Νέα

ΕΝΦΙΑ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mariath
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι θα κάνετε με τον δικό σας Ένφια?

• Δεν έχω κανένα ακίνητο, άρα δεν πληρώνω τίποτα.

Ψήφοι: 31 15,3%
  • Είναι πολύ λίγα, και θα τα πληρώσω κανονικά.

Ψήφοι: 32 15,8%
  • Δεν θα τα πληρώσω, γιατί δεν έχω να πληρώσω.

Ψήφοι: 31 15,3%
  • Θα τα πληρώσω με δόσεις, στην ώρα τους.

Ψήφοι: 70 34,5%
  • Θα καθυστερήσω την πρώτη δόση, και να δούμε τι θα γίνει.

Ψήφοι: 20 9,9%
  • Θα καθυστερήσω την πρώτη δόση και θα προσπαθήσω να πείσω κι άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ψήφοι: 19 9,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    203

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Την 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων) 2014.
Θα ακολουθήσουν άλλες 5 δόσεις, με τελευταία 27 Φεβρουαρίου 2015. Σύνολο 6 δόσεις.
Πιθανότατα θα δοθεί μια μικρή σιωπηρή παράταση στην προθεσμία της 30 Σεπτ.
Σε περίπτωση πληρωμής όλου του ποσού αμέσως, δεν δίνεται κάποια σημαντική έκπτωση.
Σε περίπτωση μη πληρωμής κάποιας δόσης στην ώρα της, επιβάλλεται τόκος υπερημερίας ίσος με 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Για καθυστέρηση στην πληρωμή για ένα μήνα δεν υπάρχει καμία άλλη συνέπεια, εκτός από τον ανωτέρω τόκο.
(Π.χ. εγώ που έχω δόση 600 ευρώ, η "ποινή" μου θα είναι 600x0,73% = 4,38 ευρώ αν ΔΕΝ πληρώσω για ένα μήνα την πρώτη δόση).

Ο φοροτεχνικός μου δεν ήταν σίγουρος για το τι γίνεται σε περίπτωση καθυστέρησης και το δεύτερο μήνα (μάλλον πάλι τίποτα όμως, μου είπε), αλλά από τον τρίτο μήνα καθυστέρησης πέφτει ένα πρόστιμο 10%.

Έχω λεφτά να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ όλον μαζεμένο, έχω να πληρώσω τις δόσεις στην ώρα τους, αλλά δεν θα κάνω τίποτα από αυτά τώρα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Θα αφήσω την πρώτη δόση να καταστεί "ληξιπρόθεσμη".
Αυτό θα μου κοστίσει 4,38 ευρώ.
Χαλάλι τους τα 4,38 ευρώ.
Νομίζω πως ΟΛΟΙ μας πρέπει να ΜΗΝ πληρώσουμε την πρώτη δόση. Ναι, με αυτή τη μικρή επιβάρυνση.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, που το υπουργείο οικονομικών θα ψάξει να δει τι έχει μαζέψει από την πρώτη δόση του Ένφια, θα πάθει σοκ αν δει πως από αυτά που περίμενε να μαζέψει (2,6 δις λένε απ' τον ΕΝΦΙΑ, δια 6 δόσεις = 433 εκ. η δόση), έχει μαζέψει το 1/4 ή το 1/5. Δηλαδή κάτω από 100 εκ.

Και λέω:
Αξίζουν τα 4,38 ευρώ γι' αυτή την πλάκα, και λέω ακόμα πως αυτή η ιδέα πρέπει να κυκλοφορήσει μέσα στη βδομάδα που μένει, και να αφήσουν απλήρωτη την πρώτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ίσως αποτελέσει έναν ισχυρό κλονισμό για την κυβέρνηση, που πιστεύει πως για όσα της λείπουν, θα πιάνει κάθε φορά το πρόβατο και θα το αρμέγει. Ας ξέρει τουλάχιστον πως το πρόβατο όπου βρει διέξοδο, θα την κοπανάει.

Η ψηφοφορία στο νήμα λήγει σε 33 μέρες από σήμερα, δηλαδή την 26 Οκτωβρίου, για να καλυφτεί και η τυχόν παράταση στην προθεσμία πληρωμής Α' δόσης, και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την "ανακοίνωση" (ή τη διαρροή) του αποτελέσματος της είσπραξης.

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Like
15.699
Πόντοι
3.656
τυπε παντως και για τον δευτερο μηνα πρεπει να πεφτει 0,73%.για τον φορο εισοδηματος ετσι ειναι τουλαχιστον.και τον τριτο μηνα πεφτει το 10%  :S

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Οχι μονο θα τα πληρωσουν κανονικα, αλλα θα στριμωχτουν και στην Τραπεζα
Το σπιτι δεν ειναι αμαξι να καταθεσειs πινακιδεs.......Εκτοs αν τα δωρισουν αλλα και παλι για το 2013 θα πληρωσουν

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Εγώ θα πληρώσω τελευταία μέρα

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.010
Πόντοι
6.515
ευγε στον θεματοθετη. Δεν πληρωνω ΕΝΦΙΑ και αν σφιξουν τα πραγματα θα μαζεψω ότι ψιλα εχω στην τραπεζα να τα κρυψω στα ντουβάρια.

Στη διαθεση τους τα τουβλα και τα κεραμμυδια. Ας με βαλουν μετα στις φυλακες της τιμης όπως λεει και η ΧΑ να με ταιζουν  :S

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.010
Πόντοι
6.515
ένα 30 με 35% να μην πληρωσει θα φυγουνε νυκτα  :rockon:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Την 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων) 2014.
Θα ακολουθήσουν άλλες 5 δόσεις, με τελευταία 27 Φεβρουαρίου 2015. Σύνολο 6 δόσεις.
Πιθανότατα θα δοθεί μια μικρή σιωπηρή παράταση στην προθεσμία της 30 Σεπτ.
Σε περίπτωση πληρωμής όλου του ποσού αμέσως, δεν δίνεται κάποια σημαντική έκπτωση.
Σε περίπτωση μη πληρωμής κάποιας δόσης στην ώρα της, επιβάλλεται τόκος υπερημερίας ίσος με 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Για καθυστέρηση στην πληρωμή για ένα μήνα δεν υπάρχει καμία άλλη συνέπεια, εκτός από τον ανωτέρω τόκο.
(Π.χ. εγώ που έχω δόση 600 ευρώ, η "ποινή" μου θα είναι 600x0,73% = 4,38 ευρώ αν ΔΕΝ πληρώσω για ένα μήνα την πρώτη δόση).

Ο φοροτεχνικός μου δεν ήταν σίγουρος για το τι γίνεται σε περίπτωση καθυστέρησης και το δεύτερο μήνα (μάλλον πάλι τίποτα όμως, μου είπε), αλλά από τον τρίτο μήνα καθυστέρησης πέφτει ένα πρόστιμο 10%.

Έχω λεφτά να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ όλον μαζεμένο, έχω να πληρώσω τις δόσεις στην ώρα τους, αλλά δεν θα κάνω τίποτα από αυτά τώρα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Θα αφήσω την πρώτη δόση να καταστεί "ληξιπρόθεσμη".
Αυτό θα μου κοστίσει 4,38 ευρώ.
Χαλάλι τους τα 4,38 ευρώ.
Νομίζω πως ΟΛΟΙ μας πρέπει να ΜΗΝ πληρώσουμε την πρώτη δόση. Ναι, με αυτή τη μικρή επιβάρυνση.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, που το υπουργείο οικονομικών θα ψάξει να δει τι έχει μαζέψει από την πρώτη δόση του Ένφια, θα πάθει σοκ αν δει πως από αυτά που περίμενε να μαζέψει (2,6 δις λένε απ' τον ΕΝΦΙΑ, δια 6 δόσεις = 433 εκ. η δόση), έχει μαζέψει το 1/4 ή το 1/5. Δηλαδή κάτω από 100 εκ.

Και λέω:
Αξίζουν τα 4,38 ευρώ γι' αυτή την πλάκα, και λέω ακόμα πως αυτή η ιδέα πρέπει να κυκλοφορήσει μέσα στη βδομάδα που μένει, και να αφήσουν απλήρωτη την πρώτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ίσως αποτελέσει έναν ισχυρό κλονισμό για την κυβέρνηση, που πιστεύει πως για όσα της λείπουν, θα πιάνει κάθε φορά το πρόβατο και θα το αρμέγει. Ας ξέρει τουλάχιστον πως το πρόβατο όπου βρει διέξοδο, θα την κοπανάει.

