Νέα

Επικερδή χόμπι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 312
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216
Φτιάχνω ξύλινα καράβια μοντελισμού. Αγορά γύρω στα 100 ευρώ το κιτ. Μόνο ένα έχω καταφέρει να πουλήσω στα 400 ευρώ.
Τώρα που το θυμήθηκα, θα ξαναβάλω στα αγγελιάδικα,καμιά αγγελια μπας και σπρωξω κάνα ακόμη.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
Φτιάχνω ξύλινα καράβια μοντελισμού. Αγορά γύρω στα 100 ευρώ το κιτ. Μόνο ένα έχω καταφέρει να πουλήσω στα 400 ευρώ.
Τώρα που το θυμήθηκα, θα ξαναβάλω στα αγγελιάδικα,καμιά αγγελια μπας και σπρωξω κάνα ακόμη.
Έχω έναν εδώ, κάνει χειροποίητους σουγιάδες. Φεύγουν σαν ψωμάκια.

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.229
Πόντοι
3.846
Το σύνδρομο της αιώνιας εφηβείας.

Αν ακούγατε μία γυναίκα να λέει: "μου αρέσει το γαμήσι, δε με ενδιαφέρει η οικογένεια, δε μου αρέσει η δουλειά με ωράριο. Θα βγω στο κλαρί, αλλά θα πηγαίνω μόνο με όσους μου αρέσουν και μόνο όταν έχω καύλες".

Τι θα σκεφτόσαστε για αυτή τη γυναίκα; Γιατί και αυτά που λέτε αντίστοιχα είναι.

Χόμπι είναι κάτι που το κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο, όπου και όπως θες εσύ. Ας πούμε ένας χομπίστας ψαροντουφεκάς θα βγει όποτε του κάνει κέφι, όταν ξενερώσει θα γυρίσει πίσω ακόμη και αν δεν έχει σταυρώσει ούτε λέπι και θα πάει εκεί που του αρέσει να βουτάει.

Ο χομπίστας ψαροντουφεκάς αποφασίζει να βγάζει ψάρι για να το πουλάει (επάγγελμα ή πιο σωστά κερδοσκοπική δραστηριότητα). Βρίσκει ταβέρνες και ξενοδοχεία που αγοράζουν. Μετά δίνει λεφτά για να έχει τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό που μπορεί να έχει.

Άρα πρέπει να βουτάει κάθε μέρα, να παραδίδει τα ψάρια που του ζητάνε οι πελάτες ακόμη και αν κοντεύει να πεθάνει από το κρύο και να έχει και το άγχος πότε θα ξεπληρώσει τον εξοπλισμό του. Ε τι νομίζετε ότι θα γίνει τελικά; Θα χάσει τη χαρά της η ασχολία του και θα ξαναγυρίσει στην παλιά του ζωή.

Κι εμένα μου αρέσει να βλέπω ταινίες αλλά αυτές που θέλω εγώ να βλέπω. Αν ήμουν κριτικός κινηματογράφου θα έπρεπε να τις βλέπω όλες, οπότε ποιος ο λόγος;

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.050
Πόντοι
216
Βασικά τουριστικό γραφείο!! Τους ξεναγούς τους προσλαμβάνει το γραφείο. Οτιδήποτε άλλο είναι πειρατεία. Ακόμα και οι ταρίφες που το κάνουν (γιατί το κάνουν) είναι παράνομοι αν δεν τους μισθώσει το γραφείο!!! Αυτούς κυνηγάνε οι ξεναγοί!! Τον τελευταίο καιρό επικρατούν τα μικρά πουλμανάκια όπως είπε κάποιος συναγωνιστής παραπάνω αλλά είναι από τουριστικά γραφεία.
Συμφωνώ αλλά υπάρχουνε και οι ξεναγοί που δουλεύουνε μόνοι τους κάνοντας "τουρ" (ξεναγίσεις) είτε σε γκρουπ είτε ατομικά.Έχουνε σελίδα όπου μπορείς να βρεις τέτοια άτομα με τα στοιχεία τους ειδίκευση και επικοινωνία...

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
Το σύνδρομο της αιώνιας εφηβείας.

Αν ακούγατε μία γυναίκα να λέει: "μου αρέσει το γαμήσι, δε με ενδιαφέρει η οικογένεια, δε μου αρέσει η δουλειά με ωράριο. Θα βγω στο κλαρί, αλλά θα πηγαίνω μόνο με όσους μου αρέσουν και μόνο όταν έχω καύλες".

Τι θα σκεφτόσαστε για αυτή τη γυναίκα; Γιατί και αυτά που λέτε αντίστοιχα είναι.

Χόμπι είναι κάτι που το κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο, όπου και όπως θες εσύ. Ας πούμε ένας χομπίστας ψαροντουφεκάς θα βγει όποτε του κάνει κέφι, όταν ξενερώσει θα γυρίσει πίσω ακόμη και αν δεν έχει σταυρώσει ούτε λέπι και θα πάει εκεί που του αρέσει να βουτάει.

Ο χομπίστας ψαροντουφεκάς αποφασίζει να βγάζει ψάρι για να το πουλάει (επάγγελμα ή πιο σωστά κερδοσκοπική δραστηριότητα). Βρίσκει ταβέρνες και ξενοδοχεία που αγοράζουν. Μετά δίνει λεφτά για να έχει τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό που μπορεί να έχει.

Άρα πρέπει να βουτάει κάθε μέρα, να παραδίδει τα ψάρια που του ζητάνε οι πελάτες ακόμη και αν κοντεύει να πεθάνει από το κρύο και να έχει και το άγχος πότε θα ξεπληρώσει τον εξοπλισμό του. Ε τι νομίζετε ότι θα γίνει τελικά; Θα χάσει τη χαρά της η ασχολία του και θα ξαναγυρίσει στην παλιά του ζωή.

Κι εμένα μου αρέσει να βλέπω ταινίες αλλά αυτές που θέλω εγώ να βλέπω. Αν ήμουν κριτικός κινηματογράφου θα έπρεπε να τις βλέπω όλες, οπότε ποιος ο λόγος;
Οπότε να το κάνουμε σαν το ανέκδοτο με το γρύλο «Αει σιχτίρ και σεις και το χόμπι σας»; :2funny:
Κοίτα, για το παράδειγμα με τις ταινίες, αν είχα αυτό το χόμπι, δεν θα με χάλαγε να το μοιράζομαι σε ένα κανάλι στο youtube και να λέω ότι η εκπομπή είναι sponsored από την τάδε μάρκα κάμερας. Ό,τι θέλει ο καθένας κάνει.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
Συμφωνώ αλλά υπάρχουνε και οι ξεναγοί που δουλεύουνε μόνοι τους κάνοντας "τουρ" (ξεναγίσεις) είτε σε γκρουπ είτε ατομικά.Έχουνε σελίδα όπου μπορείς να βρεις τέτοια άτομα με τα στοιχεία τους ειδίκευση και επικοινωνία...
Εγώ να το πάω πιο πέρα. Αν ο @vladimirosA που είναι ταξιτζής θελήσει να κάνει και τον ξεναγό σε τουρίστριες, απαγορεύεται να βγάλει και άδεια ξεναγού, ώστε να συνδυάζει κούρσα και ξενάγηση; Δηλαδή είναι κλειστό επάγγελμα;

Το θέτω ως προβληματισμό.

Alverto

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Σεπ 2021
Κριτικές
30
Like
2.322
Πόντοι
2.596
Κάτι με αθλήματα παίζει να βγάλεις κέρδος;

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Αν το scuba diving είναι hobby, ναι βγάζεις πολύ καλά λεφτά.
Μια απλή βουτιά μπορεί να χρεωθεί 50-70€, για εξοπλισμό που έχεις αγοράσει και απλά δανείζεις ξανά και ξανά.

Τα διπλώματα είναι μερικές εκατοντάδες ευρώ το καθένα, αλλά δεν ξέρω πόσα δίνεις στους επίσημους οργανισμούς και πόσα σου μένουν στο χέρι.

montiliani

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
6.947
Πόντοι
1.056
Την Καλημερα στους Φιλους...αντε....να πω και εγω τα δικα μου.....χομπι ωραιο ειναι το ψαρεματακι απο εξω....ενα δυο καλαμια και οτι πιασεις...περσι εκανα καλη δουλιτσα και θα μπορουσα να σπρωξω 10 κομματακια αλλα επειδη ειμαι Μαλακας τα χαριζα στην γειτονια....θα μπορουσα τουλαχιστον να βγαζω τις μπετονιες η τα πολυαγκιστρα....ενα αλλο χομπι που αποφερει καλα χρηματα αλλα πρεπει και να σπρωξεις ειναι συλλογη νομισματων.....αργυρα και χρυσα....καποια σπανια.....δισκοι Βινυλιου....απο γραμματοσημα αν και φθηνο χομπι δεν παιρνουν αξια.....απλως κανεις μια συλλογη για να περναει η ωρα...υπαρχουνε βεβαια και εξαιρεσεις....
καλα να περνατε.....

Alverto

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Σεπ 2021
Κριτικές
30
Like
2.322
Πόντοι
2.596
Αν το scuba diving είναι hobby, ναι βγάζεις πολύ καλά λεφτά.
Μια απλή βουτιά μπορεί να χρεωθεί 50-70€, για εξοπλισμό που έχεις αγοράσει και απλά δανείζεις ξανά και ξανά.

Τα διπλώματα είναι μερικές εκατοντάδες ευρώ το καθένα, αλλά δεν ξέρω πόσα δίνεις στους επίσημους οργανισμούς και πόσα σου μένουν στο χέρι.
Ναι δύσκολο βέβαια να κάνεις τέτοιο Θέλει εκπαίδευση κλπ

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
Ναι, βγάζεις. Από λίγα πχ αν έχεις ένα φόρουμ και μαζεύεις τους πορωμένους και έχεις διαφημίσεις για γυμναστήρια, προιόντα κλπ μέχρι πολλά ως personal trainer, διοργανωτής συναντήσεων κλπ. Ξέρω άτομα που βγάζουν και μάλιστα με μερική απασχόληση. Ένας που ήμασταν στο ίδιο (γαλλικό) κόμμα, ξεκίνησε από φόρουμ με τροφές για αθλητές, έκανε και personal training, ενώ η κύρια ασχολία του ήταν υπάλληλος σε τουριστικές εγκαταστάσεις. Τώρα κάνει μόνο personal training και κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με το Melenchon. Το διαμέρισμα που μένει είναι λουξ σε χάι περιοχή. Φαντάσου τι χρήμα έκανε.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
.....χομπι ωραιο ειναι το ψαρεματακι απο εξω....ενα δυο καλαμια και οτι πιασεις...περσι εκανα καλη δουλιτσα και θα μπορουσα να σπρωξω 10 κομματακια αλλα επειδη ειμαι Μαλακας τα χαριζα στην γειτονια....θα μπορουσα τουλαχιστον να βγαζω τις μπετονιες η τα πολυαγκιστρα....
Μέσω κοινωνικού δικτύου πχ facebook, μόλις πιάνεις, ανέβαζε φωτός και θα φεύγουν.

Το καλύτερο που έχω δει ήταν μία γρια σε ένα ξενοδοχείο (Μαγιόρκα) που είχε ένα γάιδαρο και πήγαινε βόλτα τις τουρίστριες. Περπάτημα και να πέφτει το χρήμα.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Εγώ να το πάω πιο πέρα. Αν ο @vladimirosA που είναι ταξιτζής θελήσει να κάνει και τον ξεναγό σε τουρίστριες, απαγορεύεται να βγάλει και άδεια ξεναγού, ώστε να συνδυάζει κούρσα και ξενάγηση; Δηλαδή είναι κλειστό επάγγελμα;

Το θέτω ως προβληματισμό.
αλλο ξεναγος αλλο ταξιτζης.Μπορει ενας ταξιτζης να τους παει να δουν τα αξιοθέατα, τωρα αν εχει και καποιες γνωσεις επι του θέματος ακομα καλυτερα.Ο ταξιτζης θα πληρωθει για την κουρσα ομως οχι για να τους εξηγησει εκει γύρω τα αξιοθέατα.Εγω προσωπικα περα απο αεροδρομιο δεν εχω ασχοληθει με τουρισμο για να ξερω τι και πως.Το ζητημα ειναι οτι και αν κανεις αυτο που θα πρεπει να δεις πρωτα απο ολα ειναι αν σε σταματησουν οι μπατσοι,τι θα τους πεις και υστερα πως θα δικαιολογησεις τα λεφτα που περνεις.

Σεβασμιώτατος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουν 2021
Κριτικές
15
Like
5.167
Πόντοι
746
Mαλάκες το epub writing μην το γελάτε καθόλου. Ειδικά πριν βγει το vellum, τα extensions του indesign, calibre και ΣΙΑ ήταν χρυσωρυχείο η όλη φάση. Χώρια που πλήρωναν ξεχωριστά για την κάθε έκδοση (άλλο μπαγιόκο για epub 3.0, άλλο για MOBI κοκ). Αλλά πρέπει να ξέρεις αρκετά από γλώσσες σήμανσης, ποιος ανίδεος θα κάτσει τώρα να ρίξει τόση μελέτη (βάλε και τα τερτίπια του κάθε φορμά)...

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
εγω πχ μπορω να ξερω απο υδραυλικα σαν υδραυλικος.Ν βγαλω μια καρτα και να λεω "να παρτε..ειμαι υδραυλικος" χωρις μαγαζι χωρις τιποτα και καθε φορα που πηγαινεις σε πελατη να περνεις οσα περνει και ενας υδραυλικος.Πρακτικα μπορεις να μαθεις οσα ξερει και ενας υδραυλικος (γνωσεις εννοω) απο κει και περα αν περνεις λεφτα για τις υπηρεσίες σου (και δεν το κανεις με τη καλη σου τη καρδια σα φιλος) θα πρεπει με το καιρο να προσεξεις...

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
αλλο ξεναγος αλλο ταξιτζης.Μπορει ενας ταξιτζης να τους παει να δουν τα αξιοθέατα, τωρα αν εχει και καποιες γνωσεις επι του θέματος ακομα καλυτερα.Ο ταξιτζης θα πληρωθει για την κουρσα ομως οχι για να τους εξηγησει εκει γύρω τα αξιοθέατα.Εγω προσωπικα περα απο αεροδρομιο δεν εχω ασχοληθει με τουρισμο για να ξερω τι και πως.Το ζητημα ειναι οτι και αν κανεις αυτο που θα πρεπει να δεις πρωτα απο ολα ειναι αν σε σταματησουν οι μπατσοι,τι θα τους πεις και υστερα πως θα δικαιολογησεις τα λεφτα που περνεις.
Αν μπορείς να βγάλεις και άδεια ξεναγού έλεγα. Απαγορεύεται αν είσαι ταξιτζής να έχεις και άδεια ξεναγού ;; Ασυμβίβαστο επαγγελμάτων δεν υπάρχει, όπως πχ αν ήσουν παπάς και τραγουδιστής νυχτερινών κέντρων. Το αν οι ξεναγοί είναι κλειστό επάγγελμα, αυτό είναι που δεν ξέρω. Λέμε να είσαι νόμιμος πάντα.

Αν ας πούμε έχω τελειώσει το ιστορικό-αρχαιολογικό (κι άρα έχω γνώσεις) και δουλεύω ταξί, επειδή δεν βρίσκω δουλειά σύμφωνα με τις σπουδές μου, απαγορεύεται να γίνω και ξεναγός για να προσφέρω φουλ πακέτο στις τουρίστριες;

Θα οικονομάς σαν ταρίφας, σαν ξεναγός και θα παίρνεις και προμήθειες από μαγαζιά που θα τις πας (τουριστικών ειδών, μαγαζιά διασκέδασης κλπ). Και μπορεί να σου κάτσει και καμμία. :grin:

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Αν ας πούμε έχω τελειώσει το ιστορικό-αρχαιολογικό (κι άρα έχω γνώσεις) και δουλεύω ταξί, επειδή δεν βρίσκω δουλειά σύμφωνα με τις σπουδές μου, απαγορεύεται να γίνω και ξεναγός για να προσφέρω φουλ πακέτο στις τουρίστριες;
δεν το ξερω αυτο...αν ειναι ετσι,τοτε κανω και γω τον ταρίφα,εχω και μεσα στο ταξι βιτρινα με τσιγάρα μπροστα στο ταμπλω το κανω και ψιλικατζίδικο.βγάζω και μια αδεια ξεναγου,αφου τους ξεναγησω τους παω και σπιτι να τους φτιάξω τα υδραυλικα (τσιμπαω και απο εκει ενα 50ρικο) :grin:...τι να σου πω δε ξερω...ρωτα και ενα λογιστη καλου κακου.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
προσεξε ομως μια λεπτομερεια...εγω πχ σαν ταριφας, αν ειχα 2-3 σπιτια airbnb και τα νοικιαζα σε τουριστες,θα μπορουσα να τους παω και με το ταξι απο δω και απο κει φυσικα με ταριφα αναμμενη..:wink: θα εβγαζα και απο εκει λεφτα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom