Ωραία πες μου τι δουλειά έχει στο επικρατείας τότε..Ας αφήσουμε το θα....Μια ζωή το αφήναμε γιαυτό μας φέρατε στο τέλμα
Τέλμα είναι και το καταλαβαίνω, ειδικά για τους νέους ανθρώπους που έχουν τη ζωή μπροστά τους.
Έγινε όμως τέλμα γιατί για 15-20 χρόνια, μέχρι το 2009 ζήσαμε δύο ή και τρεις φορές καλλίτερα από ότι είναι το επίπεδο της παραγωγικής δυναμικής της χώρας, γιατί δανειστήκαμε εύκολο χρήμα το οποίο άλλοι φάγανε και άλλοι καρπώθηκαν. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά χωρίς τα δανεικά αυτών των χρόνων δεν θα ήταν αυτονόητα χιλιάδες πράγματα και υπηρεσίες που έχουμε μάθει να απολαμβάνουμε σαν απαραίτητα στη ζωή μας, και τα οποία τώρα που άρχισαν να μας λείπουν μας έχουν οδηγήσει στο τέλμα.
Ένας Αργεντίνος καθηγητής που είχε έρθει πέρσι φιλοξενούμενος από φίλο, μου είπε μιλώντας για τη ζωή ότι βλέπω τόσο κόσμο σε καφετέριες και εγώ που είμαι καθηγητής στο Μπουένος Άϋρες δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πάω στην καφετέρια. Και όμως την Αργεντινή κάποιοι μας την ανέφεραν σαν παράδειγμα προς αλλαγή πλεύσης....