλεον στα 41 λιγο βαρη σπιτι,και σακο.

gamawmetiskaltses

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2023
Like
17.283
Πόντοι
2.256
εγω στα 22 ξεκινησα λιγο κικ μερικους μηνες αλλα σταμάτησα γιατι ειχε μαλάκες η σχολη,μετα απο μερικα χρονια λιγο μαι ται αλλα σταματησα γιατι δε γουσταρα τον δάσκαλο παρολο που ειχα ανέβει λιγο,στα 30 μεχρι 35-36 κραβ και...ενα μάθημα bjj σε μια σχολη...πηγα μονο μια φορα και τελος..δεν μαρεσε να με πιανει αντρας σιχαινομουν.Με γυναικες οκ παλευα ανετα:grin:..πλεον στα 41 λιγο βαρη σπιτι,και σακο.
Τα βάρη και η προπόνηση με αντιστάσεις γενικά σε συνδυασμό με αερόβιο είναι παρακαταθήκη για τα γεράματά μας! Ο καθένας στο μέτρο που μπορεί και όχι περίεργα πράγματα που δεν κάναμε ποτέ στη ζωή μας. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος πχ που κάνει καθιστική δουλειά και δεν έχει περάσει ούτε απ'έξω από γυμναστήριο, ξαφνικά να γραφτεί και να "τη δει" Σβαντσενέιγκερ ούτε να τρέξει μαραθώνιο!!!
Όσο μπορεί και ότι μπορεί ο καθένας μας για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής αργότερα!!!

Gamikoulas99

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2023
Like
148
Πόντοι
0
Ενδιαφέρον θέμα.
Στο μυαλό μου οι πολεμικές τέχνες χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες:
(1) αγωνιστικές
(2) εφαρμόσιμες κάτω από πραγματικές συνθήκες αυτοάμυνας δρόμου

Από τις αγωνιστικες μου αρέσουν ιδιαιτέρως το kick boxing, Muay Thai, Tang Soo Do. Tae Kwon Do, Brazilian jiu-jitsu, Capoeira, Aikido και το δικό μας Παγκράτιο.
Στα παραπάνω όμως (με εξαίρεση ίσως το BJJ) πρέπει να εργαστείς σκληρά και με αφοσίωση για πολλά πολλά χρόνια πριν να είσαι ικανός να εφαρμόσεις αποτελεσματικά τις τεχνικές σε πραγματικές συνθήκες.

Από τα συστήματα αυτοάμυνας δρόμου έχω ξεχωρίσει το Krav Maga. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι είναι άμεσο, με οικονομία κινήσεων και αποσκοπεί στην άμεση απεμπλοκή.
Για να μπορέσει κάποιος να σταθεί με αξιοπρέπεια σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν χρειάζεται να εκπαιδευτεί πολλά χρόνια πάντα βέβαια ανάλογα με τον δάσκαλό του. Δυστυχώς τώρα υπάρχουν αρκετές σχολές που διδάσκουν ανεφάρμοστες μαλακιες και επίσης κάνουν τους μαθητές να πιστεύουν ότι είναι ανίκητοι.

Τέλος η καλύτερη τεχνική στον δρόμο ακούει στο όνομα «κάνω τον κουφό, κάνω τον τυφλό, δεν ασχολούμαι με μαλακες και του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ».

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
Αυτος ο δασκαλος μου αρεσει πολυ.....
Σε ενα βιντεο λεει "εδω που ειναι, μπορω να τον κλωτσησω στο κεφαλι,αλλα μην το κανετε ποτε αυτο...ποτε ομως"

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.405
Πόντοι
3.786

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
να και ενα καλο παραδειγμα για να δει ο "ωραιος" οτι οι πολεμικες τεχνες δεν ειναι βια....η πολεμικη τεχνη διδασκει πρωτα την "μη βια"....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom