Υπάρχουν τεράστια κεφάλαια στην αγορά (όχι σε τράπεζες ελληνικές) που θέλουν να επενδύσουν άνθρωποι σε ιδέες όχι σε καφέ, μπαρ και τέτοια. Δυστυχώς όμως η Ελλάδα τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στη τεχνολογία και στην ανάπτυξη πάει πολύ πίσω. Ότι δούλεψε τόσα χρόνια ήταν χάρη στον καταναλωτισμό, τις επιδοτήσεις, τα δάνεια κλπ. Τώρα με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί, τη γραφειοκρατία να σε πνίγει δύσκολα θα επιχειρήσεις με λίγα χρήματα.
Όλοι φαίνονται σαν να περιμένουν κάτι. Ίσως έξοδο από ευρώ ίσως ανάπτυξη, δεν ξέρω. Πάντως αυτή η στασιμότητα καλά κρατεί.
Σκεφτείτε μόνο το εξής: Το 2009 είχαμε 1.000.000 λιγότερους ανέργους απ ότι σήμερα. Αυτό και μόνο αρκεί. Και όσο πάει χειροτερεύει το πράγμα.
Προτροπή μου προς όσους έχετε ή γνωρίζετε ανθρώπους που έχουν παιδιά σχολείου: ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Δεν υπάρχει μέλλον. Ούτε επιχειρηματικές ιδέες να εφαρμόσουν ούτε να εργαστούν ποτέ σοβαρά. Θα υπαρχουν κάποιοι που θα πιάσουν καλές δουλειές αλλά θα είναι ελάχιστοι και σουπερμεν... Οι υπόλοιποι θα ψωμοζούν μαζικά.
Σε αυτή τη χώρα θελουμε 1000 χρόνια μνημόνια για να συνέλθουμε και να καταλάβουμε ότι μόνο με κίνητρα προς τον ιδιωτικό τομέα θα πάμε μπροστά. Αλλιώς όλα μηδέν.
ΥΓ Και μη μου έρθει κανείς βλάκας αμόρφωτος και μου αρχίσει τις θεωρίες του αρχιτεμπέλη Μαρξ περί αναδιανομής πλούτου και υπεραξίας γιατί δεν είμαστε μικρά παιδιά.