Η ψηφοφορία στο νήμα λήγει σε 33 μέρες από σήμερα, δηλαδή την 26 Οκτωβρίου, για να καλυφτεί και η τυχόν παράταση στην προθεσμία πληρωμής Α' δόσης, και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την "ανακοίνωση" (ή τη διαρροή) του αποτελέσματος της είσπραξης.

τυπε ποσα ακινητα εχεις??σε κοβω για καπιταλα  :grin:

Επισκέπτης
Ούτε εγώ πληρώνω προς το παρόν και βλέπουμε. Με πήρε τηλέφωνο η λογίστρια μου και της είπα προς το παρόν στάση αναμονής.

OP
OP
mariath

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
τυπε ποσα ακινητα εχεις??σε κοβω για καπιταλα  :grin:
Αντικειμενική πάνω από μισό εκ.
Δεν έχει σημασία, δεν μου αποδίδουν τίποτα. 4 χρόνια ξενοίκιαστα είναι.
Απλως στο ένα μένω, χωρίς να πληρώνω νοίκι.

cgfucker

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2012
Κριτικές
2
Like
100
Πόντοι
16
Σήμερα πλήρωσα το δικό μου -όλο το ποσόν.

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
μη λες κουτα πραγματα τυπε...εδω ο λαζοπουλος ειπε οτι ο κοσμος πειναει  :grin:
Δεν θα περιμενουμε πολυ για να μαθουμε....Στιs 1  Οκτωβρη θα δουμε ποσοι δεν πληρωσαν την δοση

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Αντικειμενική πάνω από μισό εκ.
Δεν έχει σημασία, δεν μου αποδίδουν τίποτα. 4 χρόνια ξενοίκιαστα είναι.
Απλως στο ένα μένω, χωρίς να πληρώνω νοίκι.

ε δεν ειναι πολλα τυπε  :-
πουλα κανενα να παρεις ρευστο τυπε  :grin:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Οχι μονο θα τα πληρωσουν κανονικα, αλλα θα στριμωχτουν και στην Τραπεζα
Το σπιτι δεν ειναι αμαξι να καταθεσειs πινακιδεs.......Εκτοs αν τα δωρισουν αλλα και παλι για το 2013 θα πληρωσουν

μη λες κουτα πραγματα τυπε...εδω ο λαζοπουλος ειπε οτι ο κοσμος πειναει  :grin:

OP
OP
mariath

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
ε δεν ειναι πολλα τυπε  :-
πουλα κανενα να παρεις ρευστο τυπε  :grin:
Δεν πουλιώνται, Κωστάκη. Λες να μην το σκέφτηκα? Τι λες, να δώσω κάτι που έχει αντικειμενική 35.000 για 5.000? (Τόσο μου δίνουν).

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
...
Και λέω:

Να μην πληρώσεις.

Ο λόγος απλός: Υπάρχουν ακόμα πολλοί μαλακές όπως εγώ που επιλέγουν να είναι συνεπείς προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Έτσι οι υπόλοιποι μπορείτε να κάνετε τις όποιες ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής έχετε επιλέξει πίνοντας στην υγεία των κορόιδων ...

Υ.Γ. Εάν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα το κράτος εξακολουθεί επί της ουσίας ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ... το εάν θα εισπράξει τα όσα του λείπουν πχ από τον ΕΝΦΙΑ ή πχ από την αύξηση της φορολογίας καυσίμων είναι παντελώς μα παντελώς αδιάφορο και τελείως προσχηματικό. Ένα δαπανηρό κράτος με ιλιγγιώδεις υποχρεώσεις απλά κατεβάζει ρολά αν δεν έχει επαρκή φορολογικά έσοδα και δεν δανειστεί.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Καλα, εσεις ζειτε ακομη στο 2009.
Ετσι θελετε να πορευεστε, οπως ισχυε την εποχη εκεινη.
Αμ δε.
Οποιος δεν πληρωσει, θα του τα παρουν απο τις καταθεσεις του στην τραπεζα. Τοσο απλα.
Γιατι νομιζετε μας βαλανε να δηλωσουμε εναν τραπεζικο λογαριασμο μονο για ακατασχετο ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΜΟΝΟ 1.500 ΕΥΡΩ?
Σορυ που σας το χαλαω, αλλά πλεον το κρατος δεν ειναι το μπαχαλο που ηταν ως το 2009.
Τωρα δεν εχει μαγκιες. Σας τα παιρνει απο μονο του αν δεν τα δωσετε. Εσεις καθιστε τωρα να συζητησετε ποση αντισταση θα κανετε.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Να μην πληρώσεις.

Ο λόγος απλός: Υπάρχουν ακόμα πολλοί μαλακές όπως εγώ που επιλέγουν να είναι συνεπείς προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Έτσι οι υπόλοιποι μπορείτε να κάνετε τις όποιες ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής έχετε επιλέξει πίνοντας στην υγεία των κορόιδων ...

Υ.Γ. Εάν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα το κράτος εξακολουθεί επί της ουσίας ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ... το εάν θα εισπράξει τα όσα του λείπουν πχ από τον ΕΝΦΙΑ ή πχ από την αύξηση της φορολογίας καυσίμων είναι παντελώς μα παντελώς αδιάφορο και τελείως προσχηματικό. Ένα δαπανηρό κράτος με ιλιγγιώδεις υποχρεώσεις απλά κατεβάζει ρολά αν δεν έχει επαρκή φορολογικά έσοδα και δεν δανειστεί.
Δανεικα και κλεμενα απο τον απλο κοσμακη θες να πεις.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.010
Πόντοι
6.515
Να μην πληρώσεις.

αποκαλεις φορολογικη υποχρεωση ένα χαρατσι που ερχεται από την εποχη τσαουσεσκου και υπαρκτου σοσιαλισμου?

Σε πια άλλη χωρα πανε να εισπραξουν τετοιο ποσοστο επι του ΑΕΠ από τα σπιτια ενώ ηδη οι ιδιοκτητες πληρωνουν ΤΑΠ στους Δημους ?

Είναι τυχαιο που τον φορο επιννοησαν οι πρωην Κνιτες Στουρνάρας - Καραβίτης?

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
To κακο τύπε, ειναι οτι καποιοι νομιζουν οτι το κρατος δεν ειναι ελληνικο, αλλά οθωμανικο, σκοπιανο, βουλγαρικο, αλβανικο, κατι εχθρικο τελος παντων, και αν δεν πληρωσεις θα το βλαψεις.
Οτι εαν δεν πληρωσεις θα χρεωκοπησει το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΡΑΤΟΣ, δεν τους ενδιαφερει.
Μαγκίτσες του κωλου δηλαδη.
Η για να ειμαι πιο επιεικης, ανωριμοτητες 12χρονων. Και δεν καταλαβαινουν οτι ΑΥΤΕΣ ακριβως οι νοοτροπιες μας εφεραν εδω.
Και καποιοι μαλακες θα πληρωνουμε, για να κανουν οι εξυπνοι επαναστατικη γυμναστικη και να το παιζουν μαγκες.
Θλιψη...
Κρατος θα γινει οταν θα φυγουν οι κλεφτες που ειναι τωρα.Τοτε θα χαιρομαστε να πληρωνουμε.Τωρα οχι.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Δανεικα και κλεμενα απο τον απλο κοσμακη θες να πεις.

Το κηφηναριό του δημοσίου τομέα δεν ήταν "κοσμάκης"?
Οι εργολάβοι και διαπλεκόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν ήταν "κοσμάκης"?
Οι βυσματικοί ανάπηροι και η πρόωρα συνταξιοδοτημένοι δεν ήταν "κοσμάκης"?
Η ιλουστρασιόν εικονική πραγματικότητα του "κλικ" και του "νιτρο" με ποιόν τα (δανεικά) λεφτά στήθηκε?

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, φίλε ... άλλος λίγο και άλλος πολύ ...

Απλά τώρα μας παίρνουν πίσω βίαια και συνοπτικά τα όσα ΚΑΚΩΣ και με δανεικά είχαμε κατά το παρελθόν αποκτήσει. Τόσο απλά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom