Νέα

Επικερδή χόμπι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 312
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.717
Πόντοι
1.706
ΚΑΔ ειναι η μια δουλεια,ΚΑΔ και η αλλη...για αυτο σου λεω ρωτα ενα λογιστη
Δεν μένω Ελλάδα. Την ώρα μου περνάω, μετά από πολύ πήξιμο που διάβαζα για ένα δίπλωμα (το έχω αναφέρει παραπάνω). Προτιμότερο εδώ παρά στο «τι τρέχει με τις ελλεηνίδες». :grin:

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Δεν μένω Ελλάδα. Την ώρα μου περνάω, μετά από πολύ πήξιμο που διάβαζα για ένα δίπλωμα (το έχω αναφέρει παραπάνω). Προτιμότερο εδώ παρά στο «τι τρέχει με τις ελλεηνίδες». :grin:
κοιταξε να δεις ρε συ τυπε καλόγερε...σε καταλαβαίνω!βεβαια και το να αρπάζεσαι με τον εναν και με τον αλλον πιτσιρικα (για σενα που εισαι 60) 60 χρονων ανθρωπος τωρα ε ...εδω που τα λεμε καλυτερα με τις ελλεηνιδες:grin:αλλα να σου πω την αληθεια και μενα στα 60 δε νομίζω να με απασχολει και τοσο "τι τρεχει με τις ελλεηνιδες" ισως να μη με απασχολει και τι τρέχει με τις γυναίκες γενικότερα και προφανως θα κοιτουσα να ασχοληθω με τίποτα πιο σοβαρο. (δεν τα λεω με κακια ολα αυτα)

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Επαρχία αυτό να εικάσω; Ρε σεις υπάρχει μεγαλη φτώχεια (ή φουκαροφάνεια τελικά;) έξω. Πώς πάνε και πετάνε τα λεφτά τους σε μαλακίες;

Εγώ κάνω δεκάδες υπολογισμούς πριν αγοράσω κάτι....
Ιεεεεππ! Ζηταω πνευματικα δικαιωματα για τον ορο :cheesy:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
δεν το ξερω αυτο...αν ειναι ετσι,τοτε κανω και γω τον ταρίφα,εχω και μεσα στο ταξι βιτρινα με τσιγάρα μπροστα στο ταμπλω το κανω και ψιλικατζίδικο.βγάζω και μια αδεια ξεναγου,αφου τους ξεναγησω τους παω και σπιτι να τους φτιάξω τα υδραυλικα (τσιμπαω και απο εκει ενα 50ρικο) :grin:...τι να σου πω δε ξερω...ρωτα και ενα λογιστη καλου κακου.
Εμενα που μου αρεσει πολυ η οδηγηση πως θα μπορουσα να βγαλω κανα εξτραδακι που και που; Δε θελω σταθερη δουλεια, αλλα να μου λεγε πχ καποιος παρε George αυτα τα 20 πακετα και πηγαινε τα στη Λαμια και γυρνα, και βγαλε και ενα μεροκαματο, οχι απλα δε θα με χαλουσε αλλα θα το γουσταρα και πολυ μαλιστα, μιας και τετοιες βολτες τις κανω συνεχεια ουτως η αλλως.Τι θα προτεινες για κατι τετοιο αν ειναι εφικτο; Αδεια Γ' ισως και συνεννοηση με γραφεια μεταφορων;

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Εμενα που μου αρεσει πολυ η οδηγηση πως θα μπορουσα να βγαλω κανα εξτραδακι που και που; Δε θελω σταθερη δουλεια, αλλα να μου λεγε πχ καποιος παρε George αυτα τα 20 πακετα και πηγαινε τα στη Λαμια και γυρνα, και βγαλε και ενα μεροκαματο, οχι απλα δε θα με χαλουσε αλλα θα το γουσταρα και πολυ μαλιστα, μιας και τετοιες βολτες τις κανω συνεχεια ουτως η αλλως.Τι θα προτεινες για κατι τετοιο αν ειναι εφικτο; Αδεια Γ' ισως και συνεννοηση με γραφεια μεταφορων;
οχι δε χρειάζεσαι επαγγελματικο για ενα απλο αμαξι η βανάκι.Ουτε καν για ταξι δε χρειάζεσαι. (βεβαια αν σου αρεσει η οδηγηση δε θα σου προτεινα ταξι).Τωρα για το "που και που' δεν το ξερω κατα ποσο θα ηταν εφικτο να το βρεις.Εδω η τα τρως στα μαπα αυτα ολη μερα εκει σκλάβος,η τιποτα..μεχρι που ακομα και κατι που σου αρέσει,αρχιζεις να αηδιαζεις...πχ και μενα μαρεσει η οδηγηση,αλλα λογω δουλειας μη μου πεις παρε το αμαξι πηγαινε εκει,βαριεμαι ελλεινα.

spyros21athens

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2015
Like
903
Πόντοι
81
2 χρονια μεσα στη καραντινα σε ολες τις μεταφορικες εταιριες δουλευαν πολλοι μαύρα με το αμαξι τους...το γεμιζαν με δεματα-πακετα και δρομο....και στην αθηνα και στην επαρχια...σε ολη την Ελλαδα

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.717
Πόντοι
1.706
κοιταξε να δεις ρε συ τυπε καλόγερε...σε καταλαβαίνω!βεβαια και το να αρπάζεσαι με τον εναν και με τον αλλον πιτσιρικα (για σενα που εισαι 60) 60 χρονων ανθρωπος τωρα ε ...εδω που τα λεμε καλυτερα με τις ελλεηνιδες:grin:αλλα να σου πω την αληθεια και μενα στα 60 δε νομίζω να με απασχολει και τοσο "τι τρεχει με τις ελλεηνιδες" ισως να μη με απασχολει και τι τρέχει με τις γυναίκες γενικότερα και προφανως θα κοιτουσα να ασχοληθω με τίποτα πιο σοβαρο. (δεν τα λεω με κακια ολα αυτα)
Μα έχω σοβαρές ασχολίες, μαν. Εδώ είναι για να ξεδίνω. Όταν τσακώνομαι είναι επειδή θέλω να τσακωθώ. Κάτι σαν σάκος του μποξ. Η ηλικία μετράει όταν είσαι με γνωστούς και φοβάσαι μήπως σε παρεξηγήσουν. Εδώ τι να με νοιάζει με άγνωστα άτομα;

Ας μην αρχίσουμε με τον τρόπο που ξεδίνει κανείς, γιατί μπορεί να εκπλαγείς. Είχαμε ταξίαρχο στο στρατό που έβλεπε μίκυ μάους και ταγματάρχη που κυνηγούσε τους φαντάρους με πέτρες και γέλαγε ο κόσμος, αλλά αυτός ξέδινε.

Έχω εδώ έναν γνωστό μου που είναι γιατρός και μου ανάφερε μια μέρα κάτι από την εκπομπή «Λουί ο παλιατζής» μια χαζοσειρά για νοικοκυρές. Του λέω ρε καλά κάθεσαι και βλέπεις τον Λουί τον Παλιατζή; Και μου απαντάει: Μερικές φορές γυρίζω από το νοσοκομείο τόσο εξουθενωμένος που αράζω μπροστά στην τηλεόραση έτοιμος να δω οποιαδήποτε μαλακία. Και είναι σοβαρός άνθρωπος.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Μα έχω σοβαρές ασχολίες, μαν. Εδώ είναι για να ξεδίνω. Όταν τσακώνομαι είναι επειδή θέλω να τσακωθώ. Κάτι σαν σάκος του μποξ. Η ηλικία μετράει όταν είσαι με γνωστούς και φοβάσαι μήπως σε παρεξηγήσουν. Εδώ τι να με νοιάζει με άγνωστα άτομα;

Ας μην αρχίσουμε με τον τρόπο που ξεδίνει κανείς, γιατί μπορεί να εκπλαγείς. Είχαμε ταξίαρχο στο στρατό που έβλεπε μίκυ μάους και ταγματάρχη που κυνηγούσε τους φαντάρους με πέτρες και γέλαγε ο κόσμος, αλλά αυτός ξέδινε.

Έχω εδώ έναν γνωστό μου που είναι γιατρός και μου ανάφερε μια μέρα κάτι από την εκπομπή «Λουί ο παλιατζής» μια χαζοσειρά για νοικοκυρές. Του λέω ρε καλά κάθεσαι και βλέπεις τον Λουί τον Παλιατζή; Και μου απαντάει: Μερικές φορές γυρίζω από το νοσοκομείο τόσο εξουθενωμένος που αράζω μπροστά στην τηλεόραση έτοιμος να δω οποιαδήποτε μαλακία. Και είναι σοβαρός άνθρωπος.
παντως σαν το κραβ μαγκα που ελιωνα στον σακο 2ωρες προπονησεις να καθομαι να πλακώνομαι με τους αλλους και μετα ξανα σακο και ξανα ξυλο...ξερεις τι βάρος μου εφευγε? κακως τα σταματησα ολα αυτα.Αλλωστε και οι περισσοτεροι εκει μεσα για αυτο τον λογο πηγαιναν.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
δοκιμασε να γραφτεις εκει που εισαι σε μια τετοια σχολη..δεν ειναι αναγκη να σκοτωθεις με τους αλλους και φυσικα να ξερεις ενα πραγμα age it's just a number

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.063
Πόντοι
216
Εγώ να το πάω πιο πέρα. Αν ο @vladimirosA που είναι ταξιτζής θελήσει να κάνει και τον ξεναγό σε τουρίστριες, απαγορεύεται να βγάλει και άδεια ξεναγού, ώστε να συνδυάζει κούρσα και ξενάγηση; Δηλαδή είναι κλειστό επάγγελμα;

Το θέτω ως προβληματισμό.

Οι Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού λειτουργούν σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ.12360/12.07.2017 κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Τουρισμού (ΦΕΚ 2532/Β /2017), όπως τροποποιήθηκε με την υπ' αριθμ. 11413/29.06.2021 (ΦΕΚ 2884/Β /2021) κυα.

Αποτελούν μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές διάρκειας δύο (2) εκπαιδευτικών ετών.
Δεκτοί γίνονται μετά από επιλογή κατόπιν μοριοδότησης Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και υπήκοοι κρατών εκτός της ΕΕ, εφόσον διαμένουν νόμιμα στη χώρα και γνωρίζουν άριστα την ελληνική γλώσσα (επίπεδο Γ2/C2).
Το 70% των θέσεων καλύπτεται από αποφοίτους γενικού ή επαγγελματικού λυκείου και το 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον δύο (πέραν της ελληνικής) ξένων γλωσσών.

================================================================================

Θέλει διάβασμα και πολύ μάλιστα!

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.773
Πόντοι
2.816

Οι Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού λειτουργούν σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ.12360/12.07.2017 κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Τουρισμού (ΦΕΚ 2532/Β /2017), όπως τροποποιήθηκε με την υπ' αριθμ. 11413/29.06.2021 (ΦΕΚ 2884/Β /2021) κυα.

Αποτελούν μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές διάρκειας δύο (2) εκπαιδευτικών ετών.
Δεκτοί γίνονται μετά από επιλογή κατόπιν μοριοδότησης Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και υπήκοοι κρατών εκτός της ΕΕ, εφόσον διαμένουν νόμιμα στη χώρα και γνωρίζουν άριστα την ελληνική γλώσσα (επίπεδο Γ2/C2).
Το 70% των θέσεων καλύπτεται από αποφοίτους γενικού ή επαγγελματικού λυκείου και το 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον δύο (πέραν της ελληνικής) ξένων γλωσσών.

================================================================================

Τύπε για τις σχολές συνοδών έχουμε κάτι;
Και πιο επίκαιρο είναι και πολύ επικερδές χόμπι..

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.496
Πόντοι
8.846
Σωστός. Μπορεί ας πούμε να παίζεις ένα μουσικό όργανο ή να τραγουδάς ωραία και να απασχολείσαι τα σαββατοκύριακα, τα καλοκαίρια σε κάποιο μαγαζί κλπ. Αλλά και να το κάνεις επάγγελμα.
πόσοι και πόσοι εδώ μέσα παίζουν όργανο :bigdick: "τραγουδώντας"....:grin:
σέντσι δεν έχουν βγάλει...:confused:

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.496
Πόντοι
8.846
OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.717
Πόντοι
1.706
Οι Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού λειτουργούν σύμφωνα με ...

Δεν είναι τόσο το διάβασμα, διότι αρκετά χόμπι απαιτούν πολλή δουλειά, που αυτοί που έχουν το πάθος είναι πρόθυμοι να την καταβάλουν.

Το θέμα είναι ότι αν η παρουσία σε μία σχολή είναι απαραίτητη ή αν η αδειοδότηση εξάσκησης επαγγέλματος σε υποχρεώνει να έχεις δίπλωμα από συγκεκριμμένη σχολή κι όχι από βεβαίωση παρεμφερών γνώσεων που ήδη κατέχεις, τότε είναι δύσκολο να το ξεκινήσεις σαν χόμπι. Διότι δεν θα σου μένει χρόνος για την κύρια ασχολία σου που σου εξασφαλίζει τα προς το ζην. Δεν το έψαξα όμως και πολύ καλά.

Σεβασμιώτατος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουν 2021
Κριτικές
15
Like
5.167
Πόντοι
746
αλλο ενα νημα που θα βγαλει τους επομενους μπιλιονερς της Ελλαδας :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
Ρε λύκε της Σοφοκλέους, εγώ που έχω ως χόμπυ να γαμάω πουτάνες, πως διάολο να το κάνω επάγγελμα;;
Και μιλάμε για χιλιάδες ώρες εε..; όχι μαλακίες!

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.545
Πόντοι
12.756

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom