Νέα

Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DTV - Digea)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

adam69

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Παρεμπιπτόντως να σας πω ότι, εάν θέλετε να έχετε και ψηφιακό δέκτη mpeg4 (ειδικά όσοι έχουν παλαιότερο τύπου TV, ανεξαρτήτου τεχνολογίας π.χ. Plasma, LCD,ή CRT)και την δυνατότητα PVR (εγγραφή σε σκληρό δίσκο δηλ.) καλό θα είναι να προμηθευτούν έναν αποκωδικοποιητή με διπλό tuner (δέκτη) mpeg4, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν το α΄ πρόγραμμα, αλλά να γράφουν το β΄ πρόγραμμα στο σκληρό τους δίσκο.
Προσοχή όμως στο εξής. Επειδή οι συχνότητες είναι μία, για τέσσερα κανάλια μαζί, απλά να γνωρίζετε ότι, μπορείτε να κάνετε εγγραφή σε διαφορετικό κανάλι μεν, αλλά της ίδιας συχνότητας δε. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα...

Vyzolover

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Καλησπέρα κι από μένα.
Δυο ερωτήσεις
α) ο Αλφα στο ψηφιακό δε μου πιάνει καθαρά, μοιάζει σα να τρεμοπαίζει, δε ξέρω γιατί. Τα άλλα κανάλια είναι κομπλέ. Είχε κανείς άλλος τέτοιο πρόβλημα?

β) Όταν βάζω ένα κανάλι, πριν ανοίξει, γράφει "DTV Κεραία". Τι σημαίνει αυτό?

adam69

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
...όσο για τα HD κανάλια, μην περιμένετε και πολλά πολλά.
Εδώ οι ρημαδοσταθμοί, ακόμα εκπέμπουν σε αναλογία οθόνης 4:3!!!!!!(για τετράγωνες οθόνες), εμείς ονειρευόμαστε High Definition εικόνα????
Πάντως η Nova, ανακοίνωσε στο side της ότι τον Αύγουστο θα ξεκινήσει εκπομπές σε HD σήμα (καλά λαμόγια και αυτοί...., φοβήθηκαν ότι θα χάσουν μερίδιο από την πίτα, και ΤΩΡΑ ανακοινώνουν εκπομπές σε HD)
....να δούμε βέβαια και πόσο θα το χρεώνουν αυτό....

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Δυο ερωτήσεις
α) ο Αλφα στο ψηφιακό δε μου πιάνει καθαρά, μοιάζει σα να τρεμοπαίζει, δε ξέρω γιατί. Τα άλλα κανάλια είναι κομπλέ. Είχε κανείς άλλος τέτοιο πρόβλημα?

β) Όταν βάζω ένα κανάλι, πριν ανοίξει, γράφει "DTV Κεραία". Τι σημαίνει αυτό?
α) Αν ο Άλφα δεν στέλνει στην digea, λογικό είναι.

β) Digital TV? Ε? :rolleyes:

Vyzolover

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
α) Στέλνει pristine. Για τον ψηφιακό Αλφα μιλάω.

β) Ναι, ξέρω αγγλικά. Γιατί λέει κεραια όμως? Αυτό δεν πιάνω..

adam69

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
α) πιθανόν να έχει πρόβλημα ο ίδιος ο σταθμός στην μετάδοση του (ΑΛΦΑ) γιατί η DIGEA κάνει απλός την αναμετάδοση.
β) προφανώς σε προειδοποιεί ότι παρακολουθείς από τον ψηφιακό δέκτη της τηλεόρασης σου.
(θα έχεις TV, με ενσωματωμένο δέκτη mpeg4)

daikatana

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
10
Ψηφιακα ε... :idiot:
Σιγα τη μαλακια...
Εχω μια Sony KDL 32W4000 με ενσωματωμενο Mpeg4DEcoder και μου εμφανισε απο την πρωτη στιγμη ολα τα καινουρια καναλια (8)
Αλλα τι να το  κανεις.... 576i@25Hz αναφερει στις πληροφοριες του καναλιου...δηλαδη οτι και στα 4 σκαρτα της ΕΡΤ...
Οκ δεν υπαρχουν ενδιαμεσα αρμονικες που να παρεμβαλονται, αλλα τουλαχιστον θα μπορουσαν να "τρεχουν" 720p (1280*720)...
Τωρα για την ποιοτητα του σηματος εν συγκρισει με το αναλογικο....χρειαζεται και καποια αυθυποβολη για να μιλησει κανεις για χαοτικες αλλαγες.
Τουλαχιστον αυτη την εντυπωση αποκομισα εγω.
Ξυπνηστε με παλι οταν θα γινει εκπομπη σε 1080p.... (αν γινει ποτε στην παρουσα ζωη) :2funny:

georgemits10

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα σε όλους
Σήμερα το πρωί είπα να δοκιμάσω αν η τηλεόραση μου είναι συμβατή με την Digea.
Βασικά το είχα ψάξει και είχα δει πως η TV μου δεν δέχεται συμπίεση MPEG4 άπλα
είπα να δοκιμάσω μπας και δεν το είχα δει καλά.
Έκανα search για νέα ψηφιακά κανάλια και μου τα βρήκε όλα της Digea άπλα δεν μου
δείχνει εικόνα μονό ήχο ακούω...
Πως γίνετε η TV μου να τα βρίσκει τα κανάλια αυτά αφού δεν δέχεται συμπίεση MPEG4?
Όποιος έχει ανάλογη εμπειρία ας απάντηση 
thanks

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Για να τρεξουν 720/1080p πρεπει οι πηγες να ειναι σ αυτο το φορματ, που σημαινει οτι ολο το δικτυο απο την καμερα μεχρι τον πομπο πρεπει να το υποστηριζουν..

Αρα κοιμησου ησυχος..  :grin:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ή να πήρε tv με δέκτη MPEG2 αλλά καλή τηλεόραση π.χ. που να αλλάζεις μια 50-52
ιντσών τηλεόραση επειδή απλά δεν έχει δέκτη MPEG4;
αμα είσαι μαλακας ναι.
και επειδή στην Ελλάδα ο τόποα είναι γιομάτος πάλι ο κωτσοβορασίδης θα βγάλει μύρια....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Για να τρεξουν 720/1080p πρεπει οι πηγες να ειναι σ αυτο το φορματ, που σημαινει οτι ολο το δικτυο απο την καμερα μεχρι τον πομπο πρεπει να το υποστηριζουν..

Αρα κοιμησου ησυχος..  :grin:
έτσι.
απο την άλλη έχει γέλιο να βλέπει καποιος που ξέρει τον κάθε μαλάκα να αγοράζει blue ray και να ζητάει HDTV με δέκτες 40'' του χιλιάρικου...
αααααααααααααααααααααααααχχααχαχαχχαχαχααχαχχαχαα

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Για πες, γιατί έχω 2-3 καρτούλες Pinnacle.
Μια με αναλογικά παλιά, άλλη μια νεότερη, και άλλη μια για τα ψηφιακά της ΕΡΤ.
Ολες εσωτερικές.

Πως το κάνεις; Download είναι, ή στο αναβαθμίζει αυτόματα χωρίς να ξέρεις τι
αλλαγές κάνει;

Θα κατεβάσεις από εδώ την τελευταία έκδοση του προγράμματος με το οποίο "παίζει" τηλεόραση η κάρτα, αφού βεβαιωθείς  ότι οι κάρτες σου είναι συμβατές.

Μετά από το μενού επιλογών θα ζητήσεις ενεργοποίηση του φίλτρου h.264 (διαφορετική ονομασία του MPEG4) και από εκεί θα οδηγηθείς στο site της Pinnacle για τα περαιτέρω (πληρωμή κλπ).

starlover

Νέο Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2010
Like
0
Πόντοι
0
Η μεγαλύτερη κοροϊδία ακόμη και από την εποχή της βεντούζας....πραγματικά μεγαλύτερο παραμύθι δεν υπάρχει...μιλάμε για ένα απλό upscaling.... καμία σχέση με πραγματικά ψηφιακή τηλεόραση. Οπότε μην μασάτε. Ούτε εξοπλισμός υπάρχει ούτε υποδομή ούτε και εκπομπή των καναλιών  υπάρχει για αναλύσεις άνω των 720p. Δείτε αντίστοιχες υπηρεσίες των ευρωπαϊκών καναλιών και θα καταλάβετε αυτό που σας λέω.
Για να έχουμε καθαρά 1080p προς το παρόν  πρέπει να έχουμε δορυφορικό κανάλι που να μεταδίδει σε 1080p και τον αντιστοιχώ εξοπλισμό που διαφέρει κατά πολύ από τον συνηθισμένο. Απλά λυπάμε γιατι παρα πολύ σύντομα θα πρέπει να πληρώνουμε για να βλέπουμε μπαλίτσα κλπ.....
ρίξτε μια μάτια παρακάτω.

www.directv.com/see/landing/fox_hd.html]http://www.directv.com/see/landing/fox_hd.html[/url]
www.sky.com/shop/tv/hd/]http://www.sky.com/shop/tv/hd/[/url]

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
έτσι.
απο την άλλη έχει γέλιο να βλέπει καποιος που ξέρει τον κάθε μαλάκα να αγοράζει blue ray και να ζητάει HDTV με δέκτες 40'' του χιλιάρικου...
αααααααααααααααααααααααααχχααχαχαχχαχαχααχαχχαχαα

Για να δει sd σημα που αν τεντωθει εστω και σε 32" μετρας τα pixel με το δαχτυλο..  :grin:

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Θέμα εφαρμογής είναι - έβαλα 3rd party app και παίζει αν και πιάνω από Πάρνηθα.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Έκανα search για νέα ψηφιακά κανάλια και μου τα βρήκε όλα της Digea άπλα δεν μου
δείχνει εικόνα μονό ήχο ακούω...
Πως γίνετε η TV μου να τα βρίσκει τα κανάλια αυτά αφού δεν δέχεται συμπίεση MPEG4?
Έχεις όμως MPEG2, γι΄ αυτό ακούς μόνο ήχο.

CHEYENNE

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
22 Σεπ 2008
Κριτικές
582
Like
583
Πόντοι
8.805
Δηλωνω εξ΄αρχης ασχετος με τα ηλεκτρονικα και δεν βλεπω πλυ τηλεοραση.

Δεν εχω βαλει αποκωδικοποιητη, αλλα βλεπω εξ΄ισου καλα ολα τα καναλια, στην παλια SONY Trinitron στα 100 Ηz που εχω.

Αν καταλαβα καλα, μπορουμε να "βολευτουμε" και με το αναλιγικο σημα, εαν δεν ερχουμε απαιτήσεις,  για το σιγουρα, καλυτερο φηφιακο?
Η θα ειναι υποχρεωτικο καποια στιγμη να βαλω αποκωδικοποιητη?

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ακριβώς. Αν δεν έχεις χιόνι κλπ δεν έχεις κανένα λόγο να τρέχεις, τη στιγμή που η ΕΡΤ είναι στο παλιό φορμά ακόμα.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Δηλωνω εξ΄αρχης ασχετος με τα ηλεκτρονικα και δεν βλεπω πλυ τηλεοραση.

Δεν εχω βαλει αποκωδικοποιητη, αλλα βλεπω εξ΄ισου καλα ολα τα καναλια, στην παλια SONY Trinitron στα 100 Ηz που εχω.

Αν καταλαβα καλα, μπορουμε να "βολευτουμε" και με το αναλιγικο σημα, εαν δεν ερχουμε απαιτήσεις,  για το σιγουρα, καλυτερο φηφιακο?
Η θα ειναι υποχρεωτικο καποια στιγμη να βαλω αποκωδικοποιητη?

Άν δεν ανήκεις στις περιοχές που επηρεάστηκαν ήδη από την μετάβαση σε ψηφιακό σήμα και δεν έχεις προβληματική λήψη (είδωλα, χιόνια κτλ) δεν υπάρχει λόγος να κάνεις απολύτως τίποτα.

Οι απλοί αποκωδικοποιητές είναι πεταμένα λεφτά για κάποιον που έχει παλαιότερες "συμβατικές" τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα (ειδικά σε 4:3 φορμάτ) - όταν έρθει η στιγμή (κατά το 2012) θα μπορείς να αγοράsεις μια γαμάτη TFT/LED 32+ ιντσών σε τιμές 200 ευρώ (και πιθανά με επιδότηση από κάποιο νέο επί πληρωμή ψηφιακό μπουκέτο που μέχρι τότε θα προσφέρει η digea) και έτσι θα απαλλαγείς και από την παλιά και ογκώδη τηλεόραση σου με ελάχιστο κόστος.

Το ζήτημα πάντως για μένα είναι άλλο: Οι αλητεία και το άθλιο παιγνίδι EΡΤ/Digea/Εισαγωγέων/Πωλητών Τηλεοράσεων που αναγκάζει ανθρώπους που αγόρασαν πρίν από ένα χρόνο DVB-T MPEG2 συμβατό δέκτη να μπερδεύονται με αγορές MPEG4 εξωτερικών δεκτών και CI Εσωτερικών καρτών ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom