Νέα

Επικίνδυνοι σκύλοι χωρίς φίμωτρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα erevnitis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 56K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Ομως οσοι σκυλοι εχουν επιτεθει σε ανθρωπο τοτε ναι να εχουν φιμωτρο

Τοτε προφανως πρεπει να εχουν φιμωτρο για να αποφυγεις τα χειροτερα.

Αλλα σε καμια περιπτωση δεν φταιει το ιδιο το σκυλι. Ο,τι προδιαθεση και να εχει, αν εκπαιδευτει σωστα και του αφιερωθει ο χρονος η συμπεριφορα φτιαχνει.

Εδω βλεπεις κυνηγοσκυλα και σκυλια τα οποια εχουν εκτραφει για επιθετικοτηα σε αλλα ζωα ( μπουλ τεριε, πιτ μπουλ, μπουλντογκ και πολλα αλλα ) να ειναι με γατες με κουνελια με κοτες και να ειναι αρνια γενικα.

Ενας μαλακας ιδιοκτητη με ενα σκυλι το οποιο δυνητικα μπορει να δαγκωσει δυνατα, ειναι επικινδυνος συνδυασμος.

OP
OP
E

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Άρθρο 435 Π.Κ.
Πρόκληση κινδύνου με ζώα
Όποιος: α) αφήνει να περιφέρεται ελεύθερο άγριο ζώο ή ζώο που έχει επικίνδυνα ελαττώματα. β) παραλείπει να πάρει τα προφυλακτικά μέτρα που απαιτούνται για να αποτραπούν οι βλάβες από τέτοια ζώα ή μέτρα που έχουν διαταχθεί από την αρμόδια αρχή. γ) διατηρεί επικίνδυνο άγριο ζώο χωρίς άδεια της αστυνομικής αρχής. δ) ερεθίζει σκυλιά εναντίον ανθρώπων, τιμωρείται με πρόστιμο ή με κράτηση 2 μηνών.

Αν δαγκωσει ,η ποινη ειναι πολυ μεγαλυτερη

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
Στην καθημερινη βολτα επιβαλλεται να φορανε φιμωτρο τα επιθετικα ή/και επικινδυνα σκυλια ,βασει του αρθρου 435 Π.Κ.
Αν ο σκυλος δεν ειναι επιθετικος ή/και επικινδυνος δεν απαιτειται φιμωτρο.
Εσυ τωρα ανησυχεις ,μηπως χρειαζεται να μπει φιμωτρο στο σκυλακι σου,
Δεν σε απασχολει που πολλα παιδακια αλλα και ηλικωμενοι εχουν αδικα τραυματιστει απο επικινδυνα σκυλια ?
Τα ρουχα που φορας ,το φαγητο που τρως ,το νερο πόυ πινεις ,και ολα τα προϊοντα που χρησιμοποιεις ,τα οφειλεις στους συνανθρωπους σου.
Οταν πεσεις θυμα ατυχηματος τροχαιου ,ποιους περιμενεις να σε φροντισουν?
Τους αγριους σκυλους ?
Καλυτερ να πρεπει να φορεσει ΚΑΙ ο δικος σου σκυλος φιμωτρο ,που ειναι καλος ,και να γλυτωσει απο το μετρο αυτο ,καποιο παιδακι απο  δαγκωμα ,καποιος ηλικιωμενος σαν τον πατερα σου ,αλλα και οποισδηποτα αλλος .

για αυτο το αρθρο θελω το λινκ. γιατι επιμενω οτι ΔΕΝ υπαρχει νομος περι φιμωτρου.

Δεν ανησυχω. απλα περνω μερος στην κουβεντα και λεω την αποψη μου. Αλλα οπως το θετεις, επειδη καποια σκυλια δαγκωνουν πρεπει να βγαζω εγω το σκυλο μου (που ειναι ΠΑΝΤΑ σε λουρι) με φιμωτρο? Οχι φιλε μου. ΔΕΝ συμφωνω. Κατ'αρχας, το σκυλι μου δεν εχει συνηθησει με φιμωτρο, και οταν προσπαθησα να του βαλω λογο καποιων ηλιθιων που πεταγανε φολες, δεν εκανε βημα. μονο να το βγαλει ηθελε. Και στο κατω κατω, εχω σκυλο που μου προσφερει και προστασια. οποτε αν του βαλω φιμωτρο, δεν μου παρεχει προστασια. Τωρα, συμφωνω οτι δεν πρεπει να δαγκωνονται παιδακια, και γενικοτερα ζωντανα οντα. Το θεμα ειναι να πιασεις τους μπασταρδους που εχουν αγριεψει τα σκυλια τους, ή που εχουν παρει ρατσα που δεν ξερουν να κουμανταρουν, και τα αφηνουν ελευθερα χωρις λουρι, και φιμωτρο και να τους κοπανησεις ενα προστιμο 1000 ευρο. να δουμε αν θα το αμολησουν παλι.

μια κοπελιτσα σε ενα παρκο που πηγαινα παλιοτερα ειχε ενα dogo argentino και δεν ηξερε να το κανει καλα... νομιζε οτι ειχε παρει παιχνιδι. Ε λοιπον, αυτη θελει κλοτσια στην μητρα! και να την γαμησει και ο σκυλος της! Ειχε φαει 2 σκυλια ο συγκεκριμενος.

Τα σκυλια ειναι ζωα που απο την φυση τους ζουν σε αγελες. Αν λοιπον εγω ειμαι το alpha dog, και το γνωριζει ο σκυλος, δεν θα κουνηθει αν δεν του πω εγω. Αν ομως μου εχει παρει τον αερα απο μικρο, τοτε κλαφτα! και κανις να ειναι.... γιαυτο βλεπεις κατι κιουριες με τα σκατα τους και κανουν οτι θελουν σ'αυτες και στους αλλους.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Υπαρχει και το αρθρο 435 Π.Κ. καθως και τα αρθρα του Π.Κ. για "εκθεση σε κινδυνο" και αυτα που αφορουν σωματικες βλαβες .Το αρθρο 4 του νομου 3170/2003 ,συνδυαζομενο με τις πιο πανω διαταξεις εφαρμοζεται οχι μονο σε διοργανωση εκθεσεων ,αλλα και στις αλλες περιπτωσεις που ο σκυλος βρισκεται σε κοντινη αποσταση με ανθρωπους ή οικιακα ζωα και υπαρχει κινδυνος ατυχηματος.

Νομίζω ότι και στο πολιτικό κομμάτι έχει θεσπιστεί αντικειμενική ευθύνη του κατόχου ζώου από αφηρημένη διακινδύνευση.
Δηλαδή, ο κάτοχος, όσο επιμελής και αν υπήρξε, αν το ζώο προκαλέσει ζημιές υποχρεούται σε αποζημίώση.

Επίσης, στην Αγγλία, στην δεύτερη επώνυμη καταγγελία επίθεσης, το ζώο έχει πάει άμεσα για ευθανασία.

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
Άρθρο 435 Π.Κ.
Πρόκληση κινδύνου με ζώα
Όποιος: α) αφήνει να περιφέρεται ελεύθερο άγριο ζώο ή ζώο που έχει επικίνδυνα ελαττώματα. β) παραλείπει να πάρει τα προφυλακτικά μέτρα που απαιτούνται για να αποτραπούν οι βλάβες από τέτοια ζώα ή μέτρα που έχουν διαταχθεί από την αρμόδια αρχή. γ) διατηρεί επικίνδυνο άγριο ζώο χωρίς άδεια της αστυνομικής αρχής. δ) ερεθίζει σκυλιά εναντίον ανθρώπων, τιμωρείται με πρόστιμο ή με κράτηση 2 μηνών.

Αν δαγκωσει ,η ποινη ειναι πολυ μεγαλυτερη

που ειναι η λεξη ΦΙΜΩΤΡΟ?  :think:

το λουρι ειναι προστατευτικο μετρο φιλε μου.
δεν σου την μπαινω, απλα να λεμε το σωστο....

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Εχει και σημαδι ,απο το δαγκωμα.
Καποια ροτβαϊλερ παρουσιαζουν αυτη τη συμπεριφορα.

Ο φιλος σου χωρις παρεξηγηση ειναι μεγας μαλακας.

Το σκυλι ειναι αγελαιο ζωο. Δεν μπορει να υπαρξει μονο του. Αγχωνεται, γινεται αυτοκαταστροφικο, χανει την εννοια του ηγετη στο προσωπο του ιδιοκτητη. Και προφανως αν ζοριστει, θα δαγκωσει. Λογικοτατο ειναι.

ΔΕΝ φταιει σε καμια περιπτωση ο σκυλος παρα μονο ο φιλος σου. Και καλα του εκανε μη σου πω γιατι ειναι μεγιστος μαλακας αν παιρνει τετοιο σκυλο και τον αφηνει στο εξοχικο και δεν του αφιερωνει χρονο.

Τετοιοι ανθρωποι δεν θα επρεπε να τους επιτρεπεται να παιρνουν σκυλια η ζωα οποιουδηποτε ειδους που απαιτουν χρονο και επαφη.

[quote author=newcummer]
μια κοπελιτσα σε ενα παρκο που πηγαινα παλιοτερα ειχε ενα dogo argentino και δεν ηξερε να το κανει καλα... νομιζε οτι ειχε παρει παιχνιδι. Ε λοιπον, αυτη θελει κλοτσια στην μητρα! και να την γαμησει και ο σκυλος της! Ειχε φαει 2 σκυλια ο συγκεκριμενος.

Τα σκυλια ειναι ζωα που απο την φυση τους ζουν σε αγελες. Αν λοιπον εγω ειμαι το alpha dog, και το γνωριζει ο σκυλος, δεν θα κουνηθει αν δεν του πω εγω. Αν ομως μου εχει παρει τον αερα απο μικρο, τοτε κλαφτα! και κανις να ειναι.... γιαυτο βλεπεις κατι κιουριες με τα σκατα τους και κανουν οτι θελουν σ'αυτες και στους αλλους.
[/quote]

Σωστοτατος. Order of the pack.

Ειδικα με τα μικροσωμα σκυλια υπαρχει μεγαλο θεμα. Καθως νομιζουμε εμεις οτι χρειαζονται περισσοτερη φροντιδα τα κακομαθαινουμε και μετα κανουν Ο,ΤΙ θελουν. Και αντι να κατηγορηθει ο ιδιοκτητης που ειναι μαλακας λενε " α το κωλοσκυλο "

OP
OP
E

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Και στο κατω κατω, εχω σκυλο που μου προσφερει και προστασια. οποτε αν του βαλω φιμωτρο, δεν μου παρεχει προστασια. .
[/quote] Απο Newcummer .

Τοτε φιλε ,αφου τον θεωρεις "οπλο" ,γιατι να μην κυκλοφορουμε με καραμπινες ,για την προστασια μας ?

Και αν βαλεις την ασφαλεια στην καραμπινα ,δεν υπαρχει κανενας κινδυνος να κανει μονη της κακο.

tsafus

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
16
Πόντοι
1
εμενα παντως το yorkaki εαν δαγκωσει καναν ανθρωπο θα σπασει κανα δοντι!!

περα απο την πλακα πολυ χερομαι που εχω ενα ΠΟΛΥ κοινωνικο σκυλάκι απέναντι σε όλα τα ΖΩΑ

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Και στο κατω κατω, εχω σκυλο που μου προσφερει και προστασια. οποτε αν του βαλω φιμωτρο, δεν μου παρεχει προστασια. .
Απο Newcummer .

Τοτε φιλε ,αφου τον θεωρεις "οπλο" ,γιατι να μην κυκλοφορουμε με καραμπινες ,για την προστασια μας ?

Και αν βαλεις την ασφαλεια στην καραμπινα ,δεν υπαρχει κανενας κινδυνος να κανει μονη της κακο.

Εισαι χαζος η τον παριστανεις?

Ο σκυλος ειναι και για προστασια.

Δεν θα φταιω εγω αν ερθει και μου την πεσει καποιος και τον δαγκωσει ο σκυλος μου στη βολτα. Να παρει πουλο και να μην κανει μαλακιες ο καθενας αν θελει τη σωματικη του ακεραιοτητα.

Καμια σχεση με οπλα. Αν προκαλεις τον αλλον και θες να του κανεις ζημια, και εχει σκυλο που μπορει να σε δαγκωσει, τοτε τα θελες και τα επαθες.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Εισαι χαζος η τον παριστανεις?

Ο σκυλος ειναι και για προστασια.

Δεν θα φταιω εγω αν ερθει και μου την πεσει καποιος και τον δαγκωσει ο σκυλος μου στη βολτα. Να παρει πουλο και να μην κανει μαλακιες ο καθενας αν θελει τη σωματικη του ακεραιοτητα.

Καμια σχεση με οπλα. Αν προκαλεις τον αλλον και θες να του κανεις ζημια, και εχει σκυλο που μπορει να σε δαγκωσει, τοτε τα θελες και τα επαθες.

δηλαδή τον σκύλο στην βόλτα τον έχεις κολημένο πάνω σου????

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Μαγκες ,στο κεντρο της Αθηνας περπατουσαμε με συναγωνιστη ,και ξαφνικα απο μια γωνια εμφανιστηκε ενας τυπος με ενα ροτβάϊλερ ,που χωρις λογο αρχισε να γαβγιζει και ορμησε στον φιλο μου .
τυπε μηπως ο φιλος σου ειναι ο αβραμης? :2funny:

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
Απο Newcummer .

λες μαλακιες...
δεν ειναι οπλο, ειναι αποτρεπτικο για καποιον που μπορει να σκεφτει να ερθει να μου παρει το κινητο πχ, ή το 20αρικο που θα χω πανω μου.

OP
OP
E

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
που ειναι η λεξη ΦΙΜΩΤΡΟ?   :think:

το λουρι ειναι προστατευτικο μετρο φιλε μου.
δεν σου την μπαινω, απλα να λεμε το σωστο....

Για διαβασε καλυτερα .
Μιλαει για προφυλακτικα μετρα .
Ενα απο αυτα ειναι το φιμωτρο .
Οχι το να φορας...προφυλακτικο στο σκυλο !
Για φιμωτρο μιλαει ρητα ,το αρ.4 του νομου 3170/2003.Που μπορει να αναφερεται σε "εκδηλωσεις " ,ομως υπαρχει και ΑΝΑΛΟΓΗ εφαρμογη σε περιπτωσεις κοντινης αποστασης του επικινδυνου σκυλου απο αλλα σκυλια ή/και ανθρωπους.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Ο φιλος σου χωρις παρεξηγηση ειναι μεγας μαλακας.

Το σκυλι ειναι αγελαιο ζωο. Δεν μπορει να υπαρξει μονο του. Αγχωνεται, γινεται αυτοκαταστροφικο, χανει την εννοια του ηγετη στο προσωπο του ιδιοκτητη. Και προφανως αν ζοριστει, θα δαγκωσει. Λογικοτατο ειναι.

ΔΕΝ φταιει σε καμια περιπτωση ο σκυλος παρα μονο ο φιλος σου. Και καλα του εκανε μη σου πω γιατι ειναι μεγιστος μαλακας αν παιρνει τετοιο σκυλο και τον αφηνει στο εξοχικο και δεν του αφιερωνει χρονο.

Τετοιοι ανθρωποι δεν θα επρεπε να τους επιτρεπεται να παιρνουν σκυλια η ζωα οποιουδηποτε ειδους που απαιτουν χρονο και επαφη.
Μην βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα μπορει να τον ειχε κακοποιησει καποιος αλλος παλια και να του εχει μεινει, μπορει να απεκτησε προβληματα ακομα και απο οταν ηταν στην μητρα της μανας του στα κυνοτροφεια [δεν ειναι υπερβολη]
Η μονη μαλακια του φιλου του ηταν πως δεν του παρειχε καποια εκπαιδευση.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775

Διπλα μου ειναι ο σκυλος.

Τι κολλημενο πανω μου ? Διπλα και λιγο πιο μπροστα η πιο πισω αναλογα με το που θα κατουρησει κλπ.

Αν ερθει καποιος να μου την πεσει νομιζεις οσο μακρυα και να ειναι δεν θα προλαβει να γυρισει και να αμυνθει το σκυλι ?

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6

προσωπικα εχω ενα λουρι τυπου "καλουμπα" οπως το λεω... και μολις την φωναξω, γυρναει να με δει....

και επηδει οταν ηταν μικρη, μου το επαιζε ιστορια οταν την αφηνα ελευθερη (σε βουνα) και χανοταν... εγω κρυβομουν και εμαθε ΠΑΝΤΑ να με εχει το νου της για το μου ειμαι.

Ειπαμε, οταν παρεις ενα σκυλο, πρεπει να αφιερωσεις χρονο για εκπαιδευση.

OP
OP
E

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
λες μαλακιες...
δεν ειναι οπλο, ειναι αποτρεπτικο για καποιον που μπορει να σκεφτει να ερθει να μου παρει το κινητο πχ, ή το 20αρικο που θα χω πανω μου.

Μονο 20 ευρω εχεις πανω σου και χρειαζεσαι ροτβαϊλερ για προστασια ?
Δεν πας να το δωσεις σε καμια κοπελα ,σε "σπιτι" ,να σου κανει καμια πιπα και πλεον χωρις αυτο να μην εχεις αναγκη "προστασιας " ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom