Νέα

Εμποροι ηλ. ρευματος - Τι ακριβως κανουν? Σε τι χρησιμευουν??

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 73
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Hirayama,

Στο παραλήρημα σου δε θα σε ακολουθήσω. Δεν δύναμαι, εννοώ.
Σε μερικά (λίγα, τάξης 5%) έχεις δίκιο.
Στα υπόλοιπα, όχι.
Όμως, ακόμα κι αν είχες παραπάνω δίκιο, ας δεχτώ (για την οικονομία της συζήτησης) ότι έτσι είναι:
"μια μικρή οικογενειοκρατία πολιτικών (Καραμανλής Μητσοτάκης Παπανδρέου) κατάφερε να διαλύσει τον κρατικό μηχανισμό".

ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ αυτωνώνε που λες? Εγώ?
Μήπως ήταν ο Μπαρμπαμήτσος κι η κυρά Σούλα (δικά σου τα παραδείγματα - όχι δικά μου).
Δυστυχώς όμως, φίλε Hirayama, η ζωή των έμβιων όντων (και όχι μόνο των ανθρώπων) έτσι είναι. Μια λάθος επιλογή (και στην περίπτωση αυτή κατ' εξακολούθηση λάθος) πληρώνεται. Αν η γαζέλα πάει να πιεί νερό στο ποτάμι και δεν εκτιμήσει σωστά το τοπίο, θα ξεπροβάλλει ο κροκόδειλος από το νερό και θα την αρπάξει και θα τη φάει.
Λοιπόν, ο Μπαρμπαμήτσος κι η κυρά Σούλα ναι, θα πεθάνουν. Και να πεθάνουν. Ας πρόσεχαν.

Και ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ κανέναν αυτόκλητο σωτήρα τους, που προφανώς κάποιον απ' αυτούς έχεις βρει εσύ τώρα, και αναμασάς τις θεωρίες του περί χρέους, ζυγού, καλού της Ελλάδος, κλπ παπαριές. Τις ίδιες που έλεγαν επί 40-50 χρόνια και οι προηγούμενοι, δηλαδή.

Άσε που αυτά είναι πράματα που απλώς ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Τα παραδείγματα μου στα έγραψα, και μέσω αυτών το γιατί πρέπει ΟΛΕΣ αυτές οι υποδομές να πάνε στο διάολο πωλούμενες (που ίσως αποδειχθεί ότι δεν είναι και τόσο "διάολος" τελικά, αν κρίνω το πως δουλεύει το λιμάνι της Cosco στον Πειραιά σε σύγκριση με παλιότερα), και απάντηση σου σ' αυτά (τα παραδείγματα) δεν είδα.

Με τη θεωρητικολογία σου δε, με προσανατόλισες και ως το προς τα που θα είναι η κομματική σου στέγη από δω και πέρα (καμία μομφή σ' αυτό).
Λέγεται "Ζωή".

Στο δεύτερο ποστ σου (περί στρατού) πες μου μόνο ένα, που δεν το θίγεις:
Αυτόν τον κοπρίτη που σου περιέγραψα, τον υποδιοικητή το λαμόγιο, εσύ τι θα τον έκανες αν πέρναγε απ' το χέρι σου?
Αυτό ΜΗΝ το παρακάμπτεις στην κουβέντα, αντικαθιστώντας το πρόβλημα με θεωρίες περί Αννίβα.

Διότι αν αυτό κάνεις εκ συστήματος τότε αυτή είναι συμπεριφορά ΚΝΕ και ΚΚΕ, και εγώ με κνίτες έχω χρόνια που έχω σταματήσει να μιλάω. Δεν έχει νόημα. Μιλάμε για ανθρώπους χωρίς ακοή.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Είναι αυτό που λέμε αποικία χρέους. Σκοπός δεν είναι να πληρωθεί αυτό το τεράστιο χρέος, αλλά να πάρουν το οικοπεδο που το λένε Ελλάδα, μαζί με τους ιθαγενείς για δούλους εσαει.

[size=10pt]μια απλη ερωτηση :
αν "αυτοι" που περιγραφεις ηθελαν να παρουν το οικοπεδο τσαμπα γιατι δεν μας αφησαν να χρεωκοπησουμε και επισημα το 09, το 12 ή το 15 ωστε να το παρουν τσαμπα για ψιχουλα ?
[/size]

Εγώ κι οποιος σκέφτεται για το καλό της Ελλάδας, διαφωνούμε με την βλακώδη αυτή λογική και υποστηρίζουμε τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων των κομματόσκυλων και της σαπίλας της μεταπολίτευσης.

η βλακωδης λογικη ομως λεει οτι για να διαγραφει ενα χρεος πρεπει να συμφωνουν και οι δυο μεριες και οτι η επιστροφη σε εθνικο νομισμα θα φερει μια υποτιμηση της ταξης του 80% (κοινως το ΑΕΠ θα μειωθει στο 1/5 και τα παντα θα ακριβηνουν 5 φορες ενω το χρεος θα συνεχισει να υπαρχει σε σκληρο νομισμα) απλα γιατι κανενας δεν θα εμπιστευεται το εθνικο νομισμα - δεν υπαρχει ουτε ενα διεθνες παραδειγμα μονομερους διαγραφης χρεους ή επιστροφης απο σκληρο νομισμα σε εθνικο νομισμα που να μην εφερε την καταστροφη για την χωρα που το εκανε και τους πολιτες της

την παραπομπη στην δικαιοσυνη πως την σκεφτεστε αραγε στο κομμα της ζωης ? με αναδρομικους νομους ή με λαικα δικαστηρια ?

μονο εσυ βεβαια οπως λες σκεφτεσαι το καλο της ελλαδας - ολοι οι υπολοιποι ειμαστε γερμανοτσολιαδες νενεκοι

καληνυχτα

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Hirayama,

Στο παραλήρημα σου δε θα σε ακολουθήσω. Δεν δύναμαι, εννοώ.
Σε μερικά (λίγα, τάξης 5%) έχεις δίκιο.
Στα υπόλοιπα, όχι.
Όμως, ακόμα κι αν είχες παραπάνω δίκιο, ας δεχτώ (για την οικονομία της συζήτησης) ότι έτσι είναι:
"μια μικρή οικογενειοκρατία πολιτικών (Καραμανλής Μητσοτάκης Παπανδρέου) κατάφερε να διαλύσει τον κρατικό μηχανισμό".

ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ αυτωνώνε που λες? Εγώ?
Μήπως ήταν ο Μπαρμπαμήτσος κι η κυρά Σούλα (δικά σου τα παραδείγματα - όχι δικά μου).
Δυστυχώς όμως, φίλε Hirayama, η ζωή των έμβιων όντων (και όχι μόνο των ανθρώπων) έτσι είναι. Μια λάθος επιλογή (και στην περίπτωση αυτή κατ' εξακολούθηση λάθος) πληρώνεται. Αν η γαζέλα πάει να πιεί νερό στο ποτάμι και δεν εκτιμήσει σωστά το τοπίο, θα ξεπροβάλλει ο κροκόδειλος από το νερό και θα την αρπάξει και θα τη φάει.
Λοιπόν, ο Μπαρμπαμήτσος κι η κυρά Σούλα ναι, θα πεθάνουν. Και να πεθάνουν. Ας πρόσεχαν.

Και ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ κανέναν αυτόκλητο σωτήρα τους, που προφανώς κάποιον απ' αυτούς έχεις βρει εσύ τώρα, και αναμασάς τις θεωρίες του περί χρέους, ζυγού, καλού της Ελλάδος, κλπ παπαριές. Τις ίδιες που έλεγαν επί 40-50 χρόνια και οι προηγούμενοι, δηλαδή.

Άσε που αυτά είναι πράματα που απλώς ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Τα παραδείγματα μου στα έγραψα, και μέσω αυτών το γιατί πρέπει ΟΛΕΣ αυτές οι υποδομές να πάνε στο διάολο πωλούμενες (που ίσως αποδειχθεί ότι δεν είναι και τόσο "διάολος" τελικά, αν κρίνω το πως δουλεύει το λιμάνι της Cosco στον Πειραιά σε σύγκριση με παλιότερα), και απάντηση σου σ' αυτά (τα παραδείγματα) δεν είδα.

Με τη θεωρητικολογία σου δε, με προσανατόλισες και ως το προς τα που θα είναι η κομματική σου στέγη από δω και πέρα (καμία μομφή σ' αυτό).
Λέγεται "Ζωή".

Στο δεύτερο ποστ σου (περί στρατού) πες μου μόνο ένα, που δεν το θίγεις:
Αυτόν τον κοπρίτη που σου περιέγραψα, τον υποδιοικητή το λαμόγιο, εσύ τι θα τον έκανες αν πέρναγε απ' το χέρι σου?
Αυτό ΜΗΝ το παρακάμπτεις στην κουβέντα, αντικαθιστώντας το πρόβλημα με θεωρίες περί Αννίβα.

Διότι αν αυτό κάνεις εκ συστήματος τότε αυτή είναι συμπεριφορά ΚΝΕ και ΚΚΕ, και εγώ με κνίτες έχω χρόνια που έχω σταματήσει να μιλάω. Δεν έχει νόημα. Μιλάμε για ανθρώπους χωρίς ακοή.

Εχουμε διαφορετική θεώρηση και φαινεται παντού.

Δεν επιθυμω το νομο της ζουγκλας (γαζέλα, κροκόδειλος: λαός , πολιτικός) και του ας πρόσεχαν αυτοι που ψήφησαν τα λαμογια. Αυτο ειναι μια "αριστοκρατική" θεώρηση των πραγμάτων, την οποία απορρίπτω. Προτιμώ τη δημοκρατία και το Δήμο των Αθηναιων που δε χάριζε κάστανα, παρά τα όποια λάθη του.

Το ότι έχω ...Μεσσιανικά σύνδρομα, είναι εμφανές, αλλά και πάλι ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις πως θα ζήσω τη ζωή μου και τι θα με οδηγεί;

Το τι ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να πας να το πεις στον Κολοκοτρώνη, παραμονές της 1821 ή επί Ιμπραήμ που έσβηνε την Επανασταση.

"Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την επανάσταση δεν συλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι βαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε : "Που πάτε ωρέ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα και με το τίποτα", αλλά ως μια βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι μικροί και μεγάλοι, όλοι συμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση".

Την απαντηση για Cosco,νεοφιλελευθερισμό κτλ σου την εδωσα με την παραπομπή στο "Δογμα του Σοκ" της Ναόμι Κλάιν. Διάβασέ το και μετά το ξανασυζητάμε. Καφενειακή λογική για το μισθο του εναεριτη της ΔΕΗ κτλ οχι εδω παρακαλώ.

Για τον κοπρίτη τον υπολοχαγό θα σου απαντήσω ότι φταις εσύ που δεν τον κατήγγειλες. Που δεν ορθωσες ανάστημα για τις ατασθαλίες του λαμόγιου, επειδη φοβήθηκες τη μετάθεση στην πινέζα του χάρτη κι ειπες, ελα μωρε τώρα, εγω θα βγάλω το φίδι από την τρυπα; Καλά δεν είμαι εδω που υπηρετώ στο Πεντάγωνο/Ναυσταθμο κλπ (το β ενικο πρόσωπο είναι σχήμα λόγου). Αλλά δεν θα χαντάκωνα για χαρη αυτου του αλήτη, το λοχαγό μου που πέρασε με τις Πανελλήνιες, είχε τεράστια μόρφωση στα στρατιωτικά και συζητούσαμε με τις ω΄ρες για την Κύπρο, το Έντεμπε κτλ και πνιγότανε ψυχολογικά κάθε μέρα στην υπηρεσία από τα καραβάνια και τη βλακεία τους.

Αν μου πέρναγε εμενα απο το χέρι, θα τον αποστράτευα τον τύπο και θα ετρωγε φυλακη για καταχρηση δημοσιου χρήματος.

Τα της ΚΝΕ στους ΚΝΙΤΕΣ. Εγώ ευτυχώς πέρασα, όπως ο κάθε γκαβλωμένος με τα πολιτικά 14άρης, αλλά δεν ακούμπησα. Δεν είχε και κανένα, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ κορίτσι εκεί που πήγαινα για καθοδήγηση, ήτανε κι ακαταλαβίστικα αυτά που μας έλεγε ο σύντροφος (ένας αγράμματος οικοδόμος που προσπαθούσε να αυτομορφωθεί στα γεράματά του) κι έτσι είπα ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ και την έκανα... Δεν ξαναοργανώθηκα ποτέ και πουθενά. Με βρίζουν και τους βρίζω όλοι οι γνωστοί μου...

Το που ειμαι τωρα ειναι στο κατω μερος του καθε ποστ: ΕΠΑΜ

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Επειδή μου απάντησες (σαφώς) σ' αυτό (για το λαμόγιο τον υποδιοικητή):

Θα αστειεύεσαι βέβαια.
Αυτός, κι αυτά που έκανε, είναι μέρος ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Το σύστημα (έτσι όπως είναι στημένο) τον ανεχόταν, πιθανότατα και προφανώς γιατί τα ίδια κάνουν κι άλλοι, αλλά εγώ μιλάω μόνο για πράματα που ξέρω (γι' αυτόν ήξερα σίγουρα, γι' αυτόν σου είπα). Μη σου πω ότι τον υπέθαλπε κι όλας.
Και μου λες εσύ τώρα ότι έπρεπε να πάω να τον αναφέρω/καταγγείλω κλπ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ? Στους ομοίους του? Πλάκα μου κάνεις?

Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν κι εξαιρέσεις μέσα σ' αυτό το σύστημα. Αλλά έχουν τα εξής μειονεκτήματα:
α) Είναι λίγες. Όχι αρκετές για να λειτουργεί το σύστημα υγιώς.
β) Έχουν "συμβιβαστεί" ως κάποιο βαθμό. Αποκλείω το να μην ήξεραν κι άλλοι αξιωματικοί (και υπαξιωματικοί) στο στρατόπεδο τι γινόταν. Γιατί δεν τον ανέφεραν/κατήγγειλαν/ξεκατίνιαζαν/ξεμπρόστιαζαν αυτοί? Από τον απλό φαντάρο (10 βαθμούς κάτω από τον υποδιοικητή) περιμένεις να βγάλει το φίδι απ΄την τρύπα (ορθή η έκφραση).
γ) Προϊόντος του χρόνου (και της ανόδου "στην υπηρεσία" και τους βαθμούς), η ενσωμάτωση στο σύστημα γίνεται όλο και πιο δυνατή (αλλιώς δεν υπάρχει άνοδος). Επομένως όσο πιο ψηλά φτάσει (ο φαντάρος αναφέροντας), τόσο πιο γερό τοίχο θα αντιμετωπίσει.

Για να στο δώσω να το καταλάβεις αυτό: Έστω ότι εύρισκα τρόπο (τότε) να τον καταγγείλω στον πρωθυπουργό, ή στον ΥΠΕΘΑ. Και εύρισκα τον τρόπο να στείλω την καταγγελία μου σ' αυτούς, στα γραφεία τους.
Νομίζεις ότι θα γινόταν τίποτα? Θα ασχολιόταν κανείς τους?
Κατ' αρχήν θα την πλήρωνα με θεσμοθετημένο κανόνα μάλιστα: "Μη τήρηση της ιεραρχίας".

Α, και ΔΕΝ ήμουνα σε πεντάγωνο, ναύσταθμο κλπ. Ήμουν σε επαρχιακή μονάδα, μικρή, και μάλλον "δυσμενή" από πλευράς μετάθεσης. Δεν θα είχαν δηλαδή κάπου πολύ χειρότερα να με στείλουν.

Θα τον αποστράτευες, ε?  Μπράβο, σωστός.
Με βάση ποιες διατάξεις θα το έκανες?
Σου λέω, το σύστημα δεν σε αφήνει.
Αφού λοιπόν το σύστημα είναι έτσι στημένο, ώστε να μην μπορεί να τα βάλει κανείς μαζί του (και δεν αναφέρομαι μόνο στις ΕΔ εδώ, αναφέρομαι σε όλο το δημόσιο, δεκο, κλπ), κι αφού ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε, τότε να πάει στο διάολο το σύστημα. Να έρθουν οι Κινέζοι και να φέρουν το δικό τους.

ΕΠΑΜ δεν είμαι σίγουρος τι είναι. Καζάκης μήπως?
Καλό κουμάσι κι αυτός!

Α, και μη με παρεξηγείς. Δε θα σου πω εγώ πως θα ζήσεις και τι θα σε οδηγεί. Φιλική (ειλικρινά) συμβουλή μόνο, πρόσεχε τον κροκόδειλο όταν πας για νερό. Μπορεί να μη σ' αρέσει ο νόμος της ζούγκλας, αλλά του κροκόδειλου του αρέσει. Κι εσύ επίσης.

yes.i.am

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2016
Like
204
Πόντοι
16

Θα αστειεύεσαι βέβαια.
Αυτός, κι αυτά που έκανε, είναι μέρος ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Το σύστημα (έτσι όπως είναι στημένο) τον ανεχόταν, πιθανότατα και προφανώς γιατί τα ίδια κάνουν κι άλλοι, αλλά εγώ μιλάω μόνο για πράματα που ξέρω (γι' αυτόν ήξερα σίγουρα, γι' αυτόν σου είπα). Μη σου πω ότι τον υπέθαλπε κι όλας.
Και μου λες εσύ τώρα ότι έπρεπε να πάω να τον αναφέρω/καταγγείλω κλπ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ? Στους ομοίους του? Πλάκα μου κάνεις?

Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν κι εξαιρέσεις μέσα σ' αυτό το σύστημα. Αλλά έχουν τα εξής μειονεκτήματα:
β) Έχουν "συμβιβαστεί" ως κάποιο βαθμό. Αποκλείω το να μην ήξεραν κι άλλοι αξιωματικοί (και υπαξιωματικοί) στο στρατόπεδο τι γινόταν. Γιατί δεν τον ανέφεραν/κατήγγειλαν/ξεκατίνιαζαν/ξεμπρόστιαζαν αυτοί? Από τον απλό φαντάρο (10 βαθμούς κάτω από τον υποδιοικητή) περιμένεις να βγάλει το φίδι απ΄την τρύπα (ορθή η έκφραση).
γ) Προϊόντος του χρόνου (και της ανόδου "στην υπηρεσία" και τους βαθμούς), η ενσωμάτωση στο σύστημα γίνεται όλο και πιο δυνατή (αλλιώς δεν υπάρχει άνοδος). Επομένως όσο πιο ψηλά φτάσει (ο φαντάρος αναφέροντας), τόσο πιο γερό τοίχο θα αντιμετωπίσει.

Για να στο δώσω να το καταλάβεις αυτό: Έστω ότι εύρισκα τρόπο (τότε) να τον καταγγείλω στον πρωθυπουργό, ή στον ΥΠΕΘΑ. Και εύρισκα τον τρόπο να στείλω την καταγγελία μου σ' αυτούς, στα γραφεία τους.
Κατ' αρχήν θα την πλήρωνα με θεσμοθετημένο κανόνα μάλιστα: "Μη τήρηση της ιεραρχίας".

Α, και ΔΕΝ ήμουνα σε πεντάγωνο, ναύσταθμο κλπ. Ήμουν σε επαρχιακή μονάδα, μικρή, και μάλλον "δυσμενή" από πλευράς μετάθεσης. Δεν θα είχαν δηλαδή κάπου πολύ χειρότερα να με στείλουν.

Αφού λοιπόν το σύστημα είναι έτσι στημένο, ώστε να μην μπορεί να τα βάλει κανείς μαζί του (και δεν αναφέρομαι μόνο στις ΕΔ εδώ, αναφέρομαι σε όλο το δημόσιο, δεκο, κλπ), κι αφού ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε, τότε να πάει στο διάολο το σύστημα. Να έρθουν οι Κινέζοι και να φέρουν το δικό τους.

Καλό κουμάσι κι αυτός!

