Νέα

Επικίνδυνοι σκύλοι χωρίς φίμωτρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα erevnitis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 56K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Σε καλά περιφραγμένο χώρο (μεγάλο ύψος φράχτη ας πούμε, ούτε καγκουρό να μην πηδάει έξω, γιατί υπάρχουν σκύλοι με μεγάλο άλμα) και ΜΟΝΟ εκεί, για συγκεκριμένες επικίνδυνες ράτσες.
Υπάρχουν και μέτρα ασφαλείας για να το βγάλεις έξω...όπως φίμωτρο, ειδικά λουριά κτλπ

και βέβαια να ασχολείσαι καθημερινά με την εκπαίδευση του.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Δεν είμαι αντίθετος, αλλά θα είναι φραγμένο με μάντρα και κάγκελα ψηλά κι όχι κοτετσόσυρμα. Φυσικά όποιος τολμήσει να μπουκάρει, ναι να του γαμήσουν τα πλευρά οι σκύλοι χωρίς να έχει συνέπειες. Να στο θέσω κι αλλιώς;
Αν μπουκάρω εγώ σπίτι σου και γίνει φονικό θα υπάρχουν συνέπειες σε όποιον ζήσει, όμως αν τολμήσεις να πλησιάσεις (γιατί να μπουκάρεις είναι απίθανο) κάνοντας σκηνικό σε περιοχή VIP (€φοπλιστή, πολιτικάντη) και να σε στέλνουν στα κυπαρίσσια δεν θα υπάρξουν συνέπειες...
Αυτή είναι η γιαλαντζί Δημοκρατία με τα νομικά τερτίπια - που αυτοί αν δεν χρειάζονται γδάρσιμο όπως και οι απανταχού οικονομολόγοι. Τα ξαναλέμε...
Το σχέση έχουν αυτά με τα σκυλιά ρε τύπε?

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.944
Πόντοι
3.656
Δεν είμαι αντίθετος, αλλά θα είναι φραγμένο με μάντρα και κάγκελα ψηλά κι όχι κοτετσόσυρμα. Φυσικά όποιος τολμήσει να μπουκάρει, ναι να του γαμήσουν τα πλευρά οι σκύλοι χωρίς να έχει συνέπειες. Να στο θέσω κι αλλιώς;
Αν μπουκάρω εγώ σπίτι σου και γίνει φονικό θα υπάρχουν συνέπειες σε όποιον ζήσει, όμως αν τολμήσεις να πλησιάσεις (γιατί να μπουκάρεις είναι απίθανο) κάνοντας σκηνικό σε περιοχή VIP (€φοπλιστή, πολιτικάντη) και να σε στέλνουν στα κυπαρίσσια δεν θα υπάρξουν συνέπειες...
Αυτή είναι η γιαλαντζί Δημοκρατία με τα νομικά τερτίπια - που αυτοί αν δεν χρειάζονται γδάρσιμο όπως και οι απανταχού οικονομολόγοι. Τα ξαναλέμε...

Ρε μεγάλε ..... όιταν συζητάνε για όπλα .... ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΟΠΛΟΦΟΡΕΙΣ ΕΣΥ και ο μητσάρας ο μπακάλης κτλ ...

Αυτοί που συνοδεύουν αυτούς ΠΑΝΤΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝΕ !

Πάντα οπλοφορούσαν πάντα θα οπλοφορούνε !

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.671
Πόντοι
6.946
Υπάρχουν και μέτρα ασφαλείας για να το βγάλεις έξω...όπως φίμωτρο, ειδικά λουριά κτλπ

και βέβαια να ασχολείσαι καθημερινά με την εκπαίδευση του.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει ΠΟΤΕ στις επικίδυνες ράτσες να φοράνε φίμωτρο παρά μια φορά μόνο, στην οποία ο ίδιος(!!!) ο σκύλος πίτμπουλ όταν είδε να πλησιάζει ιδιοκτήτης με άλλαο σκύλο, έξυσε/έβγαλε το φίμωτρο και ήταν έτοιμος για όλα. Όσο για τις μισοριξιές 50-60 κιλών που συνοδεύουν τέτοιους σκύλους (είτε γυναίκες είτε άνδρες) να μην πω καλύτερα καμιά κουβέντα τι και πώς θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τέτοιο σκύλο (ή ροτ) από το λουρί αν αφηνιάσει.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ;;;;;;;;;;
Δεν γνωρίζω

Για κάποιες ράτσες θα έπρεπε να είναι.

Επίσης είναι περισσότερο θέμα ιδιοκτήτη...αλλά και των τριγύρω....για παράδειγμα

Έχει ο άλλος ένα σκύλο πιο ψηλό από παιδί και πιο χοντρό από τον ίδιο...με χαβλιόδοντες αντί για δόντια...μην το πας ρε μαλάκα στο πάρκο εκεί που έχει τίγκα κόσμο πήγαινε το πιο πέρα και κράτα απόσταση.

και μετά έρχονται οι διάφοροι που περνάνε και το ακουμπάνε χωρίς να ρωτήσουν ή οι ακόμα πιο ηλίθιοι που περνάνε με τα παιδάκια από δίπλα.

Δεν φταίνε οι ράτσες αλλά η διαχείριση που κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.944
Πόντοι
3.656
Δεν γνωρίζω

Για κάποιες ράτσες θα έπρεπε να είναι.

Επίσης είναι περισσότερο θέμα ιδιοκτήτη...αλλά και των τριγύρω....για παράδειγμα

Έχει ο άλλος ένα σκύλο πιο ψηλό από παιδί και πιο χοντρό από τον ίδιο...με χαβλιόδοντες αντί για δόντια...μην το πας ρε μαλάκα στο πάρκο εκεί που έχει τίγκα κόσμο πήγαινε το πιο πέρα και κράτα απόσταση.

και μετά έρχονται οι διάφοροι που περνάνε και το ακουμπάνε χωρίς να ρωτήσουν ή οι ακόμα πιο ηλίθιοι που περνάνε με τα παιδάκια από δίπλα.

Δεν φταίνε οι ράτσες αλλά η διαχείριση που κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης.
Μάγκα μου ....

συζητάμε για το αν ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ;;;
1702290448395.jpeg

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει ΠΟΤΕ στις επικίδυνες ράτσες να φοράνε φίμωτρο παρά μια φορά μόνο, στην οποία ο ίδιος(!!!) ο σκύλος πίτμπουλ όταν είδε να πλησιάζει ιδιοκτήτης με άλλαο σκύλο, έξυσε/έβγαλε το φίμωτρο και ήταν έτοιμος για όλα. Όσο για τις μισοριξιές 50-60 κιλών που συνοδεύουν τέτοιους σκύλους (είτε γυναίκες είτε άνδρες) να μην πω καλύτερα καμιά κουβέντα τι και πώς θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τέτοιο σκύλο (ή ροτ) από το λουρί αν αφηνιάσει.
τι εννοείς να πλησιάζει? το είχε δώσει σε άλλον να το κρατάει?

Και αυτό λάθος νομίζω.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.676
Πόντοι
2.356
Καλά στο χωριά γίνονται και χειρότερα από εγκατάλειψη

πέραν του ότι μερικά ζουν μονίμως δεμένα να γυρνάνε γύρω από ένα βαρέλι για να φυλάνε μάντρες και τέτοια....και καμιά φορά ο ιδιοκτήτης κάνει 2-3 μέρες να πάει να τα ταΐσει...

μερικά πάνε και τα αφήνουν δεμένα στην μέση του πουθενά ή αν έχει γεννήσει βάζουν τα κουτάβια σε μια σακούλα και την πετάνε όπου βρουν
Αν έχω δει τσοπανόσκυλα να περιφέρονται με την αλυσίδα να σέρνεται. Και να σου έρχεται με το κολάρο με τα καρφιά στο λαιμό να παρακαλάει για χάδια.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.944
Πόντοι
3.656
Αυτόν όμως ρε γαμιόλη αν τον πας σε πάρκο στην .... κυψέλη ή στο μαρούσι ....
και φάει κανά παιδί ή γριά ....

Anatolian-Shepherd-Dog-On-White-01.jpg

να σου πάρουν όλη την περιουσία για αποζημιώσεις
και να πεθάνεις στη φυλακή
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Αν έχω δει τσοπανόσκυλα να περιφέρονται με την αλυσίδα να σέρνεται. Και να σου έρχεται με το κολάρο με τα καρφιά στο λαιμό να παρακαλάει για χάδια.

Και αισθάνεσαι ασφαλής με αυτό ;;;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Μάγκα μου ....

συζητάμε για το αν ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ;;;
1702290448395.jpeg
όχι...εγώ έχω τη γνώμη ότι οι περισσότερες ράτσες μπορούν να υπάρξουν εντός των αστικών περιοχών υπό προϋποθέσεις...και ότι για τα ατυχήματα δεν φταίει η ράτσα του σκύλου αλλά ο ιδιοκτήτης που δεν τήρησε ότι πρέπει για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των γύρω του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι όλες οι ράτσες για όλους. Και πολλοί δεν είναι για σκύλο όσο και αν θα το ήθελαν

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.676
Πόντοι
2.356

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.208
Πόντοι
12.756
όχι...εγώ έχω τη γνώμη ότι οι περισσότερες ράτσες μπορούν να υπάρξουν εντός των αστικών περιοχών υπό προϋποθέσεις...και ότι για τα ατυχήματα δεν φταίει η ράτσα του σκύλου αλλά ο ιδιοκτήτης που δεν τήρησε ότι πρέπει για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των γύρω του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι όλες οι ράτσες για όλους. Και πολλοί δεν είναι για σκύλο όσο και αν θα το ήθελαν
αρα επρεπε να υπαρχει κανονισμος για κατοχη σκυλου ..
αλλα μιλαμε για Ελλαδα
που μεχρι και το διπλωμα αυτοκινητου το παιρνεις και ας εισαι τυφλος

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Ε ναι

αφού πολλοί ειδικά σε επαρχίες τα θεωρούν εργαλείο όχι ζώο...όπως και τα γαιρούρια και τα άλογα....

το καλοκαίρι δεν πέθανε ένα από την δίψα όταν βάραγε 45άρια?

Αυτούς πρέπει να τους βρίσκει το κράτος και να τους γαμάει το σπίτι. Αλλά στα χωριά...άσχετα με το τι λένε...δεν καρφώνουν ποτέ τον άλλον για κακομεταχείριση ζώου.

Εδώ ένα μουνόπανο που είχε πυροβολήσει έξω από την ταβέρνα του ένα σκύλο στην Εύβοια και οι ντόπιοι πέρα βρέχει έπρεπε να γίνει βούκινο στα κανάλια για να του κάνουν μποικοτάζ στην ταβέρνα.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.676
Πόντοι
2.356
Και αισθάνεσαι ασφαλής με αυτό ;;;
Ναι, πάντα. Έχω δει εκατοντάδες σκυλιά στη ζωή μου και είμαι πολύ προσεκτικός με όλα. Έχω εισπράξει πολλή αγάπη από τα περισσότερα. Αλλά πάντα τους δίνω χώρο να αποφασίσουν αυτά τι θέλουν να γίνει.
Βέβαια έχω δει και πανηλιθιο να δίνει στην έφηβη κόρη του Κανγκαλ για βόλτα. Τι να πεις σε αυτή την περίπτωση;

Julyman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2023
Κριτικές
3
Like
443
Πόντοι
301
Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση φίμωτρου στην Ελλάδα. Η μεταφορά σκύλων επιτρέπεται μόνο σε ειδικό κλουβί, αν δεν είναι ειδικής κατηγορίας ο σκύλος και η βόλτα είναι υποχρεωτικά με λουρί. Ο ν. 4830/2021 ορίζει το πλαίσιο για την κατοχή σκύλου, τώρα βέβαια όλοι γνωρίζουμε τα χρόνια προβλήματα εφαρμογής των νόμων στην Ελλάδα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
αρα επρεπε να υπαρχει κανονισμος για κατοχη σκυλου ..
αλλα μιλαμε για Ελλαδα
που μεχρι και το διπλωμα αυτοκινητου το παιρνεις και ας εισαι τυφλος
φυσικά πρέπει όχι μόνο για τα επικίνδυνα σκυλιά για την προστασία των ανθρώπων

αλλά και για την προστασία του σκύλου από τους ανθρώπους...που πολλές φορές έχουν καλή πρόθεση αλλά δεν έχουν χρόνο και διάθεση για την σωστή ζωή του σκύλου.

Στην Ελλάδα μπορείς να είσαι οδηγός λεωφορείου και ταυτόχρονα να παίρνεις επίδομα αναπηρίας για 70% χαμένη όραση :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.671
Πόντοι
6.946
τι εννοείς να πλησιάζει? το είχε δώσει σε άλλον να το κρατάει?

Και αυτό λάθος νομίζω.
Όχι, το πιτμπουλ ήταν κανονικά με τον δικό του ιδιοκτήτη, μια νινίτσα 40 κιλών όλο και όλο, με λουρί και φίμωτρο. Το οποίο φίμωτρο, το έβγαλε ΜΟΝΟ του ο σκύλος, με το πόδι σκαλίζοντας και κατεβάζοντάς το, όταν είδε τον άλλο σκύλο με τον ιδιοκτήτη να πλησιάζουν... τόσο καλά ήταν δεμένο από το μαλακισμένο που είχε για αφεντικό.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.231
Πόντοι
2.356
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν ζώα στις πόλεις είναι αντικοινωνικοί και προβάλουν τα ψυχιατρικά τους προβλήματα στα ζωα.
Έχει καταντήσει μια αηδία η ζωή στις πόλεις, όλα τα πεζοδρόμια κατουρημένα και βρωμάνε. Άνθρωποι που ούτε τον εαυτό τους να συντηρησουν δεν μπορούν καλά καλά μου παίρνουν σκυλιά. Ξεφτυλισμένοι μη φιλόζωοι είναι - και όχι φιλόζωοι.

Το να έχεις σκύλο είναι σαν να έχει παιδί! Τεράστια ευθύνη. Ευθύνη απέναντι στο ζωντανό και απέναντι στους συμπολίτες σου. Πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.944
Πόντοι
3.656
όχι...εγώ έχω τη γνώμη ότι οι περισσότερες ράτσες μπορούν να υπάρξουν εντός των αστικών περιοχών υπό προϋποθέσεις...
Τα μικρά σκυλάκια αρχηγέ μου. Όχι τα γομάρια.
Να μπουν κανόνες και αν ειδικά τεράστιο σκυλί τραυματίσει άσχετο, αμέσως να ρευστοποιείται η περιουσία του κατόχου του και να αποζημιώνεται το θύμα . Και ο κάτοχος σκύλου στη μπουζού.
Οπότε πλέμπα να μην επιτρέπεται να έχει σκυλί αν δεν έχει μαντήλι να κλάψει . Πρέπει να μπορείς να πληρώνεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom