Νέα

Επικερδή χόμπι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 312
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
Ελαφρό καλοκαιρινό θεματάκι... Ιδέες για να κάνεις το χόμπι σου βγάζοντας και κάνα φράγκο.

-γιουτούμπερ
-ebook writer
-χειροτεχνήματα.
-φωτογράφος.
-videos. Με drone πρέπει να είναι καλή φάση.
-animator στον τουρισμό.
-διοργανωτής dating meetings. Με group στο ιντερνέτ.
-influencer πχ reviewer
-μικροεπενδυτής πχ crypto, μετοχές κλπ
-Θεματικό φόρουμ. Διαφημίσεις, affiliation
τυπε ολα αυτα που αναφερεις, εν ετει 2022, ειναι ολα full time jobs και οχι χομπυ. Ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος, οπως και οι απαιτησεις για να φτασεις στο σημειο να "βγαλεις κανα φραγκο".

Πλεον και η κουτση μαρια εχει καλη καμερα στο κινητο και προσβαση στο ιντερνετ 24/7/365, αν νομιζεις οτι με μερικες ωρες ερασιτεχνικης ενασχολησης τα σ/κ θα βγαλεις χαρτζιλικι, σε προκαλω να προσπαθησεις....

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
τυπε ολα αυτα που αναφερεις, εν ετει 2022, ειναι ολα full time jobs και οχι χομπυ. Ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος, οπως και οι απαιτησεις για να φτασεις στο σημειο να "βγαλεις κανα φραγκο".

Πλεον και η κουτση μαρια εχει καλη καμερα στο κινητο και προσβαση στο ιντερνετ 24/7/365, αν νομιζεις οτι με μερικες ωρες ερασιτεχνικης ενασχολησης τα σ/κ θα βγαλεις χαρτζιλικι, σε προκαλω να προσπαθησεις....

Είναι μία ενδεικτική λίστα με 10 ιδέες, η οποία δεν έχει σκοπό να καλύψει τις ανάγκες όλων. Τα χόμπι είναι άπειρα, μπορεί να μη σου αρέσει κάτι εδώ, αλλά να βρεις κάτι άλλο αν το ψάξεις.
Αυτό που είναι για σένα δύσκολο και απωθητικό, μπορεί κάποιος άλλος να το γουστάρει και να έχει ταλέντο σε αυτό.
Ξεκινάς κάτι για χόμπι, δεν έχεις προθεσμίες, συγκεκριμμένους οικονομικούς στόχους και πίεση. Αν πας καλά μπορείς να το κάνεις δουλειά σου, αλλά δεν είναι υποχρέωση.

Δεν χρειάζεται να με προκαλείς. Βγάζω ήδη από επενδύσεις σε κτηματικές εταιρείες (αυτό είναι το χόμπι μου). Έχω επίσης έτοιμο κι ένα κοινωνικό δίκτυο για νομάδες (κι αυτό σαν χόμπι κι ό,τι βγάλει). Θα λανσαριστεί μόλις ξεμπερδέψω από κάτι εξετάσεις που δίνω αυτόν τον καιρό για να πάρω ένα δίπλωμα για digital advisor.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Στοιχημα.

Και για να μιλησουμε σοβαρά, και όχι με άχαστο συστήματα και μαλακιες, είναι όντως επικερδές. Αλλά μόνο με αρκετά μεγάλο κεφάλαιο και σωστούς τιπστερς. Δεν υπάρχει «κάθε μέρα», υπάρχει μια-δυο φορές το μήνα σε ματς που «περιμένεις», και μπαίνεις με γερά φράγκα, σε εταιρεία που το επιτρέπει φυσικά (ξεχάστε στοιχιμαν κτλ). Ιππόδρομος επίσης αν έχεις τιπς αλλά... πολύ βρωμικο. Επίσης esports 8-12 λεπτά μπάλα, στο GT League, εκεί και αν έχει χρήμα. Διπλό 1.90 απόδοση σε ματς που βγαίνει 1-5 ξέρω γω, αλλά θέλει ποοοοοολυ πολύ πολύ πολύ πολύ δουλειά και πολύ κεφάλαιο. Είναι πχ ορισμένοι παίκτες που μπορείς να παρακολουθείς συνέχεια, οι οποίοι όταν παίζουν εναντίον συγκεκριμένων παικτών, πάνε συνέχεια νίκη/ισοπαλία. κτλ κτλ
Ουτε στο χειροτερο εχθρο μου
Δεν υπαρχει μεγαλυτερο καψιμο απο το να κολλαει καποιος 20 ωρες την ημερα περιμενοντας να μπει γκολ σε Β' Εθνικη Μαλαισιας γυναικων, κλπ
Χιλιες φορες μια κανονικη δουλεια, στο τελος της χρονιας πιο πολλα λεφτα θα βγαλει και χωρις ρισκο. Θα εχει μαθει και 5 πραγματα, θα εχει προσφερει και 5 πραγματα στην κοινωνια, θα εχει κανει και 2 φιλους-γνωριμιες

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
Είναι μία ενδεικτική λίστα με 10 ιδέες, η οποία δεν έχει σκοπό να καλύψει τις ανάγκες όλων. Τα χόμπι είναι άπειρα, μπορεί να μη σου αρέσει κάτι εδώ, αλλά να βρεις κάτι άλλο αν το ψάξεις.
Αυτό που είναι για σένα δύσκολο και απωθητικό, μπορεί κάποιος άλλος να το γουστάρει και να έχει ταλέντο σε αυτό.
Ξεκινάς κάτι για χόμπι, δεν έχεις προθεσμίες, συγκεκριμμένους οικονομικούς στόχους και πίεση. Αν πας καλά μπορείς να το κάνεις δουλειά σου, αλλά δεν είναι υποχρέωση.

Δεν χρειάζεται να με προκαλείς. Βγάζω ήδη από επενδύσεις σε κτηματικές εταιρείες (αυτό είναι το χόμπι μου). Έχω επίσης έτοιμο κι ένα κοινωνικό δίκτυο για νομάδες (κι αυτό σαν χόμπι κι ό,τι βγάλει). Θα λανσαριστεί μόλις ξεμπερδέψω από κάτι εξετάσεις που δίνω αυτόν τον καιρό για να πάρω ένα δίπλωμα για digital advisor.
οι επενδυσεις δεν ειναι χομπυ ρε τυπε... Ή μιλαμε ή κλανουμε. Αν ειναι ετσι, και εγω εχω χομπυ μου την ιατρικη. Σπουδασα και εργαζομαι σαν γιατρος, αλλα το βλεπω σαν χομπυ μου επειδη μαρεσει :2funny:

Τελος παντων, η κυρια ενσταση μου ηταν οτι τα "χομπυ" που ανεφερες, μολις μπεις στο τριπακι να κυνηγησεις κερδη απο αυτα, γινονται εργασια. Το αν λοιπον εσυ λατρευεις το επαγγελμα σου, ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Οι ποδοσφαιριστες ειναι χομπιστες;;;; Οχι, ειναι επαγγελματιες, γυμναζονται σαν τα σκυλια, δεν τρωνε μαλακιες, δεν ξενυχτανε κτλ κτλ. Χομπιστας ειναι ο Τασος απτο παγκρατι που παιζει καθε σ/κ στα 5χ5 με τους φιλους του.

Η λεξη χομπυ αφορα την ερασιτεχνικη απασχοληση

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
οι επενδυσεις δεν ειναι χομπυ ρε τυπε... Ή μιλαμε ή κλανουμε. Αν ειναι ετσι, και εγω εχω χομπυ μου την ιατρικη. Σπουδασα και εργαζομαι σαν γιατρος, αλλα το βλεπω σαν χομπυ μου επειδη μαρεσει :2funny:

Τελος παντων, η κυρια ενσταση μου ηταν οτι τα "χομπυ" που ανεφερες, μολις μπεις στο τριπακι να κυνηγησεις κερδη απο αυτα, γινονται εργασια. Το αν λοιπον εσυ λατρευεις το επαγγελμα σου, ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Οι ποδοσφαιριστες ειναι χομπιστες;;;; Οχι, ειναι επαγγελματιες, γυμναζονται σαν τα σκυλια, δεν τρωνε μαλακιες, δεν ξενυχτανε κτλ κτλ. Χομπιστας ειναι ο Τασος απτο παγκρατι που παιζει καθε σ/κ στα 5χ5 με τους φιλους του.

Η λεξη χομπυ αφορα την ερασιτεχνικη απασχοληση
Δηλαδή τι ιδέα έχεις για τα χόμπι, ότι είναι όλα «η ώρα του παιδιού»; Μερικά απαιτούν πολλή δουλειά κι ας μην βγάζεις χρήμα, αλλά ασχολείσαι γιατί σε ευχαριστούν ή από πάθος.

Αν έχεις επικερδές χόμπι και προσπαθήσεις λίγο θα βγάλεις λίγα, αν προσπαθήσεις πολύ θα βγάλεις πολλά, δικό σου θέμα είναι. Αν καταφέρεις να το κάνεις επάγγελμα, δεν θα λέγεται πλέον χόμπι. Αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί μπορείς να μιλάς για χόμπι. Απλά τα πράγματα.

Και όσο για μένα, επειδή το έθιξες, οι επενδύσεις γενικά είναι ένα χόμπι από πάντα, πλήν crypto που δεν έχω ασχοληθεί. Λόγω επαγγέλματος (ακίνητα) από τις κτηματικές επενδύσεις βγάζω και εισόδημα.

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.050
Πόντοι
216
<<-χειροτεχνήματα.>>

Δεν υπήρχε εδώ στο μπου.κομ (πολύ παλιά) ένα "νήμα" με την επωνυμία "Ξυλόγλυπτα"?

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.050
Πόντοι
216
Όχι, εννοώ αν επιτρέπεται κανείς να το κάνει. Έχω αυτοκίνητο, βρίσκω τουρίστριες, τους δείχνω τα αξιοθέατα, τις πάω για διασκέδαση και όπου αλλού θέλουν. Για να είμαι νόμιμος, ό,τι βγάζω τα δηλώνω στην εφορεία. Θεωρούμαι ταξιτζής ή κάτι άλλο; Χρειάζομαι επαγγελματική άδεια; Αν βεβαίως ξέρεις.
Ουσιαστικά χρειάζεσαι άδεια ξεναγού.Εάν σε "ανακαλύψει" το Σωματείο Ξεναγών θα σου κάνει μήνυση.Στον οιοδήποτε,όχι μόνον σε εσένα...

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
Ουτε στο χειροτερο εχθρο μου
Δεν υπαρχει μεγαλυτερο καψιμο απο το να κολλαει καποιος 20 ωρες την ημερα περιμενοντας να μπει γκολ σε Β' Εθνικη Μαλαισιας γυναικων, κλπ
Χιλιες φορες μια κανονικη δουλεια, στο τελος της χρονιας πιο πολλα λεφτα θα βγαλει και χωρις ρισκο. Θα εχει μαθει και 5 πραγματα, θα εχει προσφερει και 5 πραγματα στην κοινωνια, θα εχει κανει και 2 φιλους-γνωριμιες
Το θέμα του ρίσκου θα ήταν καθοριστικό για μένα. Το να χάνεις αρκετά λεφτά, ώστε να μην μπορείς να εξασφαλίσεις ένα αξιοπρεπές εισόδημα είναι μεγάλο πρόβλημα.

Αλλιώς οι 20 ώρες με ένα μεγάλο σμαρτφόν/ταμπλέτα σε στυλ νομά δεν θα με πείραζε και τόσο. Πώς νομίζεις δουλεύει ένας community manager, για παράδειγμα, που πρέπει να είναι όλη μέρα στα δίκτυα που παρακολουθεί; Μετράει για μένα να μην έχω αφεντικά και ωράρια.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Αν μια δουλειά την γουστάρουμε φουλ, κατά κάποιο τρόπο μπορουμε να τη βαφτισουμε και χόμπι. Και το αντίστροφο ισχύει. Εμένα πχ μαρεσει το ψαροντούφεκο. Θα μπορουσα να διδάξω ( δεν θα το έκανα) .. Όπως έκανα και Κραβ μάγκα απο το 2013 και είχα φτάσει σε επίπεδο δασκάλου. Θα μπορουσα να κάνω τον δάσκαλο και να βγάλω λεφτά (δε θα το έκανα γιατί βαριέμαι :confused: )

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Κοιταξτε να δείτε. Κάθε ναυάγιο κάθε άχρηστος Έλληνας, σήμερα πάει στο περίπτερο και το μίνι μάρκετ, και τι αγοράζει; Τσιγάρο και paysafe. To χρήμα που χάνει ο Έλληνας σε στοιχήματα και γκόμενες που ζητάνε καρτουλα, είναι απίστευτο. Τοπικό μίνι μάρκετ κάνει 3000 ευρώ τζίρο την μέρα από paysafe τους μαζεύουν τα λεφτά σαν τις σκνιπες που κολλάνε στο φως.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Κοιταξτε να δείτε. Κάθε ναυάγιο κάθε άχρηστος Έλληνας, σήμερα πάει στο περίπτερο και το μίνι μάρκετ, και τι αγοράζει; Τσιγάρο και paysafe. To χρήμα που χάνει ο Έλληνας σε στοιχήματα και γκόμενες που ζητάνε καρτουλα, είναι απίστευτο. Τοπικό μίνι μάρκετ κάνει 3000 ευρώ τζίρο την μέρα από paysafe τους μαζεύουν τα λεφτά σαν τις σκνιπες που κολλάνε στο φως.
Ποιός αγοράζει paysafe ρε σεις; Ζείτε στην Ελλάδα;

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Όπως έχει πει και ένας γνωστός μου, καθηγητής Πανεπιστημίου που διδάσκει σε προγράμματα MBA, για να βγάλεις σοβαρά λεφτά θα πρέπει να ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΕΣΥ.

Αν δεν μπορείς να κάνεις το παραπάνω καλύτερα πήγαινε safe επιλογές: Υπάλληλος ή κάποια περιουσία αν έχεις και ενοικια

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Έχω έναν φίλο που λάτρευε τη φωτογραφία και αποφάσισε να μπει επαγγελματικά. Ε μετά την μίσησε. Τρελός ανταγωνισμός που βασίζεται στην φθήνια και ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να κρατηθεί για κανα 5αρι χρόνια μέχρι να φτιάξει όνομα και τα παράτησε....

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Μιλάμε για τρομερή μάστιγα, ναρκωτικό κανονικό. Τους βλέπεις λιγδωμενους, απλυτους βρώμικους κατεβαίνουν σαν υπνωτισμενοι από τα διαμερίσματα που τους ταιζει η μάνα τους με την συνταξουλα της, να αγοράσουν paysafe, τι ηρωίνη, το ναρκωτικό της δεκαετίας είναι η paysafe.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Μιλάμε για τρομερή μάστιγα, ναρκωτικό κανονικό. Τους βλέπεις λιγδωμενους, απλυτους βρώμικους κατεβαίνουν σαν υπνωτισμενοι από τα διαμερίσματα που τους ταιζει η μάνα τους με την συνταξουλα της, να αγοράσουν paysafe, τι ηρωίνη, το ναρκωτικό της δεκαετίας είναι η paysafe.
Για το στοίχημα να το καταλάβω αλλά paysafe?! Moυ φαίνεται εξωφρενικό ρε συ!

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Γενικότερα πάντως η μετατροπή του χόμπυ σε δραστηριότητα που έχει dead lines είναι αγχωτική.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Για το στοίχημα να το καταλάβω αλλά paysafe?! Moυ φαίνεται εξωφρενικό ρε συ!
Δεν υπερβάλλω γνωστός με μίνι μάρκετ κάθησα μια μέρα να μιλήσουμε, έβλεπα τα ζόμπι να έρχονται ένα ένα, εκτός από τα καλά παιδιά με κανονικές δουλειές. Τσιγάρα με 1 ευρώ και 1μιση και paysafe τσιγάρα και paysafe και του ξέφυγε του δικού μου 3000 την μέρα οι paysafe....

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Δεν υπερβάλλω γνωστός με μίνι μάρκετ κάθησα μια μέρα να μιλήσουμε, έβλεπα τα ζόμπι να έρχονται ένα ένα, εκτός από τα καλά παιδιά με κανονικές δουλειές. Τσιγάρα με 1 ευρώ και 1μιση και paysafe τσιγάρα και paysafe και του ξέφυγε του δικού μου 3000 την μέρα οι paysafe....
Επαρχία αυτό να εικάσω; Ρε σεις υπάρχει μεγαλη φτώχεια (ή φουκαροφάνεια τελικά;) έξω. Πώς πάνε και πετάνε τα λεφτά τους σε μαλακίες;

Εγώ κάνω δεκάδες υπολογισμούς πριν αγοράσω κάτι....

kafearkoudas

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Κριτικές
26
Like
17.789
Πόντοι
4.496
Ουσιαστικά χρειάζεσαι άδεια ξεναγού.Εάν σε "ανακαλύψει" το Σωματείο Ξεναγών θα σου κάνει μήνυση.Στον οιοδήποτε,όχι μόνον σε εσένα...
Βασικά τουριστικό γραφείο!! Τους ξεναγούς τους προσλαμβάνει το γραφείο. Οτιδήποτε άλλο είναι πειρατεία. Ακόμα και οι ταρίφες που το κάνουν (γιατί το κάνουν) είναι παράνομοι αν δεν τους μισθώσει το γραφείο!!! Αυτούς κυνηγάνε οι ξεναγοί!! Τον τελευταίο καιρό επικρατούν τα μικρά πουλμανάκια όπως είπε κάποιος συναγωνιστής παραπάνω αλλά είναι από τουριστικά γραφεία.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
Έχω επίσης έτοιμο κι ένα κοινωνικό δίκτυο για νομάδες (κι αυτό σαν χόμπι κι ό,τι βγάλει). Θα λανσαριστεί μόλις ξεμπερδέψω από κάτι εξετάσεις που δίνω αυτόν τον καιρό για να πάρω ένα δίπλωμα για digital advisor.
Η πλατφόρμα που παρακολουθάω για να πάρω το δίπλωμα είναι γαλλική και είχε ανακοινώσει ότι θα διατεθεί και σε άλλες γλώσσες. Βγάλανε την αγγλική έκδοση και σας δίνω το λινκ Pix

Αξίζει να την παρακολουθήσετε για να αποκτήσετε ένα digital χόμπι προχωρώντας στο ρυθμό σας, το οποίο ενδεχομένως να κάνετε κι επάγγελμα. Αν θέλετε μπορείτε να δώσετε τεστς και για certification. Προφανώς για μη γάλλους οι εξετάσεις είναι μόνο εξ αποστάσεως. 45€ πλήρωσα για τα εξέταστρα, αλλά κόπηκα στα multimedia (video edition) και θα ξαναδώσω.

Χοντρικώς, διαβάζεις τα προτεινόμενα tutorials και απαντάς σε τεστς. Μόλις συμπληρώσεις κάποιους πόντους από επιτυχημένα tests μπορείς να δώσεις και τα κανονικά tests για certifications. Δεν ξέρω αν η αγγλική έκδοση έχει αρκετά tutorials. Στη γαλλική έλλειπαν πολλά, τα οποία συνεχώς συμπληρώνονται.

Αντε να δούμε, θα έχω συμμαθητές από δω μέσα;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom