Δεν θα σταθώ στο πολιτικό, πολιτισμικό, φιλοσοφικό και θρησκευτικό παράγοντα εδώ, εκτός μόνο απο το γεγονός οτι το Ισλαμ έχει αντιμαχόμενες φραξίες πολλούς αιώνες πριν υπάρξει αυτό που σήμερα ονομάζουμε "Δυτικός κόσμος". Σήμερα, απλά, σαν είδος, έχουμε ΠΟΛΛΥ περισσότερους τρόπους να αλληλοεξοντωθούμε, σε σχέση με το παρελθόν, οπότε η κάθε μορφής σύρραξη, ακόμα και στην ουσία ανάξια λόγου τρομάζει. Λογικό είναι.
Επίσης, όλοι οι πόλεμοι, απο τότε που ο Αγκ άρχισε στις ροπαλιές τον Ουγκ, για συμφέροντα έγινε. Το συμφέρον της πιο μεγάλης σπηλιάς, ή του καλύτερου κυνηγότοπου, ή ακόμα και το δικαίωμα στο ζευγάρωμα με την μουνάρα την Ουγκα, μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε. Αλλάζει το όνομα του συμφέροντος, ναι, αλλά η ύπαρξη συμφέροντος που οδηγεί σε πόλεμο παραμένει σταθερή.
Και, γενικότερα, δε διαφωνούμε, αλλά... μάλλον εννοείς "τρίτος κόσμος" γιατί, τυπικά, το βόρειο ημισφαίριο κατέχει ΠΟΛΛΥ περισσότερο απο 1 δις. Βασικά, Ολόκληρη η Ευρώπη, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Βόρεια Αμερική, η Κεντρική Αμερική, ένα μέρος της Νότιας Αμερικής και το 1/3 της Αφρικής βρίσκονται βόρεια του ισημερινού, άρα... βόρειο ημισφαίριο.
Και, όσον αφορά το πυραυλικό κομμάτι... η απόσταση μεταξύ Μόσχας και Νέας Υόρκης, είναι 7,5 χιλιάδες χιλιόμετρα. Και, αυτή είναι η ελάχιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων. Αν υποθέσουμε οτι υπάρχει απο ένα σιλό σε κάθε μία απο τις δύο, με έναν τελευταίας γενιάς πύραυλο, ο μόνος τρόπος να μην καταλάβει ο ένας οτι ο άλλος εκτόξευσε πύραυλο, απαιτεί τέσσερα πράγματα. 1) Ψυχρή προώθηση, για να μην πιάσει κάποιος δορυφόρος το θερμικό αποτύπωμα της εκτόξευσης. 2)Τεχνολογία stealth και αυξημένη δυνατότητα ελιγμών και αλλαγών πορείας, σε συνδυασμό με σημαντική ποσότητα καυσίμου για να φτάσει στο στόχο του ο πύραυλος. 3)Δυνατότητα για ταχύτητες πάνω απο mach 10, αν θέλουμε να γίνει αδύνατη η έγκαιρη αντίδραση, πράγμα που οδηγεί στο... 4) Στέλεχος πυραύλου με θερμικές αντοχές αντίστοιχες με αυτές ενός διαστημικού οχήματος σε επαναφορά στην ατμόσφαιρα, μιας κι ταχύτητες επιπέδου των 3 χιλιάδων μιλίων την ώρα, εντός ατμόσφαιρας, θα φέρουν το στέλεχος του πυραύλου σε επίπεδα θερμοκρασιών πυράκτωσης, χωρίς την κατάλληλη θερμική θωράκιση.