Νέα

Επιχειρήσεις στη Νορβηγία (μετανάστευση)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα asdas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 68
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

asdas

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1

Παιδιά μαθάινω ότι η Νορβηγία είναι μια χώρα με καλή οικονομία ιδανική για μετανάστευση και επιχειρήσεις. Μπορεί να μου πει κάποιος τι καταστήματα αλλοδαπών υπάρχουν, από Ελληνικά μέχρι οτιδήποτε. Εγώ έχω συλλάβει την πρωτότυπη ιδέα του Ελληνικού σουβλατζήδικου. Πέστε μου όσοι έχετε πάει αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό εάν υπάρχουν κάποιοι που πέτυχαν, τι κεφάλαιο χρειάζεσαι κτλ.

Για να πας στη Νορβηγία είδα ότι δεν χρειάζεται να βγάλεις βίζα καθώς η Νορβηγία αν και δεν ανοίκει στην ΕΕ επιτρέπει σε αρκετούς υπηκόους πολλών χωρών της ΕΕ να έρθουν στο έδαφος της.

Επιτρέπει και επιχειρήσεις ξένων?

Με αυτή την περιβόητη φορολογία τι γίνεται? Γιατί έστω αν δουλεύεις καλά και σου λέει η εφορία ωπ αυτά είναι επιπλέον δεν τα χρειάζεται...τότε............

OP
OP
A

asdas

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
  Παιδιά μαθάινω ότι η Νορβηγία είναι μια χώρα με καλή οικονομία ιδανική για μετανάστευση και επιχειρήσεις. Μπορεί να μου πει κάποιος τι καταστήματα αλλοδαπών υπάρχουν, από Ελληνικά μέχρι οτιδήποτε. Εγώ έχω συλλάβει την πρωτότυπη ιδέα του Ελληνικού σουβλατζήδικου. Πέστε μου όσοι έχετε πάει αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό εάν υπάρχουν κάποιοι που πέτυχαν, τι κεφάλαιο χρειάζεσαι κτλ.

Για να πας στη Νορβηγία είδα ότι δεν χρειάζεται να βγάλεις βίζα καθώς η Νορβηγία αν και δεν ανοίκει στην ΕΕ επιτρέπει σε αρκετούς υπηκόους πολλών χωρών της ΕΕ να έρθουν στο έδαφος της.

Με αυτή την περιβόητη φορολογία τι γίνεται? Γιατί έστω αν δουλεύεις καλά και σου λέει η εφορία ωπ αυτά είναι επιπλέον δεν τα χρειάζεται...τότε............

Το πρωτότυπη το είπα για να γελάσουμε......χιχιχιχι

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Κανε λίγο υπομονή.
Θα μπουν οι γνώστες περιοχής Σκανδιναβίας-Βαλτικής, και θα σε κατατοπίσουν  :sunglasses:

Kebaaap

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2008
Κριτικές
24
Like
3
Πόντοι
616
Κανε λίγο υπομονή.
Θα μπουν οι γνώστες περιοχής Σκανδιναβίας-Βαλτικής, και θα σε κατατοπίσουν  :sunglasses:
Πρεσβεία της Νορβηγίας. Λεωφ. Βασ. Σοφίας 23, 10674 Αθήνα Τηλ.: 2107246173. Φαξ: 2107244989. E-mail: emb.athens@mfa.no.

σιγουρα πραματα/απαντησεις

μπορει και να σε απογοητευσουν αλλα τουλαχιστον ισως γνωρισεις και καμια χοτ νορβηγη υπαλληλο  :grin: :grin: :grin:

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.780
Πόντοι
3.715
νορβηγική κορώνα για νόμισμα
πολλές μέρες νύκτα το χειμώνα
πάρα πολλοί αλκοολικοί
μούνεν ξανθές
πολύ υψηλό κόστος ζωής/ ασφαλειας/ αυτοκινήτου/ προϊόντων

πήγαινε τουλάχιστον στο Bergen που είναι κι ωραία τοποθεσία.

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
νορβηγική κορώνα για νόμισμα
πολλές μέρες νύκτα το χειμώνα
πάρα πολλοί αλκοολικοί
μούνεν ξανθές
πολύ υψηλό κόστος ζωής/ ασφαλειας/ αυτοκινήτου/ προϊόντων

πήγαινε τουλάχιστον στο Bergen που είναι κι ωραία τοποθεσία.
Γενικά η Νορβηγία έχει να πει !
Αξίζει την β' σκέψη .
Το υψηλό κόστος έτσι αόριστα που το παραθέτεις δεν βγάζει νόημα - επιχείρημα.
Η αντιστοιχία του βασικού μισθού εκεί με το ΕΔΩ  είναι Χ 2,97
Η δε αναπτυξιακή λογική ΥΠΆΡΧΕΙ !

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166

Tυπε το σουβλακι δεν εχει πατριδα.... :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Πληροφορία: Και στη Νορβηγία μπορείτε να έχετε πρόβατα.

URL]]

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
Studio εχει η θαμας φαει η μαλακια?

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Εαν η ρωσία δεν ειχε το πολικο ψύχος τον χειμώνα κύματα θα εφευγαν εκει, μιλάμε για τρελο χρημα και πλούτο...

Αλλα ποιος φοραει 5 πουλοβερ τον χειμώνα  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Εαν η ρωσία δεν ειχε το πολικο ψύχος τον χειμώνα κύματα θα εφευγαν εκει, μιλάμε για τρελο χρημα και πλούτο...

Αλλα ποιος φοραει 5 πουλοβερ τον χειμώνα  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
Απο το  ξεμανίκωτο- ξεφτίλα εδώ.... καλύτερο το πουλόβερ !

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.780
Πόντοι
3.715
Γενικά η Νορβηγία έχει να πει !
Αξίζει την β' σκέψη .
Το υψηλό κόστος έτσι αόριστα που το παραθέτεις δεν βγάζει νόημα - επιχείρημα.
Η αντιστοιχία του βασικού μισθού εκεί με το ΕΔΩ  είναι Χ 2,97
Η δε αναπτυξιακή λογική ΥΠΆΡΧΕΙ !

άσε μας ρε φίλε με τις αναπτυξιακές λογικές...τι σκατά να κάνει ένας μπουρδελιάρης σουβλατζής στη Νορβηγία;;;

diomidis33

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
να κανεις οπωσδηποτε κ δωρο 1 μπυρα με το σουβλακι
κ να δινεις κ το τηλεφωνο σου

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
πριν κανεις οτιδηποτε ειναι καλυτερα να πας να δουλεψεις εκει,ειχα δουλεψει στο Οσλο πριν χρονια υπευθηνος ταμειου σε πλοιο,ο μισθος ηταν σουπερ,αλλα το κλιμα δεν το αντεχα με τιποτα εκει.ασε που στον κοσμο εκει γενικα εβλεπες μια καταθλιψη και αργα η γρηγορα θα σε επιανε και σενα.η νυχτα ηταν πολυ μεγαλη,επεφτε κατι τις 3 το μεσημερι.το καλοκαιρι ομως ηταν πολυ ομορφα και ο τουρισμος της χωρας αναπτυσεται συνεχως.η ζωη ομως παραμενει πολυ ακριβη εκει,και για να κανεις κατι δικο σου πρεπει να εχεις ενα αρκετα μεγαλο κεφαλαιο.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
πριν κανεις οτιδηποτε ειναι καλυτερα να πας να δουλεψεις εκει,ειχα δουλεψει στο Οσλο πριν χρονια υπευθηνος ταμειου σε πλοιο,ο μισθος ηταν σουπερ,αλλα το κλιμα δεν το αντεχα με τιποτα εκει.ασε που στον κοσμο εκει γενικα εβλεπες μια καταθλιψη και αργα η γρηγορα θα σε επιανε και σενα.η νυχτα ηταν πολυ μεγαλη,επεφτε κατι τις 3 το μεσημερι.το καλοκαιρι ομως ηταν πολυ ομορφα και ο τουρισμος της χωρας αναπτυσεται συνεχως.η ζωη ομως παραμενει πολυ ακριβη εκει,και για να κανεις κατι δικο σου πρεπει να εχεις ενα αρκετα μεγαλο κεφαλαιο.
συμφωνω..
το κοστος επιβιωσης εκει ειναι πολυ υψηλο..ομως οι νορβηγοι πως ζουν??και ζουν πολυ καλυτερα απο τους μιζερους ελληνες που μετρανε τα υρω για τυροπιτα πλεον..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το λοιπόν επειδή εδώ είναι χωρικά μου ύδατα...

Επισκέφτομαι την Νορβηγία τα τελευταία 10 χρόνια δύο φορές τον χρόνο από 7-15 μέρες κάθε φορά. Οι λόγοι επίσκεψης δεν είναι επαγγελματικοί αλλά κύρια ψυχαγωγικοί (έχω φίλους με τους οποίους ανταλάσσουμε κατοικίες  κλπ)...

Η Νορβηγία είναι μία χώρα πολύ μεγάλη σε έκταση (σε σχέση με τον πληθυσμό της) και πολύ αραιοκατοικημένη. Το συνολικό της μήκος είναι περίπου 6000 χιλιόμετρα. Το οδικό δικτυο δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί να υπάρξει και αποστάσεις 600 χλμ χρειάζονται περί τις 8-10 ώρες και πολλές φορές 12 για να διανυθούν με αυτοκίνητο. Είναι μία ανεπτυγμένη χωρα, πλούσια με αυστηρή νομοθεσία η οποία τηρείται σε όλους τους τομείς. Παρόλο που είναι σκανδιναυική χώρα η πορνεία είναι απαγορευμένη δια νόμου ( :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:)...

Η χώρα χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά με ανάλογο υψηλό ποσοστό φόρων (ξεκινά από 20% και φτάνει μέχρι και 60% του εισοδήματος)...

Η πώληση σκληρού αλκοόλ (ουίσκι και αποστάγματα εν γένει όπως και κρασιού) γίνεται μόνο από ειδικά ΚΡΑΤΙΚΑ καταστήματα, ενώ μπύρα μπορεί να πωληθεί και σε super market. Η πώληση ποτού σε παιδιά κάτω των 18 ετών απαγορεύεται αυστηρά (ελέγχεται ταυτότητα) ενώ από 18-21 ετών μπορεί να αγοράσει μόνο μπύρα. Τα κατασήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, ρεστοράν, μπαρ κλπ) χρειάζονται ειδική άδεια για να σερβίρουν αλκοόλ το οποίο θα πρέπει να καταναλωθεί εντός του καταστήματος. Η άδεια αυτή κοστίζει αρκετά και ανανεώνεται κάθε χρόνο με επιπλέον πληρωμή και εφόσον δεν έχουν γίνει παραβάσεις των όρων της αδείας.

Λόγω της αραιοκατοίκησης αλλά και του κλίματος δεν ευδοκιμεί η έννοια του delivery (φανταστείτε μηχανάκι να πρέπει να κάνει παράδοση 5 χλμ μακρυά με 1 μέτρο χιόνι). Επίσης οι Νορβηγοί δεν τρώνε συχνά έξω (είναι πολύ ακριβά και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης για δείπνο 7 ατόμων με 2 μπουκάλια κρασί πλήρωσα 495 ευρώ σε ένα μέτριο εστιατόριο  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:) και προτιμούν τις κατ οίκον συγκεντρώσεις στις οποίες πολλές φορές κάθε ένας φέρνει κάποιο φαγητό και σίγουρα κουβαλάει το ποτό του ή κάποιο ποτό για να προσφερθεί στο κοινό ταμείο. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης είναι πολύ βαρύ παράπτωμα και το όριο αλκοόλης στο αίμα είναι τόσο μικρό που δεν μπορείς να πιείς ούτε ένα ποτηράκι του κρασιού μπύρα. Γιαυτό και πολλές φορές αν πέσετε σε παρέες Νορβηγών οι οποίοι οργανώνουν πάρτυ (με ή χωρίς φαγητό) σε κάποιο σπίτι σου λένε να πάρεις μαζί σου, πέρα από τα ποτά που θα συνεισφέρεις, και Sleeping bag για να κοιμηθείς το βράδυ ώστε να μπορέσεις να φύγεις κατά το μεσημεράκι της επόμενης που θα έχει ξεθυμάνει το οινόπνευμα...

Εξαιρώντας τα κέντρα των μεγάλων πόλεων (μεγάλες πολεις θεωρούνται πόλεις με 50-70000 κατοίκους πλήν του Οσλο που έχει γύρω στις 500.000), τα καταστήματα συγκεντρώνονται σε μεγάλα shopping centers ενώ τα πάντα πωλουνται σε super markets.

Αυτά τα ολίγα.. Αν θέλετε περισσότερς πληροφορίες πμ..

alpula

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Κριτικές
41
Like
25.587
Πόντοι
17.470
οι παρτουζες αληθευουν???
το swinging δηλαδη.... :cheesy: :cheesy:

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
Επισκέφτομαι την Νορβηγία τα τελευταία 10 χρόνια δύο φορές τον χρόνο από 7-15 μέρες κάθε φορά. Οι λόγοι επίσκεψης δεν είναι επαγγελματικοί αλλά κύρια ψυχαγωγικοί (έχω φίλους με τους οποίους ανταλάσσουμε κατοικίες  κλπ)...

....μόνο? :think:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.473
Πόντοι
25.467
Το λοιπόν επειδή εδώ είναι χωρικά μου ύδατα...

Γιαυτό και πολλές φορές αν πέσετε σε παρέες Νορβηγών οι οποίοι οργανώνουν πάρτυ (με ή χωρίς φαγητό) σε κάποιο σπίτι σου λένε να πάρεις μαζί σου, πέρα από τα ποτά που θα συνεισφέρεις, και Sleeping bag για να κοιμηθείς το βράδυ ώστε να μπορέσεις να φύγεις κατά το μεσημεράκι της επόμενης που θα έχει ξεθυμάνει το οινόπνευμα...

Σε σχεδόν ολόκληρη μέρα, μόνο το οινόπνευμα ξεθυμαίνει  :think:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Φιλε μου δεν μας λες τι οικονομικου επιπεδου εισαι?Αν εχεις καμια 200αρια χιλιαδες Ευρω κανεις δουλεια και εχεις δικο σου σουβλατζηδικο αν οχι ψαχνεις να βρεις δουλεια σε σουβλατζηδικο καποιου αλλου Ελληνα.Πολλοι Ελληνες σε αυτες της χωρες εχουνε εταιριες καθαρισμων κτηριων.Συνηθως αυτοι ειναι ανθρωποι απο χωρια της Ελλαδας οι περισσοτεροι αγραματοι ή εχοντας τελειωσει 3ης-4ης ταξεις του δημοτικου και ειναι αυτοι που πηγαν εκει απο τη δεκαετια του '70 ή του '80.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom