Νέα

Επικερδή χόμπι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 312
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
Παράδειγμα γκόμενας σχετικά με brainstorming

Την γνωρίζω το 1999 ως ρεσεψιονίστ. Το 2012 που της προτείνω σταθερότερη σχέση είναι πάντα ρεσεψιονίστ. Τυχαίνει κάποιες σεζόν να μη βρίσκει δουλειά και ζει με τα επιδόματα, κατακρίνοντας μονίμως το σύστημα, γιατί έχει και κομμουνιστικές ιδέες η κοπέλα.

Τότε αναλαμβάνει ο kalogero το πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας. Πρότζεκτ για τουριστικό κατάλυμα (που σήμερα είναι χόστελ, με προοπτική για ξενοδοχείο).

Μέχρι να αρχίσει να βγάζει λεφτά, τη βάζω να δουλέψει σε διαφημίσεις για τοπικά προιόντα (κρασιά, τυριά κλπ) και οικοδέσποινα υποδοχής σε εμπορικές εκθέσεις (είναι και πολύγλωσση).

Το χρήμα αρχίζει να ρέει, η γκόμενα είναι (τότε) στα 37 και πέφτει σε μανιοκατάθλιψη. Αφενός όλα αυτά τα χαμένα χρόνια με τις μαλακισμένες πολιτικές ιδέες κι αφετέρου η μανία μπας και προλάβει να ικανοποιήσει απωθημένα όνειρα. Από το ένα άκρο πέρασε στο άλλο ξανοιγόμενη σε παράλληλα προτζεκτς, μέχρι που πέρυσι δεν πήγαινε άλλο κι απομακρύνθηκα, γιατί φαντάζεται ότι κάποια μέρα θα γίνει βασίλισσα των ακινήτων.

Όλα αυτά τα χαμένα χρόνια, δεν είχε σκεφτεί ιδέες για να αλλάξει τη μοίρα της. Εγώ απλά είχα αποφασίζει να σκάσω 2Κ σε ένα mastermind για brainstorrming και το ήξερε γιατί και πριν το 2012 βρισκόμασταν πότε πότε και τα συζητάγαμε.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
αυτο πρωτη φορα το βλεπω...ηξερα και εμπειρικα οτι αν εστιασω σε ενα προβλημα και σπασω το κεφάλι μου καποια στιγμη με τα δεδομενα και τα στοιχεια που εχω θα βρω τη λυση αλλα δεν ηξερα οτι υπάρχιε και σεμιναριο για αυτο
Είναι ένα σύνολο από τεχνικές που χρειάζονται αρκετή εξάσκηση.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Τυπε 600€ παραπάνω που χλευάζεις, είναι η διαφορά από το αν κάποιος έχει να μείνει κάπου τον καλό μήνα ή όχι..
Μην τα πετάς ετσι εύκολα αυτά.
Δεν απαντάω γιατί κανεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι έγραψα

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Στην προηγούμενη σελίδα αναφέρω το concept «προσωπικός ξεναγός» με τον τύπο που προσφέρεται να βοηθήσει τουρίστριες με φιλοδώρημα και με ρωτάς πού θα βρίσκει πελάτες.

Σου δίνω από κάτω αμέσως πέντε λύσεις.

Είσαι στην Αθήνα κι επιπλέον ταξιτζής, δηλαδή γνώστης της περιοχής κι άτομο σε διαρκή κίνηση και με ρωτάς πού θα βρίσκει κανείς τουρίστες. :headbang: :headbang: :headbang: :2funny:

Τη διαφορά τη βλέπεις; Είμαι πιο εξασκημένος. Κι αυτό είναι από τα πιο εύκολα.
Ρε καλόγερο κανεις ότι δε καταλαβαίνεις και συ. Δε λεω για μένα εγώ σα ταρίφας ξέρω που θα βρω τουρίστες βασικά δεν χρειάζεται καν να ψάξω. Για σένα λεω

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
Ρε καλόγερο κανεις ότι δε καταλαβαίνεις και συ. Δε λεω για μένα εγώ σα ταρίφας ξέρω που θα βρω τουρίστες βασικά δεν χρειάζεται καν να ψάξω. Για σένα λεω
Το πιο πιθανό ήταν να φανταστώ ότι μιλούσες γενικά. Λες τώρα στα 60 να κατέβω Αθήνα (ή έστω εδώ που είμαι) και να προτείνω σε τουρίστριες να τις ξεναγήσω για φιλοδωρήματα; :grin:

Ήθελα να τονίσω περισσότερο ότι με το brainstorming κατεβάζεις εύκολα κι αμέσως ιδέες, ενώ αν δεν είσαι εξασκημένος θέλει λίγη προσπάθεια.
Αν βρει κάποιος tutorials ή παρακολουθήσει videos από διάφορους coaches θα είναι πολύ μπροστά σε σχέση με άλλους που δεν το έχουν ψάξει.

Όμως κανένας coach δεν τα λέει όλα free, τα καλύτερα θα τα χρεώσει γιατί είναι δουλειά του. Για αυτό κάποιοι πληρώνουμε για να κερδίσουμε χρόνο και να είμαστε αποτελεσματικότεροι.

Εγγρ.
12 Μαΐ 2022
Like
951
Πόντοι
81
συλλογη νομισματων-χαρτονομισματων απλα αυτο αποφερει κερδος σε βαθος χρονου
π.χ χαρτονομισματα του 1935 των 50 δρχ των 100 δρχ και των 1000 δρχ εαν τα εχει καποιος σε καλες εως σε πολυ καλες καταστασεις ειναι αρκετα ακριβα κοστιζουν πανω απο 80€ με 100€ πλεον το ιδιο ισχυει φυσικα και για διαφορα κερματα νομισματα δρχ προπολεμικα

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Το πιο πιθανό ήταν να φανταστώ ότι μιλούσες γενικά. Λες τώρα στα 60 να κατέβω Αθήνα (ή έστω εδώ που είμαι) και να προτείνω σε τουρίστριες να τις ξεναγήσω για φιλοδωρήματα; :grin:

Ήθελα να τονίσω περισσότερο ότι με το brainstorming κατεβάζεις εύκολα κι αμέσως ιδέες, ενώ αν δεν είσαι εξασκημένος θέλει λίγη προσπάθεια.
Αν βρει κάποιος tutorials ή παρακολουθήσει videos από διάφορους coaches θα είναι πολύ μπροστά σε σχέση με άλλους που δεν το έχουν ψάξει.

Όμως κανένας coach δεν τα λέει όλα free, τα καλύτερα θα τα χρεώσει γιατί είναι δουλειά του. Για αυτό κάποιοι πληρώνουμε για να κερδίσουμε χρόνο και να είμαστε αποτελεσματικότεροι.
Δε χρειάζεται brainstorming Dickstorming χρειάζεται με τις τουριστριες

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
συλλογη νομισματων-χαρτονομισματων απλα αυτο αποφερει κερδος σε βαθος χρονου
π.χ χαρτονομισματα του 1935 των 50 δρχ των 100 δρχ και των 1000 δρχ εαν τα εχει καποιος σε καλες εως σε πολυ καλες καταστασεις ειναι αρκετα ακριβα κοστιζουν πανω απο 80€ με 100€ πλεον το ιδιο ισχυει φυσικα και για διαφορα κερματα νομισματα δρχ προπολεμικα
Βάλε μέσα κι άλλα είδη όπως πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια, κοσμήματα, παλιά καλλιτεχνήματα, παλιά βιβλία, κρασιά κλπ. Κάποια θέλουν ειδικές συνθήκες διατήρησης.

Εγγρ.
12 Μαΐ 2022
Like
951
Πόντοι
81
Βάλε μέσα κι άλλα είδη όπως πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια, κοσμήματα, παλιά καλλιτεχνήματα, παλιά βιβλία, κρασιά κλπ. Κάποια θέλουν ειδικές συνθήκες διατήρησης.
για τα ρολογια εχεις δικιο, για τους πινακες ζωγραφικης θα πρεπει να εισαι καλος γνωστης και να ξερεις που μπορεις να βρεις πινακες, δεν ειναι ακριβως το ιδιο οπως ενα π.χ ρολοι ή ενα νομισμα που εχουν τυπωθει-παραχθει σε δεκαδες-εκατονταδες αντυτιπα, ο πινακας ζωγραφικης εινα ενα και μοναδικο κομματι πρεπει λοιπον να ξερεις ακομα και λεπτομεριες τις ζωης του ιδιου του ζωγραφου και φυσικα που θα μπορεσεις να αναζητησεις πινακα του

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
για τα ρολογια εχεις δικιο, για τους πινακες ζωγραφικης θα πρεπει να εισαι καλος γνωστης και να ξερεις που μπορεις να βρεις πινακες, δεν ειναι ακριβως το ιδιο οπως ενα π.χ ρολοι ή ενα νομισμα που εχουν τυπωθει-παραχθει σε δεκαδες-εκατονταδες αντυτιπα, ο πινακας ζωγραφικης εινα ενα και μοναδικο κομματι πρεπει λοιπον να ξερεις ακομα και λεπτομεριες τις ζωης του ιδιου του ζωγραφου και φυσικα που θα μπορεσεις να αναζητησεις πινακα του
Από το λίγο που το είχα ψάξει στα 2000ς κατάλαβα ότι οι πίνακες λειτουργούν σαν χρηματιστήριο. Τότε είχε οδηγούς εδώ (Γαλλία) με κατατάξεις ζωγράφων/έργων, ευρετήριο γκαλερί, συμβούλων επενδύσεων σε πίνακες, τάσεις ανοδικές/καθοδικές κλπ. Με το ιντερνέτ προφανώς είναι πιο εύκολα.

Αν δεν ασχοληθείς με τον τομέα, δεν είναι εύκολο να βασιστείς σε συμβούλους επενδύσεων. Και καλλιτεχνικές γνώσεις να αποκτήσεις, πώς θα μπορέσεις να αποστασιοποιηθείς από τις προσωπικές προτιμήσεις και να καταλάβεις τι θα αρέσει σε τρίτους, εφόσον κάνεις επένδυση και κάποια στιγμή θα πουλήσεις; Εγώ δεν θα τα κατάφερνα, αλλά για κάποιον που έχει καλλιτεχνικό χόμπι, ίσως μπορεί να γίνει επικερδές.

Εγγρ.
12 Μαΐ 2022
Like
951
Πόντοι
81
Από το λίγο που το είχα ψάξει στα 2000ς κατάλαβα ότι οι πίνακες λειτουργούν σαν χρηματιστήριο. Τότε είχε οδηγούς εδώ (Γαλλία) με κατατάξεις ζωγράφων/έργων, ευρετήριο γκαλερί, συμβούλων επενδύσεων σε πίνακες, τάσεις ανοδικές/καθοδικές κλπ. Με το ιντερνέτ προφανώς είναι πιο εύκολα.

Αν δεν ασχοληθείς με τον τομέα, δεν είναι εύκολο να βασιστείς σε συμβούλους επενδύσεων. Και καλλιτεχνικές γνώσεις να αποκτήσεις, πώς θα μπορέσεις να αποστασιοποιηθείς από τις προσωπικές προτιμήσεις και να καταλάβεις τι θα αρέσει σε τρίτους, εφόσον κάνεις επένδυση και κάποια στιγμή θα πουλήσεις; Εγώ δεν θα τα κατάφερνα, αλλά για κάποιον που έχει καλλιτεχνικό χόμπι, ίσως μπορεί να γίνει επικερδές.
για τους πινακες εχεις απολυτο δικιο ειναι ακριβως ετσι, σαν το χρηματιστηριο στο θεμα των τιμων
ειναι ενα περιεργο χομπι και πιο επικερδες (για τους πινακες παντα) για τους γκαλεριστες και τον περι αυτων ανθρωπων

Alverto

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Σεπ 2021
Κριτικές
30
Like
2.322
Πόντοι
2.596
Δύσκολο δεν είναι τίποτα, αλλά προφανώς χρειάζεται να επενδύσεις και να πάρεις και εσύ τις σχετικές πιστοποιήσεις, άρα μιλάμε για κάποια σχετική επένδυση από πλευρά σου.

Αλλά δε γίνεται να περιμένεις να βγάζεις τέτοια φράγκα και να μην έχεις βάλει κάποια χρήματα μπροστά.
Σίγουρα
Είναι μια επένδυση όπως το λες

Εγγρ.
18 Ιουν 2022
Like
1
Πόντοι
0
Η μουσική είναι πολύ καλό χόμπι αλλά θέλει πολύ χρόνο και πρέπει να συνδυαστεί με την ανάγκη να εκφράσεις συναισθήματα.!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom