Πύργος Βασιλικός
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 13 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 10
- Like
- 5.773
- Πόντοι
- 2.816
Τι γίνεται; Το καλοκαίρι τα κυριακάτικα ανεβαίνουν από την Παρασκευή το απόγευμα;
Δεν μένω Ελλάδα. Την ώρα μου περνάω, μετά από πολύ πήξιμο που διάβαζα για ένα δίπλωμα (το έχω αναφέρει παραπάνω). Προτιμότερο εδώ παρά στο «τι τρέχει με τις ελλεηνίδες».ΚΑΔ ειναι η μια δουλεια,ΚΑΔ και η αλλη...για αυτο σου λεω ρωτα ενα λογιστη
κοιταξε να δεις ρε συ τυπε καλόγερε...σε καταλαβαίνω!βεβαια και το να αρπάζεσαι με τον εναν και με τον αλλον πιτσιρικα (για σενα που εισαι 60) 60 χρονων ανθρωπος τωρα ε ...εδω που τα λεμε καλυτερα με τις ελλεηνιδεςαλλα να σου πω την αληθεια και μενα στα 60 δε νομίζω να με απασχολει και τοσο "τι τρεχει με τις ελλεηνιδες" ισως να μη με απασχολει και τι τρέχει με τις γυναίκες γενικότερα και προφανως θα κοιτουσα να ασχοληθω με τίποτα πιο σοβαρο. (δεν τα λεω με κακια ολα αυτα)Δεν μένω Ελλάδα. Την ώρα μου περνάω, μετά από πολύ πήξιμο που διάβαζα για ένα δίπλωμα (το έχω αναφέρει παραπάνω). Προτιμότερο εδώ παρά στο «τι τρέχει με τις ελλεηνίδες».
Ιεεεεππ! Ζηταω πνευματικα δικαιωματα για τον οροΕπαρχία αυτό να εικάσω; Ρε σεις υπάρχει μεγαλη φτώχεια (ή φουκαροφάνεια τελικά;) έξω. Πώς πάνε και πετάνε τα λεφτά τους σε μαλακίες;
Εγώ κάνω δεκάδες υπολογισμούς πριν αγοράσω κάτι....
Εμενα που μου αρεσει πολυ η οδηγηση πως θα μπορουσα να βγαλω κανα εξτραδακι που και που; Δε θελω σταθερη δουλεια, αλλα να μου λεγε πχ καποιος παρε George αυτα τα 20 πακετα και πηγαινε τα στη Λαμια και γυρνα, και βγαλε και ενα μεροκαματο, οχι απλα δε θα με χαλουσε αλλα θα το γουσταρα και πολυ μαλιστα, μιας και τετοιες βολτες τις κανω συνεχεια ουτως η αλλως.Τι θα προτεινες για κατι τετοιο αν ειναι εφικτο; Αδεια Γ' ισως και συνεννοηση με γραφεια μεταφορων;δεν το ξερω αυτο...αν ειναι ετσι,τοτε κανω και γω τον ταρίφα,εχω και μεσα στο ταξι βιτρινα με τσιγάρα μπροστα στο ταμπλω το κανω και ψιλικατζίδικο.βγάζω και μια αδεια ξεναγου,αφου τους ξεναγησω τους παω και σπιτι να τους φτιάξω τα υδραυλικα (τσιμπαω και απο εκει ενα 50ρικο) ...τι να σου πω δε ξερω...ρωτα και ενα λογιστη καλου κακου.
οχι δε χρειάζεσαι επαγγελματικο για ενα απλο αμαξι η βανάκι.Ουτε καν για ταξι δε χρειάζεσαι. (βεβαια αν σου αρεσει η οδηγηση δε θα σου προτεινα ταξι).Τωρα για το "που και που' δεν το ξερω κατα ποσο θα ηταν εφικτο να το βρεις.Εδω η τα τρως στα μαπα αυτα ολη μερα εκει σκλάβος,η τιποτα..μεχρι που ακομα και κατι που σου αρέσει,αρχιζεις να αηδιαζεις...πχ και μενα μαρεσει η οδηγηση,αλλα λογω δουλειας μη μου πεις παρε το αμαξι πηγαινε εκει,βαριεμαι ελλεινα.Εμενα που μου αρεσει πολυ η οδηγηση πως θα μπορουσα να βγαλω κανα εξτραδακι που και που; Δε θελω σταθερη δουλεια, αλλα να μου λεγε πχ καποιος παρε George αυτα τα 20 πακετα και πηγαινε τα στη Λαμια και γυρνα, και βγαλε και ενα μεροκαματο, οχι απλα δε θα με χαλουσε αλλα θα το γουσταρα και πολυ μαλιστα, μιας και τετοιες βολτες τις κανω συνεχεια ουτως η αλλως.Τι θα προτεινες για κατι τετοιο αν ειναι εφικτο; Αδεια Γ' ισως και συνεννοηση με γραφεια μεταφορων;
2 χρονια μεσα στη καραντινα σε ολες τις μεταφορικες εταιριες δουλευαν πολλοι μαύρα με το αμαξι τους...το γεμιζαν με δεματα-πακετα και δρομο....και στην αθηνα και στην επαρχια...σε ολη την ΕλλαδαΕμενα που μου αρεσει πολυ η οδηγηση πως θα μπορουσα να βγαλω κανα εξτραδακι που και που; Δε θελω σταθερη δουλεια, αλλα να μου λεγε πχ καποιος παρε George αυτα τα 20 πακετα και πηγαινε τα στη Λαμια και γυρνα, και βγαλε και ενα μεροκαματο, οχι απλα δε θα με χαλουσε αλλα θα το γουσταρα και πολυ μαλιστα, μιας και τετοιες βολτες τις κανω συνεχεια ουτως η αλλως.Τι θα προτεινες για κατι τετοιο αν ειναι εφικτο; Αδεια Γ' ισως και συνεννοηση με γραφεια μεταφορων;
Μα έχω σοβαρές ασχολίες, μαν. Εδώ είναι για να ξεδίνω. Όταν τσακώνομαι είναι επειδή θέλω να τσακωθώ. Κάτι σαν σάκος του μποξ. Η ηλικία μετράει όταν είσαι με γνωστούς και φοβάσαι μήπως σε παρεξηγήσουν. Εδώ τι να με νοιάζει με άγνωστα άτομα;κοιταξε να δεις ρε συ τυπε καλόγερε...σε καταλαβαίνω!βεβαια και το να αρπάζεσαι με τον εναν και με τον αλλον πιτσιρικα (για σενα που εισαι 60) 60 χρονων ανθρωπος τωρα ε ...εδω που τα λεμε καλυτερα με τις ελλεηνιδεςαλλα να σου πω την αληθεια και μενα στα 60 δε νομίζω να με απασχολει και τοσο "τι τρεχει με τις ελλεηνιδες" ισως να μη με απασχολει και τι τρέχει με τις γυναίκες γενικότερα και προφανως θα κοιτουσα να ασχοληθω με τίποτα πιο σοβαρο. (δεν τα λεω με κακια ολα αυτα)
παντως σαν το κραβ μαγκα που ελιωνα στον σακο 2ωρες προπονησεις να καθομαι να πλακώνομαι με τους αλλους και μετα ξανα σακο και ξανα ξυλο...ξερεις τι βάρος μου εφευγε? κακως τα σταματησα ολα αυτα.Αλλωστε και οι περισσοτεροι εκει μεσα για αυτο τον λογο πηγαιναν.Μα έχω σοβαρές ασχολίες, μαν. Εδώ είναι για να ξεδίνω. Όταν τσακώνομαι είναι επειδή θέλω να τσακωθώ. Κάτι σαν σάκος του μποξ. Η ηλικία μετράει όταν είσαι με γνωστούς και φοβάσαι μήπως σε παρεξηγήσουν. Εδώ τι να με νοιάζει με άγνωστα άτομα;
Ας μην αρχίσουμε με τον τρόπο που ξεδίνει κανείς, γιατί μπορεί να εκπλαγείς. Είχαμε ταξίαρχο στο στρατό που έβλεπε μίκυ μάους και ταγματάρχη που κυνηγούσε τους φαντάρους με πέτρες και γέλαγε ο κόσμος, αλλά αυτός ξέδινε.
Έχω εδώ έναν γνωστό μου που είναι γιατρός και μου ανάφερε μια μέρα κάτι από την εκπομπή «Λουί ο παλιατζής» μια χαζοσειρά για νοικοκυρές. Του λέω ρε καλά κάθεσαι και βλέπεις τον Λουί τον Παλιατζή; Και μου απαντάει: Μερικές φορές γυρίζω από το νοσοκομείο τόσο εξουθενωμένος που αράζω μπροστά στην τηλεόραση έτοιμος να δω οποιαδήποτε μαλακία. Και είναι σοβαρός άνθρωπος.
Εγώ να το πάω πιο πέρα. Αν ο @vladimirosA που είναι ταξιτζής θελήσει να κάνει και τον ξεναγό σε τουρίστριες, απαγορεύεται να βγάλει και άδεια ξεναγού, ώστε να συνδυάζει κούρσα και ξενάγηση; Δηλαδή είναι κλειστό επάγγελμα;
Το θέτω ως προβληματισμό.
Τύπε για τις σχολές συνοδών έχουμε κάτι;ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΣΧΟΛΕΣ ΞΕΝΑΓΩΝ
www.mintour.edu.gr
Οι Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού λειτουργούν σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ.12360/12.07.2017 κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Τουρισμού (ΦΕΚ 2532/Β /2017), όπως τροποποιήθηκε με την υπ' αριθμ. 11413/29.06.2021 (ΦΕΚ 2884/Β /2021) κυα.
Αποτελούν μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές διάρκειας δύο (2) εκπαιδευτικών ετών.
Δεκτοί γίνονται μετά από επιλογή κατόπιν μοριοδότησης Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και υπήκοοι κρατών εκτός της ΕΕ, εφόσον διαμένουν νόμιμα στη χώρα και γνωρίζουν άριστα την ελληνική γλώσσα (επίπεδο Γ2/C2).
Το 70% των θέσεων καλύπτεται από αποφοίτους γενικού ή επαγγελματικού λυκείου και το 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον δύο (πέραν της ελληνικής) ξένων γλωσσών.
================================================================================
Θέλει διάβασμα και πολύ μάλιστα!
πόσοι και πόσοι εδώ μέσα παίζουν όργανο "τραγουδώντας"....Σωστός. Μπορεί ας πούμε να παίζεις ένα μουσικό όργανο ή να τραγουδάς ωραία και να απασχολείσαι τα σαββατοκύριακα, τα καλοκαίρια σε κάποιο μαγαζί κλπ. Αλλά και να το κάνεις επάγγελμα.
το χόμπυ όταν γίνει επάγγελμα παύει να είναι χόμπυ...τόσο απλάΓενικότερα πάντως η μετατροπή του χόμπυ σε δραστηριότητα που έχει dead lines είναι αγχωτική.
Δεν είναι τόσο το διάβασμα, διότι αρκετά χόμπι απαιτούν πολλή δουλειά, που αυτοί που έχουν το πάθος είναι πρόθυμοι να την καταβάλουν.Οι Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού λειτουργούν σύμφωνα με ...
================================================================================
Θέλει διάβασμα και πολύ μάλιστα!
Ρε λύκε της Σοφοκλέους, εγώ που έχω ως χόμπυ να γαμάω πουτάνες, πως διάολο να το κάνω επάγγελμα;;αλλο ενα νημα που θα βγαλει τους επομενους μπιλιονερς της Ελλαδας
Θα σου πει ο Καλογερος τυπε , εχει τις λυσειςΡε λύκε της Σοφοκλέους, εγώ που έχω ως χόμπυ να γαμάω πουτάνες, πως διάολο να το κάνω επάγγελμα;;
Και μιλάμε για χιλιάδες ώρες εε..; όχι μαλακίες!
Θα σου πει ο Καλογερος τυπε , εχει τις λυσεις
οσο εσυ ξεκαρδιζεσαι αυτος μετράει τα μαρουλια
Δεν έχω ξαναγελάσει έτσι...
Τσάτσος είναι η ιδανική λύση για αυτόν.Θα σου πει ο Καλογερος τυπε , εχει τις λυσεις