Α, και μη με παρεξηγείς. Δε θα σου πω εγώ πως θα ζήσεις και τι θα σε οδηγεί. Φιλική (ειλικρινά) συμβουλή μόνο, πρόσεχε τον κροκόδειλο όταν πας για νερό. Μπορεί να μη σ' αρέσει ο νόμος της ζούγκλας, αλλά του κροκόδειλου του αρέσει. Κι εσύ επίσης.
το ΕΠΑΜ τυπε ειναι μια παραλλαγη της ΕΣΥ του Σωρρα με καμια κατοστη ψεκασμενους ΔΥ, αποβλητους του ΚΚΕ και συνταξιουχους που πιστευουν οτι ταυτιζονται με τον κολοκοτρωνη και διαφορους αλλους εθνικους ηρωες επειδη βλεπουν ολα τα βιντεο και τις ομιλιες του ανεπαγγελτου και αμορφωτου αρχηγου τους και επειδη διαλαλουν και απειλουν οσους δεν τον ψηφισουνε στις αστικες εκλογες για να μπουνε στην κατοχικη (οπως αυτοι λενε) βουλη.  Μιλαμε γιαπαραθρησκευτικη οργανωση, ειναι αδυνατον να μιλησεις πολιτικα μαζι τους ή να τους ενταξεις στην πολιτικη

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
το ΕΠΑΜ τυπε ειναι μια παραλλαγη της ΕΣΥ του Σωρρα με καμια κατοστη ψεκασμενους ΔΥ, αποβλητους του ΚΚΕ και συνταξιουχους που πιστευουν οτι ταυτιζονται με τον κολοκοτρωνη και διαφορους αλλους εθνικους ηρωες επειδη βλεπουν ολα τα βιντεο και τις ομιλιες του ανεπαγγελτου και αμορφωτου αρχηγου τους και επειδη διαλαλουν και απειλουν οσους δεν τον ψηφισουνε στις αστικες εκλογες για να μπουνε στην κατοχικη (οπως αυτοι λενε) βουλη.  Μιλαμε για παραθρησκευτικη οργανωση, ειναι αδυνατον να μιλησεις πολιτικα μαζι τους ή να τους ενταξεις στην πολιτικη

Μάλιστα.
Καλά είπα "Καζάκης".
Υπεβολικά τα λες νομίζω (εκτός κι αν έχεις γνώση από πρώτο χέρι), αλλά εν τάξει, η γενική κατεύθυνση αυτή είναι.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475
το ΕΠΑΜ τυπε ειναι μια παραλλαγη της ΕΣΥ του Σωρρα με καμια κατοστη ψεκασμενους ΔΥ, αποβλητους του ΚΚΕ και συνταξιουχους που πιστευουν οτι ταυτιζονται με τον κολοκοτρωνη και διαφορους αλλους εθνικους ηρωες επειδη βλεπουν ολα τα βιντεο και τις ομιλιες του ανεπαγγελτου και αμορφωτου αρχηγου τους και επειδη διαλαλουν και απειλουν οσους δεν τον ψηφισουνε στις αστικες εκλογες για να μπουνε στην κατοχικη (οπως αυτοι λενε) βουλη.  Μιλαμε γιαπαραθρησκευτικη οργανωση, ειναι αδυνατον να μιλησεις πολιτικα μαζι τους ή να τους ενταξεις στην πολιτικη

+100000

Εισαι πολυ μες στη φαση...

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16

Θα αστειεύεσαι βέβαια.

Καλό κουμάσι κι αυτός!

Καλημέρα!

Προβάλεις την ηττοπαθή, παρατημένη εκδοχή της κοινωνίας και του δε γινεται τιποτα αδερφέ!

Κατανοητό και αναμενόμενο αφού επιβεβαιώνεσαι καθημερινα στο 95% γύρω σου.

Όμως ο κόσμος οδηγείται, ζει και αναπνέει από το υπόλοιπο 5%.

Θυμήσου πχ το Σαρτζετάκη και την υπόθεση Λαμπράκη, για το τι μπορει να κάνει κάποιος που θελει να εφαρμόσει το νόμο σωστά. Βαριεμαι να σου γραφω περισσοτερα γιατί εχεις ηδη αποφασισει για όλα. Τυπικό για τους άνω των 40, που διαψευστηκαν οι ελπιδες τους.

Για τον Κολοκοτρωνη, έχεις να μου πεις κάτι; Τον Καραισκάκη; Τι δλδ θα τους ελεγες σήμερα; "Γερόντια ευχαριστώ για ο,τι κανατε, αλλά τωρα δε γίνεται τίποτα..."

ΕΠΑΜ=Καζάκης και οι συν αυτώ. Αν δε σου αρεσει μην ασχολείσαι. Μπορούμε και χωρίς εσένα...

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16

Καλημέρα ρε γιούφτο!

Πουλάς κανένα φοφίκο ή στο κλείσανε τα Lidl?

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
863
Πόντοι
376
Στην Ελλάδα και σε όλες τις τριτοκοσμικές χώρες μπανανίες εφαρμόζεται τάχιστα το μοντέλο της εκποίησης των πάντων μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Η Δύση αφού νίκησε στα οικονομικά την ΕΣΣΔ και την οδήγησε στη διάλυση, τώρα ήρθε η ώρα να τα βάλει με τους μικρομεσαίους κολαούζους τσουτσέκια της που νόμιζα ότι ο εχθρός είναι Ο ξεβράκωτος πολωνός κομμουνιστής υδραυλικός που ψωμόλυσσαγε επί Γιαρουζέλσκι....

Στο μικρό διεφθαρμένο κράτος που κυβερνάει χρόνια Η επάρατός δεξιά κι ακολούθως τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, μια μικρή οικογενειοκρατία πολιτικών (Καραμανλής Μητσοτάκης Παπανδρέου) κατάφερε να διαλύσει τον κρατικό μηχανισμό και να το φορτώσει με μια στρατιά παρασιτικών κομματόσκυλων και πρασινοφρουρών.

Με τις πλατείες αυτού του στρατού οι πολιτικοί μας έκλεψαν δισεκατομμύρια, οσο οι μικρομεσαίοι μασουλάνε τα ψίχουλα που έπεφταν από το τραπέζια.
Ζεις σε ένα κόσμο που υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό σου και το μυαλό κάποιων σαν εσένα.
Η ΕΣΣΔ ΕΧΑΣΕ. Εχασε γιατί ήταν μια ολιγαρχία που οι ηγέτες της φοβόντουσαν τον ίσκιο τους. Ο Στάλιν μόνος του σκότωσε περισσότερους από το Χίτλερ. Η ηγεσία ηταν διεφθαρμένη έως εκεί που δεν πάει.Η αναξιοκρατία πήγαινε σύνεφο και όποιον πίστευαν ότι μπορεί να ξεχωρίσει πήγαινε στη σιβηρία.

Το διεφθαρμένο κράτος είναι έτσι γιατί ο πολίτης το επιλέγει. Δεν είδα κανένα να διαμαρτύρεται γιατί ο υπάλληλος της δεη ή του οτε έπαιρνε περισσότερα χρήματα από τον γιατρό, τον ατυνομικό και το δάσκαλο. Ο λαός ψήφισε τον αντρέα παρόλο που μόλις 4 χρόνια πριν υπήρχε ο κοσκωτάς. ο σαμαράς με το κόκκαλη έριξε το μητσοτάκη που προσπάθησε να χτυπήσει το κράτος μαφία αλλά ο λαός επέλεξε το κλεφτη αντρέα. δεν ήθελε τη σωστή λειτουργία του κράτους. Ο λαός ψήφισε την ελπίδα ότι το δικό του παιδί θα μπει στη δεη και τον οτε.

Μπανανία είμαστε γιατί το θέλει ο λαός όχι οι ξένοι. Οταν ο στουρνάρας πήγε να βάλει όρια στις αποδοχές των υπαλλήλων της βουλής αυτοί έσβησαν το φως. και αντί να βγουν ολα τα κόμματα και να τους καθαρίσουν στεγνά τους ξέχασαν.αυτοί είμαστε γιατί ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.

ΔΕΗ και ΟΤΕ στα χρόνια του δημοσίου κάνανε ότι γουστάρουνε. Παραδείγματα απειρα. Οι εταιρείες για να πάρουν έγκαιρα μισθωμένα κυκλώματα έπρεπε να λαδώσουν. Για να λειτουργεί σωστά και να επισκευάζουν το κύκλωμα έγκαιρα επίσης έπρεπε να λαδώσουν. Οταν το κυκλωμα δεν λειοτυργούσε για ΜΗΝΕΣ ο ΟΤΕ έστελνε το λογαριασμό και σου έλεγε πηγαινε στα δικαστήρια. Με την ιδιωτικοποίηση όλα αυτά εξαφανίσθηκαν και το κόστος έπεσε. Οπότε ιδιωτικοποίηση για να καούν τα κοματόσκυλα

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Καλημέρα!

Αν δε σου αρεσει μην ασχολείσαι.

Καλημέρα και σε σένα!

Να με συμπαθάς:
ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΟΣΟ ΘΕΛΩ!
(Το ίδιο ισχύει και για σένα βέβαια).

Τον "κύριο" που λες τον έχω ακούσει μερικές φορές. Και κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Ή μήπως έχεις την εντύπωση ότι δεν έχω την ικανότητα να καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου?

Α, και κάτι ακόμα:
Σε έναν οργανισμό που αναπνέει με το 5% της πνευμονικής του λειτουργίας, πέρα από το ότι χρειάζεται διαρκώς οξυγόνο για να επιβιώσει, αν αυτό το 5% δεν είναι αυξήσιμο, δεν έχει πολύ μέλλον.
Εσύ (προφανώς) λες ότι το 5% που κάνει τη χώρα να αναπνέει σήμερα θα αυξηθεί.
Και πως θα αυξηθεί?
Όταν το υπόλοιπο 95% (μέσα στο οποίο είμαι κι εγώ - λες), πάψει να ασχολείται. Και μάλιστα με προτρέπεις να το κάνω.
(Μήπως με προτρέπεις για να αυξηθεί το 5% του "κυρίου" Καζάκη?)

Σου λέω λοιπόν ότι δεν με πείθεις. Τα επιχειρήματα που προβάλλεις (για να στο πω απλά) μοιάζουν πολύ με αυτά της Χ. αυγής.
Άσε με λοιπόν να έχω τις δικές μου απόψεις περί στόχων και τρόπου επίτευξης τους, οι οποίες σε μεγάλο ποσοστό εκφράζονται από τα διατυπωμένα από τον Θάνο Τζήμερο (μια που θέλεις να τοποθετούμαστε με βάση κομματικές ιδεολογίες και μανιφέστα). Που είναι στο 0,5%, όχι στο 5%.
Και οι οποίες συμπυκνώνονται (όπως τουλάχιστον εγώ τις καταλαβαίνω) στο:
[size=12pt]Να μειωθεί το κράτος.[/size]
Θες να στο αιτιολογήσω και ιστορικά? Να μειωθεί, γιατί αυτό είναι που έχει κάνει τη ζημιά, τις συνέπειες της οποίας ζούμε όλοι σήμερα.

;)

yes.i.am

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2016
Like
204
Πόντοι
16
Μάλιστα.
Καλά είπα "Καζάκης".
Υπεβολικά τα λες νομίζω (εκτός κι αν έχεις γνώση από πρώτο χέρι), αλλά εν τάξει, η γενική κατεύθυνση αυτή είναι.
δεν υπερβαλω καθολου

ξεχασα μαλιστα να προσθεσω πως οπως και η ΕΣΥ του Σωρρα, ειναι απολυτα προσηλωμενοι στον εναν κα μοναδικο αρχηγο,δεν υπαρχει αλλος υπαρχει μονο ο αρχηγος και ολοι οι αλλοι ανωνυμοι/ανυπαρκοι. Μεχρι και ορκο ηθελε να τους βαλει ο Καζακης όπως ακριβως εκανε ο Σωρρας στα δικα του σουργελα/προβατα :cheesy:  ακου αυτο και πες μου τι διαφορα εχει με το Σωρρα
επισης οπως βλεπεις ειναι και ενωτικοι  :cheesy: οποιος δεν γονατισει μπροστα στο μεγαλο στρατηλατη καζακη ή δεν συνεργαστει μαζι τους (με μειονεκτικη παντα θεση) για να μπουνε στη βουλη τρωει βρισιμο και γινεται προδοτης/γερμανοτσολιας/ραγιας/πουλημενος/τσολακογλου κλπ.

Καλημέρα ρε γιούφτο!

Πουλάς κανένα φοφίκο ή στο κλείσανε τα Lidl?
ΕΠΑΜ=Καζάκης και οι συν αυτώ. Αν δε σου αρεσει μην ασχολείσαι. Μπορούμε και χωρίς εσένα...

Τελευταιο θυμα ο Λαφαζανης, για τον οποιο ενω πριν κανα μηνα στο Λιατσο ο Καζακης ανακοινωνε ολο χαρα εκλογικες συνεργασιες, μολις ο Λαφαζανης αρνηθηκε να γινει υπηρετης του ανεπαγγελτου και αμορφωτου οικονομολογου (δεν εχει τελειωσει καμια οικονομικη σχολη, δεν υπαρχει καμια δημοσιευση του πουθενα σε κανενα επιστημονικο περιοδικο και δεν υπαρχει και αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι να δημοσιοποιησει το βιογραφικο του μιας και δεν εχει εργαστει ποτε πουθενα εκτος απο ενα εσωτερικο περιοδικακι του ΚΚΕ απο το οποιο εκδιωχθηκε κακην κακως ως ιντριγκαδορος φραξιονιστης) εγραψε ενα λιβελλο που τον κατηγορει για πουλημενο, πρακτορα, οτι τα παιρνει απο τη cia και τον σορρος και αλλα τραγελαφικα, το ιδιο ειχε κανει αλλωστε και με τη σπιθα του Θεοδωρακη στην οποια παλι με σκοτεινο τροπο ειχε διοριστει ως βεζυρης του Μικη και οταν ο τελευταιος αρνηθηκε να του παραδωσει το μαγαζι, βγηκε και κατηγορουσε παλι για πραχτορες που τα παιρνουν στη Σπιθα. Και εκει βεβαια ποτε δεν αποδειξε καμια απο τις κατηγοριες του.

Εχεις καταλαβει τωρα γιατι παραθρησκευτικη οργανωση τρελαμενων προσωπολατρων προκειται? Καμια σχεση με την πολιτικη! ο μονος λογος που αντιμετωπιζεται πολιτικα ειναι επειδη των σπρωχνουν με το στανιο τα ΜΜΕ και πολυ κρυφοι και περιεργοι "χορηγοι" .

Screamer

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2009
Κριτικές
6
Like
100
Πόντοι
16
Ἡ πλύση ἐγκεφάλου πού σοῦ ἔχουν κάνει ἀπό βρέφος, περί ἀνταγωνισμοῦ (μεταξύ καί ἐντός τῶν εἰδῶν) ἔχει πιάσει τόπο! Ἠ εἴδηση εἶναι ὅτι α) στόν πλανήτη ἐπικρατεῖ κυρίως συνεργασία καί τριτευόντως ἀνταγωνισμός, ἀλλιῶς ἡ ἐπιβίωση θά ἦταν ἀνέφικτη. Ἀλλά ὁ Δαρβινισμός καλά κρατεῖ... β) Αὐτοί πού σοῦ ἔκαναν πλύση ἐγκεφάλου (γιά νά μήν πῶ λοβοτομή) δέν ἀνταγωνίζονται μεταξύ τους, ἀλλά (σέ ἐπίπεδο οἰκονομικῶν ἐπιχειρήσεων γιά παράδειγμα) συνεργάζονται! Μᾶς ἔχουν βάλει σέ μία ἀρένα νά ἀνταγωνιζόμαστε μεταξύ μας, ἀλλά οἱ ἐλεγκτές τοῦ πλανήτη (π.χ. οἱ μέτοχοι τῶν 100 μεγαλύτερων ἐπιχειρήσεων στίς ὁποίες καταλήγει τό 80% τῶν κερδῶν ἀπό ὅλες τίς ἄλλες ἐπιχειρήσεις) ἔχουν ἑταιρεῖες ἀλληλοσυνεργαζόμενες, μέ ἴδιους μετόχους! Γιά νά τό κάνω πιό σαφές, μπορεῖ ὁ μάνατζερ τῆς κόκα κόλα καί τῆς πέπσι κόλα νά ζοῦν μέ ἀνικαταθλιπτικά, ἀλλά τά κέρδη πού ἐξασφαλίζει ὁ ἀνταγωνισμός τους πηγαίνουν στίς ΙΔΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ!
Καί καλά, ἄν ἤσουν ἕνας Ρόθτσιλ νά τό ἔγραφες τό παραπάνω, ἔστω καί ἕνας φτωχοΒαρδινογιάννης! Ἀλλά νά τό γράφει κάποιος πού τοῦ πίνουν τό αῐμα! Πολύς μαζοχισμός ρέ παιδί μου!    

Τυπε Μου "Ψιλα Γραμματα' Αυτα ! Ποιος Να Τα Καταλαβει ???  :think:  :S :S :S

Screamer

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2009
Κριτικές
6
Like
100
Πόντοι
16
Στην Ελλάδα και σε όλες τις τριτοκοσμικές χώρες μπανανίες εφαρμόζεται τάχιστα το μοντέλο της εκποίησης των πάντων μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Η Δύση αφού νίκησε στα οικονομικά την ΕΣΣΔ και την οδήγησε στη διάλυση, τώρα ήρθε η ώρα να τα βάλει με τους μικρομεσαίους κολαούζους τσουτσέκια της που νόμιζα ότι ο εχθρός είναι Ο ξεβράκωτος πολωνός κομμουνιστής υδραυλικός που ψωμόλυσσαγε επί Γιαρουζέλσκι....

Το μοντέλο που εφαρμόζεται είναι Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός που περιγράφτηκε πολύ ωραία από τη Ναόμι Κλάιν στο βιβλίο της το δόγμα του σοκ.

Η ιστορία είναι απλή και συνάμα πανέξυπνη:

Στο μικρό διεφθαρμένο κράτος που κυβερνάει χρόνια Η επάρατός δεξιά κι ακολούθως τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, μια μικρή οικογενειοκρατία πολιτικών (Καραμανλής Μητσοτάκης Παπανδρέου) κατάφερε να διαλύσει τον κρατικό μηχανισμό και να το φορτώσει με μια στρατιά παρασιτικών κομματόσκυλων και πρασινοφρουρών.

Με τις πλατείες αυτού του στρατού οι πολιτικοί μας έκλεψαν δισεκατομμύρια, οσο οι μικρομεσαίοι μασουλάνε τα ψίχουλα που έπεφταν από το τραπέζια.

Η Ελλάδα πληρωσε δισεκατομμύρια στους ξένους δανειστές και βουλιάξε σε ακόμα μεγαλύτερα χρέη, που σκοπό έχουν να οδηγήσουν την χώρα σε πλήρη εκποίηση.

Είναι αυτό που λέμε αποικία χρέους. Σκοπός δεν είναι να πληρωθεί αυτό το τεράστιο χρέος, αλλά να πάρουν το οικοπεδο που το λένε Ελλάδα, μαζί με τους ιθαγενείς για δούλους εσαει.

Το σλόγκαν είναι απλό: μαζί τα φάγαμε και πρέπει να πληρώσουμε όλοι για τα δισεκατομμύρια του Τσοχατζόπουλου του Γιαννου της οικογένειας Παπανδρέου, των μητσοτάκηδων των Καραμανλήδων και πάει λέγοντας.

Και αφού αυτοί έκλεψαν και έκαναν ότι έκαναν τώρα χωρίς καμία λογική οι διάφοροι ανεγκέφαλοι και χρήσιμοι ηλίθιοι, αναπαράγουν ότι λένε τα επίσημα κομματικά τρόλ:

Να πεθάνει ο Μπαρμπαμήτσος κι η κυρά Σούλα, να διαλυθεί χώρα και να γαμηθεί τελείως το σύμπαν για αυτά που έκαναν τα κομματόσκυλα τις προηγούμενες δεκαετίες.

Εγώ κι οποιος σκέφτεται για το καλό της Ελλάδας, διαφωνούμε με την βλακώδη αυτή λογική και υποστηρίζουμε τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων των κομματόσκυλων και της σαπίλας της μεταπολίτευσης.

Θα κλείσω με το φωτιά και τσεκούρι του γερου του Μοριά, για τον κάθε προσκυνημένο Νενέκο, που αναμασάει όλη την τρομολαγνεία και το κλίμα φόβου που καλλιεργούν οι δανειστές και τα ντόπια τσιράκια τους στον ελληνικό λαό.

...Πεστα Τύπε Μου...  :kneel: :kneel: :hi: :kneel: :kneel:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom