Νέα

Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DTV - Digea)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 121K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
επιασα και γω τα ψηφιακα καναλια ειχα αγορασει τηλεοραση το 2009 και ειχε mpeg2 πηγα και προμηθευτικα μια καρτα 60€ που μπαινει σε μια υποδοχη ετσι γλιτωσα το δευτερο τηλεκοντρολ και ολα καλα η εικονα ειναι τελεια καμια σχεση με το αναλογικο ποιο ζωντανα χρωματα για οσους χαζευουν στην τβ προτεινω να προμηθευτουν το δεκτη

παντως πολυ λιγες τηλεορασης εχουν δεκτη mpeg4 ακομα και σημερα πουλανε τηλεορασης τα μαγαζια χωρις δεκτη mpeg4 αλλα τον παλαιου τυπου δεκτη mpeg2

οσοι πιανετε μονο ηχο και μαυρη εικονα ειναι σιγουρο οτι εχετε ψηφιακο δεκτη mpeg2

Vromostomos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Μου τα βρίσκει στο scan στο PC, αλλά δε φέρνει εικόνα. Σίγουρα θέλει αναβάθμιση η εφαρμογή, κάτι που δε θα γίνει ποτέ στην περίπτωσή μου. :(

Νομίζω ότι γίνεται. Το πήρε κάπου το μάτι μου σε ελληνικό forum. Αναβάθμιση
στον codec θες. Δεν θυμάμαι link, αμα το βρω θα το στείλω. Μάλλον στο Insomnia,
η στο adslgr.com, θα σε γελάσω.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
επιασα και γω τα ψηφιακα καναλια ειχα αγορασει τηλεοραση το 2009 και ειχε mpeg2 πηγα και προμηθευτικα μια καρτα 60€ που μπαινει σε μια υποδοχη ετσι γλιτωσα το δευτερο τηλεκοντρολ και ολα καλα η εικονα ειναι τελεια καμια σχεση με το αναλογικο ποιο ζωντανα χρωματα για οσους χαζευουν στην τβ προτεινω να προμηθευτουν το δεκτη

παντως πολυ λιγες τηλεορασης εχουν δεκτη mpeg4 ακομα και σημερα πουλανε τηλεορασης τα μαγαζια χωρις δεκτη mpeg4 αλλα τον παλαιου τυπου δεκτη mpeg2

οσοι πιανετε μονο ηχο και μαυρη εικονα ειναι σιγουρο οτι εχετε ψηφιακο δεκτη mpeg2
Tι μάρκα tv έχεις και ποια κάρτα πήρες?Στείλε pm γιατι έχω 2 tv και σκέφτομαι να την βάλω

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
43
Πόντοι
2.157

ποσα δευτερολεπτα κανει απο καναλι σε καναλι στο ζαπινγκ ??

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
καρτα ψηφιακη εχεις στο pc..? εγω ο μλακας δεν εβαλα τη υβριδικη (ψηφιακη/αναλογικη) και βλεπω μονο αναλογικα.. αλλα τζαμι ομως.  :grin:
Από τα βιντεάκια που θυμάμαι, ναι τέλεια εικόνα ήταν - οπότε μη σκας easy. ;)

Νομίζω ότι γίνεται. Το πήρε κάπου το μάτι μου σε ελληνικό forum. Αναβάθμιση
στον codec θες. Δεν θυμάμαι link, αμα το βρω θα το στείλω. Μάλλον στο Insomnia,
η στο adslgr.com, θα σε γελάσω.
Πολύ πιθανόν - είναι νέα εγκατάσταση XP και δεν έχω στήσει εφαρμογές DivX κλπ ακόμα. Μακάρι, γιατί νέα version του TV app δεν πρόκειται να ξαναδώ.

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16

αυτο ειναι ενα αρνητικο κανει 4 δευτερολεπτα με 5 το πολλυ και επισης δεν μπορεις να γραψεις το προγραμμα τηλεορασης αλλα το θετικο ειναι οτι γλιτωνεις το κουτι και το δευτερο χειρηστηριο

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Από τα βιντεάκια που θυμάμαι, ναι τέλεια εικόνα ήταν - οπότε μη σκας easy. ;)

Σιγα ρε μη τρεχω για decoders..  για να βλεπω την ιδια εικονα (standard definition 576p) χωρις "χιονακια" ..?  :grin:  καμια φθηνη καρτα στο pc μπορει να βαλω για κανα cap..  :tits2:  :grin:

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
τη βρηκα την ακρη μαγκες... :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
43
Πόντοι
2.157
αυτο ειναι ενα αρνητικο κανει 4 δευτερολεπτα με 5 το πολλυ και επισης δεν μπορεις να γραψεις το προγραμμα τηλεορασης αλλα το θετικο ειναι οτι γλιτωνεις το κουτι και το δευτερο χειρηστηριο
αρα αχρηστη η καρτα..

Vromostomos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Φίλε δώσε λεπτομέρειες. Common interface, τύπου Neotion πήρες; Αυτό ή άλλη μάρκα;

Δες εδώ, στην δεύτερη σελίδα.

Δεν ξέρω δε ποιά περιοχή μένεις, αλλά εγώ γιατί βλέπω παντού δέκτες με MPEG4; Εκτός αν
πάει εκεί το μάτι μου και αποφεύγω να δω οτιδήποτε σε MPEG2.

Πήρα μια Sony 46KDL-W5500. Κανονικά τα ψηφιακά, και πριν κάποιες μέρες, καμμιά εβδομάδα
πριν πέρασαν τους τα υπόλοιπα κανάλια (εκτός ΕΡΤ) χωρίς να κάνω scan.

Δηλαδή είχε τα κλασικά Sport+, Cine+, Πρίσμα+ και ΡΙΚ, και μου εβαλε αυτόματα Alpha, Alter, Antenna, Makedonia TV. (Επειδή τα σκάλιξα λίγο ή ξαναέχει 2 φορές τον Alter τώρα,
η το βάλανε αυτοί). Αυτά τα πιάνω στο κανάλι 46.

Τα άλλα κανάλια (Mega, Star, Skai, δεν θυμάμαι αν έχει και τίποτα άλλο) εκπέμπουν στο 47.
Μου το έλεγε χθες ένα παιδί απο το MSN.

Εχει λίγο πιο έντονα χρώματα, ειδικά στο πορτοκαλί κάνει μπαμ.

Δεν μου άρεσε ότι στο EPG, έχει αγγλικούς τίτλους, π.χ. Coffee with Helen (καφές με την Ελένη), και Right here, right now (Εδώ και τώρα). Sucks!!!

Θα κάνω ένα reset στην τηλεόραση να τα συντονίσω όλα (και τα αναλογικά) με την σειρά που
τα θέλω, γιατί από την χαρά μου που πήρα μεγάλη τηλεόραση πριν κανένα τρίμηνο, τα πέρασα
με AutoScan.

Επίσης έχω κι ένα TV-monitor, ή καλύτερα monitor-TV (ούτε το Πλαίσιο ξέρει τι είναι)
Samsung 2370 HD, αλλά επειδή την είχα συντονίσει στο σαλόνι, παλιά μόνο με τα ψηφιακά
της ΕΡΤ, δεν ασχολήθηκα με της Digea, γιατί στο άλλο δωμάτιο δεν έχω καλό σήμα. Οπότε
δεν πιάνει καν ψηφιακά.

Επίσης, όποιος θέλει να γράψει σε video, έστω σε DVD recorder, καλό είναι να έχει
ξεχωριστό αποκωδικοποιητή, που να συνδέεται με scart (το λιγότερο) με άλλες συσκευές.
Το κατάβα όταν μου χάλασε ο Lemon T30, και είπα να μην τον φτιάξω μιας και οι 2 νέες
τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο, αλλά άμα θες να γράψεις κάτι απλά δεν μπορείς.

Και ο Lemon είχε φοβέρή εικόνα. Χθες πήγα κάπου και είδα έναν F&U (Funai & United) που είχε σκατά!!! πραγματικά χάλια εικόνα... Εχασα πάσα ιδέα. Με ρώταγαν αν κάνει για Digea
αλλα δεν έγραφε καν MPEG2. Μετά με λίγο ψάξιμο είδα ότι είναι μόνο για ΕΡΤ.

Και επανέρχομαι. Φίλε, MPEG2 υπάρχουν ακόμη, γιατί κάποιοι προσπαθούν να τις ζμπρώξουν
σε άσχετους ότι στοκ τους έχει μείνει. Προσοχή !!! Ε, και μετά πως θα πουλήσουν και
MPEG4 δέκτες;

Ξέχασα κάτι άλλο;

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
για πες τι μακακια εκανες.... :2funny:
το μενου της πανασονικ ειναι για το πουτσο ρε...
επρεπε να παω <<ενεργοποιηση ΗD καναλιων>> να κανει ιρειζ ολα τα αναλογικα και μετα να συντονισει μονη της! :jerking:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
η εικονα τελεια...καλυτερη απο του νοβα...

Vromostomos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Σιγα ρε μη τρεχω για decoders..  για να βλεπω την ιδια εικονα (standard definition 576p) χωρις "χιονακια" ..?  :grin:  καμια φθηνη καρτα στο pc μπορει να βαλω για κανα cap..  :tits2:  :grin:

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Τουλάχιστον άσε μέχρι να καταργηθεί τελείως το αναλογικό και θα δούμε τότε.

Μόνο για εγγραγή σε video/DVR εξυπηρετεί ο εξωτερικός αποκωδικοποιητής. Αμα τον έχει
η τηλεόραση, απλά βλέπεις.

Και τι να δω να πούμε, την Μενεγάκη σε high definition;
Ασε που στο αναλογικό ξέρεις που έχεις το κάθε κανάλι. Πάει μόνο του το δάχτυλο.

Σιγά μην βλέπω ας πούμε τον Alpha σε ψηφιακό, και μετά για να δω ας πούμε NET να το
γυρνάω σε αναλογικό. Πίπες... (είναι και επίκαιρο το site).

Vromostomos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Δεν έχω, αλλά λογικά γύρω στο 1 δευτερόλεπτο. Αν έχεις Nova ή γενικά
δορυφορικό σύστημα, τόσο κάνει η εναλλαγή από κανάλι σε κανάλι.
(με κάρτες Irdeto, Seca, Viaccess)

Α, μια και λες αυτό...

Εχει διαφορά το αναλογικό με το ψηφιακό περίπου στα 4 δευτερόλεπτα
στο σήμα. Οπως έχει η Nova, με το αντίστοιχο επίγειο κανάλι. Γιατί
γίνεται αυτό, ξέρει κανείς; Λίγο μαλακία είναι... αφού η πηγή που
το εκπέμπει είναι η ίδια.

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Φίλε δώσε λεπτομέρειες. Common interface, τύπου Neotion πήρες; Αυτό ή άλλη μάρκα;

Δες εδώ, στην δεύτερη σελίδα.

Δεν ξέρω δε ποιά περιοχή μένεις, αλλά εγώ γιατί βλέπω παντού δέκτες με MPEG4; Εκτός αν
πάει εκεί το μάτι μου και αποφεύγω να δω οτιδήποτε σε MPEG2.

Πήρα μια Sony 46KDL-W5500. Κανονικά τα ψηφιακά, και πριν κάποιες μέρες, καμμιά εβδομάδα
πριν πέρασαν τους τα υπόλοιπα κανάλια (εκτός ΕΡΤ) χωρίς να κάνω scan.

Δηλαδή είχε τα κλασικά Sport+, Cine+, Πρίσμα+ και ΡΙΚ, και μου εβαλε αυτόματα Alpha, Alter, Antenna, Makedonia TV. (Επειδή τα σκάλιξα λίγο ή ξαναέχει 2 φορές τον Alter τώρα,
η το βάλανε αυτοί). Αυτά τα πιάνω στο κανάλι 46.

Τα άλλα κανάλια (Mega, Star, Skai, δεν θυμάμαι αν έχει και τίποτα άλλο) εκπέμπουν στο 47.
Μου το έλεγε χθες ένα παιδί απο το MSN.

Εχει λίγο πιο έντονα χρώματα, ειδικά στο πορτοκαλί κάνει μπαμ.

Δεν μου άρεσε ότι στο EPG, έχει αγγλικούς τίτλους, π.χ. Coffee with Helen (καφές με την Ελένη), και Right here, right now (Εδώ και τώρα). Sucks!!!

Θα κάνω ένα reset στην τηλεόραση να τα συντονίσω όλα (και τα αναλογικά) με την σειρά που
τα θέλω, γιατί από την χαρά μου που πήρα μεγάλη τηλεόραση πριν κανένα τρίμηνο, τα πέρασα
με AutoScan.

Επίσης έχω κι ένα TV-monitor, ή καλύτερα monitor-TV (ούτε το Πλαίσιο ξέρει τι είναι)
Samsung 2370 HD, αλλά επειδή την είχα συντονίσει στο σαλόνι, παλιά μόνο με τα ψηφιακά
της ΕΡΤ, δεν ασχολήθηκα με της Digea, γιατί στο άλλο δωμάτιο δεν έχω καλό σήμα. Οπότε
δεν πιάνει καν ψηφιακά.

Επίσης, όποιος θέλει να γράψει σε video, έστω σε DVD recorder, καλό είναι να έχει
ξεχωριστό αποκωδικοποιητή, που να συνδέεται με scart (το λιγότερο) με άλλες συσκευές.
Το κατάβα όταν μου χάλασε ο Lemon T30, και είπα να μην τον φτιάξω μιας και οι 2 νέες
τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο, αλλά άμα θες να γράψεις κάτι απλά δεν μπορείς.

Και ο Lemon είχε φοβέρή εικόνα. Χθες πήγα κάπου και είδα έναν F&U (Funai & United) που είχε σκατά!!! πραγματικά χάλια εικόνα... Εχασα πάσα ιδέα. Με ρώταγαν αν κάνει για Digea
αλλα δεν έγραφε καν MPEG2. Μετά με λίγο ψάξιμο είδα ότι είναι μόνο για ΕΡΤ.

Και επανέρχομαι. Φίλε, MPEG2 υπάρχουν ακόμη, γιατί κάποιοι προσπαθούν να τις ζμπρώξουν
σε άσχετους ότι στοκ τους έχει μείνει. Προσοχή !!! Ε, και μετά πως θα πουλήσουν και
MPEG4 δέκτες;

Ξέχασα κάτι άλλο;

φιλε μενω ελληνικο και γενικα μου αρεσει να ψιλοχαζευω στην τηλεοραση εδω επειδη πιανουμε απο υμμητο καποια αναλογικα καναλια δεν μπορουσαμε να τα πιασουμε και τα περισσοτερα τα πιαναμε με χιονια ετσι αναγκαζομαστε παλια να βαζουμε ενισχυτες σηματος τωρα εγω προσωπικα εχω μεινει αρκετα ευχαριστημενος με την ποιοτητα καλυτερα κι απο νοβα αν και δεν εχω νοβα σπιτι

οσο για την καρτα που με ρωτας ουτε και γω ηξερα η τηλεοραση ειναι samsung και επιανα τα ψηφιακα της ερτ πηγα σε ενα καταστημα με ηλεκτρονικα αλλα πριν παω εγραψα το μοντελο της τηλεορασης μου σε ενα χαρτακι το γραφει η τηλεοραση απο πισω και πιγα στο μαγαζι εκει μου ειπαν για την καρτα η το κουτι απλα εγω ξενερωσα γιατι δεν ηθελα να εχω κι αλλο χειριστηριο και ενα κουτι που να μου πιανει χωρο ετσι προτιμησα την καρτα και ας μην μπορω να γραψω το προγραμμα και ας κανω και 4 δευτερα να αλλαξω καναλι

τωρα παιδια επιλογες εινες αυτες ενας φιλος πχ δεν μπηκε καν στο κοπο λεγοντας μου οτι σημερα η τηλεοραση ειναι για τα μπαζα και γενικα δεν θα του ληψει και πολλυ και καλυτερα που δεν παιζει μερικα καναλια αν και γω διαφωνω με αυτη την αποψη

12sageb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2009
Κριτικές
21
Like
0
Πόντοι
236
Αν θα βγουν και DVD player με σκληρό
δίσκο και ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή
έχει κάνενας ιδέα, αλλιώς πάλι χρειάζεται
να αγοράσουμε εξωτερικό για ψηφιακή εγγραφή.

mohaa_master

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Aς μας πει καποιος ρε παιδες, πριν και μετα: υπαρχει αλλαγη?

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Τουλάχιστον άσε μέχρι να καταργηθεί τελείως το αναλογικό και θα δούμε τότε.

Μόνο για εγγραγή σε video/DVR εξυπηρετεί ο εξωτερικός αποκωδικοποιητής. Αμα τον έχει
η τηλεόραση, απλά βλέπεις.

Και τι να δω να πούμε, την Μενεγάκη σε high definition;
Ασε που στο αναλογικό ξέρεις που έχεις το κάθε κανάλι. Πάει μόνο του το δάχτυλο.

Σιγά μην βλέπω ας πούμε τον Alpha σε ψηφιακό, και μετά για να δω ας πούμε NET να το
γυρνάω σε αναλογικό. Πίπες... (είναι και επίκαιρο το site).

Ετσι. Οποιος εχει αγορασει προσφατα tv με ενσωματωμένο decoder καλως. Αλλα με την ερτ να ειναι ακομα στο mpeg-2, η καλυτερη λυση ειναι να περιμενουμε να παει και η ερτ στο 4 (σεπτεμβρη λεει) που θα υπαρχουν περισοτερα μηχανακια στην αγορα, θαναι και φθηνοτερα, θα υπαρχουν και κριτικες κλπ.

Το σημα σιγουρα θαναι καλυτερο, πιο καθαρο, εντονα χρωματα κλπ. Αλλα η αναλυση και το καδρο (aspect ratio) ειναι τα ιδια.. οποτε ουτε στην ψηφιακη hd λεει γιατι θαχει η μαυρες μπαρες δεξια αριστερα, η θα βλεπεις στρετσαρισμενο σημα προς πανω/κατω (φατσες αυγο :cheesy: )

Συνημμένα

• vem_videodim_160x90_before.gif
    vem_videodim_160x90_before.gif
    2,8 KB · Εμφανίσεις: 20
  • vem_videodim_160x120_after.gif
    vem_videodim_160x120_after.gif
    3,6 KB · Εμφανίσεις: 21

